View Full Version : Karar açıklanıyor!
Cyzio
27.Ağustos.2006, 21:28
Süper Lig'in ilk haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor- Sivasspor maçının sonucu ile ilgili karar, son dakikada bir erteleme olmadığı takdirde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında verilecek.
Geçen hafta Cuma yapılması kararlaştırılan ancak başkan Haluk Ulusoy tarafından iptal edilen yönetim kurulu toplantısında olaylı maçın dosyası tartışılacak. Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu tarafından verilecek görüş ile Hukuk Kurulu'nun önerisini değerlendirecek olan federasyon beş olasılıktan birini kabul edip kamuoyuna açıklayacak.
Edinilen bilgiye göre en yüksek olasılık Trabzonspor'un 3-0 mağlup ilan edilmesi olacak. Yetkililer ikinci ihtimalin maçın tekrarı, üçüncüsünün kaldığı yerden devamı, dördüncüsünün her iki takımın da hükmen yenik ilan edilmesi, beşincisinin ise maç sonucunun 1-0 Trabzonspor lehine kabul edilmesi olabileceğini ifade etti.
Merkez Hakem Kurulu, Demirlek'i tatil gerekçelerinde haklı bulursa maç Sivasspor'un hükmen galibiyetiyle tescil edilecek. Aksi taktire Demirlek'in uzun süre dinlendirileceği ve yıl sonunda FIFA listesinden çıkarılacağı kaydedildi. Toplantıda maçın sonucuyla ilgili tartışma yaşanması ve derin görüş ayrılığı oluşması durumunda Ulusoy'un kararı Malta ile oynanacak milli maç sonrasına bırakabileceği de ileri sürüldü.
28.08.2007
Kaynak : Milliyet
Karar her an açıklanabilir..
Fıratcan Alçınkaya
27.Ağustos.2006, 21:31
Bi zahmet 1ay olcak nerdeyse...
Dünya nın her yerinde bu olaylarda 3-0 hükmen biter...
Fietra 10
27.Ağustos.2006, 21:47
Eger lehimize tescil edilirse ki imkansız gibi lider oluyoruz..
Cyzio
27.Ağustos.2006, 21:50
Sivaslılar aç aç bekliyolardır şimdi.E tabi anlayışla karşılıyorum kümede kalma yolunda ihtiyaçları olacak bu 3 puana..
Maç tescil edilmese bile tekrar edilir yine yeneriz..
Bordo61Mavi
27.Ağustos.2006, 21:55
Bu mac bizim olmasi gerekir, futbolcularin emekleri hice sayilamaz. Cifte standart istemiyoruz.
anilton
27.Ağustos.2006, 21:55
Gönlüm Trabzonspor lehine karar çıkmasında yana.Ortada emek var çünkü...
Fıratcan Alçınkaya
27.Ağustos.2006, 21:57
Bu mac bizim olmasi gerekir, futbolcularin emekleri hice sayilamaz. Cifte standart istemiyoruz.
O zaman her maç taraftar yinsin deplasmanda TS li futbolcuları dövsün...
Cyzio
27.Ağustos.2006, 22:00
Fırat abi yapma Allah aşkına ya o zaman her maç sahaya yarım metre demir,su şişesi,çakmak,bıçak atılsın.Nasıl olsa hepsi aynı suç 5 maç ceza..
Bordo61Mavi
27.Ağustos.2006, 22:01
O zaman her maç taraftar yinsin deplasmanda TS li futbolcuları dövsün...
Ve o futbolcular da taraftari dovsun. Gecen seneki bi macta bence daha kotu olaylar yasandi ayni hakem maca geri donup oynatti
BlackEagle19o3
27.Ağustos.2006, 22:01
Bu maç %99 oranında Sivas lehine 3-0 tescile edilecektir...:)
uAsamet91
27.Ağustos.2006, 22:02
hükmen mağlup sayılcaktır trabzon bu kadar bekletmedeki amaç ne anlayamadım.
Sekopej
27.Ağustos.2006, 22:02
Ligin son maçı, Sivas evinde oynuyor, kazanırsa kümede kalacak beraberlikte düşecek. Ve ikinci yarıda gol atıp 1-0 öne geçiyor. Rakip ataklarını arttırıyor, bastırdıkça bastırıyor Sivas golü yerse düşecek. Dakika olmuş 80, taraftar bakıyor ilk hafta TS taraftarı inmişti ve maç yarım kalmıştı ama sonuç TS lehine oldu. Biz de inalim, maç 80'de bitsin ve 1-0 kazanmış olalım, kümede kalalım.
Bu maçı Trabzonspor'a veren federasyon 80. dakikada yarım kalan maçı sizce nasıl tescil eder?
onur1990
27.Ağustos.2006, 22:03
bence maç kaldığı yerden devam etsin çünkü trabzonsporlu futbolcuların orda 92 dakika emekleri var
Fıratcan Alçınkaya
27.Ağustos.2006, 22:04
Ve o futbolcular da taraftari dovsun. Gecen seneki bi macta bence daha kotu olaylar yasandi ayni hakem maca geri donup oynatti
Hakeme dicek bişeyim yok benim... Hakem konusunda haklı olabilirsiniz...
Ama bu maçta taraftar yinip adamı tokatladı... Bu Dünya nın her yerinde 3-0 hükmendir... Çifte standart felan olamaz... Eğer bu cez gelmesse herkes yiner futbolcu döver futbolcuda cvp verir işin içinden çıkılamaz...
Cyzio
27.Ağustos.2006, 22:07
Karar açıklanıncaya kadar susuyorum..
Bordo61Mavi
27.Ağustos.2006, 22:09
Karar açıklanıncaya kadar susuyorum..
Beklemekten baska zaten bisey yapamiyoruz. Bekleyip gorecez
Atakan38
27.Ağustos.2006, 22:09
Sivaslılar aç aç bekliyolardır şimdi.E tabi anlayışla karşılıyorum kümede kalma yolunda ihtiyaçları olacak bu 3 puana..
Maç tescil edilmese bile tekrar edilir yine yeneriz..
Sen Nası Konusuon Burda
Aç Aç BekLıoLardır N Dmk Düzqün Konusmazsan Konu Başka YerLere Kayar
AdamLar Kararı BekLicekLer Tabiki AdamLarın Hakkı 3 Puan
Ayrıca Sivasta Kume Dusmemeye Oynamıo Oynamazda Raat Ol
Sankı Sıze 3 Puan VerseLer Şampıon Olcaksınız
GonLum v Mantığım Sivas'a TesciL EdıLmesınden Yana
Hugo
27.Ağustos.2006, 22:15
Buna tepki gösteren bir tek sen varsın Atakan..
Maç Sivasspor'a verilecektir ;)
LaigLeNoiR
27.Ağustos.2006, 22:16
Her ne sonuç çıkarsa çıksın, itiraz olacağı kesin :)
Cyzio
27.Ağustos.2006, 22:16
Hala cevap vermedim bekliyorum.Karar açıklanınca en güzel cevabı vereceğim..
paco
27.Ağustos.2006, 22:34
Hey allahim ya .... Savundugunuz tutundugunuz dala bak ... Su olayi cikarip da puaninizin silinmesinde basrolu oynayan turuncu tsihortlu adama tek bir laf etmiyorsunuz ya bu olaylar daha cok yasanir ..... Kahraman ilan etmediniz bir .... Simdi tek suclu hakem ve federasyon olacak ... O olaylari baslatanlarda kahraman ....
Bordo61Mavi
27.Ağustos.2006, 22:38
Hey allahim ya .... Savundugunuz tutundugunuz dala bak ... Su olayi cikarip da puaninizin silinmesinde basrolu oynayan turuncu tsihortlu adama tek bir laf etmiyorsunuz ya bu olaylar daha cok yasanir ..... Kahraman ilan etmediniz bir .... Simdi tek suclu hakem ve federasyon olacak ... O olaylari baslatanlarda kahraman ....
Turuncu lu adami savunacak bi soz soylemedim.
Fernando Gago
27.Ağustos.2006, 23:03
Trabzonspor resmen tehdit ediyor fedarayonu karra ts lehinde verilir
nekop
28.Ağustos.2006, 00:03
Nasıl bir federasyon bu altı üstü 3-4 secenek var oradata 3 haftadır karar veremediler.
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 00:16
Fedarasyon bunu en başından düşünecekti kağıt üstünde sivasspor %100 haklı ama daha önce gs-fb maçı örneği var o zaman ts haklı.. fedarasyon görevini tam yapsa herkes kararın ne olduğunu bilecekti şimdi ne karar verse 1 takım haksızlığa uğruyacak
Cyzio
28.Ağustos.2006, 00:17
Kararın gecikmesi ibreyi bize yöneltti.Bakalım ne çıkacak.Saat 2'den beri bekliyorum 5 saat oldu karar galiba 18.00'de açıklanacak..
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 00:19
Konuşmalarına dikkat et ! sinirlendirme insanı
TürkuAz
28.Ağustos.2006, 00:20
Maçın Sivas'a verilmesi lazım, uzatmaya gerek yok..
Terbiye sınırlarını aşmayın, lütfen..
Cyzio
28.Ağustos.2006, 00:23
Söyleyene bak..
paco
28.Ağustos.2006, 00:24
Turuncu lu adami savunacak bi soz soylemedim.
Sucluyanda bir soz soylemedin ;)
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 00:27
Söyleyene bak..
ya öyle mi ? ben nerede trabzonlulara oraya buraya hakaret etmişim eğer edicek olsam söyleyecek çok şey var trabzonlular hakkında bundan emin olabilirsin...
Tffnin kararı belli onca tehditi bende alsam ts lehine verirdim
Sekopej
28.Ağustos.2006, 00:28
Kararı konuşacaksanız konu açık kalsın, yok birbirinizle tartışacaksanız konuyu kapatayım.
Attığımız mesajlara, kullandığımız kelimelere dikkat edelim.
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 00:28
Sucluyanda bir soz soylemedin ;)
Cunku onun yaptigi sey futbol disi bisey ve futbol disinda ceza alacak.
Cyzio
28.Ağustos.2006, 00:30
ya öyle mi ? ben nerede trabzonlulara oraya buraya hakaret etmişim eğer edicek olsam söyleyecek çok şey var trabzonlular hakkında bundan emin olabilirsin...
Tffnin kararı belli onca tehditi bende alsam ts lehine verirdim
Ben zate sana söylemedim o lafı.Bilen biliyor..
nekop
28.Ağustos.2006, 01:12
Federasyonumuz maşallah baya hızlı açıklayamadılar bir kararı...
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 01:19
3 hafta gecti bir karar cikmadi, bugun de karar ertelenirse sasirmayin.
Federasyon herseyi kitabina gore yapsa 3 hafta onceki mactan hemen sonra mac Sivas'in 3-0 galibiyeti tescil edilirdi ama goruyoruzki Federasyon isini dogru yapmiyo, ve ben bekledikce bu kararin Trabzonsporun lehine olacagini dusunmeye basladim.
douramss
28.Ağustos.2006, 02:19
Acikcasi Trabzonspor yonetiminin tehditlerinden sonra federasyonun karari beni hic ilgilendirmiyor...Gonlum tabi ki Sivas tan yana,ancak bu tamamen benim duygusal yorumum...(Sivasli degilim...:))
Hugo
28.Ağustos.2006, 03:33
Tarafsız sahada tekrar oynanacakmış maç galiba.
BlackEagle19o3
28.Ağustos.2006, 03:38
Yazıklar olsun bu federasyona!!!
Hugo
28.Ağustos.2006, 03:40
Evet.. Radyoda 3-4 kez tekrar edildi.
Tarafsız sahada tekrar oynanacak!..
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 03:40
İşte futbolu yönetenlerimizin hali 3 5 çapulcunu tehditlerine boyun eğiyorlar
Cyzio
28.Ağustos.2006, 03:41
.Helal olsun federasyona.İstediğimiz oldu şimdi 3 atma zamanı.
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 03:42
Federasyon bu karari mi dusunmus 3 hafta, yaziklar olsun.
Bi seyi de dogru yapsalar, yani insanlara ornek olsalar
nekop
28.Ağustos.2006, 03:43
En doğru karar...
Cyzio
28.Ağustos.2006, 03:44
Çapulcu kim oluyor TS yöneticileri mi?
Fıratcan Alçınkaya
28.Ağustos.2006, 03:44
En doru kararmı yani adam dövmek serbest...
Bu anlayış ile gelişmez bu futbol...
transatlantik
28.Ağustos.2006, 03:46
yanlis karar...yapani cezalandiracaksin takimi degil...bir cok sey yanlis bu ulkede
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 03:47
Çapulcu kim oluyor TS yöneticileri mi?
Nasıl algılarsan ? ama bana göre tehditlerin arkalarnda başkaları var
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 03:51
Ornek bi is yapsa Federasyon, hep yanlis yapiyolar
MeMo
28.Ağustos.2006, 03:51
Karara bak yahu müthiş bir organizasyon TS ile federasyon arasında tebrikler.Maç bitene yakın eğer yeniliyorsak sahaya inip adamları dövelim 5 maç cezayada katlanırız şampiyonluk maçı falansa.Bu federasyonla nereye kadar bilemem.İlk önce 5 maç cez verdiler bakın affetmeyiz diye şimdi ki karara bak gülmemek elde değil.Acaba bizim başımıza aynı şeyler gelse neler olurdu.
Gerçi biz sahaya inip adam dövmeyiz ama.
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 03:54
Keşke geçen denizli maçında sahaya insek 1 2 oyuncu dövsekydik izmirde oynardık ne güzel
eGowiCh
28.Ağustos.2006, 03:55
Yine muhteşem (!) bir karar verdi federasyon. Bu kadar ertelemelerinden belliydi zaten Trabzonspor lehine bir karar verecekleri.
Futbol Federasyonu geçen sezon yine çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında ev sahibi takımı hükmen yenik saymıştı.
V.Manisaspor-Sakaryaspor maçında neden Vestel'i hükmen mağlup ilan ettiniz o zaman? Hem de hiçbir taraftar saldırısı yokken...
Yazıklar olsun gerçekten, bu federasyonla olmaz bu iş, bizim futbol da gelişemez, ülke puanı da giderek düşer, Avrupa'da da rezil oluruz.
İlahi adalete inanıyorum, inşallah Sivasspor maçı kazanır da o zaman en güzeli olmuş olur.
MeMo
28.Ağustos.2006, 03:56
Maçlara giden arkadaşlar eğer son maçımızda işler kötüye giderse inip bir kaç adam dövün.
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 03:57
Mafyanın Gücünü bir kez daha anlamış olduk böylece
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 03:59
Bence verilebilecek en mantıklı karar.
3-0 Hükmen Sivas lehine verilse, 92 dakika boyunca oynayan Trabzon'lu oyuncuların emeğine yazık, 1-0 olarak TS' lehine bitse, bu kez de Sivas'lıların kalan dakikalarda gol atabilme şansları olurdu.Ancak bu karar bence de en mantıklı karar.
Her 2 taraf için de en iyisi.
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:01
Bence verilebilecek en mantıklı karar.
3-0 Hükmen Sivas lehine verilse, 92 dakika boyunca oynayan Trabzon'lu oyuncuların emeğine yazık, 1-0 olarak TS' lehine bitse, bu kez de Sivas'lıların kalan dakikalarda gol atabilme şansları olurdu.Ancak bu karar bence de en mantıklı karar.
Her 2 taraf için de en iyisi.
Trabzonspor'lu oyuncuların emeklerine yazık da Sivasspor'lu oyuncuların yediği dayak ne olacak?O zaman son saniyede herkes dalsın nasıl olsa az kalmış.20 saniyede beklemiyelim şimdi.Mantık bu mu?
transatlantik
28.Ağustos.2006, 04:02
bundan sonra her tribune adam salin yeniksek uzatamalarda capulculari ayarlayin sahada futbolculara saldirsinlar,mac tekrarlandiginda belki kazaniriz....hey Allah im ise bak ya
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:04
Trabzonspor'lu oyuncuların emeklerine yazık da Sivasspor'lu oyuncuların yediği dayak ne olacak?O zaman son saniyede herkes dalsın nasıl olsa az kalmış.20 saniyede beklemiyelim şimdi.Mantık bu mu?
Memo, Sivasspor'lu oyunculara yapılanlar 5 maç seyircisiz oynama ile cezalandırıldı zaten.
Sen FB 1-0 öndeyken son 20 saniye kala sahaya gireceksen buyur gir.
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:07
Memo, Sivasspor'lu oyunculara yapılanlar 5 maç seyircisiz oynama ile cezalandırıldı zaten.
Eğer karşı takım son saniyede penaltı kullanıyorsa gb. bu karardan sonra gayet mantıklı.
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:09
E gir o zaman Memo,burada ben de sahaya gidecem olursa vs. deme.
Girebiliosan git gir, allah allah... Mantıklı mı geliyor sana...5 maç saha kapatma cezası gelsin sonra senin yüzünden koskoca camiaya ya.
ChAoS
28.Ağustos.2006, 04:10
Beyler karar açıklandı bile boşa tartışıyosunuz.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=50301
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:11
Beyler karar açıklandı bile boşa tartışıyosunuz.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=50301
Önceki sayfalara bak istersen biz kararı tartışıyoruz :)
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 04:12
E gir o zaman Memo,burada ben de sahaya gidecem olursa vs. deme.
Girebiliosan git gir, allah allah...
İyide zaten sahaya giren gidiyor ... memo sahaya inmiyor diye bu gerçeği değiştiremeyiz
ChAoS
28.Ağustos.2006, 04:14
Önceki sayfalara bak istersen biz kararı tartışıyoruz :)
Pardon görmemişim , ayrıca boşverin sonucu değiştirmeyecekse bu kadar tartışmanın ne alemi var;;)
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:14
Gago, TS'li taraftarın sahaya girmesini TS'li oyuncular da istemezdi elbet.Ondan dolayı Taraftarın yaptığını oyuncuların emeklerine mal etmemek lazım.
Sekopej
28.Ağustos.2006, 04:15
Şeytanın avukatlığını yapayım. Ligin son maçı, Fenerbahçe ve Galasaray aynı puanda. İkili averajları da aynı.
Galatasaray'ın averajı daha iyi. Ve son maçını 2-0 önde götürüyor. Fenerbahçe de 1-0 önde. Maçlar bu şekilde biterse Galatasaray şampiyon olacak. Fenerbahçe'nin şampiyon olması için 4-0 kazanması gerekiyor.
Son maçta bir şekilde Fenerbahçe maçında duraklamalar daha fazla oluyor ve Fenerbahçe maçının bitmesine 3 dakika kala Galatasaray maçı sona eriyor. Fenerbahçe de kalan 3 dakikada 3 gol atacak oyun oynamıyor.
Ve taraftar sahaya atlıyor, olaylar çıkıyor maç yarım kalıyor. Fenerbahçe bu alınan kararı örnek gösterip maçın tekrarını istiyor. Tekrar edilecek maçı 4-0 kazanıp şampiyon oluyor.
Sence şimdi bu ne kadar doğru olur? Federasyon örnek teşkil edebilecek bir karar almıştır. Bu örnek umarım ileride başlarını ağrıtmaz.
Ayrıca mesajlarınızı 2 kre okuyup öyle atın. Yoksa uyarı almak durumunda kalabilirsiniz.
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:17
Şeytanın avukatlığını yapayım. Ligin son maçı, Fenerbahçe ve Galasaray aynı puanda. İkili averajları da aynı.
Galatasaray'ın averajı daha iyi. Ve son maçını 2-0 önde götürüyor. Fenerbahçe de 1-0 önde. Maçlar bu şekilde biterse Galatasaray şampiyon olacak. Fenerbahçe'nin şampiyon olması için 4-0 kazanması gerekiyor.
Son maçta bir şekilde Fenerbahçe maçında duraklamalar daha fazla oluyor ve Fenerbahçe maçının bitmesine 3 dakika kala Galatasaray maçı sona eriyor. Fenerbahçe de kalan 3 dakikada 3 gol atacak oyun oynamıyor.
Ve taraftar sahaya atlıyor, olaylar çıkıyor maç yarım kalıyor. Fenerbahçe bu alınan kararı örnek gösterip maçın tekrarını istiyor. Tekrar edilecek maçı 4-0 kazanıp şampiyon oluyor.
Sence şimdi bu ne kadar doğru olur? Federasyon örnek teşkil edebilecek bir karar almıştır. Bu örnek umarım ileride başlarını ağrıtmaz.
Ayrıca mesajlarınızı 2 kre okuyup öyle atın. Yoksa uyarı almak durumunda kalabilirsiniz.
Serkan abi herşeyi söylemişsin bu takım Fenerbahçe bile olmazsa yapmak zorundalar herşeyi birbirine karıştırdı federasyon bunun altından nasıl kalkacaklar merak ediyorum.
Fernando Gago
28.Ağustos.2006, 04:18
Gago, TS'li taraftarın sahaya girmesini TS'li oyuncular da istemezdi elbet.Ondan dolayı Taraftarın yaptığını oyuncuların emeklerine mal etmemek lazım.
Tamam bu konuda haklısın ama bu fedarasyon zamanında niye oyuncuların emeklerine saygı göstermedi
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:22
Vay Serkan senin bu aklına gelen hakkaten Şeytan'ın aklına gelir mi bilmem :)
Bu gerçelten olabilirliği %1 olan bir ihtimal.
Peki Serkan sence nasıl bir karar daha uygun olurdu?
Sekopej
28.Ağustos.2006, 04:24
Serkan abi herşeyi söylemişsin bu takım Fenerbahçe bile olmazsa yapmak zorundalar herşeyi birbirine karıştırdı federasyon bunun altından nasıl kalkacaklar merak ediyorum.
Takımlara takılma, onlar bir örnek. Kümede kalma mücadelesi veren takımlar da olabilir.
Rizespor 15., Kasımpaşa 16. sırada olabilir. İlk maç 1-0 Kasımpaşa yenmiştir. Ligin son haftası maçı 1-0 Rizespor kazansa ikili averajları eşit olacak ve genel averajı daha iyi olan Kasımpaşa kümede kalacak. Son dakikada Rizespor taraftarı sahaya giriyor ve maç tekrar ediliyor. Tekrar edilen maçı Rizespor 2-0 kazanıyor ve kümğede kalıyor Kasımpaşa düşüyor.
Olay aynı değil mi? Verilen 5 maçlık cezaya gelirsek. Ucunda küme düşmek var, o nedenle maç tekrar edileceği için 10 maç kapanacağını bilme bile iner taraftar sahaya.
Tabi bu benim düşündüklerim fanteziden şu anda. Gerçekleşir mi bilinmez, hatta inşallah gerçekleşmez ama alınan bu karar bunların gerçekleşebilme ihtimallerini doğurdu...
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 04:27
Serkan abi ornek guzel, ama ben federasyonun 3 hafta beklemesine anlam veremiyom.
Senin ornegindede bekleseler 3 hafta, ne olacak halimiz, ligin $ampiyonunu gormek icin 3 hafta beklicez gibi olur
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:28
Valla ne olursa olsun, bana göre verilebilecek en dürüst karar oldu.
Sekopej
28.Ağustos.2006, 04:29
Vay Serkan senin bu aklına gelen hakkaten Şeytan'ın aklına gelir mi bilmem :)
Bu gerçelten olabilirliği %1 olan bir ihtimal.
Peki Serkan sence nasıl bir karar daha uygun olurdu?
1 sonraki mesajımda da yazmıştım senin bu yazdıklarını görmeden fantezi olduğunu.:p
Ama söyle olur mu? Olursa birilerinin hakkı yenir mi?
Kararı vermek güç, ortada Trabzonspor'lu oyuncuların emeği var. Maç 60. dakikada yarım kalsaydı muhtemelen kalan 30 dakika tekrar oynanırdı ya da maç Sivas'a verilirdi.
Federasyon maçtan ertesi gün bu kararı alsaydı, bu kadar tartışılmazdı. Bu kadar zaman bekleyince ister istemez insanın aklına Trabzonspor baskı yapmış olabilir diye geliyor.
Bana kalırsa öncelikle o sahaya girenleri çok ağır ceza vereceksin. Hatta tutuklayacaksın. Siciline işlenirse bak bakalım başka kimse bu riske girebiliyor mu? Maç sonucu hakkında alınacak karara da bu konuda uzman veya yeterli bir bilgiye sahip olmadığım için şöyle olmalı, böyle olmalı diyemem...
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:30
Valla ne olursa olsun, bana göre verilebilecek en dürüst karar oldu.
Tehditlere boyun eymek gerçekten dürüstlük.
Sekopej
28.Ağustos.2006, 04:31
Serkan abi ornek guzel, ama ben federasyonun 3 hafta beklemesine anlam veremiyom.
Senin ornegindede bekleseler 3 hafta, ne olacak halimiz, ligin $ampiyonunu gormek icin 3 hafta beklicez gibi olur
Aklın yolu bir. Maçtan 2 gün sonra toplanıp bu kararı alsalar bu kadar eleştiri olmazdı. Sahaya girenlere de ibretlik cezalar verilecekti bu sefer buna cesaret eden de olmazdı. Ama 3 hafta beklenmesi tartışmaları çıkarıyor...
Cyzio
28.Ağustos.2006, 04:31
Allahınızı seversiniz Trabzonspor'un yönetimden çektiğini biliyorsunuz.Bu iş bilmez,beceriksiz,herşeyi yüzüne gözüne bulaştıran yönetim mi tehdit edecek federasyonu.Yapmayın Allah aşkına daha marketten becerip 2 kilo patates alamayan insanlardan bahsediyoruz.Başkan Mehmet Ali Yılmaz olsa anlardım bu tavrınızı ama Nuri Albayrak ve ekibinden bahsediyoruz..;;)
erdemzorer10
28.Ağustos.2006, 04:36
yazıklar olsun böyle federasyona...ancak bu kdr yanlış bir karar alınabilirdi...
ya 3-0 sivas a verilmeliydi maç
yada 85 ten itibaren yeniden oynanmalıydı...
bunun örnegini ispanyada görmüştük..
ChAoS
28.Ağustos.2006, 04:40
Sivas'ın hakkının yendiği ortada.
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 04:40
Neden 85'den itibaren ?
Cyzio
28.Ağustos.2006, 04:43
Sivas'ın hakkının yendiği ortada.
Ne hakkı yenmesinden bahsediyorsun.Maçı 1-0 önde götüren taraf bizdik.Kendimiz ettik kendimiz bulduk 3 puana o kadar yakınken maç tatil oldu.Şimdi tekrar oynanacak.Size kalsa kafadan 3-0..
erdemzorer10
28.Ağustos.2006, 04:47
Neden 85'den itibaren ?
maç 85 te durdu diye biliyorum...
ispanyadada real socediad - real madrid maçında böyle olmuştu..
maçın yarıda kesildigi dakikadan itibaren devam ettirmişlerdi..
ChAoS
28.Ağustos.2006, 04:48
Ne hakkı yenmesinden bahsediyorsun.Maçı 1-0 önde götüren taraf bizdik.Kendimiz ettik kendimiz bulduk 3 puana o kadar yakınken maç tatil oldu.Şimdi tekrar oynanacak.Size kalsa kafadan 3-0..
Tabiki kafadan 3-0 sivas kazanmalı sen in sahaya saldır futbolculara sonrada maçı tekrar ettir böyle bişey yok . En azından türkiye hariç hiçbir yerde bu böyle değil.
Maçın hakkı sivasın hükmen 3-0.
Cyzio
28.Ağustos.2006, 04:50
Tabiki kafadan 3-0 sivas kazanmalı sen in sahaya saldır futbolculara sonrada maçı tekrar ettir böyle bişey yok . En azından türkiye hariç hiçbir yerde bu böyle değil.
Maçın hakkı sivasın hükmen 3-0.
Hey Allahım Sivaslılar'da sütten çıkmış ak kaşıkya.Taraftarı linç ettiler be siz kimsinizde dövüyorsunuz orda onu.Al işte bende buna itiraz ediyorum.Olayın baş kahramanları Mehmet Yıldız ve Musa'ya ceza yok.Eee noldu bu karar adil mi?
MeMo
28.Ağustos.2006, 04:52
Hey Allahım Sivaslılar'da sütten çıkmış ak kaşıkya.Taraftarı linç ettiler be siz kimsinizde dövüyorsunuz orda onu.Al işte bende buna itiraz ediyorum.Olayın baş kahramanları Mehmet Yıldız ve Musa'ya ceza yok.Eee noldu bu karar adil mi?
Birine dayak mı attı bu oyuncular?
ChAoS
28.Ağustos.2006, 04:56
Sonuç olarak sahaya inip futbolculara saldırıldımı ? Saldırıldı . Ayrıca kim kimi linç etti taraftarlar arası bir arbede olmuş olabilir. Sen kendini tutup sahaya girmeyeceksin madem takımını düşünüyosan , taraftarlar arası kavgaya para cezası verilebilir ama sahaya inip futbolcu dövmek ne para cezasıyla nede maç tekrarıyla halledilir . MAçın hakkı hükmen yenilgi olmalıydı .
Cyzio
28.Ağustos.2006, 04:57
Birine dayak mı attı bu oyuncular?
Şaka mı yapıyorsun sen görüntüleri izlemedin mi?Adam dayak attı tamam suçlu ama güvenlik var orda.5-6 Sivaslı tekme-tokat girişti adama.3'ü ceza aldı olayın aktörleri ceza almadı.Sizin adillik anlayışınız buysa bişey diyemem.Bide Mehmet Yıldız maç sonu diyorki 'Satırla vurdu heralde kafama' yalanında bu kadarı.Palavraları ardı ardına sıralıyor..
fmsmyrna
28.Ağustos.2006, 05:03
Bence maçın son 30 saniyesi oynanmalıydı.Burda kulübe ceza verilmiş saha kapama ve para vs.ancak oyuncuların emeği çalınıyor böyle olunca
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 05:05
Sivasin hakki deniliyoda, hak, hakedilen biseydir, yani emek sarfederekten alinir.
Bende mactaydim, taraftarin tepkisi tamamen Musaya'idi. Maci izleyen ler icin soylim, bi ara pehlivan gibi bi adam girdi sahanin obur tarafindan, o adami biz ikna etmek icin neler denemedik, ama sonradan tekrar futbolcular tartisinca kimse tutamadi onu.
Ben Musanin buyuk ceza almasini istiyorum, cunku tahrik in tek sorumlusudur
shamur1
28.Ağustos.2006, 05:08
Ya ne dayak yemis bu SivasLi oYuncuLar anLamiyorm nasiL izLiyosunuz siz bu goruntuLeri en dogru karardi bu o da veriLdi Bazi arklar diyorki dakka 90 girip sahaya adam doveLim sebeb ne peki !! ama dusunsene bi ben gideyim fb-ts macina bakicam ts yenilio fener formasiyla atlicam sahaya ee nolcak sora trabzon 3-0 galip peki millet enayimi o zaman herkes kendi takimi kimle oynuyorsa onun formasiyla atlar sahaya peki bunun onune nasil gececeksiniz !! 5 mac ceza fazla asLinda en buyuk cezayi sahaya girene vereceksn diger taraftarlarn sucu yoq tabi uLkede cezalar caydirici oLmadigi icin herkes istedigini yapiyor azcik parasi olan tribunleri savas alanina ceviriyor yetmiyor sahaya giriyor sen ver bakim cok agir bi ceza uygula bunu bakaLm o zmn noLuyor
TürkuAz
28.Ağustos.2006, 05:08
Sivas'a yapılan büyük haksızlık..
Yazık böyle federasyona.
El Comandante
28.Ağustos.2006, 05:09
Bence en mantikli karar buydu.
Sonucta Sivasspor maci kaybetmisti,Trabzonspor`un bir emegi var ortada.Bir taraftan da macin tatil edilmesindeki sebepler macin tescil ettirilmesine engel oluyordu.Bence macin tekrardan oynanmasi iyi oldu.Eger Sivasspor alsaydi,hic yoktan 3 puan alacakti.Eger cok istiyorsa 3 puani yensin Trabzonspor`u,alsin ;)
TR.CaPTaiN
28.Ağustos.2006, 05:11
Ortada Trabzonspor oyuncularının emeği var fakat bu karar örnek olduğundan dolayı ileride çok tartışılır,çok baş ağrıtır.
shamur1
28.Ağustos.2006, 05:18
Ya arkadasLar anLamiyorum sizi bu oLay istanbuL takimlarinin basina geLsE boLe bi karar aLinsa acaba federasyona yazikLar oLsun dermiydiniz ! Sivas neden haketmedii bir 3 puani aLsinki en guzel karar veriLdi asLinda yine olan trabzona oldu 1-0 yeniyordu macda son 10 saniyeydi ama madem bu kda durustler ornekler ciksinlar macta trabzonu yensinler oyLe aLsinlar 3 puanlarini Bizlerde aLkisLiyaLim
Emurafu
28.Ağustos.2006, 05:38
Uefa yetkilileri bu kararı görse veya duysa güler:)
Skandal Çünkü kurallar acık:)29. madde de yazıyor hersey:)
omer-faruk-14
28.Ağustos.2006, 05:45
En mantikli kararı verdi federasyon. Maç 3-0 Sivas'a verilseydi asıl kıyamet o zaman kopardı. Sonuçta da olan Trabzon'a oldu bir holganın yüzünden trabzonlu oyuncuların 1 maçlık emeği gidecek.
maç 85 te durdu diye biliyorum...
ispanyadada real socediad - real madrid maçında böyle olmuştu..
maçın yarıda kesildigi dakikadan itibaren devam ettirmişlerdi..
o maçta olay var mıydı ki? Holiganlar sahaya inmiş miydi ki? O maçın durmasının sebebi, stadyumda bomba var diye polislere ihbar gelmesiydi. Yani karar normal. Bu olaylar o olayın karşılaştırılması bana göre çok abes.
douramss
28.Ağustos.2006, 05:47
Futbolun adaleti varsa Sivas maci kazanir inancindayim....Umarim istedigim gibi olur...
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 05:50
Bukadar olaylara ragmen, tekrar bu maci alacagimiza inaniyorum.
futbol menajeri
28.Ağustos.2006, 05:55
3-0 sivasa verilmesi lazim
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 06:04
3-0 sivasa verilmesi lazim
Karar verildi zaten. Oynicaz tekrar mecbur
Fietra 10
28.Ağustos.2006, 06:09
Sivas yensin bizi tarafsız sahada:) alkışlarız biz merak etmeyin..kimsenin hakkında gözümüz yok..
uAsamet91
28.Ağustos.2006, 06:18
Ts'nin hükmen mağlup sayılması gerekir.Federasyon tarihinin en büyük hatalarından birini yaptı.O zman yenilen takımın taraftarı sahaya insin son dakikarda maçlar tekrar ediliyor nasıl olsa.
uAburak89
28.Ağustos.2006, 06:22
Çok saçma bir karar oldu, maç Trabzon'a verilmeliydi..
Varonil
28.Ağustos.2006, 06:38
Futbolun adaleti varsa Sivas maci kazanir inancindayim....Umarim istedigim gibi olur...
Kesinlikle katılıyorum;;)
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 07:17
Ts'nin hükmen mağlup sayılması gerekir.Federasyon tarihinin en büyük hatalarından birini yaptı.O zman yenilen takımın taraftarı sahaya insin son dakikarda maçlar tekrar ediliyor nasıl olsa.
Sahaya giren taraftar GALİP olan takımın taraftarı.
erdemzorer10
28.Ağustos.2006, 07:22
o maçta olay var mıydı ki? Holiganlar sahaya inmiş miydi ki? O maçın durmasının sebebi, stadyumda bomba var diye polislere ihbar gelmesiydi. Yani karar normal. Bu olaylar o olayın karşılaştırılması bana göre çok abes.
aslında evet haklısın galiba ;) fikrimi degiştirdim katılıyorum sana..
ama alınan kararın saçmalıktan ibaret oldugunu düşünüyorum orası ayrı :)
Bordo61Mavi
28.Ağustos.2006, 07:33
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor-Trabzonspor maçının tarafsız sahada ve seyircisiz olarak yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak, "Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve 2 haftadır, 3 haftadır futbol kamuoyunu yapmış olduğumuz bu sıkıntılı hareketten dolayı da meşgul ettiğimiz için Türk futbol kamuoyundan özür diliyoruz" dedi.
Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla ilgili olarak açıklamada, bu konuda yaşanan olaylardan dolayı Türk futbol kamuoyundan özür dilediklerini belirterek, "Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve 2 haftadır, 3 haftadır futbol kamuoyunu yapmış olduğumuz bu sıkıntılı hareketten dolayı da meşgul ettiğimiz için Türk futbol kamuoyundan özür diliyoruz" dedi. Otyakmaz, maçın tarafsız sahada yapılacak olmasıyla ilgili olarak da, "Tarafsız sahada olması da çok ağır bir karar. Trabzonspor'a yapılan bir haksızlık. Bu maçın Trabzon'da oynanması gerekiyor. Düşüncemiz bu" diye konuştu.
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 07:34
Ya arkadaşlar saçmalık diyip geçmeyin, sizce verilen karar ne bakımdan yanlıştır, veya doğrusu neydi?
Bunları açıklayınız, fikrinizi ortaya atip kaçmaynız, sevgi saygı ortamında tartışalım gelin, doğru yolu bulalım :)
BlackEagle19o3
28.Ağustos.2006, 07:36
Ya arkadaşlar saçmalık diyip geçmeyin, sizce verilen karar ne bakımdan yanlıştır, veya doğrusu neydi?
Bunları açıklayınız, fikrinizi ortaya atip kaçmaynız, sevgi saygı ortamında tartışalım gelin, doğru yolu bulalım :)
Tabiki de 3-0 Sivas lehine tescil edilmeliydi...
byunuss1
28.Ağustos.2006, 07:46
karar cok ii oldu sivassporlular diyecek ki keşke 11-0 tescil edilseydi maç keşke fark yemeseydik.
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 07:48
Tabiki de 3-0 Sivas lehine tescil edilmeliydi...
Peki sence neden 3-0 tescil edilmeliydi ?
Fıratcan Alçınkaya
28.Ağustos.2006, 07:50
yahu sabah kalktım bu konu tartışılıyodu esniyom yatıcam birazdan halen tartışıyonuz yahu... Tamam oldu bitti...
BlackEagle19o3
28.Ağustos.2006, 08:12
Peki sence neden 3-0 tescil edilmeliydi ?
Kurallar öyle gerektiriyordu...
eGowiCh
28.Ağustos.2006, 08:22
Yahu kurallar net ve açık, ben kopyalamıştım bir ara ama belli ki kurallar uygulanmamış.
Keşke 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçı berabere iken bizim taraftar sahaya atlayıp futbolcuları dövseydi, sonra da maç tekrar oynansa ve şampiyon olsaydık.
Bundan sonra skordan memnun olmayan sahaya atlar, futbolcuları döver.
Emurafu
28.Ağustos.2006, 08:25
Egemen sanırım 29. maddeyi kastediyorsun:)
Ama o madde yok olmuş:):)
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2006, 08:29
Yahu kurallar net ve açık, ben kopyalamıştım bir ara ama belli ki kurallar uygulanmamış.
Keşke 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçı berabere iken bizim taraftar sahaya atlayıp futbolcuları dövseydi, sonra da maç tekrar oynansa ve şampiyon olsaydık.
Egemen senin ve bir çok arkadaşın hata yaptığı bir nokta var, burada galip olan takımın taraftarı sahaya giriyor !!!
GeNç KaRTaL
28.Ağustos.2006, 08:40
Bende kararın gayet yerinde olduğunu düşünenlerdenim.Neden?Çünkü;
Taraftarın sahaya girmesinden dolayı kulüp 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştır.Taraftar sahaya girdi diye yenen takımı hükmen mağlub saymak o takımının oyuncularına karşı yapılacak en büyük saygısızlıktır.O oyuncularını suçu ne? O taraftarın tuttuğu takımda oynamak mı?Aslında maç Trabzon'a verilmeliydi çünkü maç bitmek üzereydi.Hadi daha maçın bitmesine daha çok zaman olur.O zaman böyle bir karar verirsin.Ama Federasyon Daha ılımlı bir karar vermiş.En iyisi oldu.Tekrar oynanacak.Hak eden kazansın.
Bu karar diğer olaylarda örnek olur.Bundan dolayıda bazı karşıklıklar yaşanabilir denilmiş.O zaman her takım 5-10 tane gizli taraftar soksun.Yenildiğinde bu adamlar girsin sahaya.Maç ertelensin.Yenilen takım hükmen galip sayılsın.Olur mu?
anilton
28.Ağustos.2006, 09:22
Ya da G.Saray tribününe F.Bahçe'li taraftar girseydi.G.Saray öndeyken sahaya atlasaydı.Maçı hükmen Kayseri kazansaydı.F.Bahçe şampiyon olsaydı...
Federasyon en adil kararı vermiştir...
EreN
28.Ağustos.2006, 09:50
bi tv programında
bursalı bi taraftar bu hafta ts gol atarsa sahaya atlayacağını yazmış..hayırlısı olsun ooof of
Atakan38
28.Ağustos.2006, 15:33
Sivas'a tesciL ediLmeLiydi oLede oLur die bekLıodum
çok saçma bı karar oLdu.sivas'ın hakkı yendi.
karsı takıma zarar verıcek ceza oLarak ceza vermezLerse dvm edr qider
5 mac seyırcısızı saymayın bız sahaya ınmeden futboLcu dovmeden aLdık o kdr cezayı
demekki tehdit edıp cıkıp dayı dayı konusmak işe yarıo.
bide haLa beyenmeyenLer var kararı en azından 3 puanımız sıLınmedı demıosunuz.
nyse krar verıLmıs artık inşaLLah sivas yener 3 puanı aLır
cgdsshn
28.Ağustos.2006, 16:48
Bende kararın gayet yerinde olduğunu düşünenlerdenim.Neden?Çünkü;
Taraftarın sahaya girmesinden dolayı kulüp 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştır.Taraftar sahaya girdi diye yenen takımı hükmen mağlub saymak o takımının oyuncularına karşı yapılacak en büyük saygısızlıktır.O oyuncularını suçu ne? O taraftarın tuttuğu takımda oynamak mı?Aslında maç Trabzon'a verilmeliydi çünkü maç bitmek üzereydi.Hadi daha maçın bitmesine daha çok zaman olur.O zaman böyle bir karar verirsin.Ama Federasyon Daha ılımlı bir karar vermiş.En iyisi oldu.Tekrar oynanacak.Hak eden kazansın.
Bu karar diğer olaylarda örnek olur.Bundan dolayıda bazı karşıklıklar yaşanabilir denilmiş.O zaman her takım 5-10 tane gizli taraftar soksun.Yenildiğinde bu adamlar girsin sahaya.Maç ertelensin.Yenilen takım hükmen galip sayılsın.Olur mu?
Öncelikle Trabzonspor öndeyken maçın iptal edilmesi Trabzonspor'un yendiği anlamına gelmez ve maçın kaçıncı dakikada iptal edildiğinin hiç bir önemi yoktur öyle ki kimse Sivas'ın o dakikadan sonra gol atamayacağını iddia edemez. Ayrıca elbette taraftarın yaptığı hata o kulübü ve futbolcuları bağlar. Peki Sivassporlu futbolcuların suçu ne? Kendilerini dövmek için üzerlerine gelen taraftarlara karşı kendilerini koruyan Sivassporlu 5 oyuncu ceza aldı. Yani eğer bir tokat atana diğer yüzünüzü çevirmezseniz ceza alacaksınız demektir. Sivassporun bu oyuncularından yoksun çıkacağı maçlarda kaybedeceği puanların hesabını kim verecek? Bugün Ahmet Çakar'ın yazısında Danimarka-İsveç maçı örneği var. Maç 3-3 devam ederken 90. dakikada Danimarka'lı bir taraftar içeriye girdi ve hakeme çokda etkili olmayan bir darbede bulundu. Hakem anında maçı iptal etti ve UEFA maçı 3-0 İsveç lehine tescil etti.
E tabi sizde haklısınız burası Türkiye...