View Full Version : 'Dünyaya açılacak tek Türk kulübüz'
uAsamet91
01.Eylül.2006, 02:24
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'den dünyaya açılacak tek spor kulübünün Fenerbahçe olacağını söyledi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son yıllarda yaptıkları yatırımlarla dünyanın ilgisini çekmeyi başardıklarını ifade ederek, ''Türkiye'den dünyaya açılacak tek spor kulübünün Fenerbahçe olacağına tüm Türkiye şahit olacaktır'' dedi.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin eylül sayısındaki yazısında, dünyanın ilgisini çekmeyi başaran Fenerbahçe'nin bu ilgiyi Avrupa'da elde edeceği başarılarla pekiştirmeyi düşündüğünü belirterek, ''Önümüzdeki dönemlerde Avrupa kupalarında çeyrek final veya yarı final oynama şanslarını yakaladığımız zaman Fenerbahçe dünya kulüpleri arasındaki yerini fazlasıyla sağlamlaştırmış olacaktır'' şeklinde ifadelere yer verdi.
Fenerbahçe'nin bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi sonuçlar alacağını savunan Yıldırım, teknik kadro ve oyuncuların bugüne kadar kazandıkları tecrübeleri sahaya yansıtmaları gerektiğini düşündüğünü kaydetti.
Yıldırım, gelişme ve değişimin kendi coğrafyaları dışında yavaş yavaş kendiliğinden çıktığını, buna yardım edecek kurumların vizyonunun da değiştiği zaman, Türkiye'den dünyaya açılacak tek spor kulübünün Fenerbahçe olacağına tüm ülkenin şahit olacağını belirtti.
Yıldırım, "Bu hedef Fenerbahçe'nin çok uzağında değildir. İşte bu düşüncelerle Fenerbahçe Başkanı'nı tribünlerde dolaşırken görenler panik yapmasınlar. Hem çağdaşlığı her anlamda yakalamak isteyip, hem de en ufak bir pürüzde bize sırtlarını dönenler de artık bazı şeylerden ders almak zorundadır. Bu kulüp topyekün bir bilinçle geleceğine tutunacaktır. Bu doğrultuda, kulübümüze zarar getirecek düşüncelere sahip kişilere karşı mücadelem, hangi kesimden olursa olsun, bu düşünceler yok olana kadar devam edecektir'' diye konuştu.
''TARAFTAR SABIRLI DAVRANMALIDIR''
Son olarak Turkcell Süper Lig'de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Sivasspor ile yapılan maçta yaşanan, taraftarların futbolculara tepki göstermesi olaylarına da değinen Yıldırım, ''Büyük Fenerbahçe taraftarı, her zaman her yerde destek söyleminin gereği olarak sabırlı davranmalıdır. Maçlar esnasında oyuncularımıza yapılan aleyhte tezahüratlar, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve yurt dışındaki diğer maçlarda tribünlerde yakılan ateşler kulübümüze para cezası olarak geri dönmektedir. Önümüzdeki dönem bu görüntülerin stadyumlarda azalacağını düşünüyorum'' dedi.
Yıldırım, 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde kasım ayında yapacakları uluslararası spor ve bilim kongresine dünyaca ünlü ekonomist Stephan Szymanski ve spor yazarı Simon Kuper'ın da katılacağını, kongrede 25 konferans, 20 panel ve 6 workshop yapılacağını bildi.
Aziz yine rüya görmüş:D
transatlantik
01.Eylül.2006, 02:25
gs nin zaten dunya kulubu oldugunu kabul edersek gs lileri rahatsiz etmeyecek bir aciklama...
Cyzio
01.Eylül.2006, 02:27
Böyle konular açıldıkça modlara çok iş düşer.Kilitlenecek bir başlık daha..
Redrum
01.Eylül.2006, 02:28
Evet, artık fener de bu kafileye katılıor demekki..
transatlantik
01.Eylül.2006, 02:28
herkes sakin olursa sorun olmaz...
fmsmyrna
01.Eylül.2006, 02:30
Türkiye'den hiçbir takım Şampiyonlar Ligi'ni alamaz.Hiç bir takım Barcelona,Milan,Bayern gibi takımlarla eşit seviyeye gelemez.
Rodrigo Tello
01.Eylül.2006, 02:31
Parayla,Beyonce'u getirince,Carlos'u getirince,Tribune oynanınca dünya klubü olunmuyo malesef biri bunu Aziz'e ögretsin...
Mesajım sakın tahrik edici bulunmasın dogrular bunlar.İnşallah oynarsınız yarı final ceyrek final.Fakat lafla parayla olmuyo bu işler.
M.Scofield
01.Eylül.2006, 02:31
10 senedir olacak zaten
Cyzio
01.Eylül.2006, 02:36
Türk takımları Avrupa'da şuan en fazla 2.tura kalır.Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkma başarıdır.UEFA'da ise yine 2.tur en iyi yer gerçekçi tahmin yapılırsa..
Sekopej
01.Eylül.2006, 02:37
Parayla,Beyonce'u getirince,Carlos'u getirince,Tribune oynanınca dünya klubü olunmuyo malesef biri bunu Aziz'e ögretsin...
Mesajım sakın tahrik edici bulunmasın dogrular bunlar.İnşallah oynarsınız yarı final ceyrek final.Fakat lafla parayla olmuyo bu işler.
Haberin tamamını okursak yapılacak kongreden bahsetmiş, sadece futbol olarak değil Spor Kulübü olarak değerlendirmelerini yapmış. Bu kulübün 11 tane branşı var, hemen futbol gelmesin akla.
Ve bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz diyor, dünya kulübüyüz, en iyiyiz demiyor.
Ve son defa diyorum sadece futbol olarak değerlendirmeyin. Pekin'de yapılacak Olimpiyatlar'da Milli Takım'ın yarısını Fenerbahçeli sporcular oluşturacak. Komple bir spor kulübü olarak düşünün...
Kralatti
01.Eylül.2006, 02:53
Haberin tamamını okursak yapılacak kongreden bahsetmiş, sadece futbol olarak değil Spor Kulübü olarak değerlendirmelerini yapmış. Bu kulübün 11 tane branşı var, hemen futbol gelmesin akla.
Ve bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz diyor, dünya kulübüyüz, en iyiyiz demiyor.
Ve son defa diyorum sadece futbol olarak değerlendirmeyin. Pekin'de yapılacak Olimpiyatlar'da Milli Takım'ın yarısını Fenerbahçeli sporcular oluşturacak. Komple bir spor kulübü olarak düşünün...
Eğri oturup doğru konuşalım. Bu adamın ne kadar hazımsız olduğu bu başlıklardan bşr kjez daha ortoya çıkıyor. Gs ın uefa kupasına tesadüf diyen ve geçen sene şampiyon olomamayı yediğremediğinden yaptıklarını hepimizi biliyoruz
Futbol dışındaki sporların Aziz Yıldırım için laf salatasında öteye gitmediğmni hepimiz biliyoruz. Yoksa 2006 senesinde diğer branşlarda başarılı olan Fener,sırf şampiyonluğu kaybetti diye evcilik oynamaya kalkmazdı
Aziz yine rüya görmüş :D
Bu nasıl bir mesajdır anlamadım!
El Comandante
01.Eylül.2006, 03:00
Galatasaray 7 sene önceden Dünya Kulübü oldu.Fenerbahce`de bu yolda ilerlemeye calisiyor.Iyi bir gelisme ;)
Sekopej
01.Eylül.2006, 03:00
Eğri oturup doğru konuşalım. Bu adamın ne kadar hazımsız olduğu bu başlıklardan bşr kjez daha ortoya çıkıyor. Gs ın uefa kupasına tesadüf diyen ve geçen sene şampiyon olomamayı yediğremediğinden yaptıklarını hepimizi biliyoruz
Futbol dışındaki sporların Aziz Yıldırım için laf salatasında öteye gitmediğmni hepimiz biliyoruz. Yoksa 2006 senesinde diğer branşlarda başarılı olan Fener,sırf şampiyonluğu kaybetti diye evcilik oynamaya kalkmazdı
Bak ben konu kapanmasın diye mesaj atıyorum, sen gelmişsin ortamı germeye çalışıyorsun.
Tesadüf olayını belki bin kere yazdım burada ama olayı tam bilmeyenler bunu yanlış anladılar ve abartıldıkça abartıldı. Neyse konumuz bu değil, merak eden varsa özelden bilgilendiririm.
Diğer branşları önemsemediği konusunda da ezbere konuşuyorsun. Geçen sene tğm branşlarda şampiyon olabilmek için ne kadar destek verdiği ortada. Bayan Voleybol maçını da izledi, Galatasaray'ın havuzunda yapılmasına rağmen 1 tane Galatasaray Yönetici olmayan yüzme şampiyonasını da izledi, basketbol maçlarına hep gitti.
Yukarıda yazdım, Milli Takım'ın yarısı Fenerbahçe Spor Kulübü'nden oluşuyor diye. Bunu sağlayan Aziz Yıldırım'dır. Kötü yönlerini tartışalım ama iyi yönlerini de yokmuş gibi davranmayalım.
Eray Dengiz
01.Eylül.2006, 03:05
Umarım sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş'ta, Trabzon'da, Kayseri'de Dünya'ya açılır...
barahir
01.Eylül.2006, 03:09
Galatasaray 7 sene önceden Dünya Kulübü oldu.Fenerbahce`de bu yolda ilerlemeye calisiyor.Iyi bir gelisme ;)
10 senedir olacak zaten
gs nin zaten dunya kulubu oldugunu kabul edersek gs lileri rahatsiz etmeyecek bir aciklama...
Biraz örnek alın ne varki sanki...
Umarım sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş'ta, Trabzon'da, Kayseri'de Dünya'ya açılır...
Rodrigo Tello
01.Eylül.2006, 03:11
3 büyüklerde calısıyor.Neden Medya'ya oynuyorki Aziz Yıldırım ?Futbol Milli takımada en fazla oyuncuyu Beşiktaş veriyo ne olmus hemen dünya klubümü olduk ?Aziz Yıldırım'ı gördüm göreli Laf var İcraat yok Gs şampiyon oldugunda Medyayı nasıl üstüme cekerim diyye düşündü istifa etti bu adam laftan baska seylerle ugrasmalı biraz.Ayrıca Dünyaya acılan klup penaltımız verilmiyo hakem kötü federasyon berbat gibi şeyleri söylememeli.
Ben sadece Futbol hakkında yorum yaptım.Digerleri hakkımda bilgim olmadıgı için...
transatlantik
01.Eylül.2006, 03:13
ben de istiyorum takimlarimiz dunya kulubu olsun...gs nin zaten dunya klubu oldugunu soylememin de seni rahatsiz etmemesi gerekiyodu...eger bi klup dunya capinda taniniyosa ben ona dunya klubu derim ki ben bir galatasarayliyim,dedigim gibi hicbir tahrik unsuru yok mesajimda
Sekopej
01.Eylül.2006, 03:16
3 büyüklerde calısıyor.Neden Medya'ya oynuyorki Aziz Yıldırım ?Futbol Milli takımada en fazla oyuncuyu Beşiktaş veriyo ne olmus hemen dünya klubümü olduk ?Aziz Yıldırım'ı gördüm göreli Laf var İcraat yok Gs şampiyon oldugunda Medyayı nasıl üstüme cekerim diyye düşündü istifa etti bu adam laftan baska seylerle ugrasmalı biraz.Ayrıca Dünyaya acılan klup penaltımız verilmiyo hakem kötü federasyon berbat gibi şeyleri söylememeli.
Ben sadece Futbol hakkında yorum yaptım.Digerleri hakkımda bilgim olmadıgı için...
İyi de bu yazı Fenerbahçe Dergisi'nin bu sayısında çıktı. Fenerbahçe büyük bir kongreye ev sahipliği yapacağı için bununla alakalı bir yazı yazmış Aziz Yıldırım. Sadece futbolla ilgili yazılmış bir yazı değil yani. Değerlendirmeyi de ona göre yapmak gerekiyor.
Habere belki Fenerbahçe Dergisi'nde yazdığı yazı diye eklenebilirdi. Durduk yere konuşma yok yani, her ay yaptığı şey...
Rodrigo Tello
01.Eylül.2006, 03:19
Peki anladım.İnsallah tüm takımlarımız Dünya Klubü seviyesine gelirler...
uAburak89
01.Eylül.2006, 03:19
Başlık bile yetti konuyu anlamama, okuma gereği duymadım çünkü Aziz Yıldırım'ı biliyorum artık, birbirinin benzeri açıklamalar.. Aslında birçok takımın, birçok yöneticisi böyle..
Galatasaray zaten dünyaya açılmıştır, bir kere daha açılmaya gerek yok..
Dünyaya açılabilecek tek Türk takım Fenerbahçe değildir, çünkü bunu yapabilecek birden çok Türk takımı var.. Beşiktaş, Trabzonspor hatta Kayseri bunu başarabilir..
Kralatti
01.Eylül.2006, 03:21
Bak ben konu kapanmasın diye mesaj atıyorum, sen gelmişsin ortamı germeye çalışıyorsun.
Tesadüf olayını belki bin kere yazdım burada ama olayı tam bilmeyenler bunu yanlış anladılar ve abartıldıkça abartıldı. Neyse konumuz bu değil, merak eden varsa özelden bilgilendiririm.
Diğer branşları önemsemediği konusunda da ezbere konuşuyorsun. Geçen sene tğm branşlarda şampiyon olabilmek için ne kadar destek verdiği ortada. Bayan Voleybol maçını da izledi, Galatasaray'ın havuzunda yapılmasına rağmen 1 tane Galatasaray Yönetici olmayan yüzme şampiyonasını da izledi, basketbol maçlarına hep gitti.
Yukarıda yazdım, Milli Takım'ın yarısı Fenerbahçe Spor Kulübü'nden oluşuyor diye. Bunu sağlayan Aziz Yıldırım'dır. Kötü yönlerini tartışalım ama iyi yönlerini de yokmuş gibi davranmayalım.
Eğer bir adam dünyaya açılacak tek kulubuz biz diyorsa ben bir Bjklı olarak tepki göstermemeden doğal birşey olamaz.Çünkü diğer rakipleribni töhmet altına sokuyor. Burada demek istediği de çok açık. Onlar yapamaz ama ben yaparım diyor. Ama herzamanki gibi lafta.
Olay tamamen futbolla endeksli. Eğer dediğin gibi olsaydı 2006 yılında diğer branşlarda iyidik der bir denizli maçı sonrası istifa etmezdi. Tama diğer dallarla ilgileniyor olabilir ama burada dünya kulubunden maksatının ne olduğu çok bellidir
Adamın iyi yönleri muhakkak var ben ona birşey demiyorum ama bu laftan sorna bbu adamın korunacak tek tarafını göremiyorum
El Comandante
01.Eylül.2006, 03:23
Biraz örnek alın ne varki sanki...
Galatasaray Dünya Kulübü mü ? Evetttt!
Ben de diyorum ki Fenerbahce`nin Dünya`ya acilmasi iyiye isaret.Yok sen Galatasaray`in Dünya kulübü olmasini kabullenemiyorsan ve Aziz Yildirim gibi sadece Fenerbahce acilsin diyorsan,sorun sende ;)
Rodrigo Tello
01.Eylül.2006, 03:24
Paradan baska iyi yanı yok.Yenilgiyi hazmedemeyip Rico'yu dövdürten adamdan ne beklersin.
barahir
01.Eylül.2006, 03:25
Galatasaray Dünya Kulübü mü ? Evetttt!
Ben de diyorum ki Fenerbahce`nin Dünya`ya acilmasi iyiye isaret.Yok sen Galatasaray`in Dünya kulübü olmasini kabullenemiyorsan ve Aziz Yildirim gibi sadece Fenerbahce acilsin diyorsan,sorun sende ;)
İkimizde biliyoruz ki o yazıyı alaycı bir şekilde yazdın.. bunu inkar etmeye kalkma şimdi.. Beni böyle düşünmeye iten sebep de önceki davranışlarındır.. (Nokta)
Sekopej
01.Eylül.2006, 03:25
Konu üzerine tartışmak isterdim ama iş Aziz Yıldırım tartışmasına döndüğü için kapatıyorum.
Fenerbahçe'ye bir futbol kulübü olarak değil, bir spor kulübü olarak bakarsanız sevinirim. Ve ona göre değerlendirirseniz.