PDA

View Full Version : Manisa'da şok! Vestel çekiliyor

enesao
02.Eylül.2006, 05:34
Futbol endüstrisini büyütme adına en ümit verici gelişmelerden birinin sonu gelmek üzere... Seçildiği 2006 Ocak'tan beri Türk futbolunu geliştirmek bir yana futbol dünyasından kaosu eksik etmeyen Futbol Federasyonu, futboldan büyük bir sponsorun kopmasına neden oldu.

Manisaspor'a 1999-2000 sezonundan bu yana sponsor olan Vestel, futbol sponsorluğundan çekilme kararı aldı.

Geçen sezon Vestel Manisa- Sakaryaspor maçı yarıda kalmış; Futbol Federasyonu 3 puanı Sakarya'ya vermişti. O tarihten beri futbol dünyası içinde olup olmamayı ciddi biçimde düşünen Vestel, federasyonun son "Trabzon-Sivas maçı tekrar" kararının ardından çekilme kararı aldı. Futbol dünyasında adaletin eksikliğinden dem vuran Manisa yetkilileri Trabzon- Sivas maçının sonrası "Geçen sezon bizim günahımız neydi" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Manisaspor da federasyonu protesto için bugünkü Galatasaray maçına siyah formayla çıkma kararı aldı. Ayrıca Manisa seyircisi de tribünlerde siyah mendil sallayacak.

uAburak89
02.Eylül.2006, 05:36
Çekilecek başka günü bulamadılar zaten, adamlar gaza gelmiş olan bize oluyor.. :D

El Barto
02.Eylül.2006, 05:36
Vestel zaten bırakmayı aklına çoktan koymuştu böyle saçma bir bahane bulmalarına ne gerek vardı ki. Çok komik olmuş bence. Federasyona tepki için sponsorluktan mı çekilinir?

enesao
02.Eylül.2006, 05:40
Vestel zaten bırakmayı aklına çoktan koymuştu böyle saçma bir bahane bulmalarına ne gerek vardı ki. Çok komik olmuş bence. Federasyona tepki için sponsorluktan mı çekilinir?

dogru söluonuz ama gundeme gelmek icin böyle bisey sart.. bence dogru yapiolar federasyon böyle devam ederse daha cok sey kaybedecek bizim futbolumz..

Fernando Gago
02.Eylül.2006, 06:11
Fedarasyon mutludur inş.

TürkuAz
02.Eylül.2006, 06:12
Hakikaten vallahi, gaza gelen Manisa bize patladı..

douramss
02.Eylül.2006, 06:12
Destekliyorum Manisa taraftarini....Ama bir soz vardir...Vestel e uyuyor....Reklamin iyisi kotusu olmaz...;)

El Barto
02.Eylül.2006, 06:13
Federasyona tepkini başka bir şekilde gösterirsin sponsorluktan vazgeçmek ne alaka. Minare kılıf meselesi burdaki durum bence. Zaten niyetleri vardı hem sansasyon yapalım reklamımız olsun hemde şu Manisa'yı üzerimizden bir atalım düşüncesi vardı bence. Böyle bir olay olmasaydı da zaten bırakacaktı Manisa'yı Vestel.

Ilhan
02.Eylül.2006, 07:01
Zaten geçen sene takım başarısız olunca sinyal vermeye başlamışlardı.

Universal
02.Eylül.2006, 07:02
Erman hoca güzel laf söyledi. Vestel çamaşır makinesi üretip kirli çamaşırları temizliyordu. Ama futbolda temizleyemediler havlu attılar. Zorlu grubu TFF'ye iyi bir yanıt verdi.

Fernando Gago
02.Eylül.2006, 07:02
FUTBOL Federasyonu'nun, saha içi olayları nedeniyle hakem tarafından tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili aldığı tekrar kararına en büyük tepki Vestel Grubu'ndan geldi.

Vestel Manisaspor kulübü başkanı Haluk Çubukçu Galatasaray maçı sonrası canlı yapılan basın toplantısında "Biz Zorlu grubu olarak Türk sporuna katkı için Manisaspor'a sponsor olmuştuk. Ancak kirlenen futbolun içinde olmamak ve yeni bir beyaz sayfa açmak için sponsorluğumuzu sona erdiriyoruz. Ben kulüp başkanı olarak istifa ediyorum. Manisaspor'a manevi desteğimiz sürecektir ama kavga ve kirliliğin içinde olmak istemiyoruz" dedi.

Çubukçu, artık kulübe maddi destek sağlamayacaklarını da sözlerine ekledi.

gahanthegod
02.Eylül.2006, 08:54
Bahane ariyorlardi zaten.

enesao
02.Eylül.2006, 08:57
Bahane ariyorlardi zaten.

bu bir bahane degil.. tepki

douramss
02.Eylül.2006, 09:06
Ve haklilar...Haksizliga ugradigini ve magdur oldugunu dusununen kisi topluluk kurum ne olursa olsun tepkisini ozgurce koyma hakkina sahiptir...Biraz da olaya Vestel veya Manisa acisindan yaklasin...

SaRPeR1903
02.Eylül.2006, 09:08
Helal olsun Vestel'e ..

EreN
02.Eylül.2006, 09:15
TÜRK FUTBOLU BİTİYOR!
sponsorlar desteklerini yavaş yavaş çekmeye başladı.
Tebrikler ulusoy..
gider ayak herkesi küstürdü.Bir sonraki federasyon yandı ki ne yandı..

LaigLeNoiR
02.Eylül.2006, 09:41
Kıran "Çekiliyorlarsa hayırlısı olsun"

Vestel Zorlu Şirketler Grubu'nun Manisaspor'dan sponsorluğunu çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Haluk Çubukçu'ya ilk tepki TFF yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran'dan geldi.

Vestel Manisaspor-Galatasaray maçı sonrası Başkan Haluk Çubukçu'nun açıklamaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran, Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a çok özel açıklamalar yaptı. Kıran, Vestel'in Manisaspor'da ki sponsorluktan çekilme kararı almasıyla ilgili olarak, "Kimin kime sponsor olacağına biz karar vermediğimiz gibi, kimin sponsorluğu bırakacağına da biz karar veremeyiz?" dedi.

İşte Tahir Kıran'ın açıklaması:

"BİZ KARAR VEREMEYİZ"
"Kararlarına saygı duymak lazım. Kimin kime sponsor olacağına biz karar vermediğimiz gibi, kimin sponsorluğu bırakacağına da biz karar veremeyiz. Trabzonspor-Sivasspor maçıyla, Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi lazım. Her maç kendi içinde değerlendirilir. Her maçın temsilcisi, hakemi, gözlemcisi ayrıdır. Hiçbirini mukayese edemezsin. Bana göre Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında olanlar çok daha ağırdı. Profesyonel kaleci, sözleşmeli bir kaleci antrenörü hakeme saldırdı. Seyircinin sahaya girmesiyle, profesyonel bir adamın adam dövmesi arasında dağlar kadar fark var. O olayla bu olay bir mi şimdi? Bir şirketin kapısında çalışan bekçiyle, genel müdürün yaptığı olay bir midir? Biz o zaman Vestel Manisaspor'un 3 puanını silmiş olsaydık bugün bunları söylemeyeceklerdi. O maç ayrı, bu maç ayrı, olayın püf noktası ayrı."

"ADAM BENİM HAKEMİMİ DÖVMÜŞ"
"Adam benim hakemimi dövmüş orada. Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ne alakası var. Bu Trabzonda olabilir başka yerde olabilir, sahaya adam girmesiyle kaleci antrenörünün hakeme saldırması aynı mıdır? Ayrı ayrı değerlendirmemiz lazım. Elmayla armutu ayırt etmek lazım".

"FIFA HESAP SORARDI"
"Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının hakemi bizim hakemimiz bile değil. FIFA kokartlı bir hakem ve FIFA'nın hakemi. FIFA bunun hesabını sorardı. FIFA, 'Hakeme niye sahip çıkmadınız' diye sorardı. 'Siz FIFA kokartı vermeye layık gördünüz, bizde verdik. Şimdi ne ceza verdiniz bu kulübe?' demezmiydi."

"REKLAM YAPMAYACAK"
"Başkan Haluk Çubukçu bu konuyla ilgili çok spekülasyon yaptı. Çekiliyorlarsa hayırlısı olsun."

"DUA ETSİNLER"
"Kulübün sözleşmeli kalecisi antrenörü benim hakemimi dövecek böyle bir şey var mı?"

"VURUN ABALIYA"
"Bir Haluk Ulusoy var orada. Vurun ona. Vurun abalıya. Federasyonun arkasında kimse yok, federasyon için kimse yürüyüş yapmaz. Herkes camiasına hesap vermek durumunda."

eGowiCh
02.Eylül.2006, 10:08
Yahu bu kadar saçma açıklamalar görmedim Tahir Kıran'dan, şaka gibi açıklama...

Madem o maç ile ilgili bunları söylüyorsun, hakemi koruyacaksın, madem sana FIFA hesap sorardı, yahu kardeşim, tamam bu kararı ver, hükmen mağlup say, eyvallah...

İyi de, o zaman futbolcuların dövüldüğü maçı neden tekrar oynatıyorsun? FIFA sana sormaz mı "neden oyuncuların sağlığını korumadınız?" diye? Tekrar oynanacak maçta aynı olayların çıkmayacağını (futbolcular arasında) kim garanti edebilir?

Vestel geçen sene sponsorluğunu çekecekti, vazgeçti, ama şimdi bu çifte standart bariz görülünce çok doğru bir karar aldılar.

Erman Hoca çok doğru söyledi Maraton'da, adamlar koca Vestel, bu tarz şeylerle uğraşmazlar.

Kaybeden Türk futbolu oldu.

Federasyon kendi ipini çekti, bu seneyi tamamlayamazlar, Fenerbahçe karşı olduğunda TFF'ye karşı, basın hiç bu kadar üstüne gitmemişti TFF'nin ama bu sefer tüm kamuoyu TFF'nin üstüne gitti. Artık biraz onurları varsa istifa etsinler.

EreN
02.Eylül.2006, 11:16
"Bir Haluk Ulusoy var orada. Vurun ona. Vurun abalıya. Federasyonun arkasında kimse yok, federasyon için kimse yürüyüş yapmaz. Herkes camiasına hesap vermek durumunda."
Gönderme aziz yıldırıma yine..
yazık bu adama da acıyorum

comandante
02.Eylül.2006, 18:32
seyirci sahaya inip senin futbolcunu dövünce niye aynı kararı vermiyorsun peki?

çekilmek için gösterdikleri sebep inanılmaz derecede geçerli...ama bu kesinlikle çekilmelerinin sebebi değil.bahane arıyorlardı buldular...

eGowiCh
02.Eylül.2006, 22:04
seyirci sahaya inip senin futbolcunu dövünce niye aynı kararı vermiyorsun peki?

çekilmek için gösterdikleri sebep inanılmaz derecede geçerli...ama bu kesinlikle çekilmelerinin sebebi değil.bahane arıyorlardı buldular...

Bahane değil. 7 yıldır sponsorluk yapan bir firma neden çekilsin ki? Hem de takım iyi giderken...

Geçen seneki Sakaryaspor maçındaki olaylardan sonra çekilmeleri gündeme geldi, bu karar da çıkınca çekildiler, bahane falan değil. Adamlar koca firma, bu tarz pisliğin içinde olmazlar.

Haluk Çubukçu basın toplantısında ağlayacaktı nerdeyse.

Rodrigo Tello
03.Eylül.2006, 00:00
Türk Futbolu bi 2 Sponsor ile bitecekse hiç oynanmasın futbol...Cekilen cekilir sponsormu yok...?

Sekopej
03.Eylül.2006, 00:05
Türk Futbolu bu şekilde sponsorların artmasıyla ileriye gider. Vestel bile çekildiğine göre bu işe girmemek lazım diye düşünebilir bazı şirketler ve sponsorluk yapmaz. Kulübü 0 borçla bırakıyoruz dediler.

Asıl Turkcell bırakmaya kalkarsa iş vahim, Milli Takım başta olmak üzere çoğu şeye sponsor şu anda. Gerçi onlar da memnundur durumlarından ama gğn gelir devran döner...;)

Aziz Yıldırım ilk günden beri bu federasyonun karşısında. Şimdi bu federasyonu istemeyenlerin sayısı hızla artıyor. Bakalım gelişmeler neyi gösterecek?

eGowiCh
03.Eylül.2006, 00:09
TURKCELL ve iddaa'ya bağlı, iki kuruluş desteğini çekerse Türk futbolu biter. Ben bu iki kuruluştan çekilme bekliyorum, inşallah çekilirler de TFF gider.

jarosik_61
03.Eylül.2006, 00:11
bir trabzonsporlu olarak gerçekten içim rahat değil bunun 2 sorumlusu var biri nuri albayrak ve haluk ulusoy bende bize kıyak geçildiğini biliyorum 3-0 hükmen yenik sayılmayı bekledim ama olmadı.vestelin böyle bir kararı almasını anlıyorum ama yılmayıp savaşması lazım ama yinede çok kötü olur.
son olarak nuri albayrak artık git bunaldım herksesi bunalttın git artık git bırak trabzonsporun yakasını burdan ne kadar sesim gider bilmiyorum trabzonlu herkese iletelim nuri albayrakın gitmesi için kampanya yapılsın ya türk futboluna ve trabzonspora vurulmuş en büyük darbesin sen git

Rodrigo Tello
03.Eylül.2006, 00:14
Naptınız siz ya..Turkcell cekilecek olursa Ya Cola Turka yada Coco Cola sponsorlugunu koyar emin ol :;) Zaten Turkcell'in cekilcegini sanmam.İddaa hayatta cekmez zaten Federasyonun yanlıs degilsem.Bi sponsor gider biri gelir.O kadar kötü bi ligmi bizim ligimiz 2-3 sponsorla bitecek kadar.Bunların hepsi bilerek yapılan oyunlar...

eGowiCh
03.Eylül.2006, 01:36
Vestel'in 7 yıldaki harcaması 70 milyon YTL V.Manisaspor için, dolayısıyla da Türk futbolu için. Katkısı tartışılmaz, kaybeden Türk futbolu oldu. Vestel'in çekildiğini gören diğer firmalar, kendi sponsorluklarını da gözden geçirirler mutlaka.

Rodrigo Tello
03.Eylül.2006, 01:52
Vestel'in 7 yıldaki harcaması 70 milyon YTL V.Manisaspor için, dolayısıyla da Türk futbolu için. Katkısı tartışılmaz, kaybeden Türk futbolu oldu. Vestel'in çekildiğini gören diğer firmalar, kendi sponsorluklarını da gözden geçirirler mutlaka.

Kazandıgı para ne kadar bilgin varmı ?

Universal
03.Eylül.2006, 02:46
Türkiye'de artık üç takım kalacak. Bu sponsorlar gidince Anadolu takımım ne yapacak.

Karagümrük-Gaziosmanpaşa maçında daha neler oldu iki taraftar birbirine molotof koktey-döner bıçaklarıyla gittiler. Böyle yerde Vestel'in tabii işi olmaz.

EreN
03.Eylül.2006, 03:01
KC'de gitti..hayırlı olsun...

Peshayat
03.Eylül.2006, 03:13
Sanki Manisaya cok sahip ciktilarda ne yaptilar kocaman vestel sirketi yildiz oyuncu mu aldilar?

douramss
03.Eylül.2006, 05:29
Sanki Manisaya cok sahip ciktilarda ne yaptilar kocaman vestel sirketi yildiz oyuncu mu aldilar?

Cevap....

Vestel'in 7 yıldaki harcaması 70 milyon YTL V.Manisaspor için, dolayısıyla da Türk futbolu için. Katkısı tartışılmaz, kaybeden Türk futbolu oldu. Vestel'in çekildiğini gören diğer firmalar, kendi sponsorluklarını da gözden geçirirler mutlaka

Bu cekilmeden Vestel hicbir sey kaybetmeyecek...Vestel hala kac tane televizyon satiyorsa, ne kadar kar yapiyorsa devam edecek...Burdan kaybi olacak tek taraf Manisa olacak...Bunu ilerleyen sezonlarda rahatca gorecegiz....

Rodrigo Tello
03.Eylül.2006, 06:05
Bunun Federasyonla ilgili oldugunu hiç zannetmiyorum.İstediklerini aldılar çekildiler.

fmsmyrna
03.Eylül.2006, 06:37
Vestel haklı çifte standartı gördüler çektilar gittiler.

ThersoN
03.Eylül.2006, 06:39
Yazık......!

comandante
03.Eylül.2006, 22:16
welet adamlar 70 trilyon harcamışlar...ne kazançları olmuş olabilir sence bu sponsorluktan?istediklerini aldılar derken neyi kastettiğini bi açıklarmısın...ben de çekilmeye bahane arıyorlardı diyordum ama sağı solu okuyunca anladım.

kesinlikle haklılar çekilmekte...yukarıda trabzonsporlu bir arkadaşın yorumunu okudum...gerçekten teşekkür ediyorum objektif yorumu için...

ZeroG
03.Eylül.2006, 22:54
Türkiye'de futbol sponsor olmadan nasıl gelişebilir?Kulüplerimizin durumu çok mu iyi.Hep kaybeden bizim futbolumuz olacak.Bu olayların sorumluları da belli ama onlara da çare yok maalesef...

Rodrigo Tello
04.Eylül.2006, 00:17
welet adamlar 70 trilyon harcamışlar...ne kazançları olmuş olabilir sence bu sponsorluktan?istediklerini aldılar derken neyi kastettiğini bi açıklarmısın...ben de çekilmeye bahane arıyorlardı diyordum ama sağı solu okuyunca anladım.

kesinlikle haklılar çekilmekte...yukarıda trabzonsporlu bir arkadaşın yorumunu okudum...gerçekten teşekkür ediyorum objektif yorumu için...

70 trilyon'u Vestel gibi firma kazanc saglayamadısya harcamaz..İstediklerini aldılar Reklamlarını yeteri kadar yaptılar çekildiler.

fmsmyrna
04.Eylül.2006, 02:20
Vestel'in futboldan gelicek reklama pek ihtiyacı olduğunu sanmıyorum Vestel zaten Dünya piyasasasına girmiş bir marka onların sponsor olmalarının tek nedeni Vestel,Manisa'dan çıkmış bir marka olduğu için Manisa'nın adını duyurmak Türkiye'ye

gezenti
04.Eylül.2006, 04:39
Yahu beyler 70 trilyon çok büyük bir para olsada Vestele koymaz.Adamlar saniye başı bir ürün satıyorlar.Bu onları etkilemez...
Gelelim çekilme konusuna valla çok iyi yaptılar zaten birazda haksız rekabet gibi birşey söz konusu oluyordu diğer anadolu takımları açısından durumları eşitlendi.Ama böyle bir federasyon nasıl olur anlamıyorum bu federasyonu Türk futbolunun şikayet etme gibi bir hakkı yok mu?FİFA ya UEFA ya filan bunlar futbolumuzu baltalıyorlar ya.Bir takımdan puan nasıl çalınır uygulamalı gösterdiler.Sivas nasıl isyan etmedi bu duruma.Gerçekten yazık.Ama olan Manisaya oldu.
Not:Birde şöyle birşey duydum bugün Bülent Arınç'a tepki olarak mı ne çekilmişler filan diye ama konunun aslını bilmiyorum....