Log in

View Full Version : Kaptan sert çıktı

Rodrigo Tello
11.Eylül.2006, 19:01
Kaptan sert çıktı

Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyonluk yaşayan isimlerden olan Yasin Sülün’ün dün Fanatik Gazetesi'nde yayınlanan olay sözleri, ortalığı karıştırdı. Birçok internet sitesi, bu habere geniş yer verirken, Siyah-Beyazlı camiada en büyük tepki kaptan İbrahim Üzülmez’den geldi. Samsun maçında kırmızı gören isimlerden olan İbo, “Yasin bunları söylediyse, kendini ele vermiş. Neden daha önce konuşmadı. Şimdi mi aklı başına gelmiş. Önce kendi çöplüğüne baksın” dedi.

‘Laf değil iş üretsin’
Eski takım arkadaşının saçmaladığını ve insanların kafasını karıştırdığını vurgulayan yıldız futbolcu, “Laf değil iş üretsin. Ne yapmış, nerelerde oynamış da böyle çamur atma cüretini gösterebiliyor. Akıllı olsun... Beni ya da bir başkasını kastetmiş, bu önemli değil. Varsa bir yarası, adam gibi delikanlıca açıklasın da herkes öğrensin. Kendi başarısızlığını başka yere çekmesin. İşine baksın da görelim Yasin Sülün kimmiş” ifadesini kullandı.

..Ve diğer konular
Hakkındaki eleştirilere de yanıt veren İbrahim, “Bırakın Türkiye’yi, dünyada benim kadar çok bindiren bir sol kanat oyuncusu var mı? Yok, olamaz da... Orta yapamadığını söylüyorlar. Ben sürekli bindirip, 2 orta yapıyorum. Diğerleri bunu yapamıyor. Carlos’un kafasına top çarptı gol oldu, adamı kahraman yaptılar. Yıllardır oynuyorum, milli takımda da varım hala arkamızdan sallıyorlar. İkinci bir İbrahim Üzülmez yok” diye konuştu.

Yasin Sülün'ün sözleri olay yarattı. Beşiktaş’ın eski futbolcusunun FANATİK’e yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu.3 yıl sonra gelen itiraf, internet sitelerinde geniş yer bulurken, Kara Kartal’ın tepkisi de sert oldu

Ne demişti?
8 puanlık avantaja rağmen şampiyonluğu kaçırmamız kabus gibiydi. 5 kırmızı kart gördüğümüz Samsun maçında oyundan bilerek atılan arkadaşlarım oldu. Ancak nedense bunun cezası da olmadı.

Halt etmişsin sen
Üzüldüm, çok üzüldüm... O gün suçlanması gereken biri varsa, o da Cem Papila’dır. Bir o müsabakadaki kartlarına bakın, bir de ondan sonra yönettiği Fenerbahçe maçlarındakilere... Zago, İbrahim Üzülmez ve İlhan Mansız... O dönem başında MHK tarafından hakemlerin önüne öyle bir atıldılar ki, her maç onlar potansiyel suçluydu. Hele İbrahim Üzülmez’in atılması, bir skandaldı. Pancu’nun ki bir dakika önce verilmeyen faulün tepkisiydi. Ahmet Yıldırım’ın kırmızı kartını Cem Papila gösterirken bile “Ben ne yaptım?” diye bin pişman olmuştu. Bunları şunun için söyledim. Yasin kardeşim bu camianın içinden şu son iki senenin dışında en son gelen alt yapı oyuncularından biriydi. Beşiktaş duruşuna en yakın kişilerden biriydi. Yakışmadı sana. O gün yalnız İlhan Mansız için bunu kullanabilirsin. Haklısın, ama artık 4 atılmış, 5 atılmış oyun 85. dakikaya gelmiş önemli miydi? Önemli olan bir şey var; yersiz zamansız, faal bir futbolcuyken, Kasımpaşa’ya nasıl iyi bir hizmet vermem gerekir diye düşünmen gerekirken, böyle bir açıklama yapman, çok yanlıştı.
Yemen EKŞİOĞLU

Atma Yasin din kardeşiyiz!
Beşiktaş’ın altyapısından gelen Yasin Sülün’ü çok iyi tanırım. Rumeli Kavağı’ndan Fulya’ya gelirdi. Bazen, bankada çalışan ablasının servisi, bazen de, belediye otobüsü ile. Dönemin altyapı komite başkanı Ömer Çimen ve arkadaşlarının yardımları ile bu olumsuzluk ortadan kaldırıldı. Tıpkı takım arkadaşı Nihat Kahveci gibi.
Toshack; A takıma çıkardı. Son derece saygılı, genç yetenek... Ama kısa sürede değişti, bozuldu! Kendini Sergen’in, Oğuz’un yerine koydu. Belki onları bile geçerdi. Çalışmadı. Sadece konuştu. Ahmet Hamoğlu; 800 bin doları verince zıvanadan çıktı! Ve gönderildi.

Şimdi çıkıp etiketini taşıdığı Beşiktaş’ı karalıyor. İhanet ediyor. Demek istiyor ki, “Şampiyonluğu kart gören oyuncular sattı” Vay anasını! Yasin bu kadar atma. Madem öyleydi; neden sustun? Bu suskunluk eğer varsa, suça iştirak değil mi? Elinde delilin, belgen var mı? Bunu kariyer yapmamana bağlıyorum. Ya iddialarını ispatla, ya da çıkıp özür dile. Derhal! Sana bu yakışır.
Orhan YILDIRIM

Aklını başına al
Yasin iyice saçmalamış. Konuşmaya bile değmez. Gelmiş geçmiş bir olay. Şimdi mi aklı başına gelmiş. Beşiktaş’ta hangi oyuncu bilerek kart görebilir. Beşiktaş’ta hangi oyuncu takımını, arkadaşlarını satar. Adamı dar ağacına asarlar. Yasin aklını başına alsın önce. Buradan yetişen bir oyuncu. Yarın öbür gün, antrenör olur, menacer olur, başka türlü görev alabilirdi. Geriye değil, ileriye baksın. Neden hâlâ Beşiktaş’ta olmadığını kendisi izah etmiş. Üzüldüm onun adına. İyi bir çocuktu, bozulmuş. O maçta İlhan, hükmen yenilgi kararı çıksın diye bilerek kart gördü. Olay bundan ibaret.
Sinan ENGİN

Kaynak: Fanatik

El Comandante
11.Eylül.2006, 19:11
Hakkındaki eleştirilere de yanıt veren İbrahim, “Bırakın Türkiye’yi, dünyada benim kadar çok bindiren bir sol kanat oyuncusu var mı? Yok, olamaz da... Orta yapamadığını söylüyorlar. Ben sürekli bindirip, 2 orta yapıyorum. Diğerleri bunu yapamıyor. Carlos’un kafasına top çarptı gol oldu, adamı kahraman yaptılar. Yıllardır oynuyorum, milli takımda da varım hala arkamızdan sallıyorlar. İkinci bir İbrahim Üzülmez yok” diye konuştu.

Güzeldi bu espri :)

Bindiriyonda ne oluyo,adam gecebiliyon mu ? Kafani yukari kaldirdiginda ya topu aliyorlar senden,ya da taca gidiyo ortan.Cizgiye kadar geliyon hizinla,sonra geriye dönüyon son sürat.Orta acmayi bilmiyon.

Carlos`un golüne ise,top kafasina carpmis demek,kiskancliktan baska birsey degil.Bu Ibrahim Üzülmez Carlos`u cok kiskaniyor galiba.Her röportajinda Carlos`a atip tutuyor.

Sen Bjk gibi saygin bir kulübün kaptanisin,biraz agir basli ol.Böyle kiskancliklar yapmanin lüzumu yok.Geriye bak,kulüpteki eski kaptanlara bak ve biraz örnek al onlari.Bunlar bos isler Ibrahim Üzülmez !

RoNNiE91
11.Eylül.2006, 20:26
Her ne kadar kendini övmesi pek güzel birşey olmasada haklı.Türkiye'deki en iyi sol beklerden biri.En iyisi demiyorum.En iyilerinden biri diyorum.Kimsede bunun aksini savunamaz.

gezenti
12.Eylül.2006, 03:15
Yok ya gerçekten komik bu İbrahim:D:D:D...
Türkiyenin en iyi sol bekiymiş biz senin kendi kalene attığın yada yaptığın hatadan attırdığın golleri de biliyoruz.Bu adam gerçekten bunları söylemiş olamaz ya göz var nizam var.Roberto Carlosun kazandığı kupalardan aldığı prim bu adamın 5 yılık maaşına denk gelir.Ama hala böyle şeyler söylüyor gerçekten inanmak zor...

MeMo
12.Eylül.2006, 03:19
İkinci bir İbrahim Üzülmez yok

Çok şükür..

TürkuAz
12.Eylül.2006, 03:23
Çok şükür..
İlk defa katılıyorum.. :)

besiktas1903
12.Eylül.2006, 04:44
Çok şükür..

hahaha.. gulesim yoktu hic :D

ChAoS
12.Eylül.2006, 04:47
Niye sizin sol bekleriniz çok mu iyi ? Türk olarak en iyi sol bek ibo'dur.Her ne kadar orta açamasa bile savunma anlayışı mücadelesi ile başarılı bir sol bek oyuncusudur.

El Comandante
12.Eylül.2006, 04:51
Bir Hakan Balta,bir Volkan Yaman Ibo`dan 1000000 kat daha iyidir.Kimse bunu inkar edemez,eden de fanatiktir.

ChAoS
12.Eylül.2006, 04:55
Ben ediyorum ve fanatikte değilim . İbo 5 yıldıır beşiktaşın bankosu , Volkan yaman daha dün gs'ye gelen bir kaç maç oynayıp bir iki frikik golü atmış ibo'dan daha iyi oldu öylemi . Eğer siz daha iyi olduğuna inanıyosanız haklısınız ne diyim sonuçta ibo'da beşiktaş gibi bir mahalle takımında yıllardır as oynadı milli takımın değişilmezi oldu , tabi bunlar pekte önemli şeyler değil önemli olan 3-4 maç oynayıp bir iki frikik golü atmak;;)

El Comandante
12.Eylül.2006, 04:57
Ben ediyorum ve fanatikte değilim . İbo 5 yıldıır beşiktaşın bankosu , daha dün gs'ye gelen bir kaç maç oynayıp bir iki frikik golü atmış ibo'dan daha iyi oldu öylemi . Eğer siz daha iyi olduğuna inanıyosanız haklısınız ne diyim sonuçta ibo'da beşiktaş gibi bir mahalle takımında yıllardır as oynadı milli takımın değişilmezi oldu , tabi bunlar pekte önemli şeyler değil önemli olan 3-4 maç oynayıp bir iki frikik golü atmak;;)

Besiktas`a son 5 yilda gelen bir sol bek varmi ? Ben hatirlamiyom,yok siz Baki diyorsaniz...

Yahu adam yoktu ki ibonun yerine gececek ! Ondan dolayi oynuyor.Sen izle bakalim,bizim futbolcularimizi,Galatasaray`a gelmeden önce nasil oynadiklarini,ozaman daha iyi yorum yaparsin he? Ezbere yorum yapmayalim(::)

BlackEagle19o3
12.Eylül.2006, 04:58
Bir Hakan Balta,bir Volkan Yaman Ibo`dan 1000000 kat daha iyidir.Kimse bunu inkar edemez,eden de fanatiktir.
Daha iyiler çünkü onlar Galatasaraylı değil mi.Bunu inkar eden fanatikse ben fanatikliği kabul ediyorum!Yahu Volkan Yamn kim neyin nesi.2 frikik atmış adamı kral yaptınız.Hakan Balta'nın Gs performansını görmeden konuşamam.Anadolua takımlarından yıldızlaşan çoğu futbolcu büyük takım ve büyük maç havasını kaldırmazlar...

RaSenGan
12.Eylül.2006, 05:01
İkinci bir İbrahim Üzülmez'i yüreğim kaldırmaz ztn.

ChAoS
12.Eylül.2006, 05:02
Besiktas`a son 5 yilda gelen bir sol bek varmi ? Ben hatirlamiyom,yok siz Baki diyorsaniz...

Yahu adam yoktu ki ibonun yerine gececek ! Ondan dolayi oynuyor.Sen izle bakalim,bizim futbolcularimizi,Galatasaray`a gelmeden önce nasil oynadiklarini,ozaman daha iyi yorum yaparsin he? Ezbere yorum yapmayalim(::)

Ezbere yorum yapmıyorum ben volkan yaman'ı da , Hakan Balta'yı da tanıyorum .

Juanfran gelmişti hatırlarsan beşiktaş'a ama başarılı olamadı niye ? İbo'yu kesemedi ama şu an Zaragoza gibi bir takımın oyuncusu ve geçen sene as takım oyuncusuydu .Gayette başarılı bir futbol sergiledi zaragoza'da. Demekki gelmiş ama kesememiş .Bunlarıda göz önünde bulunduralım ezbere yorum yapmayalım.

El Comandante
12.Eylül.2006, 05:07
Ezbere yorum yapmıyorum ben volkan yaman'ı da , Hakan Balta'yı da tanıyorum .

Juanfran gelmişti hatırlarsan beşiktaş'a ama başarılı olamadı niye ? İbo'yu kesemedi ama şu an Zaragoza gibi bir takımın oyuncusu ve geçen sene as takım oyuncusuydu .Gayette başarılı bir futbol sergiledi zaragoza'da. Demekki gelmiş ama kesememiş .Bunlarıda göz önünde bulunduralım ezbere yorum yapmayalım.

Ona bakarsan Bosque`de Ramazan`i kalede oynatiyordu,Cordoba yedekti.Simdi Ramazan nerededir ? Juanfrani oynatmamak zaten sizin sorununuzdu.Kendisi kat ve kat daha kaliteliydi ibodan.

Yani foruma bir konu acin.Türkiye`deki en iyi sol bek kimdir diyelim.Objektif olalim,ozaman görürsünüz sonucu,daha da fazla konusmam !

ChAoS
12.Eylül.2006, 05:15
Juan fran beşiktaş'ta oynatıldı ama başarısız olunca yerine ibo tekrar'dan oynatıldı şans verildi yani juanfran'a ama sonuç başarısız .

Benim şahsi görüşüm ibo her ne kadar orta açamasa bile yararlı bir sol bektir .

Ama herkes kendi değerlendirmesini yaptığı için ve aranan önemli özelliği orta açamaması olduğu için yetersiz bir oyuncu olarak görülebilir ama mücadele ve savunma olarak bakarsak başarılı bir oyuncudur . Tek eksisi orta açamamasısır.

Ben ibo'yu beğeniyorum başkasından banane siz ne kadar aksini iddia etseniz bile ben ibo'nun yeterli ve başarılı olduğunu savunurum.

Rodrigo Tello
12.Eylül.2006, 06:15
İbo kadar hangi sol bek bindiriyor biri bana bunu söylesin ? O kadar koşup kimse İbo gibi orta yapamaz.Türkiye'nin en iyi sol beki İbo'dur aksini idda eden Fanatiktir.

İbonun Carlos'a bi lafı var oda kafasına carpıyo gol oluyo kral yapılıyo..Cok haklı.

Bizim medyamız o kadar abartıyoki adam altüstü bi kafa golü attı nedir yahu bu manşetler falan.Carlos daha iyisini yapsa övmeye kelime bulamazlar.İbo'nun bu lafta kastettigi budur cok abartılıyo bunu kimse inkar etmesin.

Volkan Yaman'la İbo'yu kıyaslamakta nerden cıktı ? Volkan Yaman kim yahu 2-3 mac oynadı 1 gol attı nedir bu İbo gibi yılların tecrübesinden dahamı iyi oldu ?

İbo bugunde cok iyi oynadı helal olsun...

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 07:07
Volkan Yaman iyi bir sol bek değil normal bir sol kanat çok artı özelliği yok oyun içinde ... hakan balta ersun yanalın keşfettiği bir isim mutlaka iyi bir oyuncudur ama ibrahim üzülmezden iyi olamaz şuan için

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 07:15
şuanda milli takım düzeyindeki en iyi solbek ibrahim üzülmezdir..ama volkan yamanın ortalarının ibonunkinden çok daha iyi oldugunu düşünüyorum..

hakan balta ise istatistik anlamında her iki oyuncuyuda geride bırakmıştır..

GeNç KaRTaL
12.Eylül.2006, 07:19
Volkan yaman 2 tane frikikten attı yaa.Tamamdır.Kaptandan 1000000000... kat daha iyi oluyor.Bence her şey bu kadar basit değil.

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 08:40
Volkan yaman 2 tane frikikten attı yaa.Tamamdır.Kaptandan 1000000000... kat daha iyi oluyor.Bence her şey bu kadar basit değil.

dedigimi doğru anlamamışsın...

ibrahim üzülmez daha komple bir defans kanat oyuncusudur fakat volkan yamanın ortaları daha etkilidir..;;)

RaSenGan
12.Eylül.2006, 08:56
Önemli olan koşmak değil sonucu getirebilmektir.Orta açamıyosa kanatlarda oynamasın daha iyi.

Mirza
12.Eylül.2006, 17:15
Aldım verdim Volkan ile Ibrahimi yendim.

Kilit.