PDA

View Full Version : McLaren'in en zor yarışı

KaF KeF
12.Eylül.2006, 12:35
McLaren'in en zor yarışı

McLaren ile Ferrari arasındaki casusluk skandalında karar günü. Yeni deliller McLaren'in başını ağrıtıyor..
http://img.sabah.com.tr/i2/sp.gif
Uluslararası Motorsporları Konseyi, Formula 1'de McLaren ve Ferrari arasındaki casusluk skandalı hakkında karar vermek üzere bugün Paris'te toplanıyor. İngiliz The Times Gazetesi konseyin önünde yeni deliller içeren 166 sayfalık bir dosya bulunduğunu yazdı. McLaren test pilotu Pedro De La Rosa ile Fernando Alonso arasındaki e-mail'ler, McLaren'in işine son verdiği şef tasarımcı Mike Coughlan ile Ferrari'nin şef mekanikeri Nigel Stepney arasındaki bazı telefon görüşmeleriyle SMS mesajları dosyadaki yeni delilleri oluşturuyor. McLaren ilk duruşmada "Bilgiler araçlarımızda kesinlikle kullanılmadı. Olaydan haberdar olur olmaz Coughlan'ın görevine son verildi ve McLaren takımından başka kimse bu bilgilere sahip değildi" diyerek kendini savunmuştu. Konsey de, McLaren'e ceza vermemiş ancak "Yeni deliller ortaya çıkar ve takımın bu bilgilerden yararlandığı belirlenirse bu yılki Formula 1 şampiyonasından atılması ve gelecek senekine de alınmaması gibi cezalar verilebilir" açıklamasını yapmıştı.

fenerbahce_1907
13.Eylül.2006, 04:02
ŞOK KARAR!
Flaş! Flaş! F1'de şok karar! Casusluk krizi McLaren'i derinden sarstı. FIA McLaren Mercedes'in markalar klasmanındaki puanlarını sildi. Ayrıntılar birazdan

KaF KeF
13.Eylül.2006, 04:04
Yazık oldu...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ŞOK KARAR!

Flaş! Flaş! F1'de şok karar! Casusluk krizi McLaren'i derinden sarstı. FIA Yönetim kurulu McLaren'i sportif ahlaksız ile suçlayarak, Ferrari'nin gizli bilgilerini çalmaktan dolayı cezalandırdı. FIA McLaren Mercedes'in markalar klasmanındaki puanlarını sildi. 2007'de klasmandan çıkardı ve 100 milyon dolarlık bir ceza verdi.

Bu ceza motorsporları tarihinin en büyük cezası! McLaren Mercedes pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'un ise sürücüler klasmanında mücadelelerinin devamına karar verildi. Öte yandan FIA McLaren Mercedes'in 2008 yılında mücadele edeceği arabanın önce kendi denetimlerinden geçeceğini bildirdi.

fenerbahce_1907
13.Eylül.2006, 04:05
Çok güzel oldu:zuhaha.Hafif bir karar bile bence.Tüm yarışlardan men edilmeleri gerekirdi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ŞOK KARAR!
Flaş! Flaş! F1'de şok karar! Casusluk krizi McLaren'i derinden sarstı. FIA Yönetim kurulu McLaren'i sportif ahlaksız ile suçlayarak, Ferrari'nin gizli bilgilerini çalmaktan dolayı cezalandırdı. FIA McLaren Mercedes'in markalar klasmanındaki puanlarını sildi. 2007'de klasmandan çıkardı ve 100 milyon dolarlık bir ceza verdi.

Bu ceza motorsporları tarihinin en büyük cezası! McLaren Mercedes pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'un ise sürücüler klasmanında mücadelelerinin devamına karar verildi. Öte yandan FIA McLaren Mercedes'in 2008 yılında mücadele edeceği arabanın önce kendi denetimlerinden geçeceğini bildirdi

LaigLeNoiR
13.Eylül.2006, 04:47
Bence yanlış bir karar.

Sonuçta her takım birbirinin malzemelerinden vs. esinleniyor.

McLaren'ciyim ve kesinlikle ne karar olursa olsun bundan vazgeçmem.

FİA bile artık bozuldu ne diyeyim.

uAburak89
13.Eylül.2006, 05:04
Yazık gerçekten, inadına McLaren.. Pilotlar devam ederken, takımın puanlarının silinmesi ne yaman bir çelişkidir.. Yarışan pilotlar değil mi, ya tamamen çek yada böyle saçma cezalar verme..

Ferrari'nin maşası FIA..

Pilotlar klasmanında şampiyon olmamızı nasıl engelleyecekler acaba..

Fıratcan Alçınkaya
13.Eylül.2006, 06:17
Motor Sporlarında gördüm duyduğum en büyük ceza...

Ama yapmadan düşünceklerdi..

demirhanmurat38
13.Eylül.2006, 06:17
bence cok haklı bir karar ayrıca bu esinlenme degil dupeduz calma. F1 de her turlu teknolojinin cok buyuk onemi var ve takımlar yeni teknolojiler geliştirmek için milyonlarca dolar harcıyorlar. Burda herkesin desteklediği bi takım var ancak bunu kararı yorumlarken bence goz ardı etmeliyiz. Takım puanlarının silinip yarıscıların puanlarının silinmemesi bence dogru bi karar sonucta bu sucu mclaren takım olarak işledi bu iş yapılırken Alonso ve Hamilton ın haberi oldugunu dusunmuyorm. Ancak para cezası bana biraz fazla gibi geldi ancak milyarlarca doların dondugu bi sektorde o kadar fazla olmayabilr. Sonucta takımlar sene sonunda kazandıkları her bir puan için milyonlarca dolar alıyorlar. Bole calma cırpmanın olmadıgı bi formula 1 dileğiyle...

uAburak89
13.Eylül.2006, 06:37
Seneye ferrari iyi hazırlanır umarım, daha dayanıklı ve daha hızlı olurlar.. Böyle zevki çıkmıyor, ezilince hemen Ali Cengiz oyunları.. Şu çalma çırpma casusluk olayını hala anlamış değilim gerçekten çok saçma.. McLaren ferrarinin herşeyini bilse ne değişir, iş kendinde bitiyor.. Sen yarış tamamlayı becer önce..! Rakip takımın herşeyini bil istersen, önemli olan senin taktiğindir.. Ferrari bu seneki başarısızlığına kılıf arıyordu, onu da buldu nihayet..

fenerbahce_1907
13.Eylül.2006, 06:50
Başarısızlığın kaynagı Mclaren'ın tuttugu paralı adamdı.Yoksa Mclaren'ın Ferrariyle boy ölçüşcek kapasitesi zaten yok.

uAburak89
13.Eylül.2006, 06:54
McLaren Ferrarinin bilgileri çaldı, gücüne güç kattı.. Ortalama 30 km falan hızlandı dimi ? :D

demirhanmurat38
13.Eylül.2006, 06:56
McLaren Ferrarinin bilgileri çaldı, gücüne güç kattı.. Ortalama 30 km falan hızlandı dimi ? :D

Bole dusunursen ztn bi yere varamayız adamlar saniyenin 1000 de 1 yle yarısıo. her detay cok onemli yani.

uAburak89
13.Eylül.2006, 06:58
Varılacak bir yer yok, Ferrari maşası FIA kararı verdi.. Bana göre mantık dışı bir karar ama yapılacak birşey yok.. Hem markalar da hem de pilotlarda şampiyon olsak Ferrari'ye çok ayıp olacaktı ondan böyle bir karar verdiler herhalde.. Ağlayan çocuğa emzik misali.. :D

Fıratcan Alçınkaya
13.Eylül.2006, 07:07
Yahu bize ne Ferrari ile Mercedes den hiç ilgimiz olmicak bir şey için tartıışmayın... FIA Motor Organizasyonu Federasyonudur maşa olması söz konusu olamaz...Ortada bir suç vardır bu kesin ceza az veya çok değişen bir şey olamayacak...

uAburak89
13.Eylül.2006, 07:10
Ben uzun senelerden beri McLaren'i takip ederim, ayrıca bir Mercedes hastasıyımdır.. Biri beleş ferrari verse satıp Mercedes alacak kadar.. :D Yada son model bir Ferrari yerine 86 model bir Mercedes tercih edecek derecede hastasıyım .. Yani bayağı ilgilendiriyor beni Fıratcım.. :D

uAsamet91
13.Eylül.2006, 08:09
Ben ferrari tarafrayim bu cezaya sevindim

LaigLeNoiR
13.Eylül.2006, 11:06
Burak seninle bir konuda hemfikir olacağım aklıma gelmezdi açıkcası.

McLaren uzun yıllardır Schumaher'den dolayı Ferrari'nin gölgesinde kaldı.Özellikle, Hakkinen,Coulthard ve Raikonen dönemleri...

Schumaher bıraktı, Ferrari bitti.

Her türlü şartta bu sene McLaren daha iyi.

Hem çalma sözkonusu diyorlar.

Ben senden bir parçayı/tekniği çaldıysam demekki sende de o parça/teknik var.Demek ki sende istesen McLaren gibi olabilirsin ama neden olamıyorsun ???

McLaren, Ferrariden çaldı ve Ferrarideki bilgileri yok mu etti ? Sadece bilgiler/parçalar McLaren'de mi ???

Bu sene McLaren çok büyük bir işe imza attı ve gerek düzlük performansı olsun, gerek viraj giriş/çıkışları olsun Ferrari'den ve diğer tüm F1 arabalarından kat kat daha hızlılar.

Bu yüzden bu sene McLaren'i başka türlü durduramayacaklardı Burak'ında dediği gibi MAŞA'larını kullandılar ve McLaren'i markalar klasmanından attılar.Bakalım ne geçecek ellerine...

Aykan19o3
13.Eylül.2006, 12:10
Ferrari taraftarı olarak sevindim.. Ama sanki biraz ağır ceza olmuş :S

Fıratcan Alçınkaya
13.Eylül.2006, 17:50
Madem McLaren bu kadar süper durdurulamıyor (en hızlı Ferrari bu sene) neden bilgi çalmaya yelteniyor ve bunu yapıyor???

Cyzio
13.Eylül.2006, 18:11
Süçmalığın daniskası pilotlarınki de silinseydi o zaman nasıl olsa bi anlamı kalmadı artık yarışmanın.Ferrari yine masa oyunlarında yendi McLaren'i tebrikler ama kökü bizde seneye yine alırız şampiyonluğu..

uAburak89
13.Eylül.2006, 21:43
Burak seninle bir konuda hemfikir olacağım aklıma gelmezdi açıkcası.

Aşkolsun.. :D

Fırat, bilgiyi çalan bir kişi söylenene göre.. Hız konusunda Ferrari'den emin değilim ayrıca en dayanıklı takım McLaren.. Aynı zamanda en iyi pilotlarda McLarende.. Çaylak denilen Hamilton'un neler yaptığını hepimiz görüyoruz.. En son yarışta Kimi'yi nasıl madara ettiğini de..

Bu ceza Ferrari'nin gönlü olsun sezonu en azından bir klasmanda lider tamamlasınlar diye verilmiştir.. Çok açık bu.. Seneye ne yapacaklar ben onu çok merak ediyorum, McLaren yakıtımızı çaldı.. :D McLaren pilotlarımızın yemeğine zehir koydu.. :D Bu tür şeyler duyarız herhalde..

Del Piero_10
13.Eylül.2006, 21:47
McLaren pokeri karşısındakinin elini bilerek oynuyordu.Kumarı kaybetti.

uAburak89
13.Eylül.2006, 21:48
Ferrari'nin Juventus ile bir alakası var mı Özgür ? :D

Del Piero_10
13.Eylül.2006, 21:54
Ferrari'nin Juventus ile bir alakası var mı Özgür ? :D

Doğrudan yok,kardeş çocukları sayılırlar :D

Birde merak ediyorum McLaren Alman markası değilmi niye İngiliz takımı diyorlar

Sekopej
13.Eylül.2006, 21:55
En iyi örneği Toyota vermişti sanırım. Bu sezon lastik üreticisi tek oldu ve biz hala alışamadık, uyum sorunu var diyordu. McLaren ilk yarıştan beri lastiklerle çok uyumlu, diye bir açıklama yapmıştı.

Bunları aldı daha iyi oldu değil olay, Ferrari'den bilgi aldı mı, aldı. Kullanıp kullanmaması birşey ifade etmez. Kullanmadığı halde bu kadar iyi olabilir, o da önemli değil. Sonuçta Ferrari'nin bilgilerini almışlar ve Ferrari'nin ne durumda olduğunu öğrenmişler. Bu bile ceza için yeterlidir.

O kadar kayıtlar, belgeler, mailler çıktı, hala nasıl inkar ediliyor anlamadım? McLaren o mühendisi kovarak kurtulacağını sandı ama yanıldı. Gerçekler acıdır maalesef...

uAburak89
13.Eylül.2006, 21:58
Mercedes Alman markası, McLaren İngiliz kuruluşu diye biliyorum.. Takımın tam adı Vodafone McLaren Mercedes o yüzden İngiliz takımı diyor olabilirler..

Serkan, gerçekler acıysa yalanlar tatlımıdır ? ( İğrencim.. :D )

Neyse yav, pilotlarda şampiyonuz nasılsa.. :p

Sekopej
13.Eylül.2006, 22:04
Ben de herşey bitti, şu formulada da bir tartışalım niyetinde değilim. O nedenle mükemmler esprine gülüyorum.:zuhaha

O kadar para dönüyor formulada. Schumacher bırakınca zaten zevki de kalmamıştı. 100 milyon dolar pek koymaz McLaren'a.:D

uAburak89
13.Eylül.2006, 22:06
Schumi bırakınca zevk geldi esas, çekişme arttı.. Kimse kesin şu şampiyon olur diyemiyor hala.. Böyle daha güzel.. :D Ayrıca para çok bizde, az bile o ceza.. :D

Sekopej
13.Eylül.2006, 22:08
Hamilton'un yerinde olsam bırakırım McLaren'i geçerim Ferrari'ye.:p Bu sene şampiyon olursa Schumacher'e yaklaşacak en büyük aday bence kendisi. Ama Ferrari'de olursa.:D

uAburak89
13.Eylül.2006, 22:12
Önce Hakkinen bıraktı, sonra ev sevdiğim pilot Kimi'yi çaldınız.. :D ( Finlandiya hastalığı var bende, özellikle bayanlarına hastayım.. :D )

Şimdi de Hamilton ha ? O kadar uzun boylu değil Serkan bey.. :D

Sekopej
13.Eylül.2006, 22:18
Kimi en doğru olanı yaptı, Hamilton da yakında doğru yolu görecektir.:D

Konudan da sapmaya başladık, ilkokul çocukları gibi kavga etmeye başlarız birazdan benimki iyi, hayır benimki iyi diye.:D

LaigLeNoiR
14.Eylül.2006, 01:54
McLareN'i durdurabilirsiniz ama pilotlarını asla :D

uAburak89
14.Eylül.2006, 01:57
McLareN'i durdurabilirsiniz ama pilotlarını asla :D

Kesinlikle.. :D

El Comandante
14.Eylül.2006, 02:44
McLaren`i sevmem,zaten aldiklari ceza da adil bence.Iyi olmus :D

LaigLeNoiR
14.Eylül.2006, 02:57
Sen ne anlarsın F1'den :p

El Comandante
14.Eylül.2006, 03:01
Sen ne anlarsın F1'den :p

Puhaha,simdi bisey derdim de hadi neyse :D

F1den anlamak icin illa buraya yazmamizmi gerekiyor :p

LaigLeNoiR
14.Eylül.2006, 03:12
Baran bırak yalandan tartışma yaratma :D:D:D

Neyse görecez bakalım Ferrari ne yapacak.

eXcitinG
14.Eylül.2006, 15:56
PiLotLarın puanLarı da siLinmeLiydi.Sonuçta onLarda eLde ediLen veriLer sayesinde yarışLarı kazandıLar.Yani toptan götürü oLmaLıydı :) Ama bu da iyi sonuç.En azından geLecek yıLLar için akıLLanırLar beLki.

LaigLeNoiR
14.Eylül.2006, 23:58
Ne akıllanması Hayrettin ağabey, adamlar bilgileri aldılarsa Ferrarinin bunda eksik yanı yokki.Sadece benim elimdeki bilgiyi sende almışsın.Sen bu bilgiden faydalanıp daha iyi yerlere getirdiysen suç bende.Ben de demekki o bilgileri kullanacak akıl/mantık/zeka yok.Sende varki sen onları değerlendirmişsin.

Ben olaya bu yönden bakıyorum.