PDA

View Full Version : Fenerbahçe de 3-5-2 kısa sürdü

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 19:26
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun 3-5-2 sevdası kısa sürdü... Brezilyalı hoca, geçiş yapmayı düşündüğü çift forvetli sistemi sadece PAF takımı ile yapılan maçta denedi, idmanlarda eski düzen işledi...

Teknik Direktör Zico'nun, PAF takımı ile yapılan maçta 3-5-2 sistemini denemesiyle gündeme getirdiği çift forvete geçiş düşüncesi masada kaldı. Ancak sarı - lacivertliler, gençlerle yapılan maç dışında hiçbir idmanda deneme yapmadı.

Milli maçlar nedeniyle dün de eksik kadroyla çalışan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile cumartesi günü oynanacak karşılaşmadan önce sadece bir kez tam kadro antrenman yapma fırsatı bulabilecek. Zico'nun 3-5-2 sistemini yeterli ölçüde deneme imkanı bulamadığı için Rize maçında sadece Roberto Carlos'u orta sahanın solunda oynatacağı, sol bekte ise Vederson'a şans tanıyacağı bildirildi.

Kezman'ı yine tek forvet olarak sahaya sürecek olan Brezilyalı teknik adamın, bütün oyuncuların katılımıyla yapılacak antrenmanlardan sonra rakibe göre sistem değişikliğine gidebileceği vurgulandı. Bu arada sarı - lacivertli oyuncuların da yeterince denenmediği için sistem değişikliğine karşı çıktıkları kaydedildi.

Milliyet

CeNTeR_TR
12.Eylül.2006, 19:37
Eğer kısa sürerse çok sıkıntı çekeriz çok..

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 19:42
bence Fb nin en iyi oynacayacagı sistem 4-3-1-2 dir..

------------------------serdar------------------------

önder---------lugano------edu---------------carlos

---------appiah------aurelio--------deniz

--------------------alex--------------

---------kezman---------deivid (semih)------

nerazzuri
12.Eylül.2006, 19:48
3-5-2 yi en son denediğimizde Manu'ya 6-2 yenilmiştik :zuhaha

besiktas1903
12.Eylül.2006, 20:11

bencede en iy boyle olur.

Fıratcan Alçınkaya
12.Eylül.2006, 20:26
3-5-2 ile oynamak çok zor ilerdeki oyuncular müthiş olmalı aldıpı topları iyi kullanmalı... En ideali 4-4-2...

KaF KeF
12.Eylül.2006, 20:30
--------------------------------------Serdar------------------------------------

Önder------------------------Edu------------------------Lugano----------------------R.Carlos

Appiah-----------------------Aurellio--------------------Alex-------------------------C. Kazım

---------------------------------------Kezman-------Semih

Bence İdeal Kadro Böyle olmalı...

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 20:33

öle diyorsun ama defans ümit özat deniz barış fatih akyel bu takım 6 yemesinde kim yesin o günden çok farklıyız ....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Psvye 3 attığımız kadro düzeni bu :)

asatilla
12.Eylül.2006, 20:49

Bencede %100 katılıyorum.

CeNTeR_TR
12.Eylül.2006, 21:15

O Zamanki defans ve bu zamanki defans

Arasında kocaman bi fark var =)

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 21:35
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Psvye 3 attığımız kadro düzeni bu :)

keşke teknik direktörler de bazı gerçekleri görse de Türk futbolu biraz olsun ivme kazansa :)

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 21:44
O Zamanki defans ve bu zamanki defans

Arasında kocaman bi fark var =)

Ümit Özat - Lugano
Deniz Barış(stoper) - Edu
Fatih Akyel - Yasin(Önder)

arada böyle bir fark var :D:D

Sekopej
12.Eylül.2006, 21:59
İyi de şimdi paf takımıyla oynanan maçta denendi. O maçtan sonra ben hatırlıyorum, Hooijdonk antrenmanlarda hiç denemediğimiz, uygulamadığımız bir taktikle sahaya çıktık bugün diye Daum'u eleştirmişti. Zico en azından antrenmanlarda denedim de uyguladım diyebilir.:p

fmsmyrna
12.Eylül.2006, 23:10
Edu Brezilya maçından yorgun döndü diye Yasin'i oynatıcakmış büyük bir ihtimalle bu sebeple 3-5-2'ye Edu varken geçmek istiyormuş.

nerazzuri
13.Eylül.2006, 00:32
4-3-1-2 Sistemi Zico'nun ilk geldiği dönemin sistemiydi. Yanlış hatırlamıyorsam kimse o sistemi beğenmiyordu.

Yer Gök ''Tek forvete dön Zico'' diye bağırıyodu. Şimdi de 4-3-1-2 diyorlar.

Fenerbahçe'de Alex olduğu sürece bi sistem otutturamayız. Ben bunu bilirim bunu söylerm...

El Comandante
13.Eylül.2006, 00:35
Edu Brezilya maçından yorgun döndü diye Yasin'i oynatıcakmış büyük bir ihtimalle bu sebeple 3-5-2'ye Edu varken geçmek istiyormuş.

Yok artik,45 dakika oynadi macta yahu,ne yorgunlugu ? OZaman Aurelio ne yapsin ? 90 dakika cok iyi oynadi,cok mücadele etti.Ama Zico bey onu oynatacak.Yani böyle sacmalik olmaz.Edu 4 günde bir mac yapamayacaksa biraksin futbolu,kendi meslegi bu yahu,bosuna mi tonla para veriyorlar ona ?

fmsmyrna
13.Eylül.2006, 00:43
Yok artik,45 dakika oynadi macta yahu,ne yorgunlugu ? OZaman Aurelio ne yapsin ? 90 dakika cok iyi oynadi,cok mücadele etti.Ama Zico bey onu oynatacak.Yani böyle sacmalik olmaz.Edu 4 günde bir mac yapamayacaksa biraksin futbolu,kendi meslegi bu yahu,bosuna mi tonla para veriyorlar ona ?

Ondan değil yolculuk uzun bir yolculuk bu sebeple

Sekopej
13.Eylül.2006, 00:51

Tee Amerikalardan geliyor adam. Bu akşam ancak gelebilir belki de. Ve dinlenecektir bir süre de. Maç cumartesi, hiç antrenman yapmadan veya 1 antrenmanla maça çıkmak pek doğru olmaz...

El Comandante
13.Eylül.2006, 01:17
Tee Amerikalardan geliyor adam. Bu akşam ancak gelebilir belki de. Ve dinlenecektir bir süre de. Maç cumartesi, hiç antrenman yapmadan veya 1 antrenmanla maça çıkmak pek doğru olmaz...

Ya Serkan abi gercekten anlamiyorum ben bu yorgunluk mevzusunu,günümüz futbolunda daha cok mücadele edilecegi yerde daha cok dinleniyor futbolcular.Edu Amerikalardan geliyor da yani yürüyerek gelmiyor,ucak yolculugu nun neresi yorucudur Allah askina ? Ayrica Brezilya`da yeterince antreman yapmistir o :)Hazir forma girmisken onu dinlendirip hirsini dindirmek iyi degil.

Yok Edu`yu begenmezsin Yasin`i alirsin sorun degil,bence iyi bir hamle olur.Ama yorgunluk bahane edilerek futbolcu oynatmiyorsa burada sacmalik var.

Sekopej
13.Eylül.2006, 01:21
Edu'yu beğenmeyeceğini sanmıyorum Zico'nun. Amerikalara uçakla gitmediğim için nasıl bir yorgunluk olur bilmiyorum. Ben diyenlerin yalancısıyım.:D

Fenerbahçe kazansın da 3-5-2 4-5-1 farketmez. Hazır konusu da açılmışken, MEksika maçında oynamış mı Edu, bilgisi olan var mı?

El Comandante
13.Eylül.2006, 01:22
Upps,yanlis anlamisim :) Abd macini kastetmistim ben (:

Sekopej
13.Eylül.2006, 01:23
Fenerbahçe Resmi Sitesi yardımıma koştu. ABD maçının 2. yarısı Lucio ile uyumlu diye haberler okumuştum, bu maçta da iyi anlaşmışlar.

Brezilya Milli Takımı'nın ABD'yi 4-2 yendiği maçta 2. yarıda takımda şans bulabilen oyuncumuz Edu Dracena, Brezilya'nın Meksika'yla yaptığı ve 3-1 kazandığı maçta bu kez ilk 11'de sahaya çıktı. Başarılı bir performans sergileyen Edu, önemli bir gol fırsatından da yararlanamadı.
Edu Dracena, Meksika karşısındaki Brezilya Milli Takımı'nda, Fenerbahçe'de görev aldığı pozisyonla aynı şekilde, sol stoper olarak oynadı. Defansta birlikte görev aldığı Lucio ile çok iyi uyum sağlayarak Meksika forvetlerine fazla gol şansı vermeyen Edu, oynadığı güzel oyunla kalitesini ispatladı. Bundan sonraki maçlarda takımda kalıcı olma yolunda önemli adımlar atan Edu, Dunga'nın gözüne girmeyi de başardı. Edu için maçın en önemli anı 69. dakika oldu. Bu dakikada Ronaldinho'nun sağ kanattan yaptığı ortayı mükemmel bir kafa vuruşuyla kaleye gönderen Edu'nun şutunu Meksika kalecisi harika bir kurtarışla çıkardı ve bu vuruşun gol olmaması mucize olarak nitelendirildi.

RaSenGan
13.Eylül.2006, 01:23
America'dan uçakla geliyo.Yürüyerek değil.Ne yorgunluğu.

Sekopej
13.Eylül.2006, 01:25
45 dakika oynadi dedim ya Serkan abi :D

O bir önceki maçtaydı, ABD maçı. Dün Meksika ile de maç vardı. Şimdi gece 3-4 gibi maç bitti desek, hemen yola çıksa, kaç saat ki Amerika'dan burası? Ama muhtemelen Cuma günü gelecektir. Cumartesi maça çıkması da pek iyi olmaz diye oynamayacak sanırım bu maçta...

Sekopej
13.Eylül.2006, 01:26
America'dan uçakla geliyo.Yürüyerek değil.Ne yorgunluğu.

Şimdi nasıl yazıldığını bilmiyorum ama işte ondan yaşıyor olabilir.:p 7 saat fark var arada, insan bünyesi kolay alışamaz.;;)

nekop
13.Eylül.2006, 01:27
Türkiye'de hiçbir takım 3-5-2 oynayamaz belki güçsüz rakipler karşısında başarılı olursunuz ama avrupada 3-5 tane yersiniz.Çünkü 3-5-2 siteminde ilerideki ikilinin innaılmaz koşması baskı yapması gerekir fakat Kezman bunları yapmaz Alex'te yapmaz kısacası bu taktik Fener'e göre degil...

El Comandante
13.Eylül.2006, 01:27
O bir önceki maçtaydı, ABD maçı. Dün Meksika ile de maç vardı. Şimdi gece 3-4 gibi maç bitti desek, hemen yola çıksa, kaç saat ki Amerika'dan burası? Ama muhtemelen Cuma günü gelecektir. Cumartesi maça çıkması da pek iyi olmaz diye oynamayacak sanırım bu maçta...

Tamam ben bilmiyordum Meksika ile mac yaptiklarini ve Edu`nun o macta 90 dakika oynadigini (: Cuma gibi Persembe-Cuma gibi dönerse, zaten oynayamaz macta.Pardon :)

Sekopej
13.Eylül.2006, 01:29
Türkiye'de hiçbir takım 3-5-2 oynayamaz belki güçsüz rakipler karşısında başarılı olursunuz ama avrupada 3-5 tane yersiniz.Çünkü 3-5-2 siteminde ilerideki ikilinin innaılmaz koşması baskı yapması gerekir fakat Kezman bunları yapmaz Alex'te yapmaz kısacası bu taktik Fener'e göre degil...

Serhat zaten bunu pozisyon bulmakta zorlandığımız küçük takımlara karşı uygulayacak. Büyük maçlarda zaten eski sistem iş görüyor.:)

ogcj_me
13.Eylül.2006, 01:40
iyi olmuş vazgeçilmesi 352 den

Cengo
13.Eylül.2006, 06:49
--------------- Serdar -----------------

Önder ---- Lugano --- Edu ------- Carlos

----------- Appiah --- Aurelio ----------

----------------- Alex -----------------

----- Farfan --------------- Beasley----
---------------- Kezman ---------------

Bence en iyisi bu :D

uAburak89
13.Eylül.2006, 06:51
Şimdi nasıl yazıldığını bilmiyorum ama işte ondan yaşıyor olabilir.:p 7 saat fark var arada, insan bünyesi kolay alışamaz.;;)

Jet Lag mı demek istedin.. :D

Git gel adam için zor yav, oynamasına oynar da tam performans gösteremez..

Varonil
13.Eylül.2006, 07:28
--------------- Serdar -----------------

Önder ---- Lugano --- Edu ------- Carlos

----------- Appiah --- Aurelio ----------

----------------- Alex -----------------

----- Farfan --------------- Beasley----
---------------- Kezman ---------------

Bence en iyisi bu :D

Böyle tek forvetli sisteme can kurban:D

RaSenGan
13.Eylül.2006, 07:31

Nasıl alışamıycak abi.Her hafta sonu neredeyse.Başka şehirlere gidiyolar.İnsan alışır bir yerde.Neyse konu Edu konusu değil.:)

nekop
13.Eylül.2006, 07:36
Büyük maçlarda zaten eski sistem iş görüyor.:)

Hönk ! :ş: :D

Sekopej
13.Eylül.2006, 07:39
Nasıl alışamıycak abi.Her hafta sonu neredeyse.Başka şehirlere gidiyolar.İnsan alışır bir yerde.Neyse konu Edu konusu değil.:)

Tamam Aygün. Sen haklısın deyince kavga çıkmazmış.(::)

Hönk ! :ş: :D

Geçen sene hiçbir derbi maçı kaybetmedi hatta ilk 9'da bulunan hiçbir takıma yenilmedi bu sistemle. Bu sezon da Beşiktaş ve 2 Anderlecht maçını kazandı. Kötü de oynasalar bir şekilde kazanıyorlar. ;;) Hönklemene gerek yok yani.:icon_cool:

RaSenGan
13.Eylül.2006, 07:48
Seninle tartışır mıyım ben abi hiç :)