Log in

View Full Version : Belözoğlu'na kınama

Cyzio
12.Eylül.2006, 20:31
http://img520.imageshack.us/img520/4674/285bemrebelozoglu004tu9.jpg

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Yönetim kurulu, dün gece oynanan Türkiye-Macaristan maçında, Ay-Yıldızlı ekibimizin ilk ve ikinci golü sonrası basın tribünü önüne gelerek el-kol hareketleri yapıp, sözlü tacizde bulunan futbolcu Emre Belözoğlu'nu kınadı. TSYD'den yapılan duyuruda şu görüşlere yer verildi:

"Ulusal Takımımızın Çarşamba gecesi Macaristan'ı yenerek, Türkiye ve tüm dünyadaki vatandaşlarımızı tarifi imkansız bir sevince boğması büyük bir taktir ve memnuniyetle karşılanmıştır. Ulusça daha birinci golün sevincini yaşarken, Ulusal Takım futbolcularından Emre Belözoğlu'nun basın tribününe dönerek el ve kol hareketleri yapması , sözüm ona kendisini eleştirenlere tepki göstermesi, bir sporcunun ahlak, terbiye, centilmenlik özetle hiç bir fair-play anlayışına sığmamıştır. Bu çirkin tepki ve davranış biçimi basın tribününün bitişiğinde bulunan Şeref tribünündeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu , GSGM Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri ile yerli ve yabancı seçkin protokolün gözü önünde cereyan etmiştir. Kimse böyle terbiye dışı bir davranışı görmezlikten gelemez ve cezasız bırakamaz. Türkiye Spor Yazarları Derneği Yöneticilerinin ve tüm spor medyasının Sayın Bakan Murat Başesgioğlu ile biraraya gelip, bir tanışma toplantısı yapmasının ardından bir kaç saat geçmeden meslektaşlarımızın böylesi çirkin bir olaya muhatap olmaları kabul edilemez , affedilemez. Ulusal takımımızın ikinci golünden sonra da, aynı küstahlığı gösterme cesaretinde bulunup bu defa basın tribününe sözlü tacizde bulunan Emre Belözoğlu, maç sonunda da iyi futbolunu değerlendirmek üzere mikrofon uzatan görsel basına aynı nezaketsizliği yapmıştır. Kendisi bizim gözümüzde bundan böyle sadece futbolcu Emre'dir . Çünkü sporcular , ancak sporcu davranış ve erdemleri ile o unvanı hak ederler. Emre Belozoğlu bu davranışları ile hayatının en büyük yanlışını yapmıştır. Bundan sonra dileyeceği özür de içimizdeki üzüntü ve acıyı asla dindirmeyecektir. Sportmentlik ve sporcu kavramlarını benliğinde yaşatamayan bu gibilerin insanlık sınavından başarıyla geçmesini beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir. "Aferin Emre bizlere gerçek yüzünü gösterdin. Artık gerçek yüzün ve davranışlarınla gerçek yerini bulursun."

Futbolcu Emre Belözoğlu'nu spor medyasına davranışlarından dolayı esefle kınıyor,bu kabul edilemez durumu gereği için yetkili kurulların , bilgi için spor kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz.

TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu
13.09.2007

Kaynak : DHA

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 20:34
Onlar kınayacaklarına futbolcu psiolejisini anlamaya çalışsınlar bence ... 3 gün önce kezman şmidi emre bu sözleşilmiş bi durum değil

gerrrard
12.Eylül.2006, 20:48
Yahu yuh diyorum başka bişi demiyorum. Adam ikinci yarı giriyor, bizi kurtarıyor, harika oynuyor ve işittiği sözlere bak. Rezillik... Doğru hareketi yapmış. Malta maçında kötü oynamadı bence. Bizim takımın iyilerindendi. Kendi oyununun en kötüsüydü. Emre bu...:)

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 22:06
bu olayın yaşanmasındaki en büyük suçlu malta maçından sonra başta

Emre olmak üzere çoğu milli oyuncuyu yerden yere vuran Türk basınıdır....

oyunculardan üzerinde öyle bir pskoloji oluşturdular ki Emre de golden sonra

o hareketleri yaparak kendisine yapılan eleştirilerin cevabını verdi..sinirlerini boşalttı ..tasvip etmedigim bir hareket fakat kaybedilen puanlardan sonra

bu çocukları yerden yere vurmak onları bu hale getiriyor..isviçre maçını hatırlayalım ;;)

Roberto Baggio
12.Eylül.2006, 22:11
Emre sinirli futbolcudur yapar hak veriyorum kendine hakim olamadı o anda....Her futbolcunun basına gelebilir....

IcedEarth
12.Eylül.2006, 22:23
Asıl ben böyle basını kınıyorum. Kazandığın zaman kralsın, yenildiğin zaman sefilsin. Böyle basın dünya üzerinde başka hiçbir yerde yoktur heralde.

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 22:42
"O hareketi bir kişiye yaptım, O da..."
Macaristan'a atılan goller sonrasında basın tribününe dönerek yapmış olduğu el-kol hareketleri büyük tepki alan Emre Belözoğlu kendini savundu. Emre'nin, "O hareketi tek bir kişiye yaptım ve o da kendisini biliyor" şeklindeki yazılı açıklamasının metni şöyle:

"Dün akşam oynadığımız Milli Maç'ta gol sonrası yaptığım hareket hiçbir şekilde Türk basınına ve basın tribününe yönelik bir hareket değildir. Bu hareket genel olarak o tribündeki bir kişiye yapılan hareketti ve o kişi kendini biliyor. Bugüne kadar ve özellikle yurt dışındaki haklı mücadelemde beni yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen çok değerli spor basınına, TSYD yönetim kadrosu ve üyelerine, spor yazarlarına böyle bir davranış içinde bulunmam söz konusu bile olamaz. Böyle bir yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerim.

Ayrıca benim şu anda hiçbir kulüple transfer görüşmem olmadı, basında çıkan benim ağzımdan yazılan transfer haberleri de gerçeği yansıtmamaktadır, şu anda İngiltere'de bir problemim yok, bu sezon da New Castle ile yoluma devam ediyorum."

eGowiCh
12.Eylül.2006, 22:59
http://www.ntvspor.net/Images/19546.jpg

Senin kolunda Türk Milli Takımının pazubandı var, gidiyorsun basın tribününe küfürler ediyor, el-kol hareketleri yapıyorsun! Bu kadar iğrenç bir davranış görmedim, Emre'nin mutlaka cezalandırılması lazım, kesinlikle ahlaksızlıktır.

Atatürk'ün sözü akla geliyor hemen, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim."... Atatürk ne kadar doğru söylemiş. Emre bu ahlaka sahip değil.

İngiltere'de rezil oldu zaten yaptığı ırkçı şeylerden dolayı Emre, orada bile gündem konusu oldu, İsviçre maçında yaptığı tahrikler ve iğrençlikler ortada, şimdi de basın tribününe el kol sallamalar. Kolunda pazubandı olan bu ahlaksız futbolcu milli takımımıza yakışmıyor, onu asla görmek istemiyorum o formanın altında. Yazık.

TürkuAz
12.Eylül.2006, 23:07
Az bile yapmış, böyle basına herşey mübah..

Helal sana Emre.

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:11
Sen 3 gün önce mahalle takımını yeneme, 2 gol ye, sonra hakem sayesinde bu maçı kazan ve git basın tribününe hareket çek!

50 bin dolar prim alacaklarmış dünkü galibiyetten, gidip yarısını hakeme versinler bari. Maltalı futbolcuların aylık maaşları 2 bin dolar.

Biz bu kafayla hiçbir şey olmayız, baksanıza bu hareketi bile "Helal olsun", "Bravo", "Doğru hareket" olarak algılayanlar var. İsviçre maçında da Fatih Terim'in davranışlarını onaylamışsınızdır tahminimce...

gerrrard
12.Eylül.2006, 23:13

Senin kolunda Türk Milli Takımının pazubandı var, gidiyorsun basın tribününe küfürler ediyor, el-kol hareketleri yapıyorsun! Bu kadar iğrenç bir davranış görmedim, Emre'nin mutlaka cezalandırılması lazım, kesinlikle ahlaksızlıktır.

Atatürk'ün sözü akla geliyor hemen, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim."... Atatürk ne kadar doğru söylemiş. Emre bu ahlaka sahip değil.

İngiltere'de rezil oldu zaten yaptığı ırkçı şeylerden dolayı Emre, orada bile gündem konusu oldu, İsviçre maçında yaptığı tahrikler ve iğrençlikler ortada, şimdi de basın tribününe el kol sallamalar. Kolunda pazubandı olan bu ahlaksız futbolcu milli takımımıza yakışmıyor, onu asla görmek istemiyorum o formanın altında. Yazık.

Bende sana yazık diyorum. Adam herkesin kötü oynadığı maçta doğal olarak oda kötü oynuyor. O eleştiriliyor. Hep onun üstüne gidiliyor. Çok doğru bir hareket. Böyle basına iyi yapmış o. Helal olsun...

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:14
Esas olarak eleştirilen Fatih Terim'di, oyuncular o kadar fazla eleştirilmedi. Ayrıca bunlar dokunulmaz değil, her futbolcu gibi tabii ki eleştirecekler. İngiltere'de kötü oynadığı bir maç sonu eleştirilince gitsin basın tribününe böyle yapsın bakalım ne oluyor! Sıkıyorsa orda yapsın.

gerrrard
12.Eylül.2006, 23:15
Sen 3 gün önce mahalle takımını yeneme, 2 gol ye, sonra hakem sayesinde bu maçı kazan ve git basın tribününe hareket çek!

50 bin dolar prim alacaklarmış dünkü galibiyetten, gidip yarısını hakeme versinler bari. Maltalı futbolcuların aylık maaşları 2 bin dolar.

Biz bu kafayla hiçbir şey olmayız, baksanıza bu hareketi bile "Helal olsun", "Bravo", "Doğru hareket" olarak algılayanlar var. İsviçre maçında da Fatih Terim'in davranışlarını onaylamışsınızdır tahminimce...

Fatih Terim'in hareketini tabikide onaylamadık. Ama bir futbolcunun bu kadar üstüne gidilmez. Bi kere Malta maçında bizim futbolculara göre çok daha iyi oynadı. Tek kişiyle olmazki. Ama sadece o eleştiri aldı. Ne biçim basın bu. Emre'yi haklı görüyorum, helal olsun diyorum...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Esas olarak eleştirilen Fatih Terim'di, oyuncular o kadar fazla eleştirilmedi. Ayrıca bunlar dokunulmaz değil, her futbolcu gibi tabii ki eleştirecekler. İngiltere'de kötü oynadığı bir maç sonu eleştirilince gitsin basın tribününe böyle yapsın bakalım ne oluyor! Sıkıyorsa orda yapsın.

İngiltere'de kötü oynadığı maçta diyorsun. O zaman eleştirsinler. Ama Malta maçında bizim futbolculardan daha iyi değilmiydi Emre ? Yoksa benmi futbolu tam olarak bilmiyorum. Böyle yüklenilmemesi lazım bence. Doğru bir hareket diyorum...

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 23:20
Telegolde 1 saat emrenin 2000 yılındaki deportivo maçı ile malta maçındaki performansını tartıştılar bu sadece ufak bir örnek... emre her insanın verebileceği tepki verdi her insan aynı değil ... emre haklı değildir tabikide haksızda değil o stres içinde olabilir

Sekopej
12.Eylül.2006, 23:23
Emre'nin yaptığı yanlıştır, doğru diyenlere şaşıyorum.;) Senin işin o, burada hepimiz Malta maçı sonrası eleştirdik. Sadece Emre'yi değil, Tuncay, Hakan Şükür falan da eleştirildi. Ve eleştirilecek oyun oynadılar.

İyi oynadıklarında olumsuz eleştiri yapmaz kimse, neden yapsınlar ki zaten? İngiltere Malta ile 2-2 berabere kalsa, oranın basını küfür bile ederdi belki. O kadar acımasız eleştirilirdi. Profesyonel bir futbolcu bu eleştirilere böyle tepki veriyorsa yanlış yapıyor demektir.

Sen sahada oyununu oynarsın, golleri atar asistleri yaparsın seni eleştirenleri bir güzel susturursun. Bu el hareketiyle basın susmaz.

Basının hiç mi suçu yok, elbette vardır. Türk basınını hepimiz biliyoruz. Ama bir yandan da basına teşekkür etmek gerekir, demek ki eleştirmeleri oyuncularımızı hırslandırmış. Belki de hırslansınlar diye bilerek böyle eleştirdiler.:p

barahir
12.Eylül.2006, 23:24
Telegolde 1 saat emrenin 2000 yılındaki deportivo maçı ile malta maçındaki performansını tartıştılar bu sadece ufak bir örnek... emre her insanın verebileceği tepki verdi her insan aynı değil ... emre haklı değildir tabikide haksızda değil o stres içinde olabilir

Katılıyorum.. Hatta ben o telegol programını kınıyorum.. Ne demek yani 7 yıl önceki emre ile Malta maçının 90. dakkasındaki pozisyonu gösteriyo.. Saçmalığın daniskası..

Sonuç olarak Emre'nin arkasındayım.. Ziconun dediği gibi bu ülkede ayağına top değmemiş Spor yazarları (!) var.. Bence Ülke olarak onları kınamamız lazım..

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 23:27
Emre o hareketi kime yaptı bilmiyoruz çünkü 1 kişiye yapılmış bi hareket olduğunu söylemiş... acaba o kişi emre hakkında neler dedi ona da bakak lazım böyle tek taraflı emre suçlu oluyor

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:29
Emre'ye mi kaldı basına tepki vermek? O sahada golü atan Gökhan Ünal, Mehmet Aurelio ve Halil Altıntop var, neden onlar gol attıktan sonra gidip basına hareket çekmediler? Aradaki fark belli, aile terbiyesi ve eğitim...

Size basit bir soru. Dünkü maçta pazubandı Emre'de değil de Kral Hakan Şükür'de olsaydı, gidip basına öyle hareket yapar mıydı? Cevabı belli, yapmazdı. İşte Emre ile diğer futbolcular arasındaki fark da burda zaten...

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 23:30
Emre'ye mi kaldı basına tepki vermek? O sahada golü atan Gökhan Ünal, Mehmet Aurelio ve Halil Altıntop var, neden onlar gol attıktan sonra gidip basına hareket çekmediler? Aradaki fark belli, aile terbiyesi ve eğitim...

Size basit bir soru. Dünkü maçta pazubandı Emre'de değil de Kral Hakan Şükür'de olsaydı, gidip basına öyle hareket yapar mıydı? Cevabı belli, yapmazdı. İşte Emre ile diğer futbolcular arasındaki fark da burda zaten...

"O hareketi bir kişiye yaptım, O da kendini biliyo..."

o hareketi kime yaptı neden yaptı bilmiyoruz ??? o yüzden yargısız infaz yapıyorsun

barahir
12.Eylül.2006, 23:31

Peki Kendini bilmez adamlara mı kaldı Emre'yi kınamak?? Muhatabı kimse o kınasın.. Yarası olan gocunur yani.. Gocunanlar da kınamış zaten..

TürkuAz
12.Eylül.2006, 23:32

Peki Kendini bilmez adamlara mı kaldı Emre'yi kınamak?? Muhatabı kimse o kınasın.. Yarası olan gocunur yani.. Gocunanlar da kınamış zaten..

Başka sorusu olan ?

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:34
Ne yargısız infazı? Gitsin o kişiyle özel hayatında yüzleşsin.

Mesajlarınızı okurken gülüyorum, bu kafayla gidersek işimiz gerçekten zor. Dün demek hezimete uğrasak taraftarlarımız tahriklere kapılıp sahaya atlayacaklardı, durum onu gösteriyor. İsviçre maçından sonra hiçbir şey değişmemiş.

Ben eleştirim, yarası olan da gocunmaz. Emre'yi kınamak da bize kaldı! Ne dediğinin farkında mısın sen? Milli takımda pazubandını takmış, o an kaptan olan adam gidip hareket çekiyor! İtalya, İngiltere, İspanya milli takımlarında kaptan böyle bir şey yapsa onun milli kariyerini bitirirler. Tello disiplinsiz davrandı diye kaç maç ceza verdiler, Emre gidip herkesin gözü önünde basına küfürler edip hareket çekiyor ve siz de bunu savunuyorsunuz ya helal olsun diyorum, başka kelime etmiyorum.

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 23:36
Emrenin hareketi doğru olmayabilir ama bu hareketi kime yaptı neden yaptı benim için en önemlisi bu

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:37
Kime yaptıysa yaptı, bana ne? Önemli olan yapmasıdır, nedeni değil, kime yaptığı da değil.

Milli takımın kaptanı olarak o hareketi yapıyorsan ben de milli takımı destekleyen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu hareketi istediğim gibi eleştiririm.

Memedov
12.Eylül.2006, 23:39
Kime yaptiginin ne onemi var yahu.

Sen Milli takimin kaptanisin el kol hareketi cekiyor ve kufurler savuruyorsun , yakisiyor mu ?

Emre eski Emre degil.

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:40
Emre eski Emre, eskiden de böyleydi. İsviçre maçını hatırlayın. Avrupa görmüş adamın yaptıklarına bakın yahu, karakter ve eğitim meselesi işte...

MeMo
12.Eylül.2006, 23:40
Yaptığı hareket affedilemez her ne sebebpten olursa olsun .Milli takımın kaptanına böyle hareketler yakışmaz.

barahir
12.Eylül.2006, 23:41
Ne yargısız infazı? Gitsin o kişiyle özel hayatında yüzleşsin.

Mesajlarınızı okurken gülüyorum, bu kafayla gidersek işimiz gerçekten zor. Dün demek hezimete uğrasak taraftarlarımız tahriklere kapılıp sahaya atlayacaklardı, durum onu gösteriyor. İsviçre maçından sonra hiçbir şey değişmemiş.

Ben eleştirim, yarası olan da gocunmaz. Emre'yi kınamak da bize kaldı! Ne dediğinin farkında mısın sen? Milli takımda pazubandını takmış, o an kaptan olan adam gidip hareket çekiyor! İtalya, İngiltere, İspanya milli takımlarında kaptan böyle bir şey yapsa onun milli kariyerini bitirirler. Tello disiplinsiz davrandı diye kaç maç ceza verdiler, Emre gidip herkesin gözü önünde basına küfürler edip hareket çekiyor ve siz de bunu savunuyorsunuz ya helal olsun diyorum, başka kelime etmiyorum.

Tamam egemen sen haklısın tamam..

RaSenGan
12.Eylül.2006, 23:43

Sana yazık bence...Emre hem zeki,hem çevik,hemde ahlaklı.Bir el kol hareketei yaptı diye ahlaksız mı oldu şimdi..O formaya yakışmayan çok kişiler var ama Emre'ye yakışıyor..

Sekopej
12.Eylül.2006, 23:45
Emrenin hareketi doğru olmayabilir ama bu hareketi kime yaptı neden yaptı benim için en önemlisi bu

O zaman o kendini biliyor diye değil ismini ve nedenini söyleyerek açıklama yapsın. Diğer basın mensupları da üzerine alınmasın. Herşey netleşsin.

Basına kızıyor olabilirsiniz arkadaşlar, hepimiz kızıyoruz eleştiriyoruz ama lüütfen mantıklı düşünün. Egemen gibi aşırıya kaçmanıza da gerek yok.:p

Yaptığı yanlış mıdır? Bence yanlıştır. Ama ona bu hareketi yaptırana kadar neler yapılmıştır tartışılır. Maçtan sonra sakin bir şekilde açıklama yapabilirdi beni eleştirenler bugünkü oyunumu gördüler mi diye?

Emre'yi de hemen silip atmamak gerekiyor ama yapılan hareket yanlıştır. Emre haksız demiyorum, yaptığında ona karşı yapılanlardan dolayı haklıdır. Haklı olması yaptığı hareketin doğru olduğu anlamına gelmez.

Tartışacaksak bence herkesin, yaptığı yanlış ama diye başlaması gerekiyor cümleye. Haklı olabilir ama yaptğı yanlıştır.

Neyse fazla uzattım, herkes doğruyu yanlışı ayırt edebilecek seviyede burada. Kimseyi yargılamam düşüncesinden dolayı...:)

eGowiCh
12.Eylül.2006, 23:53
Sana yazık bence...Emre hem zeki,hem çevik,hemde ahlaklı.Bir el kol hareketei yaptı diye ahlaksız mı oldu şimdi..O formaya yakışmayan çok kişiler var ama Emre'ye yakışıyor..

Sana mı yazık diyorum ben?!

Emre ahlaklı falan değil. Bir kol hareketinden bahsetmiyorum. İsviçre maçındaki olayları, İngiltere'deki ırkçı söylemleri ve saha içindeki iğrenç çirkeflikleri ve son olarak da bu maçtaki kol hareketi. Sanırım yeter, daha fazla açıklamaya gerek yok.

Forma hiç yakışmıyor ona, inşallah hakettiği cezayı alır.

Sekopej
12.Eylül.2006, 23:56
Tamam, sonuçta bir Milli oyuncudan ve o takımın kaptanından bahsediyoruz. Bu kadar ağır konuşmaya gerek yok Egemen. Emre ile basın arasındaki bir sorundur. Federasyon Emre'ye ceza verirse veya başka gelişme olursa yeni konu açarak paylaşırız.

Bu konudaki tartışma giderek büyüyecek gibi duruyor. O nedenle konuyu kapatıyorum.