PDA

View Full Version : Formula 1 - Belçika Grand Prix

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 00:02
Belçika'da ilk çizgi Ferrari pilotlarının

http://img211.imageshack.us/img211/161/kraibel140907rb7.jpg (http://imageshack.us)

Belçika Grand Prixi sıralama turlarında Ferrari pilotları ilk iki sırayı almayı başardılar. Kimi Raikkonen 1:45.994'lük derecesi ile en hızlı turu atarken Felipe Massa +0.017 saniye farkla ikinci sırada kaldı. McLaren pilotları ise İtalya Grand Prix'sinin tersine bu kez sıralama turlarında Ferrari pilotlarının gerisinde kaldılar.

Fernando Alonso son hızlı turunda en iyi üçüncü dereceyi elde etti. Şampiyona lideri Hamilton ise ancak dördüncü sırada kendine yer bulabildi. Fernando Alonso sıralamaların son bölümünde Rivage çıkışında yaşadığı sorun nedeniyle spin attı. İspanyol pilot hemen ardından piste tekrar dönerek turuna devam etti. Ancak Alonso bu spin sonunda bir hızlı turunu harcamış oldu.

Massa'nın ilk bölümde, aracının arkasında yaşadığı problem nedeniyle seansın ilk dört dakikasını garajda geçirmesi endişeye yol açtı. Ancak Massa daha sonra piste dönerek rahat bir şeklide ikinci ve son seansa geçti. Brezilyalı pilot, takım arkadaşının son zaman turundan önce ilk sıraya yerleşti.

Felipe Masa son hızlı turunda en hızlı dereceyi elde etti ancak 15 saniye arkasından gelen takım arkadaşı Raikkonen Brezilyalıyı -0.017 saniye geçerek pole pozisyonunu elinden almış oldu.

Ferrari ve McLaren pilotlarını beşinci sırada Robert Kubica takip etti ancak Kubica'nın motoru değiştirilince 10 sıra gerileme cezası aldı. Bu cezanın ardından Williams takımından Nico Rosberg beşinci sıraya ve Kubica'nın takım arkadaşı Heidfeld altıncılığa yükselmiş oldu.

http://img514.imageshack.us/img514/944/bel07quays7.gif (http://imageshack.us)
http://img514.imageshack.us/img514/944/bel07quays7.164811a67d.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=514&i=bel07quays7.gif)

El Comandante
15.Eylül.2006, 00:05
Duble yapariz gibime geliyor.

1.Raikkonen
2.Massa

uAburak89
15.Eylül.2006, 00:07
Hamilton orta sektörde çok fazla zaman kaybetti, bir konsantrasyon eksikliği vardı galiba.. Cezanın etkisi olabilir.. Umarım McLaren pilotları, kendilerini toparlar ve ilk iki sırayı alırlar..

CeSC FaBReGaS
15.Eylül.2006, 00:24
Bencede tuttugum Ferrari duble yapacaktir

KaF KeF
15.Eylül.2006, 00:47
Bu çOk kötü oldu ama en az 2. çıkarırız.(Alonso)

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 00:57

1.Raikkonen
2.Massa

Tamamen katılıyorum..(::)

Cyzio
15.Eylül.2006, 01:43
Yarışta toparlanırız.Hamilton Kimi'yi geçmeye alışkın zaten.2 ismimizde podyuma çıkarsa duble yaparız pilotlar klasmanında..

fenerbahce_1907
15.Eylül.2006, 04:06
Mclaren yarın zorlamaz bizi.Duble bekliyorum.

Fietra 10
15.Eylül.2006, 05:07
ferrari sezonun en rahat yarışını geçirecek..

uAsamet91
15.Eylül.2006, 08:12
Duble yapicaz bencede

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 08:33

1.Raikkonen
2.Massa

Aynen bence de.Raikkonen götürür.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 08:57
3. ve 4. sırada yer alan Hamilton ve Alonso en fazla 2 tur sonra ilk 2 sırayı alır ;;)

fenerbahce_1907
15.Eylül.2006, 19:54
3. ve 4. sırada yer alan Hamilton ve Alonso en fazla 2 tur sonra ilk 2 sırayı alır ;;)

Gerek 2 tur gerek 200 tur olsun yinede ilk 2 yi alamazlar;;)

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 20:37
Raikkonen ile Massa nın arasındaki zaman farkına bakın v neden McLaren in bu kadar büyük bir ceza aldığını kavrayın burda salisiyelerin önemi çok büyük her türlü strateji çok önemli artık Formula 1 otobanda yarışan arabalar yerinden ziyade bir savaş alanı stratejiler kağıt üzerindeki bilgiler önemli...

Raikkonen pole pozisyonunda yarışı kazanıcaktır...

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 21:25
Gerek 2 tur gerek 200 tur olsun yinede ilk 2 yi alamazlar;;)

Göreceğiz bakalım Mertcan...

Bu arada yarış kaçta başlıyor yahu ?

uAburak89
15.Eylül.2006, 21:27
14:50 .

BeeTLeJuiCe
15.Eylül.2006, 21:27
Raikkonen'i gecerse bi hamilton gecer. 2 side korkmadan gaza basan 2 pilot hangisi cesur ise o yarışı alır diyorum. alonso ve massa 3. luk icin yarısır. çoğu yarısta oldugu gibi pit-stop bu yarısın kaderini belirler. alonsoya uygun bi pit taktiği gerekli zaten hamilton allah ne verdiyse basıyor. :)

El Comandante
15.Eylül.2006, 21:28

Saat 15:00 te basliyor. ;)

Mertcan`in da dedigi gibi Ferrari en rahat yarislarindan birisini cikaracak :)

fenerbahce_1907
15.Eylül.2006, 21:42

Görcez abi Mclaren lere 30 saniye fark atcaz:zuhaha

uAburak89
15.Eylül.2006, 21:44
Fark atsanız nolcak, 2. sınıf pilot Massa şampiyon mu olcak ?:0:

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 21:49
Fark atsanız nolcak, 2. sınıf pilot Massa şampiyon mu olcak ?:0:

Bence Button, Massa dan daha iyi bir pilot Ferrari nin koltuğuna otursa Massa dan daha faydalı olur...Pilotlarda Alonso v Hamilton avantajlı epeyce artık 3. değil aralarındaki rekabeti düşlünüyorlar Kimi nin fire vermemesi lazım...

fenerbahce_1907
15.Eylül.2006, 21:50
Bilgilerimiz çalınmasa belki olcaktı Massa:p:zuhaha

uAburak89
15.Eylül.2006, 21:53
Anlıyorum..

Cyzio
15.Eylül.2006, 21:54
O koltuğa kimi oturtsan Massa kadar puan alırdı..

Yarış başlıyor 10 dk sonra.Yarıştan sonra en güzel cevabı pilotlarımız verecek..

MeMo
15.Eylül.2006, 22:04
Haydi renkdaş Massa :p :D

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 23:38
Kimi Raikkonen kazandı...:)

Belçika da üst üste 3.kez kazandı Kimi...

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 23:40
Ferrari rahat bir şekilde duble yaptığı yarıştan sonra Takımlar arası Şampiyonluğunu ilan ediyor..

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 23:50
Yarışın son 5 turunu izleyebildim.

Alonso ve Hamilton çok isteksizdi.Bu karar galiba çok etkiledi...

El Comandante
15.Eylül.2006, 23:55

1.Raikkonen
2.Massa

Ben demistim duble yapariz diye :)

uAburak89
15.Eylül.2006, 23:59
Avantaj hala bizde.. McLaren pilotlarından birisi şampiyon olacak, buna inanıyorum.. Ayrıca yarış başında Alonso, Hamilton'un yarış dışı kalmasına sebep oluyordu nerdeyse.. Bu takıntılı ve sorunlu adam kabak tadı vermeye başladı.. Sezon sonu nereye gidecekse gitsin, Rosberg gelecek diyorlar Alonso giderse.. En kötü ihtimal De La Rosa yarışır ki ben bunu tercih ederim.. Hamilton'la muhteşem bir ikili olurlar..

LaigLeNoiR
16.Eylül.2006, 00:04
Alonso varsın gitsin o zaman bu takıma yakışmıyor.

Hamilton-Rosberg ikilisi daha iyi olacaktır.

Fıratcan Alçınkaya
16.Eylül.2006, 00:10
Ferrari Avrupa'dan mutlu ayrılıyor

Ferrari takımı 2007 sezonunun Avrupa'daki son yarışı olan Belçika Grand Prix'sinden Kimi Raikkonen ve Felipe Massa ile ilk iki sırayı alarak ayrılmayı başardı. Kimi Raikkonen pole pozisyonunda başladığı yarışı rahat bir şekilde kazanırken Ferrari'de bu yarış sonunda takımlar şampiyonasında şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

http://img130.imageshack.us/img130/1583/kraibel160907ek4.jpg (http://imageshack.us)

McLaren pilotları SPA-Franchorchamps'taki müsadelede 3 ve dördüncü sıraları aldılar. Fernando Alonso yarışı Hamilton'ın önünde bitirerek puan farkını biraz daha kapatmış oldu. Aynı şekilde Kimi Raikkonen'de şampiyonadaki puanını 84'e yükselterek son 3 yarış öncesinde şampiyonluk ümitlerini sürdürmeyi başardı.

Yarışın başında McLaren pilotları Eau Rouge virajının sonuna kadar büyük bir rekabet içinde girdiler. Startın hemen sonunda La Source virajına yan yana giren Fernando Alonso ve Lewis Hamilton Eau Rouge yokuşuna kadar birlikte yol aldılar. ANcak Hamilton'ın yol dışına çıkması Alonso'ya geçilmesine neden oldu.

Bu noktadan sonra sıralama bir değişme olmadı ve Kimi Raikkonen Belçika'daki üçüncü zaferine imza atmış oldu.

Yarışta 5 pilot yarış dışı kalırken 17 sürücü yarışı tamamlamayı başardı. En hızlı turu Felipe Massa 1:48.036'lık derecesi ile elde etti. Bu yarışın ardından Ferrari takımı 161 puan ile takımlar şampiyonasında zafere ulaşaırken BMW Sauber takımı 90 puanla İtalyan takımını takip etti. Lewis Hamilton puanını 97'ye ulaştırıken Fernando Alonso ile arasındaki puan farkı 2'ye düştü. Alonso'nun puanı 95.

Ferrari pilotlarına baktığımızda ise Raikkonen Belçika'dan aldığı 10 puanla genel puanını 84'e yükseltti. Raikkonen ile Hamilton arasındaki puan farkı ise 13'e geriledi. Felipe Massa şampiyonada 3. sırada bulunuyor ve puanı 77.

Yarışın en rahat ismi Nick Heidfeld Balçika'dan 5. sırada yarılmayı başardı. Yarışın başından sonuna kadar iyi bir yer edinen Heidfeld rahat bir şekilde finiş çizgisine ulaşmayı başardı.

Heidfeld'i Williams takımından Nico Rosberg takip ederken Red Bull'dan Mark Webber iyi bir performans sonucunda 7. sırayı almayı başardı.

Uzun süre Robert Kubica ile mücadele eden ve yarışta tek pit stop stratejisini tercih eden Heikki Kovalainen yarıştan son puanı çıkartan sürücü oldu. Yarışa son sıralarda başlayan Robert Kubica ise tüm çabalarına rağmen Kovalainen'i geçemedi ve Belçika'dan eli boş dönmek zorunda kaldı.

http://img88.imageshack.us/img88/2483/adszqz2.jpg (http://imageshack.us)

Cyzio
16.Eylül.2006, 00:17
Markalar şampiyonuymuş..

Alonso karakteri bozuk bi pilot zaten.Her yarış öncesi yok McLaren bana böyle yapıyor takımdan ayrılabilirim Hamilton daha çok seviliyor vs vs gereksiz demeçler vermeyi seviyor olsa gerek..

Alonso'nun yerine Rosberg düşünülüyor.Yerinde bir transfer olur Rosberg genç ve yetenekli bi pilot.Ama ben Button'ın gelmesini daha çok isterim..

uAburak89
16.Eylül.2006, 00:21
Hamilton daha çok sevilir tabi, adam daha cesur.. Allah ne verdiyse basıyor.. :D

Ne Button ne de Rosberg, en iyi tercih Pedro de la Rosa olur.. Kendisi tam bir geçiş manyağı, F1 hastası.. :D

LaigLeNoiR
16.Eylül.2006, 00:24
Kubica'yı da beğendim ben o da olabilir...

Cyzio
16.Eylül.2006, 00:27
Hamilton daha çok sevilir tabi, adam daha cesur.. Allah ne verdiyse basıyor.. :D

Ne Button ne de Rosberg, en iyi tercih Pedro de la Rosa olur.. Kendisi tam bir geçiş manyağı, F1 hastası.. :D

Evet Alonso çok korkak bi pilot.Genelde yarışı başlangıçta nerdeyse orda bitiriyor geçme meraklısı değil..

fmsmyrna
16.Eylül.2006, 01:06
Ve Ferrari markalar şampiyonu oldu çok güzel bir yarıştı duble yaptık.Seneye yine bir hırsızlık olmazsa pilotlarda da şampiyonuz

GodfatheR
16.Eylül.2006, 01:13
aferin cocuklar markalar sampiyonu olduk simdi sira pilotlarda

Fietra 10
16.Eylül.2006, 05:45
McLaren'e Sato gelse:D

Belçika'da duble ile şampiyonlukta geldi..sıra Raikonen'de..zor ama imkansız değil