PDA

View Full Version : "Diğer maçlardan farkı yok"

gerrrard
25.Eylül.2006, 23:44
"Diğer maçlardan farkı yok"

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Beşiktaş ile bu sezon ligde oynayacakları 34 maçın önemli olanlarından bir tanesinde karşılaşacaklarını söyledi.

Feldkamp, sabah yapılan antrenman sonrasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu sezon oynayacakları tüm maçları ''önemli'' olarak gördüklerini ifade ederek, ''Her ne kadar adı derbi de olsa Beşiktaş karşılaşması, bizim için oynayacağımız 34 maçın önemli olanlardan bir tanesi. Ama 34 maçın 34'ü de önemli. Puan cetvelinde her iki takımın da bulunduğu yer, bu maçın önemini veya heyecanını daha da arttırıyor. Ama bu da ligde oynayacağımız 34 maçtan sadece bir tanesi'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, ''Beşiktaş'a göre daha rahatsınız'' demesi üzerine Feldkamp, ''Bu bizim için de çok güzel bir maç olacak. Ancak rahat oynayacağımız veya bizim için Beşiktaş'tan daha rahat bakacağımız bir maç olmayacak'' ifadesini kullandı.

''İLK SEYİRCİSİZ DERBİM''
Seyircisiz bir derbi maçın Türk futbol tarihinde bir ilk olacağının hatırlatılması üzerine Feldkamp, kendisi için de bu karşılaşmanın, taraftarların olmadığı ilk derbi maç olacağını söyledi.
Alman çalıştırıcı, ''Sadece Türkiye'de değil, benim futbol yaşamımda da seyircisiz takımımı yöneteceğim, adı derbi olan ilk maç. Daha önce Alman Birinci Ligi'nde çok maç ve derbi oynadım ama bunların hepsi seyirciliydi'' dedi.

''SİVASSPOR DA KONUŞULMALI''
Bir basın mensubunun, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin 7, Beşiktaş'ın 2 puan önünde olduğunu hatırlatması üzerine Feldkamp, burada Sivasspor'un da büyük bir çıkış yaptığını ve konuşulması gerektiğini vurguladı. Karl Heinz Feldkamp, Sivasspor'a özellikle değinmek istediğini belirterek, ''Gelişmelere göre onların alacağı 3 puan, bu ekibi ikinciliğe oturtuyor. Bununla birlikte Sivasspor da Fenerbahçe'nin önünde. O yüzden, tabii ki Fenerbahçe'yi hiçbir zaman önemsemiyor anlamında söylemiyorum ama Sivasspor gibi kulüplerin bu çıkışlarında onlardan da bahsedilmesi, ortaya koydukları performansı takdir etmek gerekir'' şeklinde konuştu.

''İKİ TAKIM OYUN ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEZ''
Beşiktaş'ta oyun anlayışı olarak büyük değişiklikler olacağını sanmadığını belirten Alman teknik adam, ''Ertuğrul hocayı hem futbolculuk, hem antrenörlük döneminden iyi tanıyorum. Kendisi çok değer verdiğim, çok iyi olarak nitelendirdiğim hocalardan biri şu an. O yüzden hafta sonunda ne onun görüşünde, anlayışında, ne de benimkinde bir değişiklik olacağını tahmin etmiyorum'' şeklinde konuştu.
Feldkamp, Beşiktaş'ı bütün bir ekip olarak saygıya değer gördüğünü dile getirerek, ''Hepsi dikkat edilmesi gereken oyuncular. Böyle olduğu için de onlar da üst sıralardalar. Beşiktaş'ın da bu sezon yeni bir hocası var. Göreve başladıklarından bu yana da iyi bir performans ortaya koydular'' ifadelerini kullandı.

''DEĞİŞİKLİKLERİ MECBUREN YAPTIM''
Kasımpaşa maçındaki oyuncu değişikliklerini durup dururken yapmadığını belirten Feldkamp, mecbur kaldığı için savunmada değişikliğe gittiğini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, ''Bazen mecburiyetten, bazen çok gerekli gördüğüm hallerden bunu yapıyorum. Hafta sonunda da bu değişiklikleri yapma mecburiyetim vardı. Bir çok sakatlığın yanı sıra Hasan'ın devre arasında bel ağrılarının oynamayacak kadar artması, benim için ayrı bir darbe oldu. Bundan dolayı da son derece üzüldüm ve düş kırıklığına uğradım. Bütün bu gelişmeler de bizim için takım adına çok rahatsızlık oluşturuyordu, takım da bundan etkilendi'' diye konuştu.

''YÖNETİCİLERİMİZ ALIŞAMADI''
Feldkamp, bazı kişilerin, kendilerinin seyircisiz oynamaya alıştığını söylese de yöneticilerin buna alışamadığını vurguladı. Şu anda, seyircisiz oynadıkları 3 maçta ekonomik olarak büyük kayıplarının olduğunu söyleyen Karl Heinz Feldkamp, ''İki maçı daha düşündüğümüzde de bu toplam 5 maç olacak. Bu da ekonomik yönden bizim planlarımıza yansıdı. Biz alışsak da yöneticilerimiz alışamadı buna'' dedi. Feldkamp, bir gazetecinin ''Sezon başında Galatasaray'ın seyircisiz maçlarda rahat olduğunu size söylemiştim'' demesi üzerine, ''3'ünü kazandık, 2'sini kaybetmemiz halinde yine de daha başarılı olacağız. Ama o zaman sen 'Necati'nin bu takımda ne işi var' diye de söylemiştin ve bu konuda da sana hak verdim'' şeklinde konuştu.

SAKATLARIN DURUMU BELLİ OLACAK
Bu akşam sağlık heyetiyle sakat oyuncuların durumunu konuşacaklarını anlatan Feldkamp, ''Bu akşam bir karar veririz diye düşünüyorum'' ifadesini kullandı. Alman teknik adam, bu görüşmede Arda, Servet ve Nonda'nın özellikle konuşulacak isimler olduğunu sözlerine ekledi.

anil luque
25.Eylül.2006, 23:47
bence son derece haklı.. futbolda her maça aynı önemi vermediğiniz takdirde başarı sağlayamazsınız.. bkz fenerbahçe..

gerrrard
25.Eylül.2006, 23:59
Bencede haklı. Sonuç olarak değiştirirse 2 teknik adamdan biri,kendi kuyularını kendileri kazarlar....

fmsmyrna
26.Eylül.2006, 00:09
Bence haksız diğer maçlardan çok farklı sonuçta bir derbi bu.

El Comandante
26.Eylül.2006, 00:15

Kesinlikle katiliyorum.
Kalli bazen cok sacma yorumlar yapiyor.Bjk,Fb maclariyla diger maclari nasil bir tutarsin sen ? Derbi maclari bunlar ! Bu takimlara karsi ayri bir plan yapmalisin,özel olarak calistirmalisin takimi,bu takima müthis bi sekilde hazirlanman gerekiyor.Yok diger maclar gibi olur da fazla ciddiye almazsan ozaman yenilirsin,bütün basin üzerine gelir,taraftarlarin tepkisini toplar,oturursun yerine !

CeSC FaBReGaS
26.Eylül.2006, 00:21
bencede haksiz cunku karsi takimin daha fazla bireysel yetenegi var sonucta ve daha iyi bir takim sonucta en buyuk rakiplerimizden biri kesinlikle farkli bir mac

anil luque
26.Eylül.2006, 00:26
arkadaşım kendin söylüyorsun derbi bu basit bir takıma karşı kaybetmiyorsun (kaybedersen tabi) rakibin de senin gibi Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri.. demem o ki gidip oftaşa, belediyeye vs. takımlara puan verirsen asıl gözden düşersin.. ha ben önem vermesin mi diyorum kesinlikle HAYIR.. ertuğrul hoca içinde geçerli bunlar..

ZeroG
26.Eylül.2006, 00:30
Bence bunu bilerek söylemiştir.Taktik maksatlı.Şahsen ben yakıştıramam böyle tecrübeli bir teknik adama bu lafı...

Emurafu
26.Eylül.2006, 01:32
Bu maça kallinin önem vermesi zaten gerekmiyor..Futbolcuılar zaten cok iyi motive olur.O yüzden futbolcular acısından sorun olmaz..İnsallah kalli gerets gibi macera aramaz ideal ilk onbiri bozmasın yeter..

Atakan38
26.Eylül.2006, 18:33
Bu Takımı Motive Etmek İçinde SoLenmiş OlabıLır Taktık Icabı

KaLLi'nin Bi Şey Demesi OnemLı DeiL Cok FazLa FutboLcuLar İşin BiLincinde

Fıratcan Alçınkaya
26.Eylül.2006, 20:20
cumartesi akşamı fikri değişir

paco
26.Eylül.2006, 20:53
Diger maclardan cok farkli seyircisiz ilk derbi :(

Fernando Gago
26.Eylül.2006, 22:29
Böyle söylemesi normal....

RoNNiE91
26.Eylül.2006, 23:52
Bence farklı olmalı.Sonuçta bir derbi.

GeNç KaRTaL
27.Eylül.2006, 12:42
Yani.Reklam kokan sözler bunlar.Öyle bir farkı varki..Kendiside çok iyi biliyor.

xuq
27.Eylül.2006, 14:19
Kesinlikle katiliyorum.
Kalli bazen cok sacma yorumlar yapiyor.Bjk,Fb maclariyla diger maclari nasil bir tutarsin sen ? Derbi maclari bunlar ! Bu takimlara karsi ayri bir plan yapmalisin,özel olarak calistirmalisin takimi,bu takima müthis bi sekilde hazirlanman gerekiyor.Yok diger maclar gibi olur da fazla ciddiye almazsan ozaman yenilirsin,bütün basin üzerine gelir,taraftarlarin tepkisini toplar,oturursun yerine !

asırı motivasyon her zaman derbilerde galatasaraya mac kaybettirmistir bence en dogrusunu yapıyor sonucta her mac 3 puan ve her mac aynı sekilde önemli.
ayrıca feldkampın sözleri takımı stresten uzak tutmak icin söylenmis olabilir.bu macta rahat oynayan takım kazanır.kaybedersek ne olur diye düsünen bir takım hep yenilir.fener maclarında hep bu yüzden kaybediyoruz.fener 6-0 kazandıgındada asırı motivasyon yüzünden bir sürü kırmızı kart cıktı.geriyede düssen rahat oynıycaksın aynı avrupa takımlarının yapmıs oldugu gibi dsiplinden kopmıycaksın.mac hep 0-0 mıs gibi düsünceksin.