PDA

View Full Version : Zeta'ya ırkçı tezahürat cezası



the_imam912
28.Eylül.2006, 19:05
Glasgow Rangers ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında taraftarlarının rakip futbolcuya ırkçı tezahüratta bulunduğu tespit edilen Karadağ takımı FK Zeta'ya para cezası verildi.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Karadağ takımlarından FK Zeta'ya taraftarlarının ırkçı tezahüratta bulunmaları nedeniyle 20 bin İsviçre frangı para cezası verdi.

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında geçen ay Glasgow Rangers ile karşılaşan ve taraftarlarının rakip takım futbolcularından Jean-Claude Darcheville'ye ırkçı tezahüratta bulunduğu tespit edilen FK Zeta'ya para cezası verildiği açıklandı.

Öte yandan aynı gerekçeyle Karadağ Futbol Federasyonu'nun da Zeta Kulübünü 10 bin frank ile cezalandırdığı ancak bu cezayı aynı fiilin 2 sene içinde tekrarlanmaması şartıyla ertelediği bildirildi.

7 Ağustos'ta oynanan maçta ayrıca, ABD'li orta alan oyuncusu DaMarcus Beasley de kendisine ırkçı tezahüratlarda bulunulduğunu iddia etmişti.

Fernando Gago
28.Eylül.2006, 20:31
Para cezaları bu tir çirkin gösterileri önüne geçemiyor Fifa daha caydırıcı kararlar almalı yapılanlar insanlığa sığmıyor

ChAoS
28.Eylül.2006, 21:59
Ceza ceza nereye kadar.:mad:

gezenti
28.Eylül.2006, 23:11
İnsanlık dışı harekettir 20.000 Frangmış.O adamın gururunu kaç paraya albilirsiniz?Rengi bizden farklı diye yaşamaya ahkkı yokmu?Bu ne beyinsizliktir böyle?Bunun adı adiliktir.Yapılanları en şiddetli şekilde kınamak bizim görevimiz...

El Comandante
28.Eylül.2006, 23:15
Böyle adi,gurursuz,irkci kisilerin ....

Bu takimin derhal futboldan cekilmesi gerekiyor,bu takimi futbol müsabakalarina almamalari gerekiyor.Atsinlar yani !

Fıratcan Alçınkaya
28.Eylül.2006, 23:17
Futbolun çirkin yüzü malesef bu insanlar... Çok ağır cezalar gelmesi lazım sonlanması için..

anil luque
01.Ekim.2006, 00:06
Para cezaları bu tir çirkin gösterileri önüne geçemiyor Fifa daha caydırıcı kararlar almalı yapılanlar insanlığa sığmıyor
kesinlikle kardeşim puan silme, men veya lig düşürme cezaları verseler ya.. bizim bi teknik direktör davasına puan düşürme gündeme geldi bunlarda niye gelmiyor??