View Full Version : Fener büyük fırsatı tepti mi ?
PhotoGrapher
31.Ocak.2006, 01:10
http://www.ajansspor.com/resim/samueleto_poz01.jpg
Eto'o, Geremi ve Song Fenerbahçe'nin kapısından nasıl döndü ?.. Eto'o İstanbul sokaklarında saatlerce nasıl bekledi ?.. Daum mu istemedi, Başkan Yıldırım mı ?.. İşte Kemal Belgin'den çarpıcı bir iddia..
Habertürk TV'de yayınlanan Şeref Tribünü programı yorumcularından Kemal Belgin'den çarpıcı iddia..
Barcelona'nın yıldızı Eto'o, Chelsea'nin başarılı futbolcusu Geremi, Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Song ve Espanyol kalecisi Kemeni'nin Fenerbahçe'nin kapısından nasıl döndüğüne ilişkin bir iddia ortaya atan Belgin olayı şöyle anlattı:
"Eto'o 1998 İlkbaharında İstanbula'a geliyor.. Fenerbahçe'ye teklif götürüyor, Otto Bariç'e sezon sonuna kadar deneme amacıyla idmana çıkıp çıkartılamayacağı soruluyor.. Genç bir futbolcu olduğu ve geleciğinin parlak olduğu söyleniyor.. Başkan da Aziz Yıldırım.. Bu Eto'o Kadıköy'de bir berberin önünde saatlerce çay içip bekledikten sonra çaresizce İspanya'ya gidiyor.. Orada Legans diye amatör bir takımda idmanlara çıkıyor.. Ve bir süre sonra da Real Madrid'e gidiyor.. Yani Dereağzı'nda idmana alınmayan Eto'o 6 ay sonra Real Madrid'e gidiyor !.. Sonra Mallorca'ya gidiyor.. Madrid'e dönüyor..
Daha sonra Sadettin Saran'ın Futbol Şube Sorumlusu olduğu dönemde Eto'o Fenerbahçe'ye teklif ediliyor.. Aziz Yıldırım'la birlikte Saran'ın ofisine gidiliyor.. Eto'o ve Song'la ilk temaslar kuruluyor.. Geremi ile de temaslar kurulmuş.. Song için kulübü 3 milyon dolar istiyor, Fenerbahçe adına görüşmeleri yürüten Hasan Çolakoğlu bunu da 2 milyona indiriyor.. Yani Eto'o, Song, Geremi ve Espanyol'un kalecisi Kemeni Fenerbahçe'ye imza atmak üzereyken Fenerbahçe'ye Daum geliyor ve disiplinsiz oldukları gerekçesiyle Afrikalı futbolcu istemediğini ve Brezilyalı futbolcu alacağını söylüyor.. Ancak burada bir başka iddia daha var.. Bazıları da bu transferi Başkan Aziz Yıldırım'ın istemediğini söylüyor..
Ben bu konuyu Sadettin Saran'a da sordum.. Kendi döneminde yaşanan kısmını doğruladı.. Ama bu oyuncuları Daum'un mu yoksa Aziz Yıldırım'ın mı istemediği konusunda birşey söylemek istemedi.."
alintidir
Kemal Belgin daha önce de bu tip iddiaları savunmuştu ama söyledikleri doğru çıkmadı.Fenerbahçe tarafından yalanlandı.
Kemal Belgin kulüp üyeliğinden de uzaklaştırılmıştır.Neden bu tür iddialar ortaya attığını ise bir türlü çözemiyorum..
Ne kadar doğru bilemem ama bana pek inandırıcı gelmedi...
hucar17
31.Ocak.2006, 01:28
evet yıllar önce duymuştum.etoo haberi doğru.hatta buna ilaven Milan lı Kaka da var..bide yanlış hatırlamıyorsam Kaka yerine Sİmao diye bi oyuncu almışlardı:)...
evet yıllar önce duymuştum.etoo haberi doğru.hatta buna ilaven Milan lı Kaka da var..bide yanlış hatırlamıyorsam Kaka yerine Sİmao diye bi oyuncu almışlardı:)...
Kaka bilinen bir oyuncuydu ve bonservisi o yaşlardaki oyunculardan yüksekti.Milan almadan önce izlemiştim kendisini.Doğru değil Kaka'nın transferi..
Simao transferinden önce yanlış hatırlamıyorsam başka bir Brezilyalı oyuncu izleniyordu.Simao daha önce Brezilya'da yılın oyuncusu olmuş önemli bir isimmiş ama zamanla futbolu geriye doğru gelmiş.Geçmişi nedeni ile transfer edilmiş sanırım..
bencede kemal belgin medyada ismi geçsin diye bol keseden atmış.
hucar17
31.Ocak.2006, 01:53
o kadarını bilemem ama Etoo transferi doğru.arkadaşlarımdan duymuştum Fb forması giyip poz bile vermiş diye ama bun bizzat görmedim fotoyu...
Seçkinn
31.Ocak.2006, 06:39
Acaip geliyor bana bunlar.Yani Etoo ve Kaka kapınıza gelecek almayacaksınız.Kemal Belgin cidden baya uydurmuş.Kaka'yı gençkende herkes biliyorduki.Bu Kemal Belgin HaberTürk'de bir programa çıkıyordu sanırım.Programda kendisi gibi zaten.Saçma sapan.
Benzer bir iddayı bir ara Engin Verel çıkarmıştı.17 yaşındayken Ronaldo'yu getirdiler Ali Şen almadı demişti.Bunlar futbolla ilgilenmeyen insanlar.Dünya futbolu hakkında hiç bilgileri yok bence.17 diil 15 iken bile tüm dünya biliyordu Ronaldo'yu.
Hazır olun yakında aynı şeyleri Adu için söylerler.Birkaç seneye kalmaz :)
meddah
31.Ocak.2006, 10:18
Kaka konusuna bir parantez açayım, daha önce de gündeme geldi bu Fenerbahçe iddiası.
Galliani'nin Kaka ilk sezonda dehşet bir performans gösterdiğinde transfer hikayesini anlattığını hatırlıyorum: 4-5 sene önce takibe almış ve onunla anlaşmıştık, aslında önümüzdeki sezon kadroya katmayı düşünüyorduk ama .... (hangisi olduğunu tam hatırlamıyorum, Arsenal veya Chelsea) Kaka'yı transfer etmek için harekete geçince bir sene önce almak zorunda kaldık. İyi de oldu, diyordu..
Ama bu iddia kısmen doğru olabilir. Fenerbahçe senelerdir ara ara Brezilya'ya gözlemci yollayan bir takım. Bu şekilde Kaka'yı listeye alma durumu sözkonusu olabilir. Ama biz alacaktık, beğenmedik, Milan'a gitti iddiası çok uçuk.
Neron_FB
31.Ocak.2006, 10:28
Kesinlikle..Alınamadıysa sebebi beğenmemek olamaz...(Tabi eğer doğruysa haber)
apaydin2148
31.Ocak.2006, 11:04
yazılanların hepsi doğru olmasada bize birşeyi anlatıyor.Futboldan anlayan,yetenekleri gören çok iyi hocalarımız yeteri kadar yok kesinlikle.Bununla ilgili bir yazım vardı.
http://www.turksportal.net/tsi/v2/football/kose/?tsi=oku&id=139
10_Osmanozc
31.Ocak.2006, 11:08
Kemal Belgin'in yorumlarını beğenirim ancak böyle bir iddia ortaya atması şaşırttı beni.
semih5
31.Ocak.2006, 11:08
kaka yi bende duymustum ama etoo fazla inandirici gelmedi
nuri sahin de bjk nin kapisindan donmustu hatirlarsaniz
_VeNoM_
31.Ocak.2006, 12:25
Aslında doğru olabilir çünkü yabancı oyuncu sayısı sınırlı ve bu kontenjanı genç bir afrikalıyla heba(!) etmek istememişlerdir. Nerden bilsinler gelecekte bir yıldız olacaklarını...
Ama bana da pek inandırıcı gelmedi
cgdsshn
31.Ocak.2006, 12:43
Bu iddiayı Kemal Belgin değil de Engin Verel, Selçuk Yula vb. yazarlar ortaya atsa inanmam ancak Kemal Belgin çoğu FB'li sevmesede Türk basınının en saygın isimlerinden birisidir ve aynı zamanda Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisidir. Yani medyada gündeme gelmek için yalana ihtiyaç duymaz.
Berkaiser
31.Ocak.2006, 13:06
Doğru olabilir aslında.Daha önce Türk takımları böyle çoğu yıldızı ellerinden kaçırmışlardır.Mesela Samsun'un Hyypia'yı denedikten sonra beğenmemesi gibi.Şimdi Liverpool'da...
Seçkinn
31.Ocak.2006, 23:51
Bu iddiayı Kemal Belgin değil de Engin Verel, Selçuk Yula vb. yazarlar ortaya atsa inanmam ancak Kemal Belgin çoğu FB'li sevmesede Türk basınının en saygın isimlerinden birisidir ve aynı zamanda Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisidir. Yani medyada gündeme gelmek için yalana ihtiyaç duymaz.
İnsanın kişisel hayatında çeşitli makamlarda bulunmasının bu tür olaylara girmesini engelleyeceğini sanmıyorum.Bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı.Öğretim üyesi olması yanlış işler yapmayacağını göstermez.Bu konuda sana katılmıyorum.
Yetenekleri keşfetmede yetersiz kaldığımız kesin.Oyuncu yetiştirirken ne kadar zorlanıyorsak bunun daha fazlasını antrenör yetiştirirken yaşıyoruz.Ayrıca kulüplerimizin oyuncu izleme sistemleride örnek gösterilen büyük avrupa kulüplerininkinden çok geride.Bir kaç kulüp dışında (ki onlarda her zaman düzgün yapamıyorlar.) düzgün bir transfer ve oyuncu izleme mekanizması olan yok.
Cengo
01.Şubat.2006, 00:02
Fenerbahçe Resmi Sitesi'nden bir çok iddiasına tekzip gelmiştir, artık pek inanılan bir isim olduğu söylenemez..
meddah
01.Şubat.2006, 01:42
Kemal Belgin ilk zamanlar iyiydi de..
Yahu bu televizyon mu getiriyor bu adamları bu hale? Ahmet Çakar, Serdar Çakman, Ali Aydın gibi zamanında gayet saygın hakemler de mesleği bırakıp yorumcu olduktan sonra bir hoş olmuşlardı..
shenshebek
01.Şubat.2006, 15:50
Kemal Belgin'i biraz takip edenler söylediklerini fazla ciddye almayacaklardır.. Bu oyunculardan önce Kemal Belgin Henry ve Trezeget'inde Fenerbahçeye geleceğini ama Fenerbahçe'nin onları almadığını söylemişti.. Ben artık Kemal Belgin'i ciddiye almıyorum.. Çünkü hergün bir başka oyuncu ismi söylüyor..
10_Osmanozc
01.Şubat.2006, 17:35
Belki de Kemal Belgin dalga amaçlı diyordur?
smnfrh
03.Şubat.2006, 14:17
boşverin geçmişe maz<i derler<<<<geleceğe bakın