PDA

View Full Version : "Zico ile sonuna kadar"

Universal
30.Eylül.2006, 04:02
http://www.sporx.com/images/1/29/4842_B_azizyildirim-zico001.jpg

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne Inter galibiyeti ile başlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin Ekim ayı sayısında yer alan yazısında, Şampiyonlar Ligi'ne değinerek, şöyle konuştu:

''Şampiyonlar Ligi heyecanına Inter gibi büyük bir devi evimizde yenerek başlamak ve Fenerbahçe'nin neleri yapabileceğini bir kez daha dünya futbol kamuoyuna gösterebiliyor olmak hepimizi fazlasıyla gururlandırmıştır. Şampiyonlar Ligi maçları esnasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun ve burada verilen hizmetlerin her zaman üst düzey olması, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Avrupalılığını her alanda sergilemeye mecbur olduğu bir kriter haline getirmiştir. Bundan sonraki dönemde de profesyonel futbol takımımızın, Şampiyonlar Ligi maçlarından bir önceki yıllara göre daha iyi sonuçlar alacağına inandığımı tekrarlamak istiyorum. Bu düşünceye lütfen sizler de inanın.''

LİGDEKİ ŞAMPİYONLUK

Aziz Yıldırım, lige ne kadar kötü bir başlangıç yapsalar da şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade ederek, '' Hepimizin inanması gereken bir diğer konu ise; profesyonel futbol takımımızın, her ne kadar lige kötü bir başlangıç yapmış olsa da önümüzdeki maçlar sonrası diğer takımlar arasından rahatlıkla sıyrılacağı ve yaşadığımız sezona da tekrar şampiyonluk damgasını vuracağıdır'' diye konuştu.

''ZICO, MUKAVELESİNİN SONUNA KADAR TAKAMIN BAŞINDA...''

Birkaç beraberlik sonrası, oyuncular ve teknik direktör Zico hakkında yetersiz kaldıklarına dair yazılanların, haklı eleştiriler olduğu inancını taşımadığını dile getiren Yıldırım, ''Bazı medya organları, resmi yayın organlarımızdan ne kadar yalanlasak bile, hala yeni oyuncu ve teknik direktör transfer haberlerini sürdürmekte, hem de bunu resmi transfer sezonu bitmiş olmasına rağmen yapmaktadır. Yinelemek isterim ki; Arthur ****nes Coimbra (Zico) mukavelesinin sonuna kadar takımının başında kalacaktır'' dedi.

''KARŞIMIZDA ÇOK ENGEL VAR''

Yıldırım, Turkcell Süper Lig'de puan farkları ve geçmiş yıllara göre yapılan istatistiklerin, günümüz futbolunda artık hiçbir takım için bir anlam ifade etmediğini belirterek, ''Sahada koşan, yüreğini koyan, terini döken ve pes etmeyen oyuncuyu 'Büyük Fenerbahçe taraftarı' her zaman alkışlamıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Yeter ki hepimiz tribünlerde sabırlı olmasını bilelim. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sadece rakiplerimizle mücadele halinde değiliz. Karşımızda bir çok engel var. Birilerine göre hala Fenerbahçemiz, Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmemektedir. Aldıkları 'Yabancı oyuncu' kararı bunun açık ispatıdır'' şeklinde konuştu.

BÜTÜN BRANŞLARDA BAŞARI...

Bu sezon her branşta mücadele eden Fenerbahçe sporcularının, 100. yılda olduğu gibi Fenerbahçelilik bilinciyle mücadele edeceğini ve Fenerbahçe taraftarından alkışı hak ederek kendi kulvarlarında yine şampiyon olacağını belirten Yıldırım, ''Fenerbahçemiz, bütün branşlarıyla artık vizyonunu ne kadar büyüttüğünün işaretlerini kamuoyuna bir bir sunmaya devam etmektedir. Başkan ve yönetim kurulu olarak onların her türlü problemlerinin çözümünde yanlarında hazır olduğumuzu tekrarlamak istiyorum'' dedi.

2011 FINAL FOUR İÇİN RESMİ BAŞVURU

Aziz Yıldırım, UEFA Kupası 2009 finalinin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacağının kesinleşmesinden sonra, Avrupa basketbolunun üst düzey yöneticilerine, 2011 yılında Final Four'un İstanbul'da ve Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi için resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Bütün branşlarda her zaman başarıyı hedefleyen Fenerbahçe'nin bu şekilde düşünmesi ve bu doğrultuda kendisine yeni hedefler koymasının, hem Türk sporu açısından hem de Fenerbahçe'nin geleceği bakımından önemli bir düşünce olduğunu dile getiren Yıldırım, ''2009 UEFA finalinden sonra, inşa edeceğimiz 12 bin kişilik yeni spor kompleksimizle hedefimiz; 2011 yılında Avrupa basketbolunun şampiyonu olmak ve bu iki kupada da Fenerbahçemizin finali kendi seyircisi önünde oynaması olacaktır'' diye konuştu.

UEFA BAŞKANININ ZİYARETİ

Başkan Yıldırım, UEFA Başkanı Michel Platini'nin kulübü ziyareti ile ilgili olarak da şunları söyledi:

''UEFA Başkanı Sayın Michel Platini, UEFA 1. Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri Sayın David Taylor, UEFA İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın William Gaillard ve UEFA Başkan Danışmanı Sayın Kevin Lamour'ın stadımızı ve kulübümüzü gezmeleri, bizleri ve tüm Fenerbahçe camiasını onurlandırmıştır. Bu ziyaret, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dünya futboluyla birebir ilgili olan kurumlarla ne kadar iç içe olduğunun önemli bir göstergesidir.''

100. YIL KUTLAMALARI

27 Ekim'de yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında 2. dönem tesis ataklarında neler yapacaklarını açıklayacağını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

''Camiamıza yakışır hedefler koymaktaki niyetimiz ve bu yönde attığımız adımları sizlerle ve kamuoyunla paylaşacağım. Kulübümüzün 100. yılı henüz bitmedi. Kutlamalarımız var gücüyle devam etmektedir. Dünyaca tanınmış ünlü sanatçı Beyonce'un konserini daha çok Fenerbahçeliyle buluşturma imkanı sağlamak amacıyla bu 100. yıl etkinliğimizi 24 Ekim 2007 Çarşamba akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızda yapıyoruz. Fenerbahçe Kart sayısının 100 bin sınırına geldiğini duyuyorum. Bu organizasyon bugüne kadar spor kulüpleri içinde yapılmış en büyük taraftar organizasyonlarından biridir. Tüm kart sahiplerine buradan katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.''

30.09.2007

Kaynak : AA

RaSenGan
30.Eylül.2006, 04:18
Mezara kadar demek :)

BlackEagle19o3
30.Eylül.2006, 04:19
Güzel bir haber...:)

GodfatheR
30.Eylül.2006, 04:29
:mad:inanamiyorum bu aziz beni kalpten gturucek :D

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 04:43
Sene sonu Aziz Yıldırım tükürdüğünü yalıcak :)

GebzeLi1907
30.Eylül.2006, 04:49
Sezon içinde veriLmiş doğru bir beyanat

Zico Ufak hataLarını çözerse asLında Takımda iyi iş yapacak büyük sorunLarı aştı cünkü derede boğuLma aLşkanLığını bi bıraksa..:)

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 04:55
Sezon içinde veriLmiş doğru bir beyanat

Zico Ufak hataLarını çözerse asLında Takımda iyi iş yapacak büyük sorunLarı aştı cünkü derede boğuLma aLşkanLığını bi bıraksa..:)

Hangi büyük sorunları aştı kardeş ???

GebzeLi1907
30.Eylül.2006, 05:05

Fenerbahçe avrupada Son 3 maçını ard arda kazandı.İnter'e Kadıköyde FutboL dersi verdi ve 0 goL yedi.Zico öncesinin en büyük sorunu buydu.Şimdi Sorun Türkiye Ligi buda Okyanusu aşıpda Derede boğuLmaya benziyor dedim.Geçtiğimiz yıLLarın Fenerbahçe açısından en büyük sorunu Avrupa maçLarıydı bu sorun aşıLdı bence..

MeMo
30.Eylül.2006, 05:10
Kim ne derse desin katılıyorum başkana.Zico hatalrını zamanla azaltacaktır.İnter maçı bile kalması için sebep.

the_imam912
30.Eylül.2006, 05:25
Sezon sonu böyle konuşamaz.Çünkü sezon içinde moral vermek isteyecek

GodfatheR
30.Eylül.2006, 05:28
Kim ne derse desin katılıyorum başkana.Zico hatalrını zamanla azaltacaktır.İnter maçı bile kalması için sebep.

bi inter naci bu kadar goz boyamasin tmm cok iyi oynadik ama zico hep ayni zico.zico cok iyi,dogru adam gibi bi adam efsane bi futbolcuymus ama iyi bir teknik adam olmadigi belli yani inter i yendik hadi cska yi da yendik(insallah:D)eee nolcak zico sittin sene fenerin basindami kalicak

Roberto Baggio
30.Eylül.2006, 05:29
Aziz Yıldırım en doğru kararı vermiş :)

Universal
30.Eylül.2006, 05:32
Mezara kadar demek :)

Güzel bir haber...:)

:mad:inanamiyorum bu aziz beni kalpten gturucek :D

Sene sonu Aziz Yıldırım tükürdüğünü yalıcak :)

Geçen yıl bu takımı silbaştan umutsuz bir şekilde kurdu ve şampiyon yaptı. Bu sezonda şampiyon yapacaktır hiç merak etmeyin.

Geldiği sezondan bir sezon önce morali sıfırlanmış bir takımı ele aldı. O takım ile geride başladığı ligde şampiyon olmayı bildi. Bana göre çözdüğü en büyük sorun budur. İnan bana oyuncuların kaynaşmasını çok iyi sağlayan bir antrenör.

sananes
30.Eylül.2006, 05:33
bencede böyle düsünmese bile böyle söylemesi cok dogal ve mantıklı sonucta zico hergün gazeteleri eline aldıgında kovulacagını falan okuyo nası bi psikoloji ile takım yönetir sizce bizim şuan tek sorunumuz avrupada ise yarayan taktigimiz ligde yaramıyo bunun sebebi ziconun alex yada deniz ikilisinden en az birinden vazgecememesi bence bu deniz olmalı cunku ligde aurelio tek basına on liberoyu rahatlıkla kaldırabilir deivid ve vedersonda defansa yardım ediyo zaten 4-3-1-2 gibi oynasa zico ligde gol atamama sorunuda ortadan kalkar bence

uAsamet91
30.Eylül.2006, 05:35
Dogru bir karar:p

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 05:38
Geldiği sezondan bir sezon önce morali sıfırlanmış bir takımı ele aldı. O takım ile geride başladığı ligde şampiyon olmayı bildi. Bana göre çözdüğü en büyük sorun budur. İnan bana oyuncuların kaynaşmasını çok iyi sağlayan bir antrenör.

*Morali sıfırlanmış olsada hırslı bir takım aldı eee nerde kaldı heyecan hırs zico yönetiminde ...geride kalmış derken manisanin 2 hafta sonra çökeceği belliydi bu baişarı mıdır ?
*Fenerbahçe 100 yıllık bir camia tesis stad maddi imkanları türkiye standartlarnın çok çok üstünde futbolcu kalitesi deseniz ligin açık ara en iyi takımıyız eeee şampiyon yaptı sizce bu ziconun mu başarısı ? ha şampiyon olduk nasıl oynayarak olduk kaç puanla olduk bunları unutmadık .... galatasaray ve beşiktaş biraz iyi olsa o sene şampiyon olabilir midik ?

gerrrard
30.Eylül.2006, 05:45
Çok güzel bir haber :D

Universal
30.Eylül.2006, 05:46
*Morali sıfırlanmış olsada hırslı bir takım aldı eee nerde kaldı heyecan hırs zico yönetiminde ...geride kalmış derken manisanin 2 hafta sonra çökeceği belliydi bu baişarı mıdır ?
*Fenerbahçe 100 yıllık bir camia tesis stad maddi imkanları türkiye standartlarnın çok çok üstünde futbolcu kalitesi deseniz ligin açık ara en iyi takımıyız eeee şampiyon yaptı sizce bu ziconun mu başarısı ? ha şampiyon olduk nasıl oynayarak olduk kaç puanla olduk bunları unutmadık .... galatasaray ve beşiktaş biraz iyi olsa o sene şampiyon olabilir midik ?

Bana göre Zico'nun eseridir. Şimdi oyuncular koşmuyor, isabetli pas veremiyor ise bu Zico'nun sorunu değildir. Bir oyuncu pas vermeyi 10-11 yaşında öğrenir. 25 yaşında değil. Farkındaysan Zico geçen yıl derbi kaybetmedi, Avrupa'da sadece üç maç kaybetti. Onlardada pozitif bir futbol oynadı. Eğer rakip takım açık oynarsa Fenerbahçe zaten iyi oynuyor. Rakip takımın hedefi ayak kırmak ise Ronaldinho olsa işe yaramaz. Herşeyi Zico'ya bağlamamak gerek. Zico bu ligde şuan bulunan en iyi teknik drektördür.

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 05:51
Bana göre Zico'nun eseridir. Şimdi oyuncular koşmuyor, isabetli pas veremiyor ise bu Zico'nun sorunu değildir. Bir oyuncu pas vermeyi 10-11 yaşında öğrenir. 25 yaşında değil. Farkındaysan Zico geçen yıl derbi kaybetmedi, Avrupa'da sadece üç maç kaybetti. Onlardada pozitif bir futbol oynadı. Eğer rakip takım açık oynarsa Fenerbahçe zaten iyi oynuyor. Rakip takımın hedefi ayak kırmak ise Ronaldinho olsa işe yaramaz. Herşeyi Zico'ya bağlamamak gerek. Zico bu ligde şuan bulunan en iyi teknik drektördür.

Bu takımı antremanlarda kontrol eden çalıştıran zico değil mi ? formayı oyunculara dağıtan zico değil mi ? O zaman sahada olan her şeyden zico sorumludur ....
Kapalı savunmayı diğerr takımlar nasıl aşıyor onlar futbolcu değil mi ? Bursaya 2 şutumuz var oftaşa 1 2 şutumuz var belediyeye şutumuz yok bu rakibin çok iyi olmasında mı fenerbahçenin çok kötü olmasından mı kaynaklanıyor ?

Zico teknik direktör filan DEĞİL !

ForeverSuperior
30.Eylül.2006, 06:01
Sorun şu ki profesyonel futbol oynamış ve dünyada efsane olmuş bir futbol adamını sadece menajerlik oyunu oynayan kendiniz ''teknik direktör değil'' diyerek suçluyorsunuz. Geçen yıl Türkiye'de derbi kaybetmedi. Avrupa'da üç maçta gol yemedi. Bunun nedeni Anadolu takımlarının Fenerbahçe'ye karşı kapalı, sert ve aşırı hırslı oynamasıdır. Büyük maçlarda örneğin Inter maçında iki takımda top oynamak istemiştir. Anadolu'da ise mevzu top oynamak değil Fenerbahçe'ye top oynatmamaktır. Sorun buradadır. Üstelik bu adam tek forvet sistemini en uygunsuz forvet olan Kezman ile oynatıyor ve elinde bu sisteme uygun bir futbolcu yok. Yani sırtı kaleye dönük, pivot santrfor. Bir v.Hooijdonk, Nobre, Carew ile Zico bu sistemi güle oynaya oynatırdı.

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 06:05
Sorun şu ki profesyonel futbol oynamış ve dünyada efsane olmuş bir futbol adamını sadece menajerlik oyunu oynayan kendiniz ''teknik direktör değil'' diyerek suçluyorsunuz. Geçen yıl Türkiye'de derbi kaybetmedi. Avrupa'da üç maçta gol yemedi. Bunun nedeni Anadolu takımlarının Fenerbahçe'ye karşı kapalı, sert ve aşırı hırslı oynamasıdır. Büyük maçlarda örneğin Inter maçında iki takımda top oynamak istemiştir. Anadolu'da ise mevzu top oynamak değil Fenerbahçe'ye top oynatmamaktır. Sorun buradadır. Üstelik bu adam tek forvet sistemini en uygunsuz forvet olan Kezman ile oynatıyor ve elinde bu sisteme uygun bir futbolcu yok. Yani sırtı kaleye dönük, pivot santrfor. Bir v.Hooijdonk, Nobre, Carew ile Zico bu sistemi güle oynaya oynatırdı.

Bizim forvete ihtiyacımız yok bana defans lazım diyip yasini aldıran aynı zamanda yasine forma yüzü göstermeyen Ziconun ta kendisidir :D şimdi zico forvet istemediği için bu halledeyiz

Kendi görüşlerimizi söyleyemiceksek neden bu forum var ? İlla lisansımız mı olcak

ya Fenerbahçe diyoruz başkanın avrupada kupa sözü verdiği her sene takıma gelen dünya yıldızlarından söz ediyoruz siz 3 maç gol yemedik diye bayram yapıyorsunuz nasıl olcak bu iş

sananes
30.Eylül.2006, 06:10
Bizim forvete ihtiyacımız yok bana defans lazım diyip yasini aldıran aynı zamanda yasine forma yüzü göstermeyen Ziconun ta kendisidir :D şimdi zico forvet istemediği için bu halledeyiz

Kendi görüşlerimizi söyleyemiceksek neden bu forum var ? İlla lisansımız mı olcak

ya Fenerbahçe diyoruz başkanın avrupada kupa sözü verdiği her sene takıma gelen dünya yıldızlarından söz ediyoruz siz 3 maç gol yemedik diye bayram yapıyorsunuz nasıl olcak bu iş

yasinin alınması gayet mantıklı sakar canla bu işin olmayacağı belliydi forvet konusunda haklısın ama alınacak forvet yoktu kezmanı göndermedi teknik direktor tercihidir belkide gönderemediler bilemiyoruz ee yabancı hakkımızda yok türk forvette piyasada pek yok olsa alacaktı yonetim fatihi istedik alamadık mesela ayrıca gol yemedigimiz maclar sampiyonlar ligi maçlarıydı basit degil yani ligde yemedik diye övünmüyoruz sonucta

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 06:16
Zico'dan memnunsanız sorun yok ama ben hiçte memnun değilim taraftarın büyük bir bölümü memnun değilki stad bomboş artık maç izlerken çekirdek sesleri duyoyoruz .. Yazık !

Universal
30.Eylül.2006, 06:19
Stad'ın boş olma nedeni fiyatlar.

Fernando Gago
30.Eylül.2006, 06:22
Stad'ın boş olma nedeni fiyatlar.

3 4 Senedir bilet fiyatları çok yüksek ama bu yılki kadar azalma olmadı taraftar sayısında ..kombine yerlerine bakarsanda boşlukları göreceksin telsim tribünü açık örneği

Neyse Zico şuan teknik direktörümüz ve yapabilecek bir şey yok

GeNç KaRTaL
30.Eylül.2006, 07:03
Gayet normal bir açıklama.Şu zamanda başka türde bir açıklama yapması zordu.Ama hele bu senede istenen başarılar gelmesin o zaman Zico gider.

Ayrıca Batuhan abi Zico için Tsl'nin en iyi teknik direktörü demek saçmalıktır.Benimde elimde o kadro olsa ve rakiplerimin durumu hiçte iç açıcı olmasa bende derbi kaybetmeden şampiyon yaparım Fenerbahçe'yi.Bu dediklerin Zico'nun iyi teknik direktör olduğunu göstermez.Önemli olan Zico'nun zor durumda takıma yapacağı katkıdır.Adamda bu yok.Hep aynı şeyler.Zico kadronun iyi olmasından dolayı bu haldedir.Bu kadronun temelini Daum kurmuştur.Kısacası Zico için mirasyedi diyebiliriz.

ForeverSuperior
30.Eylül.2006, 09:15
Arkadaşlar teknik direktörlük menajerlik oynamaya benzemez :)

goosfraba
30.Eylül.2006, 09:55
Bence sezon sonu kaybedilmiş bir şampiyonluk, Zico'dan arınmış bir Fenerbahçe göreceğiz !

Eğer birşeyler olurda şampiyonluk gelirse Zico'yu göndermek anlamsız olur tabi ki de.

VahdeTrabzon
01.Ekim.2006, 05:26
Beklenen bi açıklamaydı zaten