PDA

View Full Version : "Çocukluk dönemim çok zor geçti"

Universal
12.Ekim.2006, 07:27
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vc_SerkanBalci003.jpg

Trabzonspor'un sezon öncesi Fenerbahçe'den transfer ettiği Serkan Balcı, küçük yaşta annesi ve babasının ayrıldığını ve çok zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini anlattı.

Balcı, Trabzonspor Dergisi'nin Ekim ayı sayısındaki röportajında, çocukluk dönemi ile futbola başladığı günden bugüne kadar olan döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1983 yılında doğduğunu belirten Serkan Balcı, "Bir ağabeyim, bir de erkek kardeşim var. Ben küçükken annem ve babam ayrılmışlar. Biz annemle kaldık. Annem hep iyi yetişmemiz için elinden geleni yaptı. Çok zor bir çocukluk geçirdim. Ama her zorluğun ardında bir mükafat vardır diye düşünüyorum. Küçük erkek kardeşim bu sene İzmir'de üniversiteye başlıyor. Ağabeyimse Kuşadası'nda yaşıyor. Annem de çoğunlukla hepimize yetişmeye çalışıyor" dedi.
Kendini bildiğinden beri futbolu hep sevdiğini ifade eden Serkan Balcı, şöyle devam etti:

"Çocukluğumda, bulduğum her fırsatta arkadaşlarımla birlikte maç yapardık. Futbola okul takımıyla başladım. 3. sınıfta okullar arası futbol maçlarında beğenildim ve Nazilli Pamukspor'da futbolculuk kariyerim başlamış oldu. 6 sene oynadıktan sonra Bodrum Yalıkavak takımına transfer oldum ve burada 1 yıl oynadım. Daha sonra da Gençlerbirliği Kulübü'ne geçtim. 4 yıl görev yaptıktan sonra, üzüntüsüyle, sevinciyle Fenerbahçe'de 3 yıl kaldım. Ardından da olması gereken bir transferle Trabzonspor'a geçtim. Böyle büyük bir camiaya geldiğim için de çok mutlu oldum. Güçlü bir ekibiz. Hocamız ve takım arkadaşlarımın gösterdikleri yakın ilgi Trabzon'a hemen ısınmamı sağladı."

"40. YILDA ŞAMPİYONLUK"
Geçen sezon Fenerbahçe'de oynarken Trabzonspor'a söz verdiğini kaydeden Serkan Balcı, şöyle dedi:

"Başkanımız olsun, hocamız olsun beni istedi. Trabzonspor'un uzun zamandır şampiyonluk beklentileri var. Bu yıl ben de oynayacağım futbolla başarıya katkıda bulunmak istiyorum. Zaten burada hedefim kulübün 40. yılında şampiyonluk yaşamak. Trabzon'u bu nedenle tercih ettim. Trabzonspor'un geçen yıldan oturmuş bir kadrosu var. Kadroya sezon başı takviyeler oldu. Ben ve yeni gelen arkadaşlar takıma çabuk ısındık. Sezon başı hazırlıklarımız çok iyi geçti. Ekip ruhuyla oynamaya çalışıyoruz. Ufak tefek eksikliklerimizi giderdiğimiz takdirde şampiyonluğun en güçlü adayıyız diyebilirim."

Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye orta saha oyuncusu olarak transfer olduğunu belirten Serkan Balcı, "Ama bu demek değil ki her takımda orta saha oyuncusu olarak oynayacağım. Ziya Hoca bana 'seni her yerde değerlendirebilirim' dedi. Şu ana kadar oynadığımız tüm maçlarda da nerede görev verilirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Formanın garantisi yok" dedi.

Avrupa kupalarında şansız bir şekilde elendiklerini kaydeden Serkan Balcı, "Elendikten sonra çok üzüldük. Oturup eksiklerimizin neler olduğunu tartıştık. İnşallah lig sonunda güleriz" değerlendirmesini yaptı.

LİGİN DEĞERLENDİRMESİ
Serkan Balcı, ligin Trabzonspor için kötü başladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çünkü Sivasspor maçını kazanmamıza çok kısa bir zaman kala yaşananlar bizi etkiledi. Bu konuyu fazla konuşmak istemiyorum. Daha sonra aldığımız galibiyetler moralimizin yükselmesini sağladı. Ardından gelen beraberlikler bana göre çok önemli değil. Takım olarak bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bunu sadece biz değil tüm takımlar yaşıyor. Bence çok çekişmeli bir sezon geçireceğiz. Artık Anadolu takımları da çok iyi mücadele ediyor. Hiç ummadığın bir anda hiç ummadığın bir yenilgiye uğrayabiliyorsun."

Saha içinde hırslı ve mücadeleci olduğunu, ancak saha dışında farklı bir görüntü çizdiğini anlatan Serkan Balcı, "Saha dışında çok farklıyım. Gerçekten gülmeyi çok seviyorum. Hüzünlü, çok üzüntü çektiğim günler de oldu. Ama gülmeyi seviyorum. Herkesin gülmesini istiyorum. Hayat gerçekten kısa. Mutlu olmak, gülmek elimizdeyse bunu uygulamak da bize düşer. Zaten ben herhalde futbolcu olmasaydım stand-up falan yapardım" dedi.

MİLLİ TAKIM VE HEDEFLER
Her futbolcu gibi milli takımda olmayı istediğini kaydeden Serkan Balcı, "Formama kavuşmak için elimden geleni yapıyorum. Gerisi hocalarımızın takdirine kalmış. Eğer görev verirlerse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" açıklamasında bulundu.

Şu an için en büyük hedefinin Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten Serkan Balcı, "Daha sonra Türk futbolunda unutulmayanlar arasına girmek istiyorum. Ayrıca hedefim daha sonraki yıllarda Avrupa'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Serkan Balcı, Tuncay Şanlı, Eto, Cristiano Ronaldo ve Gattuso'nun beğendiği oyuncular olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Lig TV

YusufT
12.Ekim.2006, 08:36
Iyi futbolcudur kendisi :)

bySilver
12.Ekim.2006, 16:10
Bu şampiyonluk işi yatar;):D

Fietra 10
12.Ekim.2006, 19:32
Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor,mücadele ediyor..İnşallah dahada katkı saglayacaktır bize..

Berkaiser
12.Ekim.2006, 22:54
Fenerbahçe bu adamı nasıl bıraktı hala anlamış değilim.

bySilver
13.Ekim.2006, 01:43
ya o kadar ii olsa fener bu adamı vermezdi buna emin olun;)

REsist JuvE11
13.Ekim.2006, 02:06
Fenerbahçe bu adamı nasıl bıraktı hala anlamış değilim.

galatasaray bu adamı nasıl kaçırdı anlamıs değilim

RoNNiE91
14.Ekim.2006, 02:56
Aurelio varken oynaması zordu zaten.Bence şuan olması gerektiği yerde.Trabzonspor'da as oyuncu olarak oynuyor.

Fıratcan Alçınkaya
14.Ekim.2006, 03:02
2 90dk çıkaracağına inandım nadir isimlerden...

BlackEagle19o3
14.Ekim.2006, 04:00
Trabzorspor için büyük kazanç bana göre.Kaliteli bir oyuncu...

El Comandante
14.Ekim.2006, 04:04
Ziya Dogan onu sag bek oynatmaya devam ettigi sürece Trabzonspor Serkandan istedigi verimi alamayacaktir.Ortada Hüseyin`den kat ve kat daha faydali olur Serkan.

Universal
14.Ekim.2006, 05:22
Ziya Dogan onu sag bek oynatmaya devam ettigi sürece Trabzonspor Serkandan istedigi verimi alamayacaktir.Ortada Hüseyin`den kat ve kat daha faydali olur Serkan.

Haklısın Serkan eğer tam performansını gösterirse, takımdaki en hızlı koşan oyunculardan birisi olacaktır. Gökdeniz kadar yararı olabilir. Tabii Serkan'ın hırslı olması onun en büyük dezavantajı.

El Comandante
14.Ekim.2006, 08:06
Haklısın Serkan eğer tam performansını gösterirse, takımdaki en hızlı koşan oyunculardan birisi olacaktır. Gökdeniz kadar yararı olabilir. Tabii Serkan'ın hırslı olması onun en büyük dezavantajı.

Aslinda hirsli olmak iyidir,ama abartmamak lazim.Ozaman iste dezavantaja giriyor.Hirsli bir futbolcu mactan düsmez,yenilgiyi kabullenmez,sonuna kadar mücadele eder.Ama hirsini kontrol edemeyenler takimini zor duruma sokabilirler,oyundan atilabilirler vs. Hirsi kontrolde tuttugun sürece bence avantaj ;)

nekop
14.Ekim.2006, 16:54
Serkan'ın tek hırsı sarı kart görmeye yönelik Ceyhun abisinden hiç farkı yok her maç mutlak kart yemeleri şart...