PDA

View Full Version : Football Manager 2008'i Türkçe Oynama



tosunpasa
20.October.2006, 05:31
Selamlar.. Bir çok özel mesaj aldım son günlerde. FM 2008'i Türkçe nasıl oynayabilirim diye. Buradan açıklayayım;

Önce Turksportal FM 2007 Türkçe Yama çalışmasını indiriyoruz ve kuruyoruz (Mevcutsa buna gerek yok). Daha sonra simgesine basarak açıyoruz. Ayarlar'a tıklayıp FM 2007 exe dosyasının istendiği yerde FM 2008 exe'yi gösterip kaydet diyoruz. Daha sonra geri diyerek oyuna giriyoruz. Biraz bekletir ve Run Time Hatası verir. Panik yapmaya gerek yok. Mause'da kitlenmiştir büyük ihtimal. Ctrl + Alt gr + Del tuşlarına basıyoruz. Windows Görev Yöneticisi adında bir pencere açılır. Ve onun açılmasıyla mause kendine gelir. O pencereyi kapatabilirsiniz. Onu açma amacı sadece mause'un kndine gelmesidir. Run Time Error'a tamam diyoruz ve bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Türkçe FM ekranı kapanır. Yine telaşa gerek yok. Sol altta mutlaka Türkçe FM'nin simgesi kalmıştır. O simgeye hiç bir şekilde müdahale etmeden, üstünden mauseyi geçirmeden normal bir şekilde FM 2008 simgesine tıklayıp oyuna giriyoruz. Aman dikkat hiç bir müdahale etmememiz lazım. Yoksa mausenin bile üstünden geçmesi halinde simge yok olur ordan. İşlemler tamamlanmıştır.


Oyun yüzde 45/50 oranında Türkçe olmuştur. Spiker Türkçedir. Oyunda hiç bir hatası gözlemlenmemiştir. Sadece maç esnasında Array hatası verir. Bu hatayada tamam diyerek sorunu ortadan kaldırmış oluruz. Array hatasının bir zararı yoktur. Onun haricindeki hatalar bu olayla alakasızdır. Bu işlemleri gerçekleştirdim kayıtlı oyunum gitti v.s gibi şeylerin bu işlemlerle alakası yoktur. FM 2008 Türkçe yamasına kadar idare edilebilecek birşeydir bu.

Bir kaç screen shot:
http://img233.imageshack.us/img233/4300/adszjd8.jpg (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/2336/adsz3zw2.jpg (http://imageshack.us)
http://img481.imageshack.us/img481/9828/adsz2sk6.jpg (http://imageshack.us)

Not: Ana Menü Türkçe Olmaz..!

goosfraba
20.October.2006, 05:34
En azından Türkçe yama çıkana kadar idare edeceğiz :) Sağol Alican.

LaigLeNoiR
20.October.2006, 05:46
Tekrar tekrar belirtmek istiyorum.


İleride sorun çıkabilir :)

Bu yüzden ben tavsiye etmiyorum.Ancak ben Türkçe oynamak istiyorum diyenler için geçici çözüm ;)

canavar20
20.October.2006, 05:57
Güzel olur. En aından taktiği ve oyuncu özelliklerini biliriz.

Sağol.

tosunpasa
20.October.2006, 05:58
Sağolun arkadaşlar.. Murat abi şuanda elle tutulur bir hata görmedim. Ama ileride belki olabilir.. Uyarımızı yapmamız gerekir.

LaigLeNoiR
20.October.2006, 06:00
Tosunum şimdiden uyaralımda :)

Diimi.

ChAoS
20.October.2006, 06:02
Eyvallah alican bi oyunu alalımda deneriz.

RaSenGan
20.October.2006, 06:03
Tekrar tekrar belirtmek istiyorum.


İleride sorun çıkabilir :)

Bu yüzden ben tavsiye etmiyorum.Ancak ben Türkçe oynamak istiyorum diyenler için geçici çözüm ;)

NE gibi sorunlar abi ?

tosunpasa
20.October.2006, 06:04
Tosunum şimdiden uyaralımda :)

Diimi.
Yani...

Eyvallah alican bi oyunu alalımda deneriz.
Bir şey değil abi. Deneyince sorun v.s olursa MSN'den irtibata geçersin.

NE gibi sorunlar abi ?
Valla henüz bir sorunla karşılaşmadık Array dışında. Array'da da zarar verici bir şey yok. Ama olurda bir kaç sezon ötede sorun olursa bilemeyiz. O yüzden şimdiden uyarımızı yapalım.

LaigLeNoiR
20.October.2006, 06:06
Aygün şimdi hatırlamıyorum ama FM07 çıktığında da FM06'nın Türkçe yamasıyla oynuyordum oyunum hata veriyordu belli bir zaman sonra.Ondan diyorum.

Belki bir sorun çıkar diye önceden temkinli davranmak istiyorum:)

Fernando Gago
20.October.2006, 06:12
Denemek lazım saol alican

Memedov
20.October.2006, 06:13
Arkadaşlar birazda olsa türkçe oynamak isteyen olursa kullansın bu rehberi, ama ileride sorun çıkarmı bilmiyoruz çıkmaz diye bir garanti veremeyiz, Ben oynuyorum şuan Türkçe bir sorun ile karşılaşmadım şuana kadar ileride ne olur bilinmez.

Ralph
20.October.2006, 07:06
Ben demosunda yapmıştım bunu ama hata veriyor.Ynai oyundan çıkmıyor ama durup durup sinir bozucu uyarılar geliyor.

DeNiZ_1903
20.October.2006, 07:10
Array hatasını bir kez verdi daha sonra vermedi ama benim şuana kadar çok işime yarıyor tam çevirmesede :)

GeNç KaRTaL
20.October.2006, 15:06
Ben Demo'da kullandım.SAdece ard arda arrey hatası veriyordu.Onlara tamam diyince bir sorun olmadan devam ediyordu.08 için çıkana kadar bunla idare edecez artık.

Ralph
20.October.2006, 16:54
Evet aynen o hata işte ard arda çıkıyor.İlerde bir hata verir flan , riske atamam oyunumu.:)

canavar20
20.October.2006, 19:03
Ya bende FM 2008 simgesi yok çıkmıyor.:(

tosunpasa
20.October.2006, 19:22
Ya bende FM 2008 simgesi yok çıkmıyor.:(

FM 2008 simgesi çıkmıyor mu :icon_confused: FM 2008 simgesi oyunu yüklediğin andan itibaren masaüstüne gelmiştir zaten.

canavar20
20.October.2006, 19:31
FM 2008 simgesi çıkmıyor mu :icon_confused: FM 2008 simgesi oyunu yüklediğin andan itibaren masaüstüne gelmiştir zaten.


Geldi zaten ama Türkçe FM'den seçecekken görünmüyor. Hatta adını falan değiştirdin fm.exe olarak ama yine olmadı.

BlackEagle19o3
20.October.2006, 19:42
Sağolasın Tosun ama Tsi 2008 için Türkçe çıkarana kadar İngilizceyi tercih ederim:)

tosunpasa
20.October.2006, 19:55
Geldi zaten ama Türkçe FM'den seçecekken görünmüyor. Hatta adını falan değiştirdin fm.exe olarak ama yine olmadı.

Zaten exe'yi değil exe'nin bulunduğu klasörü göstereceksin.

GebzeLi1907
20.October.2006, 19:58
Bende kuLLandım güzeL array hatasıda oLsun varsın :) ama iLerde sorun çıkarsada kayıtLı dosyada mı gidiyor acaba..?

tosunpasa
20.October.2006, 20:10
Bende kuLLandım güzeL array hatasıda oLsun varsın :) ama iLerde sorun çıkarsada kayıtLı dosyada mı gidiyor acaba..?


Şuana kadar sorun gözlemleyemediğim için kesin birşey söyleyemem.

El Barto
20.October.2006, 20:15
Bende kuLLandım güzeL array hatasıda oLsun varsın :) ama iLerde sorun çıkarsada kayıtLı dosyada mı gidiyor acaba..?


Ama ilk mesajı okursan böyle bir hatada buraya gelip ne yaptınız oyunum gitti demeyeceksin. :)

canavar20
20.October.2006, 20:15
Zaten exe'yi değil exe'nin bulunduğu klasörü göstereceksin.


Zaten orayı işaretledim ama dosya bulunamadı diyo.

tosunpasa
20.October.2006, 20:56
Zaten orayı işaretledim ama dosya bulunamadı diyo.

Bu sorunla ilk kez karşılaşıyorum. O klasörün içinde FM 2008 exe dosyası yok mu?

canavar20
20.October.2006, 21:03
Bu sorunla ilk kez karşılaşıyorum. O klasörün içinde FM 2008 exe dosyası yok mu?

Var Alican ama olmuyor. Lütfen başka bilgisi olan yerdım etsin.

Aslından bende idare ederim etmesine ama malesef işte ben FM için oyuncu İncelerken falan ingilizcem çook kötü yapamıyorum. :icon_redface: Taktikte hazırlayamıyom.

Memedov
20.October.2006, 21:26
Ersin (canavar20) sorunun tam olarak nedir söylersen yardımcı olabilirim.

canavar20
20.October.2006, 21:50
Ersin (canavar20) sorunun tam olarak nedir söylersen yardımcı olabilirim.

Şöyle : Yani FM var simgesi falan normal FM Türkçe FM giriyom seçiyom o klasörü ama malesef Türkçe FM çalıştır derken dosya bulunamadı diyor. :uzgun:

Memedov
20.October.2006, 22:04
Şöyle : Yani FM var simgesi falan normal FM Türkçe FM giriyom seçiyom o klasörü ama malesef Türkçe FM çalıştır derken dosya bulunamadı diyor. :uzgun:

Fm2008 nerede yüklü ise onun içindeki dosyayı seçeceksin, Türkçe Fm'de. Seçtiğin zaman olması gerekir zaten yok hala olmazsa özelden gel yardımcı olayım.

RoNNiE91
20.October.2006, 22:09
Bende Türkçe kullanmayı düşünmüyorum şahsen.Direk 2008 yaması çıkana kadar.

noescape85
20.October.2006, 23:40
Eline sağlık, yama gelesiye kadar idare edelim :)

ogcj_me
21.October.2006, 01:15
ben bunu yapmam
2008 için özel yamayı bekliyeceğim

noescape85
21.October.2006, 02:45
Eline sağlık, yama gelesiye kadar idare edelim :)

Malesef olmadı bende (:
Run time hatasına kadar bile herşey normaldi =)
Oyunada girdim, ama Türkçeleşmiş bir kelime bile yoktu:icon_confused:

tosunpasa
21.October.2006, 04:14
Malesef olmadı bende (:
Run time hatasına kadar bile herşey normaldi =)
Oyunada girdim, ama Türkçeleşmiş bir kelime bile yoktu:icon_confused:

Dediklerimi aynen yapmışsan olması gerekir.. SS'ler orda kanıt olarak. Yapan arkadaşlarda var. Run Time hatasından sonra simge sol altta kalmalı ona dikkat ederek tekrar dene.

shadowrefree
21.October.2006, 08:10
08 türkçe gelene kadar artık ing ile idare edices...oyunda 5-6 sene weririm birde giderse sıyırırrım herhalde onun için çalışmalarınızın takipçisiyiz...

yunusgs
21.October.2006, 18:29
Evet orası kötü sonradan bozulursa kariyer gider o yüzden İngilizce oynarız.

noescape85
21.October.2006, 23:00
Dediklerimi aynen yapmışsan olması gerekir.. SS'ler orda kanıt olarak. Yapan arkadaşlarda var. Run Time hatasından sonra simge sol altta kalmalı ona dikkat ederek tekrar dene.

Yok yok o simgeyede dikkat etmiştim, yukarıdaki mesajımda dediğim gibi herşey normaldi.
Estğfr. ne kanıtı,zaten inanıyoruz ;)
O mesajımı attıktan yarım saat sonra bir daha denedim oldu :)
İlk denememde anlattığınızdan olmayan tek şey, mouse n kilitlenmesiydi,ama ikincisinde kilitlendi ve oldu :)

Gelelim arkadaşların değindiği diğer noktaya :p
Oyunu ilk açışımdı zaten , kurduktan sonra..
Şöyle bir deneme amaçlı,kariyer başlatayım dedim: 5-6 gün ilerledim, yanlış hatırlamıyorsam; crash dumps hatasımı ne öyle birşey verdi tak çıktı oyundan,buda bilginize ;)

Konu için tekrar teşekkürler..

sananes
22.October.2006, 00:27
ben solenenleri yaptım olmuyo yani bi kere run time hatası vermedi normal acıldı tabi son yeni oyun kayıtlı oyun falan yazan yere gelene kadar tam acılma sırası oraya geldiginde bembayaz bi ekran cıkıyo ilerlemiyo baya denedim ama olmuyo bi turlu

noescape85
22.October.2006, 04:15
Var bir gariplik bende ama hadi hayırlısı :D
Tosunpaşa sende bilirdirsin.. Dediğin yöntemle girdiğimizde bile, ana menü falan Türkçe olmuyordu dimi :)

Gündüzki mesajlarımdanda anlaşılır zaten, dediğin yöntemle girmiştim oyuna bir defa..
Sonradan kaldırdım,p.filestan geriye kalan çöp dosyalarını dahi sildim :D, fm08 cache klasörünüde sildim., hatta olayı abartıp pc geçmiş dosyaları falan(ache işte) hepsini sildim :D
Yani Türkçe oynamayayım şimdilik,bazen hata veriyor diye.
Kısaca pc'mde Türkçe yama vs hiçbirşey yok:D oyunun simgesine tıklayıp girdiğim zaman bile fm08 türkçe olmuş :eek: ana menüsü bile :u:
Buyrun:
http://img64.yukle.tc/images/47440.JPG (http://www.yukle.tc)

Türkçe istemiyorum Türkçe olmuş, istesem olmazdı :p

Ne yapabilirim bunun için,daha başlamadım zaten oyuna; silip tekrar mı kurayım fm'yi :rolleyes:

tosunpasa
22.October.2006, 05:15
Ehehe ilginç bir olay (: Deneme amaçlı bir sezon daha açıp herhangi bir hatayla karşılaşıp karşılaşmayacağını test ederek burda bilgilendirebilir misin rica etsem?

noescape85
22.October.2006, 06:12
Ehehe ilginç bir olay (: Deneme amaçlı bir sezon daha açıp herhangi bir hatayla karşılaşıp karşılaşmayacağını test ederek burda bilgilendirebilir misin rica etsem?

Tamamdır, dalacağım zaten şimdi oyuna :p


Edit:
15-20 gün devam ettim,yokbir hata, yani oyundan atmadı en azından ..
Maç esnasında bu hata geldi:
http://img65.yukle.tc/images/6715adsiz.JPG (http://www.yukle.tc)

Bunada 5-6 defa tamam diye tıklanıldığı zaman,oyuna devam ediyor..
İlginç gerçekten (: tabi bu hata neyden bilemiyeceğim ama :)


Not:Benim bu sayfadaki mesajlarımı okuyan adam kesin dicek bu adam ne anlatmaya çalışıyor :D Çok karışık konulara dalmış olduk =)
Nese sen anlarsın tosunpaşa ama (: :p

Ben en iyisi sileyim bir yeniden kurayım şu oyunu :D
Birde silip,kurmama rağmen hala türkçe kalıyormuş yarım yamalak :eek:

tosunpasa
23.October.2006, 22:32
Bu hata sanırım spikerden kaynaklanıyor ama herhangi bir yan etkisi yok bu hatanın (:

NisRoc
23.October.2006, 23:50
Bende böyle oynuyorum. Maç esnasında o array hatasını verince kıl oluyorum ama nabalım :)
Gülü seven dikenine katlanır.. :)

fmhastasi
24.October.2006, 03:47
az once fm cdme kavustum ve yukledim yeni oyuna baslicam fakat cok kararsizim turkcemi oynasam ingilizcemi cunku hatalar pcden pcye de degisebiliyor cok karisik bisey bu durumlar riske girmeyide hic istemiyorum bi yandanda turkce turkce diye beynimi yiyor duygularim cok kararsizimm !!yama cabuk cikar ins.bu sikintidan kurtuluruzz!!

uAmurat91
24.October.2006, 23:42
"array access out of bounds" şeklinde salakça bir hatayı her maçta 50 kez almaktansa, 2 ay beklerim daha iyi..

GebzeLi1907
28.October.2006, 23:17
8.01 yükLendiğinde Ciddi bi artış oLuyor Türkçe oranında..

uAmurat91
28.October.2006, 23:20
Peki Orijinal FM 2008 Türkçe Yama tam olarak ne zaman çıkacak? Bu konuda bilgi alma imkanımız var mı ?

tosunpasa
29.October.2006, 02:21
Peki Orijinal FM 2008 Türkçe Yama tam olarak ne zaman çıkacak? Bu konuda bilgi alma imkanımız var mı ?

Şu ana kadar Türkçe FM şu zaman çıkacak diye bir şey söylenmedi. Bundan sonrada söylenmez.

VoLkaN BaROs
31.October.2006, 06:29
FM 2007 için çıkardığımız yamanın çeviri oranı %82 civarındaydı. Yine FM 2007 dil dosyasındaki şuan son durum %91.75. Yani 2500'e yakın yeni Türkçe cümle gelecek.

Tabi bu oranların tam şeklini Türkçe FM 2008'i yayınlarken verebilirim. Zira yeni dosyadaki çalışma bitince eklenen, çıkarılan cümleler ortaya çıkacak ve ona göre de bi sonuç oluşacak.

Türkçe FM 2008 Beta sürümünü bir süre sonra yayınlayacağız. Ancak biraz daha beklemeniz gerekecek. Bu biraz için tarih vermiyoruz. Önümüzdeki günleri beklemekte fayda far...

Tim Duncan21
01.November.2006, 01:01
Sayın Yönetici Arkadaşlarım Ve Bilgi Sahibi Dostlarım...Ben Bu Denilenleri Aynen Yaptım Ve Biraz Türkkçeleşti...Ama Bu Array Hatasından Çok Sıkıldım...Oyunu Tekrar İng Nasıl Çevirebilirim...Bu Array Hatasından Kurtulmanın Tek Yolu Tekrar Kurmak Mı...?Yardımlarınızı Bekliyorum...

RaSenGan
01.November.2006, 02:18
Sayın Yönetici Arkadaşlarım Ve Bilgi Sahibi Dostlarım...Ben Bu Denilenleri Aynen Yaptım Ve Biraz Türkkçeleşti...Ama Bu Array Hatasından Çok Sıkıldım...Oyunu Tekrar İng Nasıl Çevirebilirim...Bu Array Hatasından Kurtulmanın Tek Yolu Tekrar Kurmak Mı...?Yardımlarınızı Bekliyorum...

Nasıl 2008 yaptıysan aynı şekilde 2007 yapacaksın.Türkçe Fm Ayarlar'dan 2008 dosyasını seçiyosunya.Onun yerine 2007'yi seçiceksin.O zaman düzelir.

Memedov
01.November.2006, 04:38
Sayın Yönetici Arkadaşlarım Ve Bilgi Sahibi Dostlarım...Ben Bu Denilenleri Aynen Yaptım Ve Biraz Türkkçeleşti...Ama Bu Array Hatasından Çok Sıkıldım...Oyunu Tekrar İng Nasıl Çevirebilirim...Bu Array Hatasından Kurtulmanın Tek Yolu Tekrar Kurmak Mı...?Yardımlarınızı Bekliyorum...

Turkce yamayi calistirmadan oyuna gir.

Ilhan
01.November.2006, 05:01
Turkce yamayi calistirmadan oyuna gir.

Çözüm bu değil Mehmetciğim. Sorun maç spikerinde olduğu için oyunu yeniden kurması gerekir.

Memedov
01.November.2006, 05:19
Çözüm bu değil Mehmetciğim. Sorun maç spikerinde olduğu için oyunu yeniden kurması gerekir.

Tamam Ilhan abi ben yanlis anladim..:icon_biggrin:

aLchoLic
06.November.2006, 19:22
ßen Türkce Oynuyorum ve Hata felanda vermiyor Ama Spiker Türkce DeiL (:

Flawless Victory
06.November.2006, 22:04
İlk defa böyle bir yöntem görüyorum. :) % 70-75 bile yetersiz geliyor aslında bu nasıl yetecek tartışılır.. Ancak yine de teşekkürler. Kayıtlı oyun bozulmasını bana sorun. :)

C h A o S
08.November.2006, 00:43
oyunu her açışta 2007 nin türkçe yamasından mı oyuna gir diyecez.Dİrek fm08 e tıklasak olmaz mı...

GebzeLi1907
08.November.2006, 00:47
oyunu her açışta 2007 nin türkçe yamasından mı oyuna gir diyecez.Dİrek fm08 e tıklasak olmaz mı...

ben bir defa yaptım ondan sonra direk Fm08 e giriyorum devam ediyor Türkçe;)

mert63
13.November.2006, 05:02
bende fm 2008in simgesi çıkmıyo

GeNç KaRTaL
17.November.2006, 18:02
Ben ilk başlarda yapıyordum oluyordu ama şimdi yapıyorum olmuyor.Acaba bunun nedeni Türksportal skini kullanmam olabilir mi?

Ilhan
19.November.2006, 01:14
Arkadaşlar, yakında Türkçe FM çıkacağı için bu konuyu kilitliyorum. 2007 dil dosyasını 2008 içine atarsanız maça girerken sıkıntılar yaşama olasılığınız gayet yüksek. O yüzden bekleyin derim.

Ahmet_77
20.October.2007, 23:23
2007'de bunu 2006 yamasıyla yapmıştım.2008'i alınca gene denicektim zaten
Saol

RaSenGan
20.October.2007, 23:27
Biraz anladım.Deniycem SaoL Tosun.

Memedov
20.October.2007, 23:28
Güzel bir rehber Alican Sağol.:) şimdilik 2007'ninki ile idare edin, Türkçe Fm 2008 için çalışmalarımız sürüyor.