View Full Version : 132 DesibeLLik Müthiş Taraftar
eXcitinG
25.Ekim.2006, 17:10
http://www.radyospor.com/pic_lib/08.04.2007_Bjk_taraftar.jpg
İngiliz basını Beşiktaş taraftarı için "İnönü'deki 132 desibellik ses seviyesi futbol tarihinin bir rekoruydu" yorumunu yaptı..
Beşiktaş taraftarının Liverpool karşısında hem maç öncesi hem maç sırasında hem de maçtan sonraki şovları İngilizleri hayran bıraktı. Daily Telegraph gazetesi siyah beyazlı taraftarlar için, "Maç öncesindeki 1 dakika saygı duruşunun ardından inanılmaz ve insanı sağır eden bir akşam başladı. İnönü, futbol tarihinin en yüksek desibel seviyesiyle gurur duyabilir: 132. 13 dakikanın ardından Beşiktaş taraftarları yeni bir rekor kırmanın yanı sıra boğazlarını da parçalamış olmalılar. ifadelerini kullandı. 132 desibel futbol tarihinin en yüksek desibel seviyesiydi. Beşiktaş bununla gurur duysun" yorumunu yaptı.
YORUMCULAR DA ŞAŞIRDI
Maçı yayınlayan kanalın yorumcuları da taraftarın bitmek bilmeyen tezahüratı karşısında şaşkına döndü. İngiliz yorumcular, "Bu kadar yüksek sesle İngiltere'de tezahürat yapılsa, herhalde yasak gelirdi. Bu taraftarlar takımlarına olağanüstü destek veriyorlar. Statta olanların kulak zarları yırtılabilirdi" diye konuştu. Bu arada İngiltere'de 90 desibeli geçen yerlere ceza uygulaması yapılıyor.
Kaynak:Sabah.
http://img.sabah.com.tr/i2/sp.gif
the_imam912
25.Ekim.2006, 18:01
Bjk taraftarından korkarım.
Bu taraftar televizyon başındaki seyirciyi de ağlatır, sahadaki adamı da. Beşiktaş mecburen kazandı maçı...
Artık herkes ikna olmuştur sanırım.Bu taraftar dünya üzerinde ki en iyi taraftarlar arasında.
LaigLeNoiR
25.Ekim.2006, 20:46
Televizyon sesi açıkken benim kulağım sağır oldu :)
Ama böyle olsunda her türlü sağır olmaya razıyım.
LaigLeNoiR
25.Ekim.2006, 20:49
Ayrıca, önceden rekor zaten elimizde ve 132db idi.
Eğer dün akşam yine 132 db olduysa rekor kırılmamış demek.Egale etmiş olduk kendi rekorumuzu :)
En büyük taraftarın bizde olduğunu tüm dünya anlamıştır sanırım.
Atakan38
25.Ekim.2006, 21:05
Gercketen GuzeLdi
Ama O Gun Hanqi Takımımızın Macı Olsaydı Aynı Atmosferı Yaratırdı Die Dusunuorum
REsist JuvE11
25.Ekim.2006, 22:01
bir gsli olarak bjk taraftarıyla gurur duydum.maçta tüylerim diken diken oldu..o maçta değil liverpool barça bile olsa bjk nin bu taraftar için kazanması gerekiyodu...
HELAL OLSUN.!
Fıratcan Alçınkaya
25.Ekim.2006, 22:04
Taraftarımız süper.. Şüphesiz Dünya'nın en iyi taraftarlarından.. Her maç harika bir atmosfer yaratıyolar..
Fernando Gago
25.Ekim.2006, 22:54
Herşey ortada diyebilecek bir şey yok Darısı bizim başımıza :p
LaigLeNoiR
25.Ekim.2006, 23:00
Lalalalalala
http://www.youtube.com/watch?v=1N9dTe9dr4Q
http://www.youtube.com/watch?v=mloFV1W7gSA
3'lü
http://www.youtube.com/watch?v=GDtwEQXAFL8
http://www.youtube.com/watch?v=ZOsffJVbfpA
SaRPeR1903
25.Ekim.2006, 23:16
Bu atmosferi tadanlardan olduğum için çok mutluyum hiç susmadık
DeNiZ_1903
25.Ekim.2006, 23:16
g7niW4dyslc
Başka bir şey demiyorum ...[/CENTER]
GeNç KaRTaL
25.Ekim.2006, 23:19
İnanın futboldan hoşlanmayan babam sinirlenmesin diye tv nin sesini kıstım maçta.Böyle bir taraftar topluluğundan birisi olma şerefine sahip olduğum için çok mutluyum.
DeNiZ_1903
25.Ekim.2006, 23:19
İşte bu tarihi olay karşısında etkilenen ingilizlerin birkaç yorumu
Manchester Forumundan..
I can't hear the commentator because the crowd is too loud.
( taraftarlar o kadar gurultuluki spikeri duyamıyorum)
the crowd are fantastic, shame if they lose today..
(taraftar mukemmel kaybederlerse yazık olur)
Anyone know Turkish? What are some of these chants. They're oftly repetitive and pretty catchy.
(turkce bilen varmı? bi kac besteleri nedir? cok akılda kalıcı ve tekrar edici sekilde bagırıolar)
Turkish fans are amazing. The whole stadium's literally bouncing.
(turk taraftarlar harika..butun stad zıplıyor)
The atmosphere is fantastic.
(atmosfer harika)
these Turks sure know how to cheer their team.
( turkler takımlarını nasıl destekleyecegini kesinlikle biliyor)
I loved the part where they threw crap at Pennat
(Pennata yabancı madde atılan kısmı sevdim)
the whole stadium is bouncing
(butun stad zıplıyor)
K.O.P forumu
Unbelievable support indeed
(gercekten inanılmaz 1destek)
Must have been amazing to be at the game.A lesson in how to support your team, singing and jumping for the whole game.A few Liverpool fans could learn from you
(bu macta olmak inanılmaz bisi olmalı. takımını nasıl tum mac boyunca desteklersin, tezahurat eder ve zıplarsın diye 1 ders alabilir bi kac liverpool taraftarı )
Top, top fans. Great support especially when you think that before tonight they had no success in the CL for years. Mind you their team played with great heart as well............
(en iyi taraftar! muhtesem destek, heleki sampionlar liginde yıllardır basarisi olmayan bi takima.. onlar yurekleriyle cok ii oynadılar)
hats off to both the fans and the team.
(hem taraftara hemde besiktasa sapka cıkartıorum)
unbelievable support. the volume was unreal. great variety of songs with the whole ground joining in. definitely now on my list of grounds to go to..(inanılmaz bi destek.. bu ses seviyesi gercek olamaz! cok guzel degisik besteler ve butun stad soyluyor! kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri olarak listeme alıyorum..)
Surreal atmosphere, not sure if I've ever seen or heard anything like it. That's how it should be done!
Indeed. Best performance of the night undoubtedly.
(gercekustu 1atmosfer. boyle bisi daha once duyduguma yada gordugume emin degilim.. gercekten boyle olmalı!.. suphesiz gecenin en ii perfonmansı)
Would love to see that kind of support at Anfield but of course most of the Kop are too busy moaning about the lack of atmosphere!
(anfield tede boyle bi atmosfer gormek isteriz.. ama kopların cogu atmosferin eksikliginden yakınıyor )
Really amazing support, would love to be in an atmosphere like that. Just wouldn't want a performance like that..
(gercekten harika destek,boyle 1 atmosferde olmak isterdim... )
Superb show of support for their team. Oh I long for the the days when the Kop was like that in the 70's..
(takımı super showla desteklediler.. kopta 70lerde boyleydi..)
Well done Beşiktaş and well done to your fabulous fans..
(aferin Beşiktaş ve aferin efsanevi taraftar)
I didn't find it all intimidating. But they were so amazing. A wide variety of chants and the choregraphy was fantastic. Without meaning to sound at all insulting the choregraphed waving, bowing, clapping etc was hilarious. And when they all started bouncing...
(korkutucu bulmadın ama inanılmazlardı.. farklı ve cesitli bestleri ve karoegrafileri mukemmeldi.. sesin ahengi,alkıslar aynı anda zıplamaya basladıklarında super bi kareografi olusturuordu ve cok gurultulu ve neseliydi..)
ALINTIDIR
BlackEagle19o3
25.Ekim.2006, 23:26
Dünyanın en iyi taraftar grubunu mensup olduğum ve nerdeyse her maç onların arasında bulunduğum için gurur duyuyorum.Liverpool forumlarında söylenenler de harika.Dünya'ya gösterdik en iyinin kim olduğunu.
:0:
DeNiZ_1903
25.Ekim.2006, 23:32
İşte bu da devamı tüm dünya Beşiktaş Taraftarı'nı konuşuyor :)
Hands up to Beşiktaş Fans. I was overwhelmed watching you guys, even from the comfort of my sofa! Unbelievable atmosphere, which for those who were there must have been a pleasure to take part in. Does this go on every week? The coordination of the chanting and the support for the team was just incredible... Non stop for 4 hours. As a Red all my life, and for someone who has travelled to many Stadiums in my life, that was awsome, and undoubtedly the best. I wish I had gone...blew my opportunity. Did anyone see the whole Stadium bowing considtently for ages!? Incredible.
As I said on another thread... If that was at Anfield, our Main Stand would have walked out.
Well done Beşiktaş Fans... Hats off to you.
Türkçesi:
Beşiktaş taraftarı için eller havaya.Koltuğumda rahat rahat oturmama rağmen sizi izlerken boğulucak gibi oldum.İnanılmaz bir atmosfer,içinde bulunmak müthiş bi zevk olurdu.Bu her hafta böyle mi oluyo?Bu koordinasyon ve takımı destekleme gerçektn mükkemmel.4 saat hiç durulmadı.Bir Liverpool'Lu olarak dünyanın bir çok stadını gezdim ama bu inanılmazdı ve hiç şüphesiz en iyisiydi.Bir gün gideceğimi umuyorum.
Eğer bu, Anfield'da olsaydı esas tribünümüz maçı terkederdi...(sosyeteden bahsediliyo heralde)
Tebrikler Beşiktaş.
Şapka çıkarıyorum
cevaplar:
-Bu gece onları başka bir sınıfa kouyorum.Destek dersi verdiler,şarkılar söyleme ve zıplamak.tüm maç...
Bazı Liverpool'lular bir onlardan birşeyler öğrenebilirlerdi.
-En iyi ,en iyi taraftarlar...Mükemmel destek özellikle bu takımın şampiyonlar liginde yıllardır bir başarı olmadığını düşünürsek.Takımları da gerçekten koca yürekleriyle oynadılar.
-Tüm taraftarlarına şapka çıkarıyorum.
-İnanılmaz bir destek.Ses gerçek gibi değildi.Tezahüratlarında müthiş bir çeşitlilik var ve tüm taraftarları bu şarkılara katılabiliyo.Artık gitmek istediğim stadlardan biri de orası...
-Gerçek olamayacak bir atmosfer.Daha önce böyle bişey duyduğumdan emin değilim.
-Kuşkusuz gecenin en iyi performansıydı.Anfield'da da böyle bir destek görmek isterdim.Ama eminim kop çok meşgul böyle bi atmosferi yaratmak için.
-(Tottenhamlı biri)Geçen sene 2-0 yenmemize rağmen inanılmazlardı.
-Gerçekten inanılmaz bir destek.Orda olmak isterdim.
-(Totthenamlı)Maçtan sonra oyuncularımız alkışladıklarında çok şaşırdık.Düşmanca bağırmalarına rağmen çok terbiyeli bir hareket yaptılar.Sanırım bu maç bizim oyuncularımız alkışlandığı son maçtı
RoNNiE91
26.Ekim.2006, 01:24
(inanılmaz bi destek.. bu ses seviyesi gercek olamaz! cok guzel degisik besteler ve butun stad soyluyor! kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri olarak listeme alıyorum..)
(Totthenamlı)Maçtan sonra oyuncularımız alkışladıklarında çok şaşırdık.Düşmanca bağırmalarına rağmen çok terbiyeli bir hareket yaptılar.Sanırım bu maç bizim oyuncularımız alkışlandığı son maçtı
Herşey açık ve net!!
El Barto
26.Ekim.2006, 02:34
Böyle bir taraftar grubunun bir üyesi olmak gurur verici.
uAmurat91
26.Ekim.2006, 03:05
Beşiktaş hem harf uyumu hemde heceleri bakımdan tezahürata en uygun Türk takımı olduğu için, böyle etkili şekilde olması gayet doğaldır. Yine de düşünceleri gerçekten çok güzeldi, uygulama çok başarılıydı..
Tebrikler !
Rodrigo Tello
26.Ekim.2006, 03:54
Aglıycaktım,cok gururlandım..
anil luque
27.Ekim.2006, 03:12
Türkiye'de 1 numarayız zaten dünyanın da sayılı taraftar gruplarından birisiyiz.. yakında 1. oluruz :) diyecek laf bulamıorum
Memedov
27.Ekim.2006, 04:46
Zaten dünyanın en iyisi biziz...
Tartismaya acik bir mesaj, sana gore oyle olabilir ama bana gore oyle degil.
Memedov
27.Ekim.2006, 05:45
İsim ver bana o zaman.Kim dünyanın en iyisi...?
Türkiye desen anlayabilirim belki ama Dünya da diyorsun, Avrupada ki maçları pek takip etmiyorsun sanırım. Ne taraftarlar var, yanlış anlamasın kimse Beşiktaş taraftarını kötülemek değil amacım herkesin şahsi görüşüdür ve tuttuğu takımı her zaman bir numara görmek ister.
Benim fikrimde Dünya'nın en iyi taraftarı Beşiktaş taraftarı değildir. Bana göre dünyanın en iyi taraftar grubu Juventus'da mevcuttur.
Kıyaslama yaparakda konunun uzamasını istemiyorum, bu benim kişisel görüşümdür. Size göre öyle bana göre böyle.:)
Roberto Baggio
27.Ekim.2006, 05:46
En iyisi demiyelim ama en iyilerden biri olduğu kesin...
RoNNiE91
27.Ekim.2006, 05:50
Kişiye göre değişse bile nadiren bazı kişilerde değişiyor.Bütün dünya Beşiktaş taraftarını konuşuyor.Önünde şapka çıkartıyorum diyenler bile var.Bana göre de Beşiktaş en iyi taraftar grubu.
Memedov
27.Ekim.2006, 06:03
Ah at gözlüklerini bir çıkarabilseniz...
Türkiye desen anlayabilirim belki ama Dünya da diyorsun, Avrupada ki maçları pek takip etmiyorsun sanırım. Ne taraftarlar var, yanlış anlamasın kimse Beşiktaş taraftarını kötülemek değil amacım herkesin şahsi görüşüdür ve tuttuğu takımı her zaman bir numara görmek ister.
Şu yazdığım yeri dikkatli bir daha oku istersen belki o zaman anlayabilirsin kimin düz mantıkla ve sabit fikirle yorum yaptığını.
Ben Beşiktaş grubunu kötülemedim laf etmedim, sadece Beşiktaş taraftarının dünyanın en iyisi olduğunu düşünmediğimi dile getirdim, bu da benim şahsi fikrim bana göre böyle olabilir ama sen benim düşündüğümün tam tersini düşünüyor olabilirsin saygı duyarım.:)
canavar20
27.Ekim.2006, 06:04
Dehşet bişey.
El Barto
27.Ekim.2006, 06:05
Türkiye'nin en iyisiyiz. Dünyada da ilk 3'e rahat gireriz. Liverpool ki muhteşem taraftarıyla övünür ağzı açık gitti İstanbul'dan.
CeNTeR_TR
27.Ekim.2006, 06:05
Bi laf vardı zevkler renkler ve görüşler tartışılmaz ;;) Bunu unutmadan konuşalım isterseniz kimse burda Çarşı grubunu kötülememiş sadece dünyada tek olmadığını savunmuş ;;)
anilton
27.Ekim.2006, 06:40
Şu yazdığım yeri dikkatli bir daha oku istersen belki o zaman anlayabilirsin kimin düz mantıkla ve sabit fikirle yorum yaptığını.
Ben Beşiktaş grubunu kötülemedim laf etmedim, sadece Beşiktaş taraftarının dünyanın en iyisi olduğunu düşünmediğimi dile getirdim, bu da benim şahsi fikrim bana göre böyle olabilir ama sen benim düşündüğümün tam tersini düşünüyor olabilirsin saygı duyarım.:)
Ben sana Beşiktaş taraftarını kötüledin ve ya laf ettin demedim ki.Sadece dünyanın en iyisi biz olduğumuzu sizde çok iyi biliyorunuz.Bunu itiraf etmenin bu kadar kötü ve zor bişey olamayacağını düşündüğümü söylemeye çalıştım...
Ama illa ki bana göre Beşiktaş taraftarı en iyisi değil diyosan tabi ki saygı duyarım...;;)
Rodrigo Tello
27.Ekim.2006, 07:06
Dünyada ilk 2'ye rahat gireriz.
Avrupanın en iyi taraftarıyız !
CeNTeR_TR
27.Ekim.2006, 08:41
Dünyada ilk 2'ye rahat gireriz.
Avrupanın en iyi taraftarıyız !
Göreceli kavram arkadaşım senin dediğin unutma ;;)
Rodrigo Tello
27.Ekim.2006, 18:38
Göreceli kavram arkadaşım senin dediğin unutma ;;)
Arkadasım 23 Nisandaki cocuklar gibi karton kaldırıp indiren taraftarlar size hoş gelebir..
Avrupada bizim kadar bagıran bizim kadar güzel uyumlu beste yapan taraftar grubu pek yok.Bizim kadar yürekten takımını yensede yenilsede sonuna kadar destekleyen taraftar grubu cok az ! Fenerbahce ilk yarı bir gol yiyor hemen Yönetim istifa sesleri cıkıyor.Çıkarın harbiden şu at gözlüklerini...
Bunun kanıtıda Dünya Rekoru 132 Desibel..
GeNç KaRTaL
27.Ekim.2006, 18:59
Arkadaşlar kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz.Öyle düşünmüyor ona göre öyle değildir demek.Birisinide Beşiktaş taraftarının en iyi olduğunu kabul etmediği için suçlamak bize yakışmaz.
DeNiZ_1903
27.Ekim.2006, 19:19
EVET ARKADASLAR BESİKTASIN 132 DESİBELLIK SES REKORU TARIH OLDU.BESIKTAS LİVERPOOL MACINDA 2.GOLDEN SONRA TARAFTARIMIZIN SEVICIYLE BIRLIKTE REKOR 138 DESIBELE CIKTI.
Arkadaşlar 138 db ile bir dünya rekorunu daha kırmış bulunuyoruz daha önce 132 db yine bizim rekorumuz :)
Rodrigo Tello
27.Ekim.2006, 20:00
EVET ARKADASLAR BESİKTASIN 132 DESİBELLIK SES REKORU TARIH OLDU.BESIKTAS LİVERPOOL MACINDA 2.GOLDEN SONRA TARAFTARIMIZIN SEVICIYLE BIRLIKTE REKOR 138 DESIBELE CIKTI.
Arkadaşlar 138 db ile bir dünya rekorunu daha kırmış bulunuyoruz daha önce 132 db yine bizim rekorumuz :)
Ben niye duymadım yavv :) Harbiden oldumu ?
Çarşı iyi hoş fakat asla dünyada en iyi olamaz.Hele ki o Boca Junior taraftarları varken...
RaSenGan
27.Ekim.2006, 20:08
Maçta çok iyiydi taraftar.Ama Liverpool'lular rövanşta aynısını uygularsa şaşırmayalım.
Çarşı Türkiye'nin en iyisi.Bu bi gerçek ama Dünyada ne taraftar grupları var.Bir maça bakıpta konuşmak yanlış..
anilton
27.Ekim.2006, 20:17
Kırılmadı rekor.Egale edildi...
eXcitinG
27.Ekim.2006, 20:21
Konuyu tartışmaya çevirmezseniz konuşmaya devam edebiLiriz.Yoksa kapatmak zorunda kaLıcam.
travis1903
27.Ekim.2006, 21:53
takımını Dünya'da en iyi destekleyen taraftar biziz
diğer tribünlerden kastınız görsellik açısından ise evet haklısınız bizden iyileri vardır,Görsellik acısından değil ise mutevazi olmaya ne hacet biz bir numarayız
deliler gibi bagırarak ve tribun sovu yaparak takmımıza en iyi şekilde verdiğimiz destekle en iyi olmayıda hakediyoruz
en az bizler kadar olan, gönül verdiği renkleri sonuna dek destekleyen tribünlerde yok değil ; Boca,Sampdoria,Napoli,Pana,AEK verebilceğim bir kac örnek
bunlar ilk aklıma gelenler
coğaltılabilinir
konunun özüne dönecek olursak bahsi gecen desibel durumu benim nezdimde pek degeri olmayan bir seydir
cunku desibelin Serdar'ın attığı golden sonra kırıldığı söyleniyor
biz vakt-i zamanında "Kartal gol gol gol" diyerek
zaten rekorumuzu kırmıştık
atılan golden sonra kırılan desibeli neyleyim ben
:0:
BlackEagle19o3
27.Ekim.2006, 22:35
Bırakın renkdaşlar kabul etmesinler.Biz biliyoruz en iyisi olduğumuzu.Bu bize yeter.Aksini iddaa edenler tabi olucaktır;)
CeNTeR_TR
28.Ekim.2006, 05:19
Her şey ortada bunun görecelisi falan yok.Olsa olsa çekememezlik denir buna.Söyle Beşiktaş'tan iyisini kanıtları ile beraber...
Arkadasım 23 Nisandaki cocuklar gibi karton kaldırıp indiren taraftarlar size hoş gelebir..
Avrupada bizim kadar bagıran bizim kadar güzel uyumlu beste yapan taraftar grubu pek yok.Bizim kadar yürekten takımını yensede yenilsede sonuna kadar destekleyen taraftar grubu cok az ! Fenerbahce ilk yarı bir gol yiyor hemen Yönetim istifa sesleri cıkıyor.Çıkarın harbiden şu at gözlüklerini...
Bunun kanıtıda Dünya Rekoru 132 Desibel..
İki gün önce msn de avatarım Çarşı logosuydu..Size bişey kanıtlıcak halim yok!! İşte burda sizin hatanız var herşeyi kendi isteğiniz doğrultusunda kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ama siz takılın ya ;;)
Memedov
28.Ekim.2006, 05:25
Bu kadar aksiyon yeter konu kilitlenmiştir.