PDA

View Full Version : Free Role

LaVioRtH_cL
02.Kasım.2006, 23:03
Oyunculara "Free Role(Serbest Rol)" verdiğimizde tam olarak ne olur? Neler yapar? Hangi tip oyunculara vermek lazım?

Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.

panzer1789
03.Kasım.2006, 18:57
takım komutlarına fazla uymuyo diye biliyorum

BeeTLeJuiCe
03.Kasım.2006, 19:02
Çift forvet kullanınca diğerine göre daha hızlı oyuncuma veriyorum bu komutu. Yada playmaker olarak birini kullanıcaksam o oyuncuda da kullanıyorum. Bu komutu kullanınca forvetimin ( kullandığım oyuncunun) daha aktif ve etkili olduğunu gördüm.

O yüzden free role oynayabilecek bir oyuncum var ise kesinlikle bu komutu kullanıyorum.

panzer1789
03.Kasım.2006, 19:02
tekniği iyi olan oyunculara vermek lazım

GebzeLi1907
03.Kasım.2006, 19:33
Oyuncu Serbest yani :) Takım KomutLarı onu pek bağLamaz Kendi YaratıLıcığı DoğruLtusunda Oynar.YaratıcıLığı yüksek oyuncuLara VeriLebiLir bu görev

BASQUE
03.Kasım.2006, 20:22
Oyuncu maçiçinde serbest kalıyo tabi bu genellikle oyun kurucular için yapılkan bir opsiyon diye biliyorum..

LaVioRtH_cL
03.Kasım.2006, 20:43
Bir oyuncuyu hem playmaker hemde free role işaretlersek olmaz gibime geliyor. 2 yük birden vermiş oluyoruz. :S

panzer1789
03.Kasım.2006, 23:04
http://img103.imageshack.us/img103/7341/adszmv6.jpg (http://imageshack.us)
böle bi şey olur mu?özellikleri çok düşük

bloodstar
04.Kasım.2006, 01:50
free rol vermek mantıklı olabileceği gibi bazen risklide olabilir..oyuncu tabiiki takım komutlarına uymayarak kendi yetenekleri doğrultusunda oynayacak ve riskli olabilecek ara pasları, boş yerlerde fazla şut, pas verebi
leceği yerde çalım atmak gibi belirtiler gösterecek..ama şunuda eklemeliyizki takımın pres yapmasını istediğimizde tüm takım pres yaparken free rol oynayan oyuncu pres yapmayabilir..diğerlerini seyredebilir..bu nedenle free rol için en mantıklı oyuncu bence forvetlerden hızlı ve tekniği yüksek olanı olmalıki arkadan gelen ve yanındaki diğer forvet için pozisyon hazırlayabilsin..orta sahadan böyle bi oyuncu seçmek riskli olacaktır..

BeeTLeJuiCe
04.Kasım.2006, 02:11
http://img103.imageshack.us/img103/7341/adszmv6.jpg (http://imageshack.us)
böle bi şey olur mu?özellikleri çok düşük

Bu ne yaa bu başlıkla alakası ne bunun? Galatasaray araştırması başlığına yazarsan cevap alırsın neden düşük neresi düşük die. ;)

LaVioRtH_cL
04.Kasım.2006, 20:36
Yabancı sitelerde biraz araştırdım bunu. Genellikle ofansif ortasaha oyuncularına verilmesi gerekiyormuş. Bu özellik verildiğinde oyuncu gol atmak veya yaratmak için daha çok çaba harcıyormuş fakat defansif özelliklerinden ödün veriyormuş. Yaratıcılık özelliği serbest role önemliymiş. Her oyuncunun serbest rolde en iyi oynadığı bir pozisyon varmış ve bu oyuncunun gizli bir özelliğiymiş. Anlamanın en iyi yolu ise hazırlık maçlarıymış.

the_imam912
04.Kasım.2006, 21:02
Bu komutu oyun kurucun üstünde kullanırsan daha çok verim alırsın.

OMANA
04.Kasım.2006, 22:38
oyuncuya serbestlik tanımak çoğunlukla hucuma yönelik orta saha oyuncularına mahsus ama oyun kurucular ve forvetlerede serbestlik zamam zaman verilebilir. AMC için kullanmak en doğrusu ancak yaratıcılığı ile fitnessi iyi oyuncu olması daha iyi .

serbst roldeki adam hem hucuma çıkabileceği gibi hemde defansada gelebilir bu yüzden iyi bir fiziksel gücü de olması gerek

ama şunu söyleyelim.

günümüz futbolunda takımlar o derece fiziğe dayalı ve disiplinli futbolu tercih ediyorki.bir oyuncunuza görev vermeksizin serbest bırakmak artık çok zor.

aslında daha çok büyük ve güçlü takımların kendisine karşı kapanan küçük takımlara karşı oynadığı maçlarda kullanılabilir.

LaVioRtH_cL
05.Kasım.2006, 20:58
Bu komutu oyun kurucun üstünde kullanırsan daha çok verim alırsın.

Katılmıyorum.

Bence bu oyuncunun çelişkide kalmasını sağlayabilir. Adamı hem serbest bırakıyorsun hem de oyun kuruculuk gibi bir yük veriyorsun. Daha önce denedim gerçekten verim alamadım..

BeeTLeJuiCe
06.Kasım.2006, 00:42
Oyunun mevkiler icin kendi belirlediği komutlar var. Set to playmaker yaptığın zaman bu oyuncuya free role ozelliginide veriyor. Yani oyun bile playmaker kullanıldığı zaman free role ozelliğini kullanıyor. ;)

eXcitinG
06.Kasım.2006, 00:54
AMC miş FC miş St miş bu adamLara veriLir diye bir kaide yok.YaratıcıLığı yüksek oLan her oyuncuya Free roLe veriLebiLir.Bu AMR de ki adam da oLur AML de ki.Ben PaLacio yu AMR oynatıyorum ve free roLe verdim adamın yapmadığı hareket yok maç içinde.Ama depLasmanLarda ve özeLLikLe zayıf takımLara karşı rehavete girmemeLeri için bu özeLLiği kuLLanmıyorum.Büyük takımLar karşısında daha çok işe yarıyor.

LaKe
06.Kasım.2006, 05:31
Yaratıcılığı yüksek olan oyunculara verilebilir. Fakat disiplinli bir taktik kullanıyorsanız pekte tavsiyem değildir. Ancak kaybedecek birşeyinizin olmadığı maçlarda işe yarayabiliyor.

Knightmare
06.Kasım.2006, 09:38
seninle turnuvadaki ilk maçımızda kulanmıştım sonuç gayet iyi (istatistik açısından):D kaybedecek bişeyim yoktu benimde değil mi? :D

sacrameNt
06.Kasım.2006, 11:01
Oyuncunun mevkisi değilde 20 üzerinden verilen Free Role değeri önemli(profilde yazmaz editörden veya genie scouttan öğrenebilirsiniz). Free Role değeri 20 olan bir oyuncu mutlaka iyi oynayacaktır.