View Full Version : Atatürk'ün İmzası Sahte İddiası!!!
tombul taho
01.Şubat.2006, 22:37
Ata'nın imzası sahte iddiası!
Galatasaray Dergisi'nin iddiaları futbol kamuoyunda bomba etkisi yaratacak. Dergi, Atatürk'ün F.Bahçe'yi iddia edilen tarihte ziyaret etmediğini ve Ata'nın imzasının sahte olabileceğini öne sürdü. Atatürk'ün birçok yerde belirtildiği gibi 3 Mayıs 1918'de F.Bahçe'yi ziyaret etmiş olamayacağı savunulan dergide, şu satırlara yer verildi:
"Aralık 1917 ile Ocak 1918 arasında Veliaht Vahideddin Efendi ile Almanya gezisine çıkan Mustafa Kemal, geziden dönüşünde karaciğer rahatzlığı dolayısıyla tedavi için Karlovy Vory'ye (Karlsbad) gidiyor. Ve Nisan ayından Temmuz ayına kadar burada tedavi görüyor. Peki 1918 Nisan'ından Temmuz'a değin yurt dışında olan Mustafa Kemal nasıl olup da 3 Mayıs tarihinde F.Bahçe'yi ziyaret etti?"
Hani defter yanmıştı?
Rüştü Dağlaroğlu'nun "Fenerbahçe tarihi" isimli kitabındaki "Ata dahil, kulübümüzü ziyaret edenlerin yazılarını taşıyan hatıra defteri yanarak kül olmuştur" ifadelerine de yer veren dergide, günümüzde sergilenen defterin sonradan düzenlenmiş olabileceği iddiası dile getiriliyor. Ayrıca Fenerbahçe ve Karşıyaka kulüplerindeki Atatürk imzalı belgeleri yayınlayan dergide iki sayfadaki imzaların farklılığına dikkat çekiliyor.
Kaynak : Sabah Gazetesi
Ben böyle bişe olacağını düşünmüyorum. Gene medyanın abartısıdır kesin!
RoCCo_42
01.Şubat.2006, 22:46
Walla ne desem yalan olur yorumsuz diorum.Topu baska arkadaslara atıyorum.
Cengo
01.Şubat.2006, 23:21
Böyle bir iddianın doğru olabileceğine imkan veremiyorum.
Bu tür tartışmalar hakkında pek yorum yapamayız, çünkü elimizde tarihi belgeler bulunmamaktadır.
http://www.agri.gov.tr/ataturk/kronoloji.htm
Burada da farklı yazıyor.
15 Aralık 1917 - Mustafa Kemal, Veliaht Vahdettin'le Almanya'ya gönderildi.
5 Ocak 1918 - Mustafa Kemal, Almanya'dan geri döndü.
Kerim Kerimov
01.Şubat.2006, 23:50
Arkadaşlar, Hukuk'ta iddaa sahibi iddaasını kanıtlamakla yükümlüdür. Bu çok büyük bir suçlama. O kadar eminlerse dava açsınlar Fenerbahçe kulübü aleyhine, imzada sahtecilik konusunda(ki bu ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN imzasının taklidi)
Ama açmazlar, AÇAMAZLAR. Çünkü dava açıldığında kendilerinin düşeceği durumu bilirler. Bu ve bu tip yazıların amacı ortalığı bulandırıp insanların akıllarında soru işareti bırakmaktır.
Atatürk bütün TÜRK kulüplerini tutar, ben bir Fenerbahçeliyim, o dönemlerde TÜRK halkının belki de tek MORAL kaynağı olduğu ve cephede yapılanlardan dolayı ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇEYE sempatisi olduğu yadsınamaz bir gerçek.
3 Mayıs 1918'de Fenerbahçe kulübünü ziyareti ve defteri imzalaması da bir GERÇEK. Olaylar an be an anlatılıyor, tarihçiler tarafından araştırılmış. O günün ayrıntıları, kişileri de Mİ DÜZMECE, ONLAR DA MI TAKLİT edilmiş.
Merak edenler için FENERBAHÇE RESMİ sitesinde bulunan yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim:
http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=10
tombul taho
02.Şubat.2006, 00:02
Arkadaşlar, Hukuk'ta iddaa sahibi iddaasını kanıtlamakla yükümlüdür. Bu çok büyük bir suçlama. O kadar eminlerse dava açsınlar Fenerbahçe kulübü aleyhine, imzada sahtecilik konusunda(ki bu ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN imzasının taklidi)
Atatürk bütün TÜRK kulüplerini tutar, ben bir Fenerbahçeliyim, o dönemlerde TÜRK halkının belki de tek MORAL kaynağı olduğu ve cephede yapılanlardan dolayı ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇEYE sempatisi olduğu yadsınamaz bir gerçek.
3 Mayıs 1918'de Fenerbahçe kulübünü ziyareti ve defteri imzalaması da bir GERÇEK. Olaylar an be an anlatılıyor, tarihçiler tarafından araştırılmış. O günün ayrıntıları, kişileri de Mİ DÜZMECE, ONLAR DA MI TAKLİT edilmiş.
işte bende bunları düşündüğüm için bana saçma geldi! çünkü bende biliyorum Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe'ye karşı sempatisi olduğunu. Dedem anlatırdı çünkü. Onun dedesi anatmış ona da... bende ordan biliom!
Kerim Kerimov
02.Şubat.2006, 00:04
İmzanın sahte olmadığının, Kulübün büyük bir yangın atlattığının ve imza'lı belgelerin enkaz altından bulunup kulübe teslim edildiğinin kanıtı:
Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nun çalışması: http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=8
Keşke GS dergisi de benim gibi nette 5 dk ayırıp araştırma yapsaydı.
tombul taho
02.Şubat.2006, 00:22
amaaan bizimkileri bilmion mu yaaa... sadece gs için diil tüm türkler için geçerlidir. atıp tutmaya meraklı milletiz genel olarak.. örneğin fotomaç :D her gün alınca kopuyorum gazeteye yaaa...
Enjoy
02.Şubat.2006, 00:40
çağrı son mesajına katılıyorum..:)..ama şu ATATÜRK bizim takımımızu tutuyo..biz en büyüğüz olayıda saçma geliyo..
emirduman
02.Şubat.2006, 01:23
Atatürk'ü hiç bi yerde rahat bırakmadık ki; futbolda da rahat bırakalım...
Ben de iddialarının doğru olabileceğine ihtimal dahi vermiyorum....
RoCCo_42
02.Şubat.2006, 01:33
Yaa ATATÜRK Gs yi yada baska bir takımı tutsa ne tutmasa ne ben kendimden sorumluyum arkadaş Bırakın o ayrıcalık bende kalsın herkes tutmasın.
Ve ayrıca ATATÜRK FB li bunun aksi gibi bir durum yok.Tartısmak da yanlıs bence
mustang
02.Şubat.2006, 02:49
EGER böyle bir iddaa varsa kanıtlanmalı .Bu cok önemli bir olay bu sahtecilige girer ve şuçu cok agırdır derhal fenerbahçe bir açıklama yapmaldır
Berkaiser
02.Şubat.2006, 12:08
İddaa gerçekten çok ciddi.Çünkü Galatasaray Dergisi'nin Şubat sayısında yayınlandı bu yazı dizisi.Doğrusu bana da mantıklı geliyor.
Kerim Kerimov
02.Şubat.2006, 12:57
EGER böyle bir iddaa varsa kanıtlanmalı .Bu cok önemli bir olay bu sahtecilige girer ve şuçu cok agırdır derhal fenerbahçe bir açıklama yapmaldır
Fenerbahçe neden açıklama yapmalıdır? Çok saçma. İddaa'yı öne sürendedir sorumluluk, onlar açıklama yapmalıdır. Fenerbahçe'nin açıklaması tarihi belgelerde bulunulabilir. Gidin Fenerbahçe müzesini ziyaret edin.
Berkraiser sana ne mantıklı geliyor? Yukarıda verdiğim linkleri zahmet edip okuyun lütfen. Ondan sonra mantığınızı bir daha yoklayın bakalım.
mustang
02.Şubat.2006, 15:19
Arkadaşım suçlanan fenerbahçe onun için bir açıklama getirmesi lazım .Eger sessiz kalırsa böyle bir şeyin olabilecegi ortaya cıkabilir
batuhan673
02.Şubat.2006, 15:31
Bu konuyu iyice abartmışlar.Kesinlikle yanlış.Atatürk'ün imzasını taklit etmeye kimse cesaret edemez ki FB gibi büyük bir klüp sahte imza suçunu işlesin.Atatürk hangi takımlıdır diye sorsanız yanıt veremem çünkü o zamanlarda yaşamadım.Bence bunları tartışıp kamuoyunu meşgul etçeğimize ülkemizin sorunlara çözüm bulmak için çalışsak daha iyi olur...
umutcanerkut
02.Şubat.2006, 15:56
olunce orenjez artık napalım :D
tombul taho
02.Şubat.2006, 16:02
olunce orenjez artık napalım :D
umutcan yemin ediyorum gülmekten karnıma ağrılar girdi... eh eh eh.. koparttın beni!!! ilk kim önce giderse bize de haber versin bari hangi takımlı diye :D ;)
Kerim Kerimov
02.Şubat.2006, 16:06
Arkadaşım suçlanan fenerbahçe onun için bir açıklama getirmesi lazım .Eger sessiz kalırsa böyle bir şeyin olabilecegi ortaya cıkabilir
Konuyu daha fazla uzatmayalım. Bu haber de saçma, böyle bir şeyin olabileceğini düşünmek de saçma.
O zaman asparagas haber yapan kişiler sadece 1 yazı yazsın, üzerine çamur atılan toplumdaki kişiler de boyna açıklama yapsın.
Herkes iddaasını ispatlamakla yükümlüdür(3. yazışım, umarım bu sefer anlaşılır). Artık bu topic'e bir şey yazmayacağım. Anlamaya niyeti olan önceki mesajları okusun.
Google
02.Şubat.2006, 16:08
Atatürk hangi takımı tutarssa en büyük o mu olacak?
Peki ya Atatürk ben Selanikte doğdum "Aris Saloniki" takımını tutuyorum derse ne olacak?Türkiyenin en büyük takımı o mu olacak?
Hayatımda duyduğum en boş işlerden biridir bu da...
umutcanerkut
02.Şubat.2006, 16:27
umutcan yemin ediyorum gülmekten karnıma ağrılar girdi... eh eh eh.. koparttın beni!!! ilk kim önce giderse bize de haber versin bari hangi takımlı diye :D ;)
:D lgsden sonra ben solerim :D
tombul taho
02.Şubat.2006, 17:04
:D lgsden sonra ben solerim :D
sen lgsden sonra ben de ösysden sonra ikimiz birlikte söleriz işte ;) :D
umutcanerkut
02.Şubat.2006, 17:05
çağrı abiyle biz oldukten sonra başka bişi isteyen varmı arkadaşlar yukardan :D
perpetua
02.Şubat.2006, 17:53
Bu konuyu iyice abartmışlar.Kesinlikle yanlış.Atatürk'ün imzasını taklit etmeye kimse cesaret edemez ki FB gibi büyük bir klüp sahte imza suçunu işlesin.
Kimse Fenerbahce kulubunun Ataturk'un imzasini taklit ettigini iddia etmiyor. O hatira defteri 12 yillik bir sure icin yok olmus. Bir gun de birdenbire ortaya cikmis.
Dunyada her gun kalboldugu veya yandigi dusunulen resimlerin sahteleri, gercekmis gibi ortaya cikiyor ve sanat tarihcileri bu resimin gercek olup olmadigini konusunda arastirma yapiyor. 12 sene ortadan kaybolmus, kimin tarafindan birdenbire ortaya cikarilip Fenerbahce kulubune verdigi bilinmeyen bir hatira defterninin de gercekliginden suphe duyulabilir. Ozellikle Ataturk'un imzayi atmis olacagi tarihlerde Istanbul'da olmadigini gosteren belgeler varsa, bu iki belgenin de gercekligini kanitlamak gerekir.
Neron_FB
02.Şubat.2006, 18:09
Sanki M.K Atatürk'ün Fenerli, Beşiktaşlı veya G.Saraylı olması bişeyi değiştirecek...Niye böyle bişe yapılsın ki...Çok saçma geldi bana..
Nedvedmania
02.Şubat.2006, 18:20
yaa mühim olan atatürkün hangi takımı tuttuğu değil illede tutuyo diyosanız atatürk türkiyryi tutuyodur diyelimki fenerli ee noldu yani avrupada felan atatürk fenerli diye kupamı kazancak sanki
Navras
02.Şubat.2006, 18:35
DELİ nin teki bi kuyuya taş atmış,40 AKILLI çıkartamamış
mustang
02.Şubat.2006, 20:27
DELİ nin teki bi kuyuya taş atmış,40 AKILLI çıkartamamış
Valla tam bizim olaya benzedi herkes bir şeyler diyor .hakketen kapatalım birdaha bu konu hakkında bir şey yazmıyacagım
Laz_Asker_61
02.Şubat.2006, 21:45
En Büyük BEŞİKTAŞ'Lİ
M. K. ATATÜRK
.................................konu kapandı.
SunShine
02.Şubat.2006, 22:11
Atatürk tek klübün taraftarıydı oda Cumhuriyet Klübü.
tombul taho
02.Şubat.2006, 22:14
:) konuyu kapattım :D