Log in

View Full Version : Millı Takım Kadrosu açıklandı!

sananes
09.Kasım.2006, 02:48
Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Norveç ve Bosna-Hersek'le grup eleme maçı oynayacak A Milli Takım'ın kadrosu ve programı belli oldu.

11 Kasım Pazar akşamı saat 17.00'de Polat Renaissance Otel'de toplanacak Milli Takım, 12 Kasım Pazartesi saat 10.55'te özel bir uçakla Estonya'nın başkenti Tallinn'e hareket edecek. Tallinn'de Radisson SAS Oteli'nde konaklayacak Milli Takım tüm antrenmanlarını Le Coq Arena'da yapacak.

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim 13 Kasım Salı günü saat 12.30'da Le Coq Arena'da, 16 Kasım Cuma akşamı saat 18.30'da Ullevaal Stadyumu'nda ve 20 Kasım Salı akşamı saat 19.00'da Ali Sami Yen Stadı'nda birer basın toplantısı düzenleyecek. İsimleri daha sonra açıklanacak futbolcular ise 14 Kasım Çarşamba günü saat 12.30'da Le Coq Arena'da basın mensuplarıyla buluşacak.

Norveç maçının bitiminde İstanbul'a dönecek olan A Milli Takım Swissotel'de konaklayacak.

A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta (Galatasaray A.Ş.), Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Volkan Demirel, Deniz Barış, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Rüştü Reçber, İbrahim Kaş(Beşiktaş A.Ş.), Mehmet Topuz (Kayserispor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor A.Ş.), Serkan Kırıntılı (MKE Ankaragücü), Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle United FC), Yıldıray Baştürk (VfB Stuttgart), Nihat Kahveci (Villareal), Tuncay Şanlı (Middlesbrough FC), Fatih Tekke (FC Zenit), Serhat Niyazi Akın (RSC Anderlecht).

Hürriyet

El Barto
09.Kasım.2006, 02:51
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=53342

Eee biliyoruz. :)

sananes
09.Kasım.2006, 03:01
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=53342

Eee biliyoruz. :)

tamamda oranın baslıgında aday kadro demiyo sonucta bilemem degilmi hem sadece norvecle degil bide bosnayla macımız oldugu için onu "mac ne olur diye" tartısacagımız bi konu sanmıstım.

LaigLeNoiR
09.Kasım.2006, 03:04
Komedi gibi bir kadro.

Universal
09.Kasım.2006, 03:06
Değişik bir kadro Yunanistan hezimetinden sonra çok iyi bir kadro. Rüştü ile Serhat'ın yerine başka isimler alınabilirdi.

GebzeLi1907
09.Kasım.2006, 03:06
Defans böLgesinin TercihLeri yanLış Fatih hocanın.

Rsa
09.Kasım.2006, 03:12
İbrahim Kaş'ın kadroda ne işi var anlamadım.

besiktas1903
09.Kasım.2006, 06:02
emre asik var ama yasin cakmak yok........

Mr.CordiaL
09.Kasım.2006, 23:51
Bu Emre Aşık inadı da ne ya ? Ayrıca İ.Kaş'ın kadroda olup da Y.Çakmak'ın olmaması ilginç.

Emurafu
10.Kasım.2006, 00:03
Değişik bir kadro Yunanistan hezimetinden sonra çok iyi bir kadro. Rüştü ile Serhat'ın yerine başka isimler alınabilirdi.Rüstü konusunda haklısın...Serhat konusunda katılmıyorum çünkü bu aralar paso go latıyor..Sonucta o da emeginin karsılıgını alması lazım..Tıpkı Diger fenerliler gibi...

Bence Öyle Çok kötü bir aday kadro degil..Sadece stopertercihleri yanlış..Ben son anda kaşın yerine birini alıcaklarına inanıyorum kaşıda ümit milliye gönderirler...

LaigLeNoiR
10.Kasım.2006, 00:07
Fatih Akyel ve Alpay'ı çağırmamış.Hayret.

uAburak89
10.Kasım.2006, 00:09
İbrahim Kaş tercihine gerçekten şaşırdım.. Yasin'in alınması daha mantıklı olurdu.. Ayrıca Tuncay en azından bir süre için Milli Takım kadrosuna girmemeli..

Roberto Baggio
10.Kasım.2006, 00:11
İbrahim Kaş tam olarak BJK'da da oynamıyor ne alaka anlamadım Milli takıma...

eGowiCh
10.Kasım.2006, 00:21
Geçen kadroya nazaran daha iyi bir kadro seçimi. Hatalar elbette var, ama en azından Yunanistan maçı kadrosu kadar berbat bir kadro değil.

Öncelikle defansa Yasin Çakmak'ı çağırmalıydı. Bence şu an Türkiye'nin en iyi ve en gelecek vaad eden stoperi. Sol bek için de Vederson'u almalıydı, ama Hakan Balta'nın da Vederson'dan aşağı kalır bir yanı yok, sol bek de geçen kadroya göre çok sağlam olmuş. İ.Üzülmez'den 100 kat daha iyi bir sol bek Hakan Balta, bence çok iyi seçim olmuş.

Forvet hattına Nihat ve Tekke'yi alması sevindirici, bir de Semih'i. 3 formda forveti almasına gerçekten sevindim. Semih - Nihat ikilisi veya Nihat - Tekke ikilisi rakibi devirmemizi sağlayabilir.

Gökhan Gönül formuyla haketmişti milli formayı, onu da artık sağ beke koyması lazım. Kale yine Volkan'a emanet olacak, yedeği de Rüştü olur.

Beşiktaş'tan sadece 2 adam alması ve bu 2 adamın da yedek olması şaşırtıcı. Bence doğru bir iş yaptı, İ.Toraman, İ.Üzülmez, H.Arıkan ve G.Zan'ın performansları içler acısı, G.Zan sakat gerçi onu alamazdı da, diğer 3 oyuncuyu almaması iyi ve yerinde kararlar olmuş.

Yine Hakan Şükür, Tümer Metin gibi isimlerin alınmaması yerinde kararlar olmuş. Deniz Barış'ın üstün performansının ödüllendirilmesi de beni memnun etti.

Gökhan Ünal da verilen şansları kullanamadı ve ondan çok daha formda forvetlerimiz var, Nihat ve Tekke gibi, bu yüzden Ünal'ın kadroya alınmaması da doğru karar.

Universal
10.Kasım.2006, 01:36
Rüstü konusunda haklısın...Serhat konusunda katılmıyorum çünkü bu aralar paso go latıyor..Sonucta o da emeginin karsılıgını alması lazım..Tıpkı Diger fenerliler gibi...

Bence Öyle Çok kötü bir aday kadro degil..Sadece stopertercihleri yanlış..Ben son anda kaşın yerine birini alıcaklarına inanıyorum kaşıda ümit milliye gönderirler...

Serhat nedenim ise, uzun yıllardır milli takıma uzak. Milli takımla Avrupa Kupası ön eleme maçlarına çıkmadı. En son İsviçre ile oynadı. Türkiye'de de futbol oynamıyor. Bu yüzden takıma uyum sağlayamıyabilir diye düşündüm.

Emurafu
10.Kasım.2006, 01:36
Stutgart Bayern Münihi farklı yendi..Yıldıray süper futbol oynadı birde gol attı..Kesinlikle Yıldıray Forvet arkasında oynaması lazım...

eGowiCh
10.Kasım.2006, 01:41
Bence çıkarılması gereken kadro şöyle olmalı:

GK: Volkan
DR: G.Gönül
DL: Hakan Balta
DC: Emre Aşık
DC: Servet
DMC: M.Aurelio
MR: Hamit veya Topuz
ML: Arda
AMC: Yıldıray
FC: Nihat
FC: Semih

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 01:52
Benim fikrime göre:

1-Volkan
2-Hamit
3-Hakan Balta
4-Servet
5-Emre Aşık
6-Mehmet Topuz
7-Arda
8-Aurellio
9-Fatih Tekke
10-Yıldıray
11-Nihat

Zaten hemen hemen bu kadronun çıkmasında herkes hem fikir.Bazı arkadaşlar Semih ve Gökhan'ın oynamasını istiyorlar.Onada Fatih Terim karar verecek artık ama bence bu 2 formda oyuncu böylesine kritik maçta kullanılmamalı.Bosna maçında oynayabilirler..

GebzeLi1907
10.Kasım.2006, 01:54
Servet - Emre göbekte oynuyor vay haLimize demekten aLamıyorum kendimi.İnş yanıLtırLar bizi.

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 01:57
Bu Servet-Emre konusunda Fatih hocanın planları inşallah tutar..

uAsamet91
10.Kasım.2006, 02:05
Servet-Emre ikilisi Almayadaki norveç macındada oynadı birlikte pek hataları yoktu.Bu maçtada olmaz sanırım

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 02:31
O maçta yenilen 2 golünde iyi savunma yapamamızdan dolayı kaynaklandığını hatırlıyorum ben..

Memedov
10.Kasım.2006, 03:15
Macin kilit adamlari Servet v Emre.

iyi oynayip bizi Vezir yaparlar, kotu oynayip bizi Rezil yaparlar..

Rezil etmeyeceklerini tahmin ediyor ve umuyorum..

Genel olarak savasan bir takim sahaya cikacak buyuk bir ihtimal ile, Umarim istedigimiz sonucu elde edebiliriz.

eGowiCh
10.Kasım.2006, 05:20
Gökhan Gönül mutlaka oynamalı. Hamit ve Topuz ikisi de defans adamları değiller, bu yüzden sağ bekte en ideal isim Gökhan Gönül. Orta sahanın sağında ya Hamit oynar ya da Topuz.

Semih ile Nihat çok ideal olur bence, biri sırtı dönük, diğeri yüzü dönük, fırtına gibi eseriz, ikinci yarı da M.Yıldız veya Tekke girer duruma göre. Veya Semih yedek başlar, son on dakika girer gol atar Fenerbahçe'deki gibi :D

Fıratcan Alçınkaya
10.Kasım.2006, 06:24
Hamit i sağ beke tıkamamalıyız... M.Topuz v G.Gönül var orda... Servet-Emre Aşık kilit nokta... Aurellio-Arda-Hamit-Yıldıray olsa orta alan güzel olur aslında... M.Topuz veya G.Gönül ün tarafında Riise var kitlerler Riise'yi bence... Norvec bizden kaliteli bir takım değil ama gel görkü son maçlardaki kötü futbol karamsarlığa itiyor insanı... Neyse sağdakilerin hepsininin gönlü AY YILDIZ için atıyor sonuça hepsi ister Futbol Şampiyonasına gitmemizi kim olursa olsun aslanlar gibi oynayıp kazanıcaktır...

gezenti
10.Kasım.2006, 07:37
Kalede:Volkan
Defans:Servet ve Emre Aşık
Bekler:Hakan Balta Gökhan Gönül
Ön Libero:Aurelio Deniz
Orta Saha:Mehmet Topuz Sağ kanat:Hamit Altıntop Sol Kanat:Arda Turan
Forvet:Nihat Fatih Tekke
Bence kadro bu şekilde çıkmalı.Defansa beklediğim isimler bunlar çünkü Norveç çok uzun boylu hücum adamlarıyla saldıracak.Kanatlardan Rise ile bindirme yapıp orta yapmayı deniycek.Gökhan her ne kadar durdurmaya çalışıcaksa da durduramadığı toplar Carewe gelmeden önce uzun boylu defans adamlarıyla kesilmeli.Bu yüzden defans kurgusu böyle olmalı.Ben aslında çift ön libero sistemini hiç sevmem ama malesef Fatih hoca çok seviyor.Bu yüzden Deniz Aurelio ikilisi vazgeçilmez olucaktır.Orta sahada aşırı futbol zekası olan Mehmet Topuzu serbest oynatmalı.Takımı tamamen Mehmet yönlendirmeli.Sağ kanatta Hamit oynamalı diyorum ama içimde de bir şüphe var.Acaba deli gibi koşan Riiseye karşı Hamit gibi yavaş bir adamı oynatmak yerinde mi?Sonradan düşünüyorum Gökdenizi koyalım diye ama oldum olası Milli takımda başarısız hiç takıma katkısı yok.(Yunan maçında attığı gol gerçekten mükemmmeldi hakkını yemeyelim).Sol kanada gelince Emre mi Arda mı kararsız kaldım.Ama oyundan çok çabuk düşen Emre yerine Arda Turan daha iyi olur dedim.
Forvet ikilisi ise kafamı çok karıştıran yerlerden.Nihat ve Fatih dedim.İkiside çok formda ikiside çok iyi oyuncular.Bu yüzden bu iki futbolcuyu seçtim.Ama forvet hattından yana sıkıntımız yok.Kötü oynarlarsa altarnetifi bol kadro.
Arkadaşlar bu benim düşüncem bilmem katılırmısınız ama bence bu kadroyla çıkmamız lazım.Hem hızlı hem fizikli bir takım lazım.Eldeki malzemeyi ben olsam böyle kullanırdım.Bakalım Fatih Hoca nasıl kullanıcak izleyip görüceğiz....

anilton
10.Kasım.2006, 08:55
Kale:Volkan Demirel
Stoperler:Servet ve İ.Kaş
Sağ Bek:M.Topuz
Sol Bek:Hakan Balta
Ön Libero:Aurelio
Sağ Açık:Hamit
Sol Açık:Arda
Forvet Arkası:Yıldıray
Forvetler:Nihat ve Semih

goosfraba
10.Kasım.2006, 09:25
Kale:Volkan Demirel
Stoperler:Servet ve İ.Kaş
Sağ Bek:M.Topuz
Sol Bek:Hakan Balta
Ön Libero:Aurelio
Sağ Açık:Hamit
Sol Açık:Arda
Forvet Arkası:Yıldıray
Forvetler:Nihat ve Semih

İbrahim Kaş mı?

perpetua
10.Kasım.2006, 09:52
Ben de bir kadro yapayim bari...

GK: Rustu
DR: Hamit
DL: Hayrettin
DC: Emre Asik
DM: Aurelio
DM: Deniz
MC: Emre Belozoglu
AML: Arda
AMC: Yildiray
AMR: Mehmet Topuz
ST: Mehmet Yildiz

Banko kazaniriz... :D

NisRoc
10.Kasım.2006, 10:41
Ibrahim Kaş var Yasin Çakmak yok.. Enteresan :)

Emurafu
10.Kasım.2006, 17:42
Toraman niye cagrılmadı sanırım herkez görmüsdür..Adam dökülüyor resmen...Ayrıca sedada laf edenler vardı..Sedat baya fizikli iyi hamleler yapıyor..

perpetua
10.Kasım.2006, 18:25
Ben de bir kadro yapayim bari...

GK: Rustu
DR: Hamit
DL: Hayrettin
DC: Emre Asik
DM: Deniz
MC: Emre Belozoglu
AML: Arda
AMR: Mehmet Topuz
ST: Mehmet Yildiz

Banko kazaniriz... :D

Deniz ile Emre Aşık olmamalı abi..

Aaa olur mu Coskun.. bu kadro ile 7 atacagiz. Ama 11 yiyebiliriz de....

Ama senin hatirin icin Emre'nin yerine Servet'i koyalim.

Deniz'in basina da bir adet Gok ekleriz olur biter..

gungorbdk
10.Kasım.2006, 20:10
Resim düzenlenmiştir.

Bu iyi mi acaba? :)

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 20:18
Yasin çağrılmadıki..

gungorbdk
10.Kasım.2006, 20:20
Yasin çağrılmadıki..
Yaa :( yanlış görmüşüm o zaman karalayalım başkasını yazalım. :)

http://img258.imageshack.us/img258/2830/kadroen0.jpg

Nasıl olmaz Yasin ya, İbrahim Kaş kim ki? Ben tanımıyorum. Sedat Bayrak diyelim. Onu da tanımıyorum ya. :(

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 20:32
Sedat Bayrak Sivas'ın,İbrahim Kaş'ta Beşiktaş'ın oyuncusudur.

DeNiZ_1903
10.Kasım.2006, 20:33
İlginç bi kadro :)

ThersoN
10.Kasım.2006, 20:38
yıldıray ve nihat çok iyi durumda inşallah faydalanır

Emurafu
10.Kasım.2006, 22:35
Sıkıysa faydalanmasın adamı topa tutarlar..Yıldıray ve nıhatın forması garanti.......

BlackEagle19o3
11.Kasım.2006, 00:57
İbrahim Kaş mı?

Beğenemedin mi abi?:)Sivas maçını izlediysen nasıl oynadığını görürdün.Bu adam lig başında Fb-Bjk süper kupa maçında,Marsilya'ya karşı Cl'de,ve bazı lig maçlarında oynadı.Çok da iyi performans gösterdi.Bence mevcut şartlar altında ilk 11 çıkabilir;)

RoNNiE91
11.Kasım.2006, 02:14
Özellikle Nihat ve Fatih Tekke şu sıralar çok iyiler.Mutlaka faydalanılmalı bu iki forvetten.İyi bir de orta saha kurduk mu galibiyet için engel göremiyorum.

sonOsmanLI
11.Kasım.2006, 04:35
bencede tekke oynamalı

DisCo
11.Kasım.2006, 07:43
Valla kimi oynatsa bu Milli takımdan birşey olmaz. Bir sistemi yok ki isterseniz oyuncu sınırlamasını açalım istediğinizi koyun. Eskiden Milli takım vardı ya. Ezbere sayardın. Neyin nasıl olduğu belliydi. Şimdi iş olmuş yol geçen hanı, performans meselesi. Ama adam Milli takımı kaldıramıyor. Diyorlardır tvlerde Milli takım oyuncusu olmak zordur, büyük takım oyuncusu olmak kolay değildir vs. diye. Herşeyi çöpe atıp sistem oluşturmaları lazım.

Neyse hayırlısı. İnşallah bu kadro gerekeni gerektiği gibi yapar.

Aşk-ı Şehir
11.Kasım.2006, 18:02
Herkes taktiği 4-4-2 olarak almış. Ama Belki Fatih Hoca 4-4-2 oynamayacak. Bunu göz önünde bulundurmak gerek. 3-5-2 oynarsa zaten göbekte Servet oynar. Yanına zaten adam çok.

GeNç KaRTaL
11.Kasım.2006, 19:20
Evet bugün bu durumda olmamızın sebebi Fatih hocanın bu uzun sürede bir sistem oturtamaması takıma.Zaten bu yönden hep eleştiri alıyor.Bir sistemi olsada ona göre beklenmedik isimleri çağırsa eyvallah ama sistemi yok ama hala aynı oyuncularda ısrar ediyordu.Neyse bu sefer daha iyi bir kadro çağrıldı.Kısa maçlık periyotlarda oturmuş bir sistem olmasada olur.Performans daha önemlidir yani.Ama eğer Avrupa Şampiyonasına katılırsak Fatih hoca gönderilmeli ya da oturup adam gibi Dünya Futboluna uyan bir sistem bulmalı Sinyor..

Valla kimi oynatsa bu Milli takımdan birşey olmaz. Bir sistemi yok ki isterseniz oyuncu sınırlamasını açalım istediğinizi koyun. Eskiden Milli takım vardı ya. Ezbere sayardın. Neyin nasıl olduğu belliydi. Şimdi iş olmuş yol geçen hanı, performans meselesi. Ama adam Milli takımı kaldıramıyor. Diyorlardır tvlerde Milli takım oyuncusu olmak zordur, büyük takım oyuncusu olmak kolay değildir vs. diye. Herşeyi çöpe atıp sistem oluşturmaları lazım.

Neyse hayırlısı. İnşallah bu kadro gerekeni gerektiği gibi yapar.

cureshot
11.Kasım.2006, 19:30
Bir kadro da benden. :icon_biggrin:

GK: Volkan
DR: Gökhan
DL: Hakan
DC: Servet
DC: Adam yok ama Deniz veya Emre Aşık
DM: Topuzu koyacaktım ama sakatlanmış bu nedenle maalesef Emre
ML: Arda
MR: Hamit
ST: Semih veya Mehmet Yildiz

uAsamet91
11.Kasım.2006, 20:30
Mehmet topuzun yerıne Yusuf sımsek cagırılmıs

perpetua
12.Kasım.2006, 07:53
Herkes taktiği 4-4-2 olarak almış. Ama Belki Fatih Hoca 4-4-2 oynamayacak. Bunu göz önünde bulundurmak gerek. 3-5-2 oynarsa zaten göbekte Servet oynar. Yanına zaten adam çok.

Teessuf ederim. Yukaridaki 2.5, 6.5, 1 taktigimi atlamissiniz. :)

Emurafu
12.Kasım.2006, 19:59
Mehmet yıldızın Oynaması lazım çünkü pas alıs verisi yapacak adamlar lazım..Topu ayagında iyi saklayan adamlar lazım..Mümkün oldugun topu ayagımızda tutmamız lazım..Bu yüzden mehmet yıldız İlk onbirde oynaması lazım..Hem norveç savunması agır ama havadan çok iyiler forvet kesinlikle nihat-Mehmet olması lazım.......araya kacacak adamlar sart...

Doldur bosalt oynarsak adamların ekmegine yag sürmüş oluruz..Yerden cok hızlı oynamamız lazım...

anilton
12.Kasım.2006, 20:20
Mehmet yıldızın Oynaması lazım çünkü pas alıs verisi yapacak adamlar lazım..Topu ayagında iyi saklayan adamlar lazım..Mümkün oldugun topu ayagımızda tutmamız lazım..Bu yüzden mehmet yıldız İlk onbirde oynaması lazım..Hem norveç savunması agır ama havadan çok iyiler forvet kesinlikle nihat-Mehmet olması lazım.......araya kacacak adamlar sart...

Doldur bosalt oynarsak adamların ekmegine yag sürmüş oluruz..Yerden cok hızlı oynamamız lazım...

Ayrıca zemin kaygan ve buzlu olacak büyük ihtimalle.Bu yüzden güçlü ve yere sağlam basan adamlar lazım.Mehmet Yıldız tam isabet olabilir...

Emurafu
12.Kasım.2006, 20:33
Aynen Anıl Semih iyi oyuncu ama bu maç için Mehmet düsünülmeli Burda analiz yaparak İsimleri söylüyorum..Krampon secimi çok önemli genelde Biz Türkler hep yanlıs tercih yaparız..

GeNç KaRTaL
13.Kasım.2006, 04:12
Fatih'in sakatlanması kötü oldu..

anilton
13.Kasım.2006, 05:07
Yıldıray Norveç maçında oynayamayacak büyük ihtimalle.Yine Emre'ye kaldık...

Deza
13.Kasım.2006, 07:12
Terim´in aciklamalarina göre Fatih Tekke ve Mehmet Topuz Norvec maci icin düsünülmüsdü. Bu ikisinden de vazgecmek zorunda kaldi. Simdi de baska formda bir oyuncumuz sakatlandi ve oynayamayacak. Sansizliktan 3 formda oyuncumuzdan yoksun olacagiz. Büyük eksiklik malesef.

BeeTLeJuiCe
13.Kasım.2006, 07:29
benim ilk 11 düşüncem isteğimde bu şekilde.

............Volkan

gökhan servet hakan hayrettin

hamit aurelio yıldıray arda

..........nihat mehmet

defanste servet yanına ibrahim kaç ilk tercih olur muhtemelen. Emre aşık'ın oynamaz. ama orda bence Hakan balta oynamalı. ;) :)

GeNç KaRTaL
13.Kasım.2006, 14:09
Off.Yıldıray'da yok demek.Nedir yahu bu şansızlık maç öncesi..:(

Atakan38
14.Kasım.2006, 17:43
İbrahim Kaş
Hayrettin
Sedat

BunLar Nerden Cıktı AnLamadım
Bari Uğur Uçar,Can,Mustafa Doğanda Alınsaydı

Gökhan ÜnaL OlmaLıydı

KaLeci Frktmez