Log in

View Full Version : İyi ki Fener var

Universal
09.Kasım.2006, 17:34
Milli Takım, Beşiktaş, Galatasaray kaybederken, yurt dışında bir tek Fenerbahçe kazanıyor. Avrupa'daki galibiyetler Kanarya'yı hem zirveye taşıyor, hem de ülke puanını yükseltiyor

7 yenilmez arasında
Şampiyonlar Ligi’nde müthiş bir performans göstererek göğsümüzü kabartan Fenerbahçe, Avrupa’nın dev kulüplerini de geride bırakmayı başardı. Devler Ligi’ndeki 32 takım arasında ‘yenilgisiz 7 ekip’ten birisi durumunda olan Sarı-Lacivertli temsilcimiz, oynadığı 4 karşılaşma sonunda 2 beraberlik (CSKA Moskova-PSV), 2 galibiyet (İnter-PSV) ile topladığı 8 puanla grubunda ikinci sırada bulunurken, bir üst tura çıkma yolunda da çok büyük bir avantaj yakalamış durumda.

Devleri geride bıraktı
Fenerbahçe aldığı puanlarla UEFA’nın takım katsayı sıralamasında da yukarılara tırmanmaya başladı. 7. sıradaki Kanarya’nın arkasında bıraktığı rakipleri ise, Avrupa’nın devleri. Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Milan, grubundaki rakibi İnter, 2004 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Porto, Roma, Glasgow Rangers, Rosenborg, Everton, Marsilya, Lazio, Panathinaikos, Bayern Münih ve Şampiyonlar Ligi’nin geçen seneki finalisti Liverpool, Fenerbahçe’nin ardındaki takımlar.

Ülke puanına katkı
AVRUPA macerasına 4 takımla başlayan, Erciyes’in elenmesinden sonra üç takımla yoluna devam eden Türkiye de, Fenerbahçe’nin kazandığı puanlarla 3. sırada. UEFA ülke puanına da şu anda en çok katkı yapan takım durumundaki Sarı-Lacivertliler, topladığı 8 puan ve aldığı 3 bonusla 11 puanda. Beşiktaş 8.5 puana sahipken, haftayı yenilgiyle bitiren Galatasaray’ın 4 puanı bulunuyor. UEFA Kupası’nda gruplara kalamayan Erciyes ise, Türkiye’ye 1.5 puan kazandırdı.

UEFA Takım Katsayıları 2007/2008
Takım Puanı
1. M.United 13.5160
2. Arsenal 12.5160
3. Barcelona 12.3510
4. Chelsea 11.5160
5. R.Madrid 11.3510
6. Sevilla 11.3510
7. FENERBAHÇE 11.0625
8. Milan 10.9385
9. İnter 10.9385
10. Porto 10.3905
11. Roma 9.9385
12. G.Rangers 9.8975
38. Beşiktaş 7.0625
67. Galatasaray 4.0625

UEFA Ülke Katsayıları 2007/2008
Ülke Puanı
1. İngiltere 7.625
2. İspanya 7.125
3. TÜRKİYE 6.250
4. Rusya 6.250
5. İtalya 5.875
6. İskoçya 5.750
7. Almanya 5.214
8. İsveç 5.000
9. Norveç 5.000
10. Ukrayna 4.875
11. İsviçre 4.750
12. Fransa 4.500

Kaynak: Fanatik

Cyzio
09.Kasım.2006, 18:14
Evet bu sene Fener sırtlıyor üllke puanını..

eXcitinG
09.Kasım.2006, 18:21
Evet iyi ki Fenerbahçe var diyoruz ama YunanLıLarın 4 takımLar çatır çatır puanLarı topLadığını görünce insanın içi cız ediyor.Tek takımLa oLmuyor işte.Bütün takımLarımız keşke aynı oLsa.

BlackEagle19o3
09.Kasım.2006, 18:34
Fenerbahçe bu yıl baya bir katkı yaptı ülke puanına.Beşiktaş'ın da az yaptığı söylenemez.4g 1 b 8.5 puan kazandırdık;)

Sekopej
09.Kasım.2006, 18:40
Evet iyi ki Fenerbahçe var diyoruz ama YunanLıLarın 4 takımLar çatır çatır puanLarı topLadığını görünce insanın içi cız ediyor.Tek takımLa oLmuyor işte.Bütün takımLarımız keşke aynı oLsa.

Abi listeye bakınca Yunan takımlarını ve ülke sıralamasında Yunanistan'ı göremiyoruz. Demek ki hala onlardan iyi durumdayız.

Fenerbahçe bu yıl baya bir katkı yaptı ülke puanına.Beşiktaş'ın da az yaptığı söylenemez.4g 1 b 8.5 puan kazandırdık;)

7 puan yapıyor. Haberle listedeki puanları da zaten farklı hesaplamışlar. Haberi yabancı siteden alıyorlar, Türk takımlarını ekleyip bize sunuyorlar. Bari araştırma yapın ya da haberi inceleyin. Haberde Beşiktaş'ın puanı 2 farklı şekilde gösterilmiş.

Doğru olanı listedekidir. 7 puan olanıdır yani.:)

GodfatheR
09.Kasım.2006, 18:40
ülke puanını bu sene sırtlıyoruz inşallah bundan sonra diğer takımlarımızda maksimum puanları alır dahada yukseliriz

Fietra 10
09.Kasım.2006, 18:48
Fenerbahçe bu sene gerçekten Avrupa'da göz dolduruyor..Umarım gruptan çıkıp 1-2 tur daha ilerleyebilirler..

eXcitinG
09.Kasım.2006, 18:51
Abi listeye bakınca Yunan takımlarını ve ülke sıralamasında Yunanistan'ı göremiyoruz. Demek ki hala onlardan iyi durumdayız.

Bu sadece ŞampiyonLar Ligi için geçerLi sanırım o yüzden gözükmüyorLar.Ama gerek Uefa ön eLemLerinde oLsun gerekse Uefa maçLarında ve ŞampiyonLar Liginde OLympiyakos oLsun iyi gidiyorLar.Bizden zaten normaLde öndeLer.GeneL oLarak üLke puanı sıraLamasında.OnLarı yakaLayıp geçmemiz için en az 2 yıL çok iyi işLer başarmamız gerek.

Bu ŞimdiLik sadece ŞampiyonLar Liginde oynanan maçLarın geneL puan ortaLaması.

Sekopej
09.Kasım.2006, 18:54
Ya haberi tekrar okudum ve gaztecilik eğer gerçekten buysa artık hiç gazete okumayalım. Fenerbahçe'nin topladığı 11 puanı hesaplayabilmek için grupta aldığı 8 puanı koymuşlar bir de 3 puan bonus vermişler. Acaba neyin bonusu bu?

Fenerbahçe 2. tura kalırsa zaten 3 bonusu alacak ve 14 olacak puanı. Beşiktaş'ın ön eleme maçlarını değerlendirmeye alıp Fenerbahçe'nin Anderlecht maçlarını atlayarak 11 puanın nasıl oluştuğunu açıklamak için tamamlanmamış gruptan çıktı gibi gösterip kafadan 3 puan ekliyorlar. Helal olsun, ne diyelim.

2 puan Anderlecht maçlarından, 2 puan İnter, 2 puan PSV ve birer puan da berabrliklerden geliyor ve toplamda 8 oluyor. Bonus tamamen uydurma...

eXcitinG
09.Kasım.2006, 19:03
Ya haberi tekrar okudum ve gaztecilik eğer gerçekten buysa artık hiç gazete okumayalım. Fenerbahçe'nin topladığı 11 puanı hesaplayabilmek için grupta aldığı 8 puanı koymuşlar bir de 3 puan bonus vermişler. Acaba neyin bonusu bu?

Fenerbahçe 2. tura kalırsa zaten 3 bonusu alacak ve 14 olacak puanı. Beşiktaş'ın ön eleme maçlarını değerlendirmeye alıp Fenerbahçe'nin Anderlecht maçlarını atlayarak 11 puanın nasıl oluştuğunu açıklamak için tamamlanmamış gruptan çıktı gibi gösterip kafadan 3 puan ekliyorlar. Helal olsun, ne diyelim.

2 puan Anderlecht maçlarından, 2 puan İnter, 2 puan PSV ve birer puan da berabrliklerden geliyor ve toplamda 8 oluyor. Bonus tamamen uydurma...

İşte serkancım onu diyorum ya bunLar saLLamış ve Şimdiye kadar ki sadece Şampiyonlar Ligi punaLarını hesaba katmışLar gerçi onuda yapamamışLar ya :D

Her ne oLursa oLsun sadece Fenerbahçe nin katkısı iLe oLmaz bu iş.

gerrrard
09.Kasım.2006, 19:05
Bu sene Fener sırtlıyor gerçektende. Ama içimi yakan Yunanlılar bu sene süper.

Rsa
09.Kasım.2006, 19:24
Sadece Fener'le olmaz bu iş.Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ında böyle olması gerek.

Ahmet_77
09.Kasım.2006, 19:30
Geçekten bu yıl Fenerbahçe'nin katkısı büyük oldu.Galatasaray ve Beşiktaş^tanda bir çıkış bekliyorum...

OMANA
09.Kasım.2006, 19:52
aslında en iyi pualar uefa kupasında kazanılıyor..inşallah galatasaray bundan sonraki maçlarda başarılı olurda puanları toplar çünkü fenerbahçemizin hernekadar başarılı olmasını çok istiyor olsamda guruptan çiıktıktan sonraki rakiplerinin çok güçlü olacağı bir gerçek

Fernando Gago
09.Kasım.2006, 20:10
Geçen sene aldığımız toplan puanı 4 maçta egale ettik devamı gelecek inş.

Fıratcan Alçınkaya
09.Kasım.2006, 22:18
zamanında Galatasaray sırtladı bu sene Fenerbahçe iyi...

canavar20
09.Kasım.2006, 23:37
Süperiz inşallah devamı gelir.

GebzeLi1907
09.Kasım.2006, 23:39
İyi ki varız :D

uAburak89
10.Kasım.2006, 00:03
Tüm takımlarımızın Avrupadaki maçlarını çatır çatır kazandığı dönemleri de görmek nasip olur inşallah.. (:

eGowiCh
10.Kasım.2006, 00:10
İyi ki Fenerbahçe var. Galatasaray'dan nöbeti devraldık, inşallah Galatasaray gibi sonunu da iyi bitiririz.

Mr.CordiaL
10.Kasım.2006, 00:12
Bu iyi oyunun meyvesini mutlaka almalıyız. Sadece güzel oyun karın doyurmuyor. Umarım sonuna kadar gidebiliriz...

deniz.91
10.Kasım.2006, 01:33
ben bu sene çok ümitliydim aslında ama olmadı inşalllah fener yarı finale kadar çıkar

a.arıcı-11
10.Kasım.2006, 02:06
ülkemiz için artık gsninde kazanması lazım bjk den elenmemsi gibi bir umudum kalmadı ama en azında son iki maçından 1-2 puan çıkarsa gene kardır

EreN
10.Kasım.2006, 04:02
Şampiyonlar ligine kalma BONUSU o 3 puan..
ŞL'ye kalınca direkt 3 puan alıyorsun.

Sekopej
10.Kasım.2006, 06:05
Şampiyonlar ligine kalma BONUSU o 3 puan..
ŞL'ye kalınca direkt 3 puan alıyorsun.

O zaman Beşiktaş da +3 alıyor olması gerekir. Hesap iyice sapıyor. Saçmalamışlar yani.

Ama Fenerbahçe'nin en çok puan getirdiği gerçek. Galatasaray kalan 2 maçı da kazanırsa daha ilerilere gidecektir. Beşiktaş da 3. olabilirse bir hayli puan toplamış oluruz.

EreN
10.Kasım.2006, 07:36
http://www.resim-yukle.com/img01/14/572105chart.JPG
Buyrun bu grafiksel bir anlatım ile..
Şu ana kadar kazandığımız 11.0625 puan nasıl oluştu?

CL bonusu : 3 puan
inter galibiyeti : 2 puan
cska beraberliği : 1 puan
psv beraberliği : 1 puan
psv galibiyeti : 2 puan
ülke puanı : 2.0625

Ülke Puanımız 2.0625 puan nasıl oluştu?

CL ve UEFA´da alınan her galibiyet 2 puan‚ beraberlik ise 1 puan değerindedir.
Ön eleme karşılaşmalarında ise her galibiyet 1 puan‚ beraberlik ise 0‚5 puan değerindedir...
Yani Türkiye şu ana kadar toplam 25 puan kazanmış bulunmaktadır. Bu 25 puan 4´e bölündüğünde 6‚25 puan yapıyor. Bu puan ülke puanına aynen eklenirken takım puanlarına ise %33´ü yansımaktadır.

Yani (6‚25)x(0‚33)= 2‚0625 yapıyor.
şimdi serkan gelirsek asıl bu başlığın atılma sebebine
42.313 puanımız var malumunuz...

Bunun 9.313 puanı ülke puanın katkısı (bu puan her Türk takımına yazılıyor)...
Geriye kalan 33 puanın 15´i Daum zamanında‚ 18´i Zico zamanında kazanıldı...
Ülke puanının katkısı olan 9.313 puanın 2.933´lük kısmı Fenerbahçe´nin katkısı (yani %31.5´lik kısmı)...
Bu 5 senelik sürecin 4´ünde Avrupa kupalarına katıldığımızı düşünerek aynı hesaplamayı son 4 yıl için yapalım:
Son 4 yılda ülke puanın katkısı olarak her Türk takımına yazılan puan toplam 7.168...
Bunun 2.933´lük kısmı Fenerbahçe´nin katkısı (yani %40.9´luk kısmı)...

Sekopej
10.Kasım.2006, 07:39
İşte habercilik bu.:D Böyle neyin ne olduğunu anlatsalar sorun olmayacak. Teşekkürler Eren.:)

barahir
10.Kasım.2006, 07:45
ahh ahh :D bir zamanlar ben hesaplıyodum bunları kimse kafa yormuyoduki

ThersoN
10.Kasım.2006, 20:29
şimdiye kadar nerdeydi?

EreN
10.Kasım.2006, 21:54
şimdiye kadar nerdeydi?

Ona bakarsan galatasaray'da şu an yok.Yani %15lik bir katkısı söz konusu 4 yılda..Forumun en sakin topiklerinden birinde bile insanları rahatsız edecek şeyler yazabilmek çok garip.

ThersoN
10.Kasım.2006, 23:52
gönül isterki herkes her zaman başarılı olsun, yanlış anlasıldıysa kusra bakmayın, üzülürüm yani, olanla yetinmek degil kanımca durum, devamını da getirebilmek önemli, bi Gs'lı olarak uefa başarısıyla övünmüyorum, ama bir Fenerli kardeşimin de abartılı olarak bu ülkenin futbolunu biz taşıyoruz demesine de üzülürüm, ki bu topikte öyle bir durum yok, sadece biraz yanlış yerden daldım, kusra bakma
not: teşekkur ederim, Gsli oldugumu takip etmişşin..

Bekq
11.Kasım.2006, 02:51
Gönül isterdiki diğer 2 takımımızda çok güzel galibiyetler alsın.Ama olmadı.Fenerbahçe sayesinde bozulan moraller yerine geldi.

DisCo
15.Kasım.2006, 10:14
Bunlar güzel şeyler tabi ancak önce kendi içimizde ki puanımızı, itibarımızı artırmamız lazım. Galatasaray taraftarı olarak Türkiye ligini Avrupa'ya davetiye olarak görüyorum. Şampiyon olursa ne ala ama olamazsa Avrupa'ya katılsın yeterlidir. Şuan çoğu Fenerli arkadaşta şu şampiyonlar liginde biraz ilerleyelim ligde 2.-3. olsakta olur diyordur. Şimdi Avrupa'da sürekli başarı için herşeyi rayına oturtmak gerekiyor. Bu herşeyi rayına oturtmanın büyük bir kısmıda mali açıdan sağlam olmaktan geçiyor. Galatasaray söylenene göre bu stad projesiyle mali açıdan çok iyi yerlere gelecekmiş. Fenerbahçe yönetiminin yapmadığı kalmadı. Yahu bırakın herkes gelişsin sonra artık çoğu kişinin önem vermediği ligde yarışın. Bunun yanında şampiyonlar liginde bir çeyrek finalde Galatasaray ile Fenerbahçe'yi veya diğer takımları birbiriyle eşleşirken görelim. Fenerbahçe başarı sağlıyor mafya deniyor. Galatasaray yapıyor tesadüf deniyor. Birbirimizi yemekten ileriyi göremiyoruz.

Birşey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ancak 3 takımımız avrupada yer alıyor ve sürekli maç izliyoruz. Hafta içi hafta sonu arada milli maçlar,Türkiye kupası felan kötü mü oluyor. Ben çok memnunum ancak sürekliliği olmaması canımı sıkıyor.

Konuya gelince kalıcı olmadıktan sonra kazandırılan puanların bir önemi yoktur. Galatasaray'ın kazandırdığı puanlardan niye bahsediyorum. Çünkü Şampiyonlar ligine bir takım giderken Galatasaray'ın başarısıyla 2 takım gidiyor. Arkamızdan gelen ülkeler bizden daha başarılı ve yakında yine tek takım gitmeye başlıcaz. O açıdan bir sene iyi oyna hatta ve hatta kupa al ondan sonra ortadan kaybollarla olmuyor bu işler. Yunan takımları girdiler ama birşey yapamıyorlar diyoruz. 1-2 sene içinde birşeyler yapacak duruma gelecekler haberdar değiliz.

uAmurat91
21.Kasım.2006, 23:21
Bizim tüm başarılarımız "tesadüftür", Fener'in ki alın teri. O yüzden Galatasaray'ın konuşulması abes kaçar..

Parayla saadet olmuyor lafını bize yedirdi Fenerbahçe yönetimi, işte bal gibi oluyormuş. Yazıklar olsun ki bir stadyum yapmamız engelleniyor, çomak sokuluyor bu işlere..

İyi ki Fener var..

EreN
22.Kasım.2006, 00:36
uAmurat..Siz aynen bu kafayla gidin kardeşim..aynen devam..

uAmurat91
22.Kasım.2006, 00:48
uAmurat..Siz aynen bu kafayla gidin kardeşim..aynen devam..

Bizim kafamızda sorun yok Allah'a şükür, ayrıca kimseyle derdim de yok.

Fenerbahçe'yi bu seneki başarılı sonuçlarından dolayı kutluyorum, umarım daha iyisini başarırlar. Ancak bununla birlikte diğer kulüplerin girişim ve başarılarını tebrik etmeyi veya desteklemeyi de öğrenirler..

sananes
22.Kasım.2006, 04:06
Bizim kafamızda sorun yok Allah'a şükür, ayrıca kimseyle derdim de yok.

Fenerbahçe'yi bu seneki başarılı sonuçlarından dolayı kutluyorum, umarım daha iyisini başarırlar. Ancak bununla birlikte diğer kulüplerin girişim ve başarılarını tebrik etmeyi veya desteklemeyi de öğrenirler..

valla kardes eger bi önceki mesajını yazdıktan sonra destekliyceksen bizi hiç destekleme sonucta destek veriyosan kalpten olmalı kinini yukarda kusmuşsun zaten

uAmurat91
22.Kasım.2006, 04:13
valla kardes eger bi önceki mesajını yazdıktan sonra destekliyceksen bizi hiç destekleme sonucta destek veriyosan kalpten olmalı kinini yukarda kusmuşsun zaten
Ben gerekenleri söyledim, halen daha karşı çıkıyorsanız artık söyleyeceğim yok..

Professeur
22.Kasım.2006, 04:33
Beyler bence %90 Fenerbahçe yendiğinde Türk takımı yensin tabi,yenilince zaten biz diğer takımı tutuyoruz oluyor.Bu sadece Fenerbahçe'de değil diğer takımlarda da geçerli.

remake
26.Kasım.2006, 20:22
Bu sene Fenerbahce ile Avrupa'da gurur duyuyorum. Darisi basimiza.