PDA

View Full Version : Yusuf bombaladı: "Millî Takım'a seçilme hevesimi körelttiler"

fenerbahce_1907
10.Kasım.2006, 17:44
Denizlispor'un tecrübeli oyuncusu Yusuf Şimşek, futbolunun bazı çevreler tarafından görülmediğini söylüyor. Trabzonspor maçındaki keyif veren performansı ile bir kez daha futbolseverlerin alkışını alan Yusuf Şimşek, oldukça keyifsiz. Son iki sezondur Türkiye'nin en formda futbolcuları arasında istikrarlı bir performans sergileyen başarılı futbolcu, başta Oğuz Çetin olmak üzere Milli Takım teknik heyetine oldukça kırgın.
Yusuf Şimşek dendiğinde aklımıza, teknik kapasitesi çok üst seviyede seyreden ve en önemlisi de kendine has stiliyle, 'yürüyerek adam geçme' meziyetlerine sahip bir futbolcu port-resi geliyor. Yusuf, Fenerbahçe'deki serüveninin, 'düzensiz yaşantısı' nedeniyle erken noktalandığını itiraf ettiğinden bu herkes tarafından bilinen bir ayrıntı. Ancak Denizlispor'a yeniden dönüşü sonrası yaptığı evlilik, hem yaşantısını hem de futbolunu 'düzene' soktuğu için artık onu her futbolsever büyük bir keyifle izliyor.

Ancak futbolu ile damaklarımızda çok hoş tatlar bırakıp, keyif veren Yusuf'un keyfi hiç de yerinde değil. Denizlispor'un Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçın kahramanı Yusuf Şimşek, futbolunun baharını yaşadığı bu dönemde Milli Takım'a seçilmemesinin kendisini derinden yaraladığını söyledi. Son iki sezondur ortaya koyduğu performans ile herkesin takdirini kazandığını vurgulayan Yusuf, önceki günkü Trabzonspor galibiyetinin sevincini doyasıya yaşayamadığını belirterek, "İstatistiklere bakıldığında iki sezondur 32 maçın altında oynamadığım ve ortaya koyduğum somut başarılar net bir şekilde görülür. Özellikle bu sene performansımı geçen yıla oranla daha da yükselttiğimi düşünüyorum. Futbolda hemen hemen her duyguyu, başarıyı tattım. Bir tek beklentim vardı o da Milli Takım'a seçilmek. Ama kadro açıklandığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. İtiraf etmek gerekirse bu dönem seçileceğime kesin gözü ile bakıyordum." dedi.

Yusuf, Norveç kadrosuna seçilmemesini hüzünlü ve sitemli sözcüklerle dile getirirken; bundan sonra yeniden Milli Takım'a seçilme beklentisine girip girmeyeceğini sorduğumuzda ise "Hayır, artık bu beklenti ile kendimi avutup, yıpratmak istemiyorum. Daha ne yapmam gerek? Bu dönemde de almadılarsa bir daha almazlar. Ağzımla kuş tutmamı mı bekliyorlar? Benden beklenti bu ise onu da yapayım. Ama anladım ki ne yaparsam yapayım, bu teknik kadro, en çok özlemini duyduğum milli formayı bana yâr etmeyecek." cevabını verdi.

Oğuz Çetin'e çok kırıldım

Yusuf'u, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'den çok antrenör Oğuz Çetin'in tavrı üzmüş. Oğuz Çetin ile Fenerbahçe'de antrenör-futbolcu ilişkisi yaşadıklarını kaydeden başarılı futbolcu, "Oğuz Hoca ile Fenerbahçe'de beraber çalıştık. Beni yakından tanıyan biri. Karakterimi, huyumu, futbolumu en iyi o bilir. Geçmişte çok da iyi diyaloğumuz vardı. Hadi diyelim geçmiş dönemde özel yaşantım ile ilgili sorunlar yaşadım. O dönemki şartlara rağmen futbolumu her fırsatta takdir eden birinin, bugün bütün Türkiye'nin hem futbol hem de örnek davranışları ile alkışladığı Yusuf'u görmezden gelmesi anlaşılacak gibi değil. Açıkçası ona çok kırıldım. Beni herkesten daha iyi tanıyan biri olarak Fatih Hoca'ya tavsiye edebilirdi." şeklinde konuştu.

Denizli'nin Yusuf'a, Yusuf'un da Denizli ve kulübüne çok ayrı bir muhabbeti olduğu her cümlesinde kendini belli ediyor. Belli ki vefa duygusunu önemseyen bir kişilikte. Şu an gerek kulüp, gerekse arkadaşlık ortamından memnun olduğunu ifade eden deneyimli futbolcu, son zamanlarda sık sık gündeme getirilen transfer söylentileri ile ilgili olarak ise inisiyatifi tümüyle yönetime bırakıyor. Sezon sonu sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Yusuf Şimşek, "Ben şu anki hayatımdan ve ortamımdan memnunum. Ara transfer dönemine yönelik teklifler olduğu doğru. Ama ben illa gideceğim diye bir telaş içinde değilim. Fakat şu realiteyi de kabul etmek gerekir ki sezon sonu serbest kalacağım. Kulübümün ara transferde benden para kazanmak istemesini saygıyla karşılarım." açıklamasını yaptı.

Trabzonspor galibiyeti ile uzun bir aradan sonra hedefledikleri ilk 5'e girdiklerini kaydeden Yusuf Şimşek, takım olarak son 2 yıl yaşadıkları küme düşme korkusunu ise bu sezon yaşamayacaklarını ileri sürdü.

M.BURAK BÜRKÜK- Zaman

Fernando Gago
10.Kasım.2006, 17:50
Hevesin sana kalsın

Emurafu
10.Kasım.2006, 17:56
Onun mevkisinde çok adamvar...Tuncay yerine yinede alınabilirdi..Hakediyorda aslında..

anilton
10.Kasım.2006, 18:43
Sonuna kadar hakediyor.Madem performansa göre oyuncu alınıyor.Şuan da Süper Lig'de form grafiği en iyi 10 oyuncu arasında yer alıyor...

ForsakeN
10.Kasım.2006, 19:15
Serzenişinde haklı . Milli takıma çağrılmalıydı.

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 19:16
Eğer hakedene forma veriyorsa Terim Yusuf'uda çağırmalıydı..

gezenti
10.Kasım.2006, 19:17
Fatih Hoca'nın belli kıstasları var.Mesela Egemen yıllardır formayı hakediyor Bursasporda ama olmuyor.Aynı şekilde Yusuf'ta hakediyor.Ama Fatih Hoca yaşlandıkça futbolu at gözlüğüyle izlemeye başladı.O yüzden bazı şeyleri göremiyor....

nekop
10.Kasım.2006, 19:19
Madem performansa göre oyuncu alınıyor.

Bu söylediğine inanmıyorsundur herhalde öyle olsaydı şuan milli takımdaki oyuncuların yarısı olmazdı.

El Barto
10.Kasım.2006, 19:21
Yahu yapmayın Ysuf çağırılasa mesela oynasa ve kötü oynasa tefe koyup oynatırlardı Fatih Terim'i şimdi Yusuf çağırılmalı diyenler.

Fietra 10
10.Kasım.2006, 19:22
Fatih Hoca'nın belli kıstasları var.Mesela Egemen yıllardır formayı hakediyor Bursasporda ama olmuyor.Aynı şekilde Yusuf'ta hakediyor.Ama Fatih Hoca yaşlandıkça futbolu at gözlüğüyle izlemeye başladı.O yüzden bazı şeyleri göremiyor....

harbi ya..sen şuan dedinde aklıma geldi..Egemen neden hiç düşünülmüyor ? illa İstanbul'damı oynaması gerekiyor..defans göbeği için; Servet-Kaş-Emre-Sedat.;).bence Egemen kesinlikle kadroda olmalıydı..

Yusuf konusuna gelince formda kaliteli ama bi Yıldıray'ı bi Emre'yi kesmesi çok zor şu durumda..

anilton
10.Kasım.2006, 19:25
Bu söylediğine inanmıyorsundur herhalde öyle olsaydı şuan milli takımdaki oyuncuların yarısı olmazdı.

Gökhan Gönül,Semih,Deniz vb bu söylediğimin kanıtı...

gezenti
10.Kasım.2006, 19:31
harbi ya..sen şuan dedinde aklıma geldi..Egemen neden hiç düşünülmüyor ? illa İstanbul'damı oynaması gerekiyor..defans göbeği için; Servet-Kaş-Emre-Sedat.;).bence Egemen kesinlikle kadroda olmalıydı..

Yusuf konusuna gelince formda kaliteli ama bi Yıldıray'ı bi Emre'yi kesmesi çok zor şu durumda..

Diyorum ya Trabzondan da bir tek Gökdeniz devamlı çağarılıyor.Bence en az bir tane daha adam alınmalı.Şu anda tam araştırma yapmadım ama Trabzon gerçekten kaliteli bir ekip.Performansını bilmiyorum ama Serkan Balcı arı gibi çalışan biri onu en az yedek almalı.(Nacizane)
Egemen konusunda ise bilmiyorum böyle gelmiş böyle gider heralde Fatih Hocaya sormak lazım.

bySilver
10.Kasım.2006, 19:36
Tümer hala kadroda Onun yerine Çagırılabilrdi

gezenti
10.Kasım.2006, 19:42
@Gezinti;
@Avniaker;

Egemeni zaten çağıramazdı. Adam ameliyat oldu sakat, daha yeni yeni iyleşiyor:) İyi olsa belkide çağırılırdı, kötü şansızlık.

Ben genel olarak konuştum Fatih Hoca hiçbir zaman çağırmadı ve çağırmazda.Yoksa Egemenin sakat olduğunu biliyorum heralde....

eGowiCh
10.Kasım.2006, 19:43
Tümer kadroda yok. Yusuf'u çağırmamakla iyi yaptı bence, kaç yaşına geldi artık adam, ne verebilir ki bu saatten sonra milli takıma? Yıldıray gibi Almanya liginde son zamanlarda iyi bir performans gösteren ve formunu arttıran biri varken o mevkiide, Yusuf saçma bir tercih olurdu.

Aykan19o3
10.Kasım.2006, 20:23
Yusuf'u çağırması lazımdı kesinlikle.

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2006, 21:16
Her çağrılan oynatılmak zorunda değilki..

remake
10.Kasım.2006, 21:22
Yusuf bence Emre'den daha faideli olabilecek bir oyuncu milli takima. En azindan daha olgun. Emre hem kendisini hem milli takimi cok yipratiyor.

BlackEagle19o3
10.Kasım.2006, 21:50
Bence Fatih hoca doğru yaptı kadroya almamakla.Onu mevkinde çok iyi oyuncular var...

Fıratcan Alçınkaya
10.Kasım.2006, 21:52
Milli Takıma çağrılması lazımdı aslında aylarca sakat olan Tümer yerine mesela... Milli Formayı giymeyi hakeden bir oyuncu...

remake
10.Kasım.2006, 21:54
Bence Fatih hoca doğru yaptı kadroya almamakla.Onu mevkinde çok iyi oyuncular var...

O zaman neden Lincoln'u Turk yapmak istiyor cumle alem?

O mevkide oynayan oyuncularimiza bakalim:

Yildiray: muzmin sakat.
Emre: problemli bir arkadas, muzmin sakat.
Tumer: yasi cok ilerledi, devamliligi yok.
Nuri: A milli takima cagirilmiyor.

BlackEagle19o3
10.Kasım.2006, 22:54
O zaman neden Lincoln'u Turk yapmak istiyor cumle alem?

O mevkide oynayan oyuncularimiza bakalim:

Yildiray: muzmin sakat.
Emre: problemli bir arkadas, muzmin sakat.
Tumer: yasi cok ilerledi, devamliligi yok.
Nuri: A milli takima cagirilmiyor.

Lincoln'ü Türk yapmak isteyen yok.Zaten gerek yok.Şu şartlar altında forvet arkası olarak Yıldıray ön planda,yeri gelir Emre oynar,Arda,Gökdeniz,M.Topuz hepsi orada kullanılabilcek oyuncular;;).
Yusuf için Milli Takım geçti artık...

uAmurat91
10.Kasım.2006, 23:15
Geçmişte çağrılsaydı sürekliliği olabilirdi ancak artık kadroya girmesi çok zor. İyi bir futbolcu fakat bazen bu yeterli olmuyor..

eGowiCh
11.Kasım.2006, 02:27
Tümer kadroda yok, Tümer diye tutturmuşsunuz. Tümer'i de almadı Yusuf'u da, bence en doğrusunu yaptı.

aykut_gencfb
11.Kasım.2006, 02:37
ne yusufu ya onun en fazla göreceği forma denizli forması zaten neyden bahsedior

uAmurat91
11.Kasım.2006, 02:41
ne yusufu ya onun en fazla göreceği forma denizli forması zaten neyden bahsedior
Türkiye'de her takımda rahat oynayabilecek bir oyuncudur, haksızlık etmeyelim lütfen.

RoNNiE91
11.Kasım.2006, 02:42
Yıllanmış şarap vardır ya eskidikçe daha güzel olur.Yusuf'ta böyle birşey.Form grafiği süper yalnız onun yerinde oynayacak çok adam var.Buna rağmen yedek bile olsa çağırılmalıydı bence.

Roberto Baggio
11.Kasım.2006, 02:47
Yusuf'un yetenekleri büyük ancak artık iş işten geçti bence....

sonOsmanLI
11.Kasım.2006, 04:42
gerçekten de hakediyor ama kaldırabilir mi görewi tartışılır

eXcitinG
11.Kasım.2006, 16:51
Şu anki Yusuf eğer miLLi takım kadrosunda iLk 11 de başLasa bize eLemeLerin kapısını araLatır.Ama Fatih hoca tipik düşünceLerinden doLayı böyLe bir oyuncuyu görmezden geLiyor.Yusuf hakediyor miLLi takımı.FutboLunun ve formunun zirvesinde oLan bir Yusuf`tan şimdi yararLanmayacaksan ne zaman yararLanacaksın.BeLki 36 yaşına geLince oynatmayı düşünüyor oLabiLir.

Sekopej
11.Kasım.2006, 18:11
Denizlispor'u sırtlayan oyuncu. Yeteneklerine kimse birşey diyemez herhalde. Fenerbahçe'de çok izlemesek de izlediğimde keyif aldığım bir futbolcuydu. Yaptığı hataların farkında, en olgun döneminde milli takımda olmalıydı.

Yorumum bu şekilde, şimdi de Yusuf'un milli takıma seçildiğini yazıyorum. Demek ki milli takıma seçilebilmek için teknik ekibe yüklenmek gerekiyor. Örnekler artıyor çünkü.:p

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=53454