Log in

View Full Version : Fm 2008 Ve Fair Play

OMANA
11.Kasım.2006, 18:59
ARKADAŞLAR

bu konunun daha önce işlenip işlenmediğinden emin değilim forumda açılan konu başlıklarına elimden geldiğince baktım, bu konuya ilişkin bir konu başlığı göremedim.ancak böyle bir konu açılmışsa da görememişsem baştan özür diliyorum...

gelelim asıl meseleye...

Önce Trabzon-Beşiktaş maçında Umut Bulut, dünde Kayseri-Fenerbahçe maçında mehmet topuz,

her ikisinde rakip takım futbolcularının biri rüştünün, diğeri edunun top göğsüne çarptığını ele çarpmadığını bile bile ve göre göre hakeme gittiler ve meslektaşlarının oyundan atılmaları için itiraz ettiler çabaladılar ve sonunda hiç suçu ve günahı olmayan meslektaşlarını oyundan attırdılar.

bu ne futbola sığar ne fair playe nede insanlığa sığar herşeyden önce yaptıkları işe bir ihanettir..

HER KAZANÇ HELAL İSE KUTSALDIR. benim fikrimce,

ben fenerbahçeliyim ama bu konuda benim takımımım dahil hangi takımın oyuncusu böyle bir hareket yaparsa fikrim aynıdır. Hak edilmemiş, hakemi aldatarak günahsız futbolcuları oyundan attırtarak,rakibinin emeğini hakkını gasp ederek gelecek bir galibiyeti allah hiç bir takıma göstermesin.

Nihayetinde Ülkemizin kurucusu GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN dediği gibi: Ben futbolcunun zeki çevik AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM.

arkadaşlar...

bu başlık altında şunu sormak istiyorum..

1- 2008 FM de (maçları izleyen arkadaşlar için söylüyorum) maç esnasında fair playa ilişkin hareketler gördünüzmü mesela rakip oyuncu sakatlanırken topun dışarı atılması gibi bir olay yaşadınızmı,böyle bir olay olmuşsa bizimle paylaşabilirmisiniz.

2- Fair Playa ilişkin hususların maça eklenmesi ni istermisiniz eklenmesini istiyorsanız hangi hususlar eklenebilir bundan sonraki yamalarda veya yeni versiyonlarda sizce..
mesela rakip oyuncu sakatlanınca topu dışarıya atmak veya yine sakatlıkta rakip takım oyuncusunun başına gidip onunla ilgilenmek gibi.

ShevAnil
11.Kasım.2006, 19:09
Zaten Yeni Çıkan Bir Kurala Göre ;
Oyuncu Yerde Nekadar Acı Çekerse Çeksin , Top Dışarı Atılmıyacak oyunu Ancak Hakem Isterse Durduracak ve Tedavisini Saglayacak Böyle Bişi Olması Imkansız Bana Göre..
Mesela Maç Sonu Oyuncualr Birbirlerini Tebrik Etse Fena Olmazdı :D

_LeGolaS_
11.Kasım.2006, 19:10
FM 2007' de oyuncu sakatlandıktan sonra bir süre futbolcular oynuyor ama daha sonra topu dışarı atıyordu. Fakat FM 2008! de bu var mı bilmiyorum.

cureshot
11.Kasım.2006, 19:10
maçın uzatma anlarında eğer karşı takım yenikse bilirsiniz kaleci bazen duran topa katılmak için hücuma çıkar. Yine böyle bir olayda ben öndeyken karşı takım kalecisi geldi, duran topu kullandılar, topu karşıladık ve kale boşken kontraya çıkıyorduk. Karşı takım kalecisi kalesine dönerken orta saha çizgisine yakın bir yerde sakatlandı. benim oyuncum olan Ümit Karan da orta sahada sol taç çizgisine yakın bir yerdeydi ve kale bomboştu. "Ümit vur şu topa" dedim ama Ümit topu taca attı! Çok şaşırmıştım gerçekten.

a.arıcı-11
11.Kasım.2006, 20:48
ben bu taca atma olayını fm 2005 te ve 2007 de çok gördüm

sivaslizoro
11.Kasım.2006, 20:53
yok görmedim walla :D

OMANA
11.Kasım.2006, 21:59
yok görmedim walla :D

keşke genç arkadaşlar fair play olayını biraz daha ciddiye alsalar.

insan doktor olur başbakan olur,avukat olur,futbolcu olur günün birinde hepsi biter ahlak ve etik kalır..

bu sebeple futbolda ethik ve fair playın ciddi ve önemli olduğunu bununda yeryüzünün en iyi futbol oyunu FM de daha çok yer almasını istediğim için bu konuyu gündeme taşıdım.

birde arkadaşlardan bir biracam..

sadece msj yazmış olmak için msj yazmayı çok ta doğru bulmuyorum..

örneğin yukarıda mesajı yazan genç kardeşim..eğer FM de böyle bir olayı görmemişse, bundan sonraki FM lerin içinde olup olmaması konusunda bişeyler yazabilirdi.yada hiç bişeyde yazmayabilirdi.

genede lütfedip okumuş..sağolsun..keşke daha fazla katkı verseydi konuya

gungorbdk
11.Kasım.2006, 23:37
Çok unutkanım tam hatırlamıyorum ama sakatlık sonrası oyunun durması için topun dışarı atılması olayını gördüm. Bu hareketi sakatlanan oyuncunun takım arkadaşları mı, yoksa rakip oyuncu mu yaptı bilmiyorum. Daha doğrusu hatırlamıyorum.

panzer1789
11.Kasım.2006, 23:38
ben west browich takımındaydım dk 25-45 arası maç 1-1 gidiyo ataga kalkıyoruz ama topu kaptırdık rakip oyuncu ceza alanın hemen önündeydi ve kaleci pas attı.rakip oyuncu pası aldıgı zaman sakatlandı benim oyuncu topu kapttı kaleciyi geçerken penaltı oldu kaleci kırmızı kart gördü penaltıyı attım maç öyle bitti.benim oyuncu fair play göstermedi olan rakip takıma oldu fm 2007 de oldu bu olay .fm 2008 de fair play olacağını sanmıyorum

kral_67
12.Kasım.2006, 05:20
ben rastladım pek çok defa sadece önemli anları izliyorum bazen tam görüntü geliyor ben taç atarken benim oyuncum rakibe veriyor topu veya tam tersi oluyor...

semih88
16.Kasım.2006, 09:27
ben hiç rastlamadım adam direk yapcaklar artık takım amatördeken birleşme felan olsa bizim takım da öle bişi vardı ya :d

krapinovic
16.Kasım.2006, 09:59
rakip sakatlanınca topu taca atma olayı fm07'de vardı, ben birçok kez tanık oldum.. ama fm08'de henüz görmedim, ya kuralı oyuna yansıttılar (öyle bir kural varsa) ya maç motorundaki değişikliklerde güme gitti ya da ben rastlamadım...

önerine katılıyorum şüphesiz, ama bi noktaya da değinmek lazım...

bu "fair play" olayını sporseverlere aşılamak için, herşeyden önce Türkçe sözcükler kullanmak lazım diye düşünüyorum.. biçok tanıdığım "fair play"i "faulsüz futbol" olarak anlıyor ve algılıyor...

artık "adil oyun" mu deriz, "dürüst oyun" mu deriz bilemem ama, benim düşüncem sadece bir terim olmaktan öte, herkesin hakkına razı olduğu, yenilmenin de futbolun içinde olduğunu kabullendiği ve bunun bir "oyun" olduğunu, önemli olanın insani değerlere saygı olduğu anlayışını insanımıza aşılayacak bir Türkçe terim kullanmamızın şart olduğunu düşünüyorum...

aLchoLic
16.Kasım.2006, 14:53
Ben gördüm oluyo bazen ama Bazende olmuo

DisCo
16.Kasım.2006, 15:14
Oyunda Fair-Play olsa ne olcak onu anlamadım. Kusura bakmayın. Neyi değiştirecek yada bize oyun açısından ne katacak. Neticede rakip menajer ile laf dalaşına girerken oyuncu topu taca atsa ne olur atmasa ne olur.

BeeTLeJuiCe
16.Kasım.2006, 17:12
Öncelikle şunu söylemeliyimki yazın çok güzel olmuş Türkiyedeki fair-play hakkındaki görüşlerin gerçekten çok doğru ve katılıyorum.

Oyunda karşılaştınızmı demişsin. Maçları ya Extenden yada full match olarak izlediğimi önce bir belirteyim, bir kaç kez karşılaştım sakatlanan bir oyuncu olduğu zaman topun taca atılmasına. Hatta bir maçta rakip takım beni savunmada az kişi yakalamışken sakatlanan oyuncudan dolayı durup topu geriye doğru taca attılar. Benim oyuncular taçı kullanırken paslaşarak rakibe vermeyi tercih etti. Hem çok hoşuma gitmişti hemde oyunda bir atak başlamadan bittiği için sevinmiştim.

Bir defasında da oyuncum sakat iken şöyle bir yazı ile karşılaştım. Oyuncu yerde sakat, fakat şu oyuncu topu dışarı atmak yerine devam etmeyi tercih etti diye.