Log in

View Full Version : Hayret Türkçe Anlatım Klavuzu?

Universal
14.Kasım.2006, 00:05
Oyunu bu gün aldım. Oyunda yıllardır Türkçe dili istiyoruz ama sebepli dillerden olmuyordu. Ama bütün oyunlarda olan Türkçe Anlatım Klavuzunu daha önceki hiçbir oyuna koymayan Sigames niye bu oyuna bu klavuzu koydu? Bunu çok merak ediyorum. Nasıl oludada bunu yaptılar?

Bu arada oyun hep CD olarak üretiliyor niye DVD'si yok?

Teşekkürler.

eXcitinG
14.Kasım.2006, 00:13
Bende çıkmadı sende oLması demek ki sonradan bizimkiLer tarafından ekLeniLdiğine dair bir işaret bence.

Universal
14.Kasım.2006, 00:20
Oyunu dün ilk kez gördüm, sonra bugün aldım. CD Kabının içinden çıktı. Hatta oyunun yarattığı sağlık sorunlarını bile anlattı.

Sekopej
14.Kasım.2006, 00:20
Dağıtıcı ile alakalı bir durum. Sonuçta hitap ettiği kesim Türk oyun severler. İçinden ingilizce kılavuz çıkması hoş olmaz.

Kılavuzun sonunda çevireni ayrıca yazmışlar. Ben kendisini tanımoyorum. Sigames yaptırmış olsaydı bir şekilde bir yerlerde duyardık ismini.:p Aral'ın yaptığı bir çalışmadır muhtemelen.

OMANA
14.Kasım.2006, 00:24
Oyunu bu gün aldım. Oyunda yıllardır Türkçe dili istiyoruz ama sebepli dillerden olmuyordu. Ama bütün oyunlarda olan Türkçe Anlatım Klavuzunu daha önceki hiçbir oyuna koymayan Sigames niye bu oyuna bu klavuzu koydu? Bunu çok merak ediyorum. Nasıl oludada bunu yaptılar?

Bu arada oyun hep CD olarak üretiliyor niye DVD'si yok?

Teşekkürler.

klavuzdan bize aktarabileceğin gözüne çarpan bişeyler varmı..forumda fazla bahsedilmeyen

Universal
14.Kasım.2006, 00:28
Klavuzu okumadım için net bir şey söylemem ama okumayı düşünüyorum eğer yapabilirsem klavuzu tarayıp sizlere bir kitap şeklinde aktarabilirim. Tabii başarabilirsem. :)

Türklerin yapması ben sevindirmedi keşke Sigames yapsaydı. Ama geçen yıl yapılmayan klavuz bu yıl yapılmış bu güzel bir haber. Oyuna umarım ilgi artar...

OMANA
14.Kasım.2006, 00:32
bekliyoruz batuhan...

Universal
14.Kasım.2006, 00:43
Kusura bakma yazılar çok küçük çıkıyor. Okunması zor. Bu yüzden ben bu klavuzu okuyup sizlere bilmediklerinizi aktaracağım. Teşekkürler. ;)

Emurafu
14.Kasım.2006, 01:06
Batuhan ilginç ne varsa aktar....

Universal
14.Kasım.2006, 01:13
Göz kararı baktım. Genelde oyunun nasıl oynanacağını açıklamış. Zaten bunu anlatmama gerek yok. Onun dışında taktik finansal gibi durumların ne işe yaradığını söylüyor.

Taktik olarak. Rakibiniz güçsüz olduğu zaman son dakikalara doğru eğer öndeyseniz. Takımını zaman harcamaya ve defansif oynantın. Böylece rakip kenini bu takıma gol atamıyacağız diğerek moralleri bozuluyor ve kazanıyorsunuz. Ama mutlaka kendinizden güçsüz ekiplere yapmanızı söylüyor.

Eğer ileride ki oyuncuların hızlı ve çevik ise mutlaka onlara topları yerden ulaştırın böylece o forvet oyuncuları toplarıda daha rahat tutabilip oynayacaklar.

Oyuncuları göndermek için. Satış ekranından oyuncularınızın satışı için her türlü kolaylığı yapın. Özellikle vadelik satış yaparsanız rakipler oyuncularını daha rahat alabilirler.Sizde böylece daha çabuk oyuncudan kurtulabilrisiniz.

equinox_cs
15.Kasım.2006, 06:26
Teşekkürler Batuhan paylaşmaya devam edersen güzel olur klavuzdaki bilgileri

BeaT
15.Kasım.2006, 08:08
teşekkürler sanırm sigames in kılavuzunu cevirme yapmışlar uğraşmışlar yani.

semih88
16.Kasım.2006, 09:57
evet herhalde bizimkiler yapmış

OMANA
16.Kasım.2006, 19:33
batuhan,

oyunun içerisindeki kavramların türkçeleştrilmesi için bizim turksportal daki arkadaşlar gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor..

ancak eğer senin klavuzda, oyun içerisindeki terimleri türkçe açıklaması nasıl yapılmış merak ettim ,eğer aktarabilirsen sevinirim..

Universal
16.Kasım.2006, 23:52
Tam olarak Türkçe yok. Mesela oyuncu yanında LOA çıkıyor. Kiralık listesinde olduğunu gösterir. Bunu Türkçe olarak izah etmiş. Zaten buradaki Türkçe Ekip Çalışanlarında ki oyun Türkçe yıllardır aynı terimler kullanılıyor o yüzden buradaki ekibin böyle bir şeye ihtiyacı olmaz. :) Yani oyundaki cümleleri harfi harfine çevirme yapmamış.

trpeace
26.Kasım.2006, 16:38
evet dünde gittim istikrarımla orjinal fm 2008 aldım ve anlatım klavuzu baştan sonra harbiden türkçe :)
bi an mutlu oldum nedense :p