View Full Version : Lugano Juventus'a gitmek istiyor
Del Piero_10
14.Kasım.2006, 07:30
Fenerbahçeli taraftarlara kötü haber…Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Diego Lugano Tuttosport’a verdiği bir röportajda Juventus’a "beni alın" mesajı gönderdi.
İşte o röportaj:
Soyadınızdan başlayalım, soyadınızdaki İtalyan kökeni açıklar mısınız?
Büyükbabam Lorenzo Alessandrialı olduğu için aslında ben bir İtalyanım, daha doğrusu Piyemonte'liyim.
Peki Piyemonte bölgesinin başkentinin Juventus kulübünün şehri Torino olduğunu biliyor musunuz?
Elbette biliyorum. Juventus dünyaca ünlü bir takım ve Uruguay’da da yakından takip ediliyor çünkü son yıllarda Juventus forması giyen Uruguaylı oyuncu sayısı arttı. En çok bilinenleriyse Paolo Montero ve Daniel Fonseca .
Juventus’un sizi takdirle izlediğini biliyor musunuz?
Menejerlerim bana benimle birçok klübün ilgilendiğini söyledi. Juventus, Milan ve Real Madrid kalitesindeki kulüplerin peşimde olması beni gururlandırıyor.
Peki bu kulüplerin arasında hangisini tercih edersiniz?
Bir Piyemonteli olduğumdan tabiî ki Juventus.
Serie A’da oynamak için kendinizi hazır hissediyor musunuz?
Kesinlikle evet. 2005 yılında Sao Paulo’da Liverpool’u devirip Kıtalararası kupayı kazandık, daha sonra Libertadores Kupasını kazandık. Ayrıca Brezilya’da ulusal ve bölge şampiyonluklarım var. Nacional Mentevideo’da oynarken Uruguay şampiyonu olduk ve son olarak da Fenerbahçeyle Türkiye’de şampiyonluk yaşadım.
goal.com
Fıratcan Alçınkaya
14.Kasım.2006, 07:33
Süper transfer olur bence tam İtalya ligi için Lugano Gattuso ile kavga eder artık maçta:p
goosfraba
14.Kasım.2006, 07:38
Bence büyük bir kayıp olur Fenerbahçe açısından, konsantre olduğu maçlarda kuş uçurtmadı, geçen sene gördük Uefa'da. Özellikle Palermo maçında.
BeeTLeJuiCe
14.Kasım.2006, 08:00
Süper transfer olur bence tam İtalya ligi için Lugano Gattuso ile kavga eder artık maçta:p
Lugano - Gattuso süper karşılaşma olur bencede. :)
Fernando Gago
14.Kasım.2006, 14:17
Güle Güle ...
El Barto
14.Kasım.2006, 14:55
Bende neler istiyorum bir bilseler ahhh ahhh. :)
Atakan38
14.Kasım.2006, 16:57
Sanmıorum Ole Bi Transfer Olucanı
Fietra 10
14.Kasım.2006, 19:02
Juventus gibi bir takıma gitmeyi kim istemez..fakat sadece istemeylede olmuyor bu işler:)
Emurafu
14.Kasım.2006, 20:10
İtalyada Lugano Çok kırmızı görür....Heleki Sertlige izin verilirse Lugano yasadı..
BlackEagle19o3
14.Kasım.2006, 23:08
Juventus kapasitesinde değil bence...
Universal
15.Kasım.2006, 00:01
Lugano İtalya ligi defansif yapısına uygun. Çok yüksek bir ücrete gönderebiliriz. Çünkü maliyeti zaten 15-20 milyon euro arası olacak bize, sözleşmesi bitene kadar.
RoNNiE91
15.Kasım.2006, 00:14
Lugano sert oynayan biri.İtalya ligi tam ona göre bence.
GodfatheR
15.Kasım.2006, 00:51
Güle Güle Lugano...İnşallah alır Juventus
Sir FRD
15.Kasım.2006, 01:01
gitsin de fener'in savunması çöksün
BASQUE
15.Kasım.2006, 01:03
Çok asi bir futbolcu fenerbahçe için kayıp olmaz.. Ama juventus için olur.. :)
Fena bir oyuncu değil. Kariyeri Juve'yi kaldıracak güçte. Ama oraya gidipte FB'deki gibi her maç banko 11 oynayamaz. Kesilir ya da yedek oturtulur. Bu performansının çok üstünü göstermesi gerek... Sanmıyorum böyle bir transfer olacağını. :)
ForsakeN
15.Kasım.2006, 02:08
Lugano Juventus'da oynayabilecek kapasitede bir oyuncu.Eğer ayrılırsa para kazanabiliriz ondan
GeNç KaRTaL
15.Kasım.2006, 04:23
Bence Juve'ye gider bu adam..
Lionel Andres Messi
15.Kasım.2006, 04:28
fb de oynadığı için demiyorum.
fena oyuncu değil ama bence sorumsuz gibi.yaptıklarını kabullenmiyo bazen çok sert çıkışları oluyor.yaani bazen kasaplık yapıyor.
juve ona 6 :) gömlek fazla gelir.
juvenin açılması gerek artık. luganonun sınırlı yeteneği var (KaNıMcA:))
Cengo
15.Kasım.2006, 06:39
Türkiye'deki en iyi defans oyuncusu..
Fazlası ile üzerinde Türkiye Ligi'nin..
Neden küçümsediğinize gelince, sert oynamayı pislik zanneden yorumcular olunca, rakibinizin oyuncusu olunca küçümsemeniz çok doğal..
Juventus'ta efsane olur, bana da sorulsa Arsenal'e gider misin diye, Fenerbahçe'de oynamak kalmaz artık aklımda :)
Stoper tarzı oyuncular savaşır, libero tarzı oyuncular daha geriye yakın kalır ve top çevirir, son hamleleri yapar..
Genelde böyledir:
LB - DC/CWP - DC - RB
İngilizler ise genelde libero tarzı iki stoper koyarlar göbeğe..
Lugano savaşan stoperlerden, Edu olmadığında çok zorlanıyor Fenerbahçe.
Luciano'nun ne kadar teknik olduğunu hatırlayın, defanstan aldığı topu üsürp, adam geçip ileriye taşırdı önlibero gibi..
Kesinlikle o lige yakışan bir oyuncu.
Ayrıca İtalyan asıllı Uruguaylı, İtalyan pasaportu var, sanırım ailesi İtalyan göçmeni..
Fıratcan Alçınkaya
15.Kasım.2006, 06:47
Çirkef bir futbol oynuyor bence her maçta rakibinin üzerine çıkıyor sert oynuyor ya İ.Üzülmez in beline tekme atıyor bu tarz bir oyuncu Juventus çok önemli bir takım hatta İtalya'nın en çok Şampiyon olmuş takımı Konfederasyon 2oo7'de son maçmı ondan bir önceki maçmı yine takımını eksik bıraktı sorumsuz biraz...
Memedov
15.Kasım.2006, 06:53
Lugano Juve'ye yakışır, gider.
Fernando Gago
15.Kasım.2006, 06:55
Dünya kabul etmiş Luganoyu bir biz kabul etmiyoruz Fenerbahçeli ya işimize gelmiyor
shamur1
15.Kasım.2006, 08:12
Şu adamı nası beğenıyorsunuz ya ? SürekLi çirkinLik yapıyor sert giriyor heLe de yakın çekimde o suratı yok mu garip bir şekle sokuyor ağLıyormu güLüyomu beLli değiL ezik gibi aynı deLiriyorum vaLla .. Juventus ta oynayabıLcek biri değiL Lugano.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca FenerLe de aLakası yok yukarda yazıLanlara baktım da . Yasin Çakmak bence ondan daha iyi Tıpkı Semih'in Kezman'dan oLduğu gibi
Cengo
15.Kasım.2006, 08:14
Dünyadaki tüm defans oyuncuları bunu yapıyor, bayan futbolu değil bu!
Pislik yapmayan, rakibi yormayan defans oyuncunun yeri yok..
İtalya'da direk bileğe dalıyorlar, ne kartı faul bile yok.
Bayan futbolu oynuyoruz Türkiye'de..
Gayet de güzel oynar Juve'de..
Dünya çapında bir çok derginin en yetenekli genç stoperler listesinde hep top 20deydi Lugano..
shamur1
15.Kasım.2006, 08:18
PisLik dediğin kasıtLı fauL yapmak mı ? Valla avrupadan çok maç izLedim defans oyuncuları top kapar markaj yapar sert girer ama pisLik ayrı şey kasıtLı oLunca adı pisLiktir . Juve ye umarım gider de o zmn burda yıne yazarız. Fener de yaptıkLarını başka takımlarda yapsın 2 maç üst üste oynayamaz. CezaLı duruma düşeceğinden
Roberto Baggio
15.Kasım.2006, 08:18
Türkiye'deki en iyi defans oyuncusu..
Fazlası ile üzerinde Türkiye Ligi'nin..
Neden küçümsediğinize gelince, sert oynamayı pislik zanneden yorumcular olunca, rakibinizin oyuncusu olunca küçümsemeniz çok doğal..
Juventus'ta efsane olur, bana da sorulsa Arsenal'e gider misin diye, Fenerbahçe'de oynamak kalmaz artık aklımda :)
Stoper tarzı oyuncular savaşır, libero tarzı oyuncular daha geriye yakın kalır ve top çevirir, son hamleleri yapar..
Genelde böyledir:
LB - DC/CWP - DC - RB
İngilizler ise genelde libero tarzı iki stoper koyarlar göbeğe..
Lugano savaşan stoperlerden, Edu olmadığında çok zorlanıyor Fenerbahçe.
Luciano'nun ne kadar teknik olduğunu hatırlayın, defanstan aldığı topu üsürp, adam geçip ileriye taşırdı önlibero gibi..
Kesinlikle o lige yakışan bir oyuncu.
Ayrıca İtalyan asıllı Uruguaylı, İtalyan pasaportu var, sanırım ailesi İtalyan göçmeni..
Lugano iyi bir defans oyuncusu ama Rigobert Song onu cebinden çıkarır....
shamur1
15.Kasım.2006, 08:19
Ayrıca Kariyeri derken hangi kariyer ? Fener de oynadığı süre mi ?
Bazı şeylere çok duygusaL yaklaşıyorsunuz. Bu adam süper defans oLsa Fenere değiL Avrupa ya giderdi. Büyük takımLar aptaL mı ?
Bak ReaL Madrid Gonzalo Higuain i aLdı . Beşiktaş a da kardeşi geLdi . Şimdi Bjk deki Higuain iyi bir adam oLsa Avrupa takımLarı hemen Kapmazmıydı onu ?
Ilhan
15.Kasım.2006, 08:21
Cengiz'in demeye çalıştığı şey Lugano'nun İtalya'nın fizik gerektiren sert futboluna yatkın olması. Eğer Fenerbahçe Lugano'yu yüksek bir meblağa satarsa Baljic, Okocha, Anelka gibi bir transfer başarısını da hanesine eklemiş olacak. Bence Lugano satılmalı, Yasin ve arkasında Önder yahut Can yedek olmak kaydı ile devam edilmeli.
shamur1
15.Kasım.2006, 08:24
Cengiz'in demeye çalıştığı şey Lugano'nun İtalya'nın fizik gerektiren sert futboluna yatkın olması. Eğer Fenerbahçe Lugano'yu yüksek bir meblağa satarsa Baljic, Okocha, Anelka gibi bir transfer başarısını da hanesine eklemiş olacak. Bence Lugano satılmalı, Yasin ve arkasında Önder yahut Can yedek olmak kaydı ile devam edilmeli.
Şüphesiz Yasin Çakmak , Can Arat Lugano yu Aratmaz. Yeterki Türk oyuncularına güveniLsin ve şans veriLsin . Bknz .. Semih ? Gökhan GönüL ?
Ilhan
15.Kasım.2006, 08:32
Lugano'nun Yasin'den ve Can'dan çok daha tecrübeli bir defans oyuncusu olduğunu unutmayalım. Yasin'in Lugano seviyesine gelebilmesi için en az 3 yıla ihtiyacı var. Lugano top geçer adam geçmez tipinde, savaşçı bir tandem. Bana göre tek zaafı pozisyon almakta çektiği sıkıntılar. İstikrarlı bir oyuncu. Ama Lugano satıldıktan sonra Yasin veya Önder ile devam edilirse bence iyi olur.
shamur1
15.Kasım.2006, 08:38
KatıLmıyorum sana . Lugano kasapLık yapıyor . Bir RonaLdo Bir Zago Yada Popescu FiLipescu asLa değiL oLamazda. AkıLlı sert oynamak vardır , Birde biLinçsiz sert oynamak vardır. Lugano 2.sini yapıyor
Cengo
15.Kasım.2006, 08:42
Lugano'nun Yasin'den ve Can'dan çok daha tecrübeli bir defans oyuncusu olduğunu unutmayalım. Yasin'in Lugano seviyesine gelebilmesi için en az 3 yıla ihtiyacı var. Lugano top geçer adam geçmez tipinde, savaşçı bir tandem. Bana göre tek zaafı pozisyon almakta çektiği sıkıntılar. İstikrarlı bir oyuncu. Ama Lugano satıldıktan sonra Yasin veya Önder ile devam edilirse bence iyi olur.
Apaçık bir sıkıntısı yok aslında, defans orta çizgiye yaklaşınca marke etmesi zorlaşıyor artık,çünkü çok hızlı değil (Zaten hızlı stoper yok Türkiye'de,hepsi ağır).
Bu yüzden daha sertleşiyor, zaman zaman da doğaldır hata yapabiliyor.
Anderlecht maçında hiç sert oynamadı, çünkü zaten açık alan bırakılmadı, tamamen yaslandı kontra oynadı Fener..
Lugano tipik sert oynayan bir stoper, libero tarzı derleyen,toparlayan, pas yapan stoperlerden biri değil..
O işi da zaten Edu yapıyor..
canavar20
15.Kasım.2006, 21:16
:D
Gitsin.
eGowiCh
15.Kasım.2006, 23:46
Lugano bence büyük kayıp olur. Benim hayalim defansta Lugano-Yasin ikilisi, Edu'nun gitmesini tercih ederim. Lugano giderse üzülürüm zira kaliteli bir oyuncu bence, giderse yerini Yasin doldurur diye düşünüyorum. Yasin-Edu ikilisi PSV maçında rakibe pozisyon vermemişti ama Edu her an hata yapabilecek bir oyuncu olduğundan güven vermiyor, Lugano öyle değil.
İyi bir ücrete satabiliriz, 15'ten aşağıya satılmamalı eğer satılacaksa. Juventus'ta da bence rahat oynar, zorlanmaz.
ForsakeN
15.Kasım.2006, 23:51
Lugano iyi bir defans oyuncusu ama Rigobert Song onu cebinden çıkarır....
Bu ne şimdi. İllaki GS'li bir oyuncuyu araya sokarak karşılaştırma yapma ihtiyacı mı duyuyorsun?
sananes
16.Kasım.2006, 01:55
valla cirkeflik futbolun içinde var mesela hasan şaş hagi bulent korkmaz alpay eskilerden kemalettin simdi lugano bjkli üzülmez sonra zagoda az degildi uchede arada pislik yapıyodu.anlayamadıgım sadece neden luganonun üstüne bu kadar çirkef diye gidliyo hagiye zagoya falan neden söylenmiyodu merak ediyorum ve aklıma su geliyo medyamızda fenere vuran sert konusan prim yapıyo bence bunun tek nedeni mesela üzülmez kezmana diz atıyo medayadan bazıları oda neden yatıyo adam gibi olsun yalandan neden yatıyo diyolar.ee be kardesim öndeyken yatmayan adammı var.hatta bjk son macta 1-1ken bile zaman geciriyodu bunlar dogal defans adamlarının cogu cirkeftir italyadan örnekte materazzi