PDA

View Full Version : Rijkaard: "Shearer İngiltere'yi yönetebilir"

BlackEagle19o3
19.Kasım.2006, 00:30
Barcelona teknik direktörü Frank Rijkaard, Alan Shearer’in İngiltere’yi başarıya taşıyacak hoca olduğunu belirtti.

Hollanda’nın başına geçmeden önce kulüp seviyesinde hiçbir tecrübesi bulunmayan Rijkaard, Shearer’ın da aynı şeyi yapması gerektiğini söyledi.

Kulüp çalıştırmamasına rağmen Shearer da yaptığı açıklamalarda milli takımın başına geçebileceğini ifade etmişti. Sunday Mirror’a konuşan Hollandalı hoca, "Kariyerine doğrudan milli takımda başlayabilir. Çok iyi seviyelerde futbol oynadıktan sonra o seviyelerde hocalığa başlamak lazım. İyi hocalarla oyuncu olarak çalıştığınız zaman hocalığı da çok iyi öğreniyorsunuz,"dedi.

Euro 2000’den sonra neden milli takımı bıraktığını da açıklayan Rijkaard, "Kendime yüksek hedefler koydum. Euro 2000’i kazanmak istediğimi söyledim ama İtalya’ya yarı finalde elendik. Hollanda’da herkes iyi oynadığımızı ve şanssız bir şekilde kaybettiğimizi düşünüyordu ama ben maçtan 20 dakika sonra istifa ettim. İnsanlar ilk başta inanamadı ama istifa etmem gerekiyordu,”şeklinde konuştu.