Log in

View Full Version : 'Uyumayın Sefa!'

PesimiSTyLa
21.Kasım.2006, 19:28
Türkiye'de statlara giriş yasağı olan Fenerbahçe amigosu Sefa, dün gece milli maçta görevliydi!...

Tribünler sessizliğe gömülünce...
A Milli Takım’ın patronu Fatih Terim, Bosna maçından önce, “Seyirci değil taraftar istiyorum” açıklamasını yapmıştı. Ancak dün Ali Sami Yen Stadı’nda taraftar değil, seyirci vardı! İlk yarı bir süre tezahüratta bulunan futbolseverler, dakikalar ilerledikçe sessizliğe gömüldü. 1-0 önde olmamıza rağmen ikinci devrede tribünlerden çıt çıkmayınca, stat hoparlöründen bir türlü bitmek bilmeyen anonslar yapılmaya başlandı.
Bitmeyen senfoni: Milli takım oley!
Hoparlörden ilk olarak, “20 dakika kaldı, haydi beyler, susmayın” sesi duyuldu. Ancak hareketlenme olmayınca, anonsu yapan, “Milli takım oley!” diye bağırdı. Bu sese de kulak veren olmadı. Bunun üzerine Genç Fenerbahçeliler (GFB) grubunun lideri, Türkiye’de statlara giriş yasağı olan amigo Sefa’ya çağrı yapıldı: “Uyumayın Sefa uyumayın” sesleri Mecidiyeköy’ü inletti. Bitime 5 dakika kala tribünlerin maça ilgisi yoğunlaştı, tezahüratlar çoğaldı.

uAmurat91
21.Kasım.2006, 19:31
Tezahürat ve organizasyondan bihaber insanlar statta olursa olacağı budur. Geçmiş olsun.

PesimiSTyLa
21.Kasım.2006, 19:49
gercktende ilk yarıda biraz bgırdılar Turkiyem bnm biricik svglim fln diye fakat golden sonra sinema filmi izler gbi mac izldiler.. Mikrofonlu amca da bagırmasa yandk :D

DisCo
21.Kasım.2006, 20:07
Takımlarımıza destek bitmişken bunu milli takıma istemek biraz saçma olsada Fatih Terim seyirci değil taraftar istiyordu. O zaman zaten ufacık olan stada sponsor davetiyeleri ile girişe bir dur denilmesi gerekiyordu.

Rezaletin böylesi.

Dakika 70: "Hadi bağırın arkadaşlar, son 20 dakika... Lütfen!!! Hadi susmayın. Yalnız bırakmayın takımımızı..." Dakika 71: "Avrupa Şampiyonasına çok az kaldı... Hadi durmayalım!" Dakika 75: "Hadi Milli Takımımızı destekleyelim. Lütfen! Lütfen!" Dakika 77: "Kırmızı-beyaz en büyük Türkiye... Bütün stat söylüyoruz, susmak yok arkadaşlar... Arkadaşlar lütfen!!!" Dakika 78: "Kırmızı, beyaz en büyük... Hadi arkadaşlar..." Dakika 81: "Milli Takım oley... Milli takım oley... Milli Takım oleeyyyy... Hadi arkadaşlar lütfen!" Dakika 82: "Arkadaşlar bırakın izlemeyi lütfen! Hadi başlayın... Milli Takım oleeeyyy.... Oooo... Oooo... Milli Takım oley" - Dakika 85: "Arkadaşlar!!! Arkadaşlar!!! Son 5 dakika, Milli Takım için hadi..." Dakika 86: "Böyle olmuyor ama lütfen!!! Haydi dağ başını duman almış... Hadi hep beraber... Dağ başını duman almış arkadaşlar!!!" Dakika 87: "Son 2 dakika...Susmayalım arkadaşlar! Hadi bütün stat ayağa... Bütün bayraklar havaya..." Dakika 89: "Hadi arkadaşlar bütün stat... Oleyyy..." Dakika 90: "Hadi arkadaşlar lütfeen!!!" Dakika 91: "Oley oley... Şampiyon Türkiye... Sonuna geldik arkadaşlar hadi... " Dakika 93: "Susmayın arkadaşlar bitiyor..."

Del Piero_10
21.Kasım.2006, 20:28
Maçtaki tek kötü olay o adamın bağrışmalarıydı.Seyircilerin uğultusu bile daha senfonikti.

Fernando Gago
21.Kasım.2006, 20:45
Ben bu durumu Rezillik olarak değerlendiriyorum ...

deniz.91
21.Kasım.2006, 20:48
Stattaki o bağıran adam tam bir rezillikti yav:D

GeNç KaRTaL
21.Kasım.2006, 21:12
2010 Dk elemelerinde bu tür şeyler için önlemler alınır inşallah.Rezaletti..

fmsmyrna
21.Kasım.2006, 21:17
Böyle saçmalık olmaz yahu zorla adam bağırttırıyolar.Milli takım maça her yaştan herkes gelicek futbol izlenilecek bağırmak şart olamaz ki

DisCo
21.Kasım.2006, 21:41
Ben bu durumu Rezillik olarak değerlendiriyorum ...

Tartışalım diye söylemiyorum. Sen nasıl olurda rezillik görmezsin demiyorum. İngilizler voovv vaavv ediyor bence dakka başı bağırmaktan daha etkili bir olaydır. Olayı şöyle söyliyim. Ben futbolcuyum. Atağa kalkıyorum. Kartal gol gol gol diye bağırsalar baskı altına girerim. Sarı-lacivert sarı - lacivert eee ne yapayım. Dağ başını duman almış bu beni nasıl etkileyecek. Bir çalım atalım taraftar voovv yapar bütün 11'i sıraya dizesim gelir. Bir çalımmda bir önemli harekette alkışlamayı bilmiyoruz. Bunlar daha etkilidir. Milli takım oley oley deseler ne olur demeseler ne olur. Eski yıllardaki taraftar yok artık. Bunun üzerine sürekli haydi diye hoparlörden adamın müdahale etmesi beni sinir etti. Saha içindekileri birde seyircileri düşünün. Hadi haydi arkadaşlar destekleyelimi anlarım. Kendisinin marşları söylemesi vs. hem komik hem rezalet.:icon_lol:

goosfraba
21.Kasım.2006, 21:45
Maçtaki tek kötü olay o adamın bağrışmalarıydı.Seyircilerin uğultusu bile daha senfonikti.

Stattaki o bağıran adam tam bir rezillikti yav:D

Yanılmıyorsam o bağıran adam Adnan Polat'tı, yani sesini benzettim :) Galiba ;;)

Fernando Gago
21.Kasım.2006, 21:47
Yanılmıyorsam o bağıran adam Adnan Polat'tı, yani sesini benzettim :) Galiba ;;)

Bende bi ara Haluk Ulusoy bağrıyor dedim :D Sıradan bir amigo(!) işte

Fıratcan Alçınkaya
21.Kasım.2006, 21:50
Türkiye'ye has bir olay yine :n: fazla üzerinde durmamak lazım zaten yabancılar anlamamıştır...:)

RaSenGan
21.Kasım.2006, 21:50

Yok artık :D

Maçta taraftar çok sessizdi.O bağıran kişi keşke hiç bağırmasaydı.Futbolcularda şaşırdı :)

Del Piero_10
21.Kasım.2006, 21:55
Onun bağırdığı sırada gol yeseydik maçtan sonra daha çok bağırmak zorunda kalırdı.

Bosna serbest vuruş kullanıyor,seyirciler yuhluyor,bu şarkı söylüyor.

anilton
21.Kasım.2006, 22:03
Adam rahatsızmıdır nedir yaaaa...:D

EreN
22.Kasım.2006, 01:05
Tezahürat ve organizasyondan bihaber insanlar statta olursa olacağı budur. Geçmiş olsun.

Eğer bu cevabın başlığa istinaden ise
SEFA kapalıda mıydı ? hayır..
peki Tribünü yönetmesi gereken ultraslan yerinde miydi (KAPALI)? Evet..
Peki tezahürat niye azdı..Hatta bazen hiç yoktu?!

Öncelikle sen TARAFTAR istiyorsun...90 DK DESTEK istiyorsun..
yapacağın şey çok basit..
-Maçı inönü veya saraçoğluna alacaktın
-Tribün gruplarına çarşı , ultraslan , gençfenerliler , belki texas , tatangalar..
biletleri normal fiyatının altına verecektin....-gizli-
-3 Tribün grubunu da aynı tribüne alacaktın
İnönü > kapalı
Saraçoğlu> maraton

O zaman baskının , tezahüratın alâsı olurdu..Böyle spiker rezaletleride yaşamazdık..

El Barto
22.Kasım.2006, 01:09
Maçın bir bölümünü sessiz izlemek zorunda kaldım bu arkadaş yüzünden. Milli takım oleyyy diye bağırırken tam bir öküz böğürtüsü gibi geliyordu televizyona ses. :) :p

uAmurat91
22.Kasım.2006, 01:13
Eğer bu cevabın başlığa istinaden ise
SEFA kapalıda mıydı ? hayır..
peki Tribünü yönetmesi gereken ultraslan yerinde miydi (KAPALI)? Evet..
Peki tezahürat niye azdı..Hatta bazen hiç yoktu?!

Öncelikle sen TARAFTAR istiyorsun...90 DK DESTEK istiyorsun..
yapacağın şey çok basit..
-Maçı inönü veya saraçoğluna alacaktın
-Tribün gruplarına çarşı , ultraslan , gençfenerliler , belki texas , tatangalar..
biletleri normal fiyatının altına verecektin....-gizli-
-3 Tribün grubunu da aynı tribüne alacaktın
İnönü > kapalı
Saraçoğlu> maraton

O zaman baskının , tezahüratın alâsı olurdu..Böyle spiker rezaletleride yaşamazdık..

Bu rezalet, orada bulunan herkes içindir, ayrım yapılamaz.. :)

TR.CaPTaiN
22.Kasım.2006, 01:15
Milli Takımımızın tezahüratı bile yok. Organizasyon desen o da yok. Rakip takımı baskı altına alma desen o hiç yok. Öğrenmemiz gereken çok şey var.

uAmurat91
22.Kasım.2006, 01:17
Bu arada şimdi kalkıp bu rezaleti ultrAslan'a yıkmak isteyen olursa, gerçekten kafası çalışmıyor derim. Bizler orada a,b,c takımı için değil TÜRKİYE için vardık. Ayrım gözetmeksizin oradaydık, Milli takımımızın yanındaydık. Doğal olarak tribünde renkten insan vardı, hiçbirisi görevini layıkıyla yapmadı..

tenten1985
22.Kasım.2006, 01:18
evet gerçekten sanki zorla bağırıyolar gibi oldu

ZiyaSerdar
22.Kasım.2006, 01:32
Adam bari Bosna topu alırken ıslıklasaydı 90 dakika boyunca taraftarı azarladı

ShevAnil
22.Kasım.2006, 01:52
Taraftarın Tezahürat Yapma Gibi Bi Zorunlulugu Yok Zorla Bagırttırırsan Kimse Bagırmaz Zaten..
Eger Tezahürat Futbolcular Içinse Futbolcular Zaten Bliyor Tüm Türkiyenin Yanında Oldugunu , Gaza Getirmek Bazen Istenmeyen Sonuçlar Verebiliyor..

koray_capello
22.Kasım.2006, 02:00
Maç kimin sahasındaysa tribünü organize etmek, bağırtmak coşturmak onun işidir, kimse gidip başkasının tribününde organize olamaz. Fatih hoca maçtan önce seyirci değil taraftar istiyorum diyordun o zaman maçı İnönü'ye alacaktın.

tenten1985
22.Kasım.2006, 02:21
Isıtıkalra laf yok iyi ıstık çaldılar top raikpteyken :)

ZiyaSerdar
22.Kasım.2006, 02:26
yok lafım taraftara değildi o bağıran adamaydı. Bizimkiker rakip takımıda yuhlamasydı adam 'hadi çocuklar hepberaber yuuuuh' diye bağıracakmıydı. Tam saçmalık...

uAmurat91
22.Kasım.2006, 02:26
"Islık" çaldılar.. :)

DisCo
22.Kasım.2006, 02:28
Galatasaraylıyım ve maç Ali Samiyen'de yorumlar öyle bir yapılıyor ki Galatasaraylılık durumumu kenara bırakarak yanaşıyorum yinede yorumların bazılarını yanlış buluyorum.

Beşiktaş stadında oynanan bütün Milli maçlarda dün akşam ASY'deki gibiydi. Kadıköye gelince stad güzel mi güzel kapasitesi büyük mü büyük peki o kadar kişi aynı anda nasıl bağıracak, Fenerbahçe maçlarına bakıyoruz. Bir grup samanyolunu söylüyor bir grup başka birşey söylüyor stad dönüyor mahşer yerine. Sadece uğultu halini alıyor. Maçın Kadıköyde oynanmasını istiyordum çünkü böyle önemli bir maçı yerinde izleme açısından kapasitesi büyüktü. Birde gol olunca 10. yıl marşı eşliğinde o kadar insanın bayrak sallaması hoşuma gidiyor. :smismileyiw2:

Bence tezahüratın devam etme süresi, seyirciden çıkan sesin yüksekliği değil öneli olan desteğin itici gücüdür. Bazen susarsın ama çok şey ifade edersin.

Milli takım için bir taraftar grubu oluşturulmadıktan sonra ne yaparsanız havadır. Yapmazsanız mikrofonlu arkadaş devreye girer. Birde ıslıklamaya kalksaydı heyecandan değil gülmekten ölecektik.

Rodrigo Tello
22.Kasım.2006, 02:33
Milli takım tribünlerini Çarşıya devretmek lazım.Böyle rezalet yaşamayız..

MeMo
22.Kasım.2006, 03:01
O anonscunun akli dengesi bozuk olabilir böyle bir şey görülmüş mü yahu?

Universal
22.Kasım.2006, 03:13
Bunları söyleyen kişi, tekstilçi birisi. Yani futbolda porf. bir görevi yok olsa gerek. Dün bunları söylemesi tamamen bir rezillikti, biz bunları engelleyemessek bari UEFA yasak getirsin. Çünkü bunların olması Bosnalıalrı baya şaşırtmış ve Türk Seyircisinin etkisiz olduğu kaanatına varmasına yol açmış olabilir.

shamur1
22.Kasım.2006, 03:16
Türkiye - Gürcistan maçı.. Yer Trabzon Avni Aker.. Fatih Tekke iLe 1-0 öne geçiyoruz.. Ama maç 1-1 bitiyor.. Ve İstanbuL basını suçLuyu buLuyor hemen !! SuçLu Trabzon Taraftarı.. Sebeb Maçta Yeterince Türk bayrağının oLmayısıymış.. Her oLayda Trabzon'u yerden yere vuran İstanbuL basını Acaba dünkü maçı nereLeriyle izLediler? Maçta çıt çıkmadı.. 1-0 önde oLmamıza rağmen biLe kimse bağırmadı,tezahürat etmedi.. Ama Orası İstanbuL cnm oLacak o kadar dımı.. Ayrıca sahadan hiç bahsetmiyorum.. baLçık sahası gibiydi.. O zeminde top oynatanLarı kutLamak gerekiyor. Ve Trabzon gibi miLliyetçi bir yerde Trabzon'Luların miLliyetçi duyguLarıyla Oynayan İstanbuL basını Bugun tek bir manşet atmadı .. Gerçekten çok yazık..

Ayrıca.. Kimse çok sevinmesin.. Bu üLke Dünya Kupasında 3. oLduğu zaman Brezilya,Çin,Kostarika,Japonya,SenegaL,G.Kore iLe oynamıştı.. Yine İstanbuL Basını Sırf ŞenoL Güneş teknik adam da diye bu takımLarı küçümsedi.. neymiş efendim Şans eseri 3.oLduk yok kötü takımLarla oynadık dediler. Peki Şimdi sizlere soruyorum.. Şuanki grubumuzu zormuydu ? Bu grupta tek rakibimiz Vardı O da Yunanistan.. e biz naptık Yunanistan dan 7 puan fark yedik.. ha MaLta,MoLdova,Bosna,Macaristan ve Norveç gbı sıradan takımLar kötü takım değiL diyorsanız o başka.. Yahu Kimi kandırıyorsunuz bu neyin başarısı.. böyLe bir gruptan FutboLcularımız başında hoca oLmadan en az 2. oLurlardı zaten

tenten1985
22.Kasım.2006, 04:01
O bağıran adam buüdn Knal D habere çıktı ünlü bir iş adamıymış :)

goosfraba
22.Kasım.2006, 05:57
O bağıran adam buüdn Knal D habere çıktı ünlü bir iş adamıymış :)

Her ne kim olursa olsun, onun yüzünden FİFA'dan ceza alacağız ;;)

arkadaşla ben bir an sahaya hayvan girdi sandım:d o nedi çok komikti gerçekten 32 binkişi yanlış stadtan gelemedi gidip bide bağır diyorsun

fmsmyrna
23.Kasım.2006, 01:24
Bağıran adam İsviçre maçında sahada olan uzun beyaz saçlı işadamı.Yahu o adamın o rezaletten sonra ne işi var o tribünde

Fietra 10
23.Kasım.2006, 01:50
Bir daha Samiyen'e maç verilmez umarım..Saha berbat tribün desen ortada..

Fıratcan Alçınkaya
23.Kasım.2006, 02:00
Saraçoğlu yada İnönü de oynanması lazım Galatasaray oynamak istemiyor Ali Sami Yen de ama gidiliyor son 2maç oraya veriliyor... Organizasyon her yönüyle 0 dı bence...

BlackEagle19o3
23.Kasım.2006, 16:32
Organizyon berbattı.Ben de böyle önemli maçların İnönü veya Saraçoğlu'na verilmesi gerektiğini düşünüyorum...

extensor
24.Kasım.2006, 18:40
ben galatasaraylıyım ali samiyen berbat orası stad değil ben galatasaray taraftarıyım galatasaray taraftarı uyuyor ses çıkmıyor hıncal uluç un gs- gençlerbirliği maçındaki taraftar yorumunu dinleyenler bilirler galatasaray taraftarı tutturmuş bir na nana na na dklarca sinir bozucu bir şekilde bu melodiyi söylüyorlar

maç inönüde oynansın beşiktaşlı taraftarlar yani çarşı bedava trübüne alınsın bir bağırsınlar milli gol gol gol diye bosnalılar maçı bırakıp ülkesine gider :D

ForeverSuperior
26.Kasım.2006, 17:21
Bağıran adam niye GFB liderine bağırdı. Ya uA maça gelmedi ya da GFB Ali Sami Yen stadında bile kontrolü eline almıştı. Maç Kadıköy'de olsaydı, Sefa Abi zaten uyumazdı. Maç Ali Sami Yen'de ama uA ortada yok. Sorumluluk yine GFB'nin üstüne kaldı.

trpeace
26.Kasım.2006, 17:32
yeni açıkdaydım hiç mi bağırmaz taraftar ya kapalı özellikle hiçbişey yapmadı sustular ufak bir mırıldandılar o kadar
ilk yarı eski açık baya olaya el attı ama 2. yarı onlarda sustu bizim anamız ağladı ses kalmadı yinede sustu herkes numaralıda bir abim sağolsun elinden gelen
bütün gayreti gösterdi 2. yarı kim tam seçemedim ama helal olsun ona :)
en güzelide bütün stada meksika dalgalanması yaptırmasıydı
kapalı biraz uyuzluk yaptı ama sonunda başardık :D