Log in

View Full Version : Pele'de Galatasaraylı

DisCo
23.Kasım.2006, 17:15
Efsane futbolcu, Brezilya'da Galatasaray'a sempati duyulduğunu söyledi.

Futbolun yaşayan efsanesi, Milli Takımımız’la ilgili olarak da “Avrupa Şampiyonası’na gidiyorsunuz. Ancak benim kafamda Dünya Kupası finalleri var, Türkiye’yi oraya da bekliyorum” ifadelerini kullandı

Pele, onuruna Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen gala yemeğinde, futbol literatürüne “Berlin Panteri” olarak geçen eski milli kalecilerimizden ve Akşam yazarı Turgay Şeren’e samimi açıklamalarda bulundu. Bundan tam 15 yıl önce Frankfurt’ta düzenlenen bir kitap fuarında tanıştığı Şeren’le koyu bir sohbete tutuşan Pele, Türkiye’de tuttuğu takımı açıklayarak ezeli rekabete yeni bir boyut kazandırdı. Futbolun yaşayan efsanesi, “Fenerbahçe, Milan’dan sonra kadrosunda en çok Brezilyalı oyuncu bulunduran ikinci takım. Bu nedenle tabii ki ülkemde biliniyor. Ancak Brezilya’da herkes Galatasaray’ı tanır. Ben de Galatasaraylı’yım” dedi

G.AFRİKA’DA BULUŞALIM

TÜRK futbolunun çıkışını yakından takip ettiğini vurgulayan sambacıların kralı, geceye katılan Nobre ve Alex için de “Türk futbolunu çok iyi temsil ediyorlar. Burada kendilerini bir kez daha alkışlıyorum” diye konuştu. A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde gösterdiği performansa değinen Pele, “Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne gidiyorsunuz. Ben de oraya geleceğim. Sizi de finalde görmek isterim. Ama benim kafamda esas Dünya Kupası finalleri var. Türkiye’yi Dünya Kupası’nın düzenleneceği Güney Afrika’ya da bekliyorum” ifadelerini kullandı.

YARDIM İÇİN BURADAYIM

PELE, onuruna verilen gala yemeğinde ise “Herkes burada olma sebebimi biliyor. Bu projenin çok daha iyi olması için, zor durumdaki insanlara ve çocuklara yardım etmek için aranızdayım. Unicef ve Unesco için yaptığım gibi yardıma muhtaç insanlar için buradayım” şeklinde konuştu.

Söylenecek bir şey yok!

Gecede hazır bulunan iki eski takım arkadaşı Alex de Souza ve Mert Nobre birbirleriyle sohbet edip hasret giderdi. Nobre kendisine yöneltilen, “Beşiktaş neden büyük takımlara karşı başarılı sonuçlar alamıyor?” şeklindeki soruya, “Büyük maçları kaybettik. Ama bu geçmişte kaldı. Geçmişte yaşamanın bir anlamı yok” cevabını verdi. Brezilya asıllı Türk futbolcu, “Beşiktaş’ın artıları ve eksileri neler sorusu üzerine de “Öyle bir durumdayız ki şu anda açıklama yapılacak bir şey yok. Saha içinde oynayıp, olayları çözmeye çalışacağız” dedi. Türkiye’nin 2002 Dünya Kupası’ndaki gibi Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olacağına inandığını vurgulayan Beşiktaşlı oyuncu, Ay-Yıldızlı formayı giyebilmesi için önce kendi takımında 11’de yer alması gerektiğini de belirtti. Nobre, “Beşiktaş sezon sonunda ipi göğüsler mi?” sorusuna ise “Bunu düşünmemiz ve bunun için çalışmamız gerekiyor” yanıtı verdi.

Akşam

Fietra 10
23.Kasım.2006, 17:19
Maradona'da Rizeli..bırakın yahu sempati duymak ile Galatasaraylı olmak aynı şey mi..

DeNiZ_1903
23.Kasım.2006, 17:22
Pele'nin Dünya'nın en güze konumlul stadı İnönü Stadı dediği günleri hatırlıyorum

BlackEagle19o3
23.Kasım.2006, 17:25
Bu işler çığrından çıktı.Bir ara da Felipe Massa Fenerbahçe'li diye haber çıkmıştı:p

El Comandante
23.Kasım.2006, 17:59
Pele Galatasaray`liyim dememis ki.
Brezilyada herkes Galatasarayi tanir,bu yüzden benim sempatim var diyor(:

Bütün dünyanin bizi tanimasi da cok dogal zaten (:

UEFA Kupasini aldigimiz sene Tv gelirleri tavan yapmisti,hatta yanilmiyorsam Uefa kupasi tarihinde Tv gelirlerinden en cok para kazanan 2.kulüp Galatasaraydir.Baska Arap ülkeleri dahil,bütün DÜnya Galatasarayi tanir...

uAsamet91
23.Kasım.2006, 18:05
Dünyadaki her insan gibi Pele'ninde Galatasaray'a sempati duyması doğaL:)

Memedov
23.Kasım.2006, 18:09
Pele Galatasaray`liyim dememis ki.

Ancak Brezilya’da herkes Galatasaray’ı tanır. Ben de "Galatasaraylı’yım" dedi

Demiş, demiş.

Sadece brazilya´da değil avrupa´da Galatasaray´ı tanıyan çok. Sempati duyması doğaldır ama Galatasaraylı olduğuna pek inanmıyorum.

Fietra 10
23.Kasım.2006, 18:09

kendimi bi an uzaylı hissettim:)

Universal
23.Kasım.2006, 18:13
Bunun açıklamısı şuna benzemiş, ben Fenerbahçeliyim ama aynı zamanda Napoli ve Man. City'i tutuyorum tabii bu olmaz sadece bu iki Avrupa takımına sempati duyuyorum. :)

Rsa
23.Kasım.2006, 18:16
Ben Galatasaraya'a sempati duymuyorum.O zaman dünyadaki her insanda duymuyor.

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2006, 18:17
Zico ile konuşmuyor!

Perakende Günleri için Türkiye'ye gelen Dünya futbolunun unutulmaz yıldızı Pele ile Brezilya'nın efsane oyuncusu ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun yıllardır konuşmadığı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'na ayak basar basmaz, "Teknik direktörlüğünü beğeniyorum" diye demeç veren Pele için önceki akşam Sait Halim Paşa yalısında verilen yemeğe özel olarak davet edilmesine rağmen katılmayan Zico'nun, kendisine "Beyaz Pele" denmesine de çok sinirlendiği ileri sürüldü.

Pele'nin çok öncelerde yaptığı bir açıklamada, "Benim veliahtım Socrates'tir" ifadelerini kullanmasına Zico'nun tepki verdiği, iki oyuncunun bakanlık görevlerinde bulundukları sıralarda da sürekli sürtüştükleri bildirildi.

Pele'nin, Alex ile Nobre ile bir araya geldiğinde, "Türk futbolunun yaptığı çıkışı ilgiyle izliyorum. Türkiye'de çok sayıda Brezilyalı futbolcu forma giyiyor. Alex ve Nobre, Türkiye'de, Brezilya'yı çok iyi temsil ediyorlar. Burada kendilerini bir kez daha alkışlıyorum" açıklamasını yapması ve geceye katılmayan Zico'dan hiç söz etmemesi de dikkat çekti.

Bu arada Pele'nin, bir TV kanalını gezerken, "Ben Galatasaraylıyım. Brezilya'da da, daha çok Galatasaray tanınır" ifadelerini kullanmasının, yine Zico ile arasındaki sorundan kaynaklandığı da ileri sürüldü.

Kaynak : Milliyet

KaF KeF
23.Kasım.2006, 18:19
Sempati duymakla O Takımı Tutmak aynı şeymi*?

El Comandante
23.Kasım.2006, 18:24
Demiş, demiş.

Sadece brazilya´da değil avrupa´da Galatasaray´ı tanıyan çok. Sempati duyması doğaldır ama Galatasaraylı olduğuna pek inanmıyorum.

Mehmet simdi sen inaniyormusun Pelenin böyle birsey dedigine ?

Yani gazetecilerin,sirf haber olsun diye bunu böyle tercüme ettikleri aklindan gecmiyor mu ?

Rodrigo Tello
23.Kasım.2006, 19:25
Ronaldinho'da Fenerbahçeli :) Bu işler cılkından cıktı.Birileri buna dur desin..

uAburak89
23.Kasım.2006, 19:27
Harbi Galatasaraylıysa Kapalıya bekleriz.. :D

GeNç KaRTaL
23.Kasım.2006, 20:06
Pele Galatsaray'lı olsa ne olacak ki? Basın işte.Haber bulamadıklarından ne yapacaklarını bilemiyorlar..

Fernando Gago
23.Kasım.2006, 20:18
Haber doğru mu ondan da pek emin değilim ama Pele gibi bir efsaneden bu sözlerin çıkması güzel benceTürkiye futbolunun tanınması açısından önemli

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2006, 20:30
Haber doğru mu ondan da pek emin değilim ama Pele gibi bir efsaneden bu sözlerin çıkması güzel benceTürkiye futbolunun tanınması açısından önemli

aynen katılıyorum o yada bu şekilde takımlarımızdan herhangi birinin başka ülkelerde konuşulması futbolumuz için güzel şeyler.

Aykan19o3
23.Kasım.2006, 20:32
Bu işler çığrından çıktı. :D Adam sempatim var demiş gittiler Gs'li yaptılar Peleyi. :D

Ama bir Türk takımını tanıması güzel birşey. ;)

GeNç KaRTaL
23.Kasım.2006, 20:35
Yapmayın arkadaşlar.Bu kadarda küçültmeyelim takımlarımızı.Ne demek Pele'nin Galatasaray'ı tanıması güzel.Futbolu takip eden çoğu kişi tanır..

travis1903
23.Kasım.2006, 20:38
pelede ne yanar döner adammış zamanında Beşiktaş formasıyla poz vermişti bu adam
gerçi muhabir sayesinde vermiş bulundu pozu ama olsun :)

http://www.ntvmsnbc.com/news/67635.jpg

:0:

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2006, 20:44
Trabzondan da Pele ile ilgili bir atılım bekliyoruz. :)

BASQUE
23.Kasım.2006, 20:49
hAzmedin arkadaşlar adam GALARASARAYA SEMPATİ DUYUYOR.NE VAR BUNDA YANİ

travis1903
23.Kasım.2006, 20:52

inceden inceden laf sokma arayışına girme istersen...
bir espri olarak al şu son koydugum resmi

GeNç KaRTaL
23.Kasım.2006, 20:55
hAzmedin arkadaşlar adam GALARASARAYA SEMPATİ DUYUYOR.NE VAR BUNDA YANİ

Tamam abi hazmetmeye çalışacağım.Ne önerirsin?:schaf:

Roberto Baggio
23.Kasım.2006, 21:21
Galatasaray Dünya'da tanınan bir takım,marka bu sözler çok doğal Galatasaray'lı değildir ancak sempatisi olması çok normal gurur duyuyorum Galatasaray ile...

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2006, 21:41
inceden inceden laf sokma arayışına girme istersen...
bir espri olarak al şu son koydugum resmi

kesinlikle laf sokma gibi bir düşüncem yoktu. sen öyle anlamışsın

bir espri olarak al o yazdığımı.

Fietra 10
23.Kasım.2006, 21:41

kimsenin haberi yok burada açıklıyorum..Özkan Sümer Aurelio'yu Pele'nin önerisiyle Trabzon'a getirdi ve Pele'ye bu kârlı transferden dolayı Trabzonspor forması hediye etti :p nasıl :)

Fıratcan Alçınkaya
23.Kasım.2006, 22:39
üffff yani bakın bu tarz bir haber sadece Türkiye'de olur başka bir yerde bulamazsınız:)

DisCo
24.Kasım.2006, 02:14
Konu aslında magazin yönüyle ortaya çıkıyor.Pele'de Galatasaraylı başlığı kullanılmasa dikkat çekmezdi. Benim düşüncem Pele, Galatasaraylıymış yada bilmem kim Galatasaraylıymış. Biz kendimize yeteriz. Ronaldinho,Messi kolkola Galatasaray dışında bir takımın formasıyla poz verip, biz bu takımlıyız derlerse ne kıskanırım ne ağrıma gider. Kendileri kaybetmiştir ilerde anlarlar.

Burada doğruluğunu bilmediğim ama hoşuma giden kısım şudur. Galatasaray-Fenerbahçe rekabetini iyi biliriz. İşi biraz mahalle sohbetine dökersek Fenerbahçe bizim oyuncuları alıyor diye tanıyoruz almasaydı kim tanır Feneri. Galatasaray'ı ise herkes bilir. Olayın özeti budur.

extensor
24.Kasım.2006, 17:22
neden hepimiz beyaz showa katılmış gereksiz sanatçıların ben x takımlıyım demesinden sonra x takıma tezahurat yapan angutlar gibi yorum yapıyoruz ki

yahu arkadaş ben galatasaraylıyım pele galatasaraylı olsa ne olur olmasa ne olur banane pele den ben trakyalıyım bir gün fenerbahçeli bir arkadaş dediki apdullah öcalan galatasaraylıymışş eee ne yapayım şimdi bırakayımmı galatasaraylı olmayı yada atatürk fenerbahçeliymiş bendemi fenerbahçeli olayım

ya arkadaşlar kim kimi tutarsa tutsun ben futbolu seviyorum bırakın pele gs tutsa ne olur tutmasa ne olur çocuk gibisiniz

kızmayın sakın ha düşünün bi kere hak vereceksiniz

saygılar