PDA

View Full Version : Türkiye 2020'ye aday oluyor

Universal
30.Kasım.2006, 21:04
http://www.sporx.com/images/86/138/4916_B_basesgioglu001.jpg

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemek için aday olacağını söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2. Kayak Sempozyumu ve Sergisi'nin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Futbol Federasyonu ile ilgili olarak yapılan yasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesinin futbol ailesine hayırlı olmasını dileyen Bakan Başesgioğlu, "Federasyonumuzun kuruluşuna ilişkin yasa değişikliği meclisimizden geçti. Bilindiği gibi FIFA ana statüsüne uygunluk sağlamak adına bu değişikliği yapıyoruz. Bu da parlementoda büyük bir çoğunlukla kabul edildi ve Kulüpler Birliği de bunu destekledi. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladıktan sonra değişiklik yapılacak. Türk futboluna yeni bir yol haritası çizilmiştir. Tüm futbol ailesine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Vücudunda doping maddesi çıkan ve düzenlediği basın toplantısında doping maddesi almadığını belirten milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Başesgioğlu, "İşlerin bu noktaya gelmesinden son derece üzgünüz. Kendisi ve Türk atletizmi adına üzgünüz. Eğer kendisine haksızlık yapıldığına dair çok kuvvetli emareler ve ellerinde delilleri varsa, bakanlık olarak Süreyya Ayhan Kop'un hakkını sonuna kadar savunuruz. Bu noktada, uluslararası kuruluşlar nezdinde çok güçlü argümanlarla çıkmamız lazım. Arkadaşlarımız durumu araştırıyor. Bir haksızlığa uğrama durumu varsa, Süreyya Ayhan Kop'un mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Süreç inişli-çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Keşke böyle bir şey olmasaydı da bu duruma gelmeseydik" dedi.

Bakan Başesgioğlu, Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemek için aday olacağını belirtti. Olimpiyatları gerçekleştirmenin nihai hedefleri olduğunu belirten Bakan Başesgioğlu, "2020 Yaz Olimpiyat Oyunları bizim nihai hedefimiz. Bunun müracatı için belli süreler var. Bu süre içinde hazırlıklarımızı yapıp, tesislerimizi bitirip, diğer sportif branşlardaki hazırlıklarımızı tamamlayıp 2020 Olimpiyatları'na güçlü bir aday olduğumuzu ilan edeceğiz. Sadece ilan etmekle olmaz. Çalışmak çok önemli. Yabancı uzmanlar geldiğinde, 'Türkiye'de olimpiyatlar yapılabilir' diyebilmeleri gerekli. Müracat süreci başladığında adaylığımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı Londra'nın kazanmasının ardından Türkiye, üst üste 2 Avrupa kentine olimpiyat oyunları düzenme hakkı verilme ihtimali az olduğu için 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için adaylık başvurusu yapmama kararı almıştı.

uAsamet91
30.Kasım.2006, 21:13
2020 çok geç:D.Ama alırsak iyi başarı oLur

bursa_mc
30.Kasım.2006, 23:59
Kim öle kım kala :D

Sekopej
01.Aralık.2006, 00:04
İstanbul'dan vezgeçip İzmir için başvurmaları lazım artık. İstanbul için kaç kere başvurdular sonuçsuz kaldı. Akdeniz Oyunlarını, Üniveriste Oyunlarını sorunsuz ve seyirci ortalaması yüksek bir şekilde yapan İzmir örneği var ortada. Expo alınırsa zaten İzmir baştan aşağıya değişecek.

Universal
01.Aralık.2006, 01:01
Serkan,

Milano dururken bize böyle bir organizasyon vereceğini sanmıyorum. Sonuçta Milano İzmir'den kat kat gelişmiş ve AB üyesi bir ülkenin şehri ayrıca moda sektörünün lideri bu yüzden Turist çok çekiyor. Expo zor gibi.

İzmir'de olimpiyat iyi olur ama İstanbul büyük bir şehir o yüzden Olimpiyatları kaldrabilecek tesisler ve teknoloji olarak daha büyük imkanlara sahip sonuçta İstanbul İzmir'den daha çok seyirci çeker. Zaten İstanbul'un isim kaliteside var. Gelen seyirciler hem tarihi yerleri gezer hemde olimpiyatları izler İzmir'e göre daha fazla gelir getirir.

Zaten hangi şehir olursa olsun Türkiye'ye vereceklerini sanmıyorum.

Sekopej
01.Aralık.2006, 01:12
İşte tesis diyorsun, peki İzmir'deki tesisleri biliyor musun? İstanbul'un gezilecek tarihi yerleri kadar İzmir'in de var. Meryem Ana'nın evine gelmek isteyen milyonlarca hristiyan var.;;)

İzmir'de yapılmış örnekleri yazdım, İstanbul'da nufüs çok olabilir ama İzmir'de katılım daha çok olacaktır. Artık ezberi bozmak gerekiyor, İstanbul diye tutturmayalım, bu ülkede başka şehirler olduğunun da farkına varalım. F1 İzmir'in elinden alındı, İstanbul'da son yarışta tribünleri gördük.

Expo olayını ise çok yakından takip ediyorum, Mart'ta İzmir'in kazandığı açıklandığında seninle konuşmak isterim. Expo'nun felsefesini önce anlamak gerekiyor, İzmir şu anda Milano'dan daha şanslı konumda. AB üyesi olması birşeyi değiştirmez, AB üyesi olma zorunluluğu yok, moda sektörünün lideri olmasının da bir etkisi yok, İzmir'in teması sağlık, Milano'nun gelecek.

Ayrıca İzmir'e verilirse ilk defa bir müslüman ve orta doğu ülkesinde yapılmış olacak. Bu açıdan da daha avantajlıyız. Neyse Expo'yu böyle başka bir konuda konuşmak yersiz, onun için konu açsak orası bile yetmez.:)

Yerel Yönetim ile Hükümet arasında sorunlar olsa da bu konuda kol kola çalışıyorlar. Mart'ta açıklanacak kararı bekliyoruz.

Olimpiyatlar için ise görüşüm, gelirler İstanbul'u dolaşırlar, aday oluruz, sonra da seçilemeyiz. Bu sefer hiçbir şey yapmadan 2024 için aday oluruz, yine aynı son...

Universal
01.Aralık.2006, 04:32
İstanbul'da gezilecek o kadar yer varki, hergün biryeri gezersin ama şu gerçek İstanbul'da çarpık kentleşme en büyük sorun verilemsse tek bu neden ile verilmez ama gelen turistler bir gün Galata Kulesine diğer gün Sultanahmet'e sonra ki gün Beyoğlunda ki bir kilise(ismini unuttum) vs...

Herneyse şehirleri tartışmayalım yeterki olimpiyatı alalım ama niye iki şehir birden alamıyor ki Almanya hem Münich hem Hamburg ile katıldı aynı anda bizdede İmzir ile İstanbul ortak katılabilinir. Sonuçta karayolu ile beş saat uzaklıkta havayolu ile ise bir saat.

Expo gibi bir fuarın Türkiye'ye verileceğini düşünmüyorum ama şimdi gördüm Milano Belediye Başkanı özel hayatında büyük sorunlar var eğer bu avantaj sağlar ise alırız aksi halde zor.

F1 gelince yakın bir gelecekte Bodrum'a yapılması planlanıyor İzmir gene şansız bu konuda ama İzmir ile Bodrum arası iki-üç saat arası karayolu ile gene İzmir'e yakın sayılır tabii bana göre trafikte iki-üç saat normal çünkü İstanbul'un ikiucuna anca bu saatte gidebiliyorsun.

Sekopej
01.Aralık.2006, 04:37
Ben F1'in Eccleston'un beğenmesiyle İzmir'e yapılması beklenirken İstanbul'a karar verilmesinden bahsettim.

Expo'yu da neden vermezler Türkiye'ye diye düşünüyorsun anlamıyorum. Neyse tekrardan girmeyelim Expo konusuna ama ben yakından takip ediyorum, İzmir'in şansının daha fazla olduğunu tekrar söyleyeyim. Dediğim gibi martta görüşürüz.:)

Universal
01.Aralık.2006, 04:41
Nedenim bütün Dünya Türklere ayrı bir göz ile bakıyor, herkese bir garip geliyoruz sadece Türkiye'ye gelip Türk Halkı ile iletişime geçenler bizi seviyor. Dünya'da olan bu önyargı yüzünden alamıyacağımızı düşünüyorum her ikisinide eğer alırsak ben burada senin karşında utanmaya hazırım. :) Alırsak İzmir'e gelebilirim.