PDA

View Full Version : İsviçre ile Karşılıklı Barış

BeeTLeJuiCe
02.Aralık.2006, 17:51
http://img132.imageshack.us/img132/2507/6933bgruphocalar001dc2.jpg

Karşılıklı barış
6 Kasım 2005'te Şükrü Saracoğlu'ndaki Türkiye - İsviçre maçında çıkan olaylardan sonra iki takımın Euro 2008'de aynı gruba düşmesi haliyle 'gerilim' ihtimalini ortaya çıkarsa da iki taraf da itidal çağrısı yaptı.

İsviçre Teknik Direktörü Kobi Kuhn, "Türkiye'yle aramızda sorun yok. Birçok kişi, unutulması gereken bu olayları uzun süre ve gereksiz yere gündeme taşıdı ama ben, Euro 2008'de adil bir maç oynayacağımıza inanıyorum. Taraftarlar arasında da bir sorun çıkmayacaktır. Biz, ev sahibi olarak tüm takımları en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız" diye konuştu.

İsviçre'nin kaptanı Alex Frei de her ne kadar "O zamanki kavgadan doğrudan zarar gören Stephane Grichting ve Benjamin Huggel gibi oyuncular yaşananları kolay kolay unutamayacaktır" dese de Fatih Terim'in kuradan sonra kendisiyle kucaklaştığını dile getirerek "Terim olanları unutmuş. Ben de unuttum" ifadesini kullandı. Terim de bu çağrıya "Sahada olan sahada kalır" sözleriyle karşılık verirken grubu "En az C Grubu'ndakiler kadar güçlü ekiplerle eşleştik" diye yorumladı.

2002 Dünya Kupası'nda zafere taşıdığı Brezilya'yla, Türkiye'yi iki kez yenen Portekiz'in çalıştırıcısı Luiz Felipe Scolari ise "Türkiye güçlü bir ekip" dedi. Çeklerin hocası Karel Brückner de "Grubun iyi mi kötü mü olduğu hakkında konuşmak istemiyorum. Gruptan çıkarsak tatmin olurum" diye konuştu

Kaynak : Radikal

Aşk-ı Şehir
02.Aralık.2006, 17:54
Takımlar barış yapabilir ama asıl sorun taraftarlar.

Fernando Gago
02.Aralık.2006, 23:50
Misafir olarak gidiyoruz tabi ki barış olacak :p

TürkuAz
02.Aralık.2006, 23:51
Formalite, herşey sahada belli olacak. Ev sahibi olmaları gerçeği hiçbirşeyi değiştirmez, karşılarında TÜRKLER olacak..

remake
03.Aralık.2006, 21:55
Olaysiz, temiz bir galibiyet alsak Isvicreye karsi cok mutlu olacagim.