crazzy
12.Aralık.2006, 08:04
Haziran ayında düzenlenecek Euro 2008'in ev sahiplerinden olan ve Türkiye ile aynı grupta yer alan İsviçre Milli takımında, dizinden operasyona girecek olan defans oyuncusu Patrick Mueller'in 6 ay sahalardan uzak kalacağı ve turnuvaya yetişmesinin mucize olduğu açıklandı. Dizindeki eski sakatlığından dolayı formasını giydiği Lyon takımında bu sezon sadece 1 lig maçında görev alan 30 yaşındaki futbolcu, Cumartesi günü Lyon gençleriyle yapılan antrenman maçında 40. dakikada yeniden sakatlanarak büyük bir şanssızlık yaşadı.Sağ diz bağlarından önümüzdeki hafta bıçak altına yatacak olan defans oyuncusu, SDA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ameliyat olmamak ve Euro 2008'de görev almak için elimden geleni yaptım ancak kendi geleceğimi de düşünmek zorundayım. 6 ay yokum ve turnuva Haziran'ın başında start alacak. Turnuvada seyircimizin önünde ülkeme yardım olmayı çok istiyordum ancak oynama şansımı 100.000'de 1 olarak görüyorum" dedi.Daha önce Basel, Mallorca, Grasshoppers ve Servette takımlarının da formasını giyen tecrübeli defans oyuncusu, 2006 Dünya Kupası'nda da görev aldığı İsviçre Milli takımının formasını 76 defa giymiş ve 3 de gol atmıştı.7-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 13. Avrupa Şampiyonası'nda görev alamayacak olan Lyon'lu futbolcunun yokluğunda, İsviçre Milli takım defansında Philippe Senderos'un yanında bir diğer Arsenal'li Johann Djourou'nun görev alması bekleniyor.