View Full Version : BJK İlk yarı değerlendirmeleri
Aydin
23.Aralık.2006, 23:42
Beşiktaş'ın ilk yarı ve avrupa genel performansını burada tartışabilirsiniz.
eXcitinG
24.Aralık.2006, 06:30
GeneL oLarak bakıLdığında; yönetim, futboLcuLardan isteniLen verim konusunda şu an itibari iLe oLdukça iyi bir konum deniLebiLir.
Avrupa da Şahane bir LiverpooL zaferi dışında tipik Avrupa takıntısı geLeneğini sürdürdük.
Takımda iLk yarı itibari iLe öne çıkan isimLer Serdar özkan, TeLLo, Bobo, A.Tandoğan ve DeLgado.
Beşiktaşın ikinci yarıda ŞampiyonLuk yoLunda iLerLemesi için Bir savunma ve bir Pivot santrafor transfer etmesi gerekiyor. Defansa tecrübeLi, topu oyuna sokabiLecek bir isim aLınırsa ve İLeri uçta da sırtı dönük oynayabiLecek kapasitede bir forvet oyuncusu aLınırsa Beşiktaş ikinci yarının en büyük favoriLerinden birisi oLacaktır. Gerek ezeLi rakipLeri iLe bütün maçLarını en büyük kozu oLan İnönüde oynayacak oLması gerekse rakipLerine oranLar Avrupa arenasında maç yapmayacak oLması bu avantajı sağLıyor.
GeneL oLarak Beşiktaş kapasitesinin aLtında ama geLişen oLayLara bakıLdığında kapasitesinin üstünde bir performans sergiLedi iLk yarıda. Tabi bu tamamen benim görüşüm.
Ilhan
24.Aralık.2006, 06:48
Beşiktaş'ın kırılma noktası şu meşhur kırmızı kartların havada uçuştuğu Samsun maçı. Ondan beridir takımın göze hoş gelen, beni tedirgin etmeyen bir futbol oynadığını göremedim.
Beşiktaş'ta sorunlar çok fazla. Orta sahanın defansif oyuncularının hücum yönleri çok zayıf. Ayrıca rakibin kontra ataklarında garantörlük yapamıyorlar. Önlerindeki hücumcular çok çıt kırıldım oyuncular. Delgado olsun Serdar Özkan olsun, Ricardinho olsun. Bir kere hücumda ayakta durabilecek bir adam lazım. Kuvvetli, Baptista tarzında. DM mevkisine de Giunti gibi birisi lazım. Kafasıyla top oynayan.
Defansta bekler bek değil. Üzülmez'in fiziğinden başka bir artısı yok. Defansif açıdan sıfır. Ofsayt taktiğini bozan yegane futbolculardan. Artık yaşlandı, geriye dönüşlerde sıkıntı yaşıyor. Tandoğan da aynı şekilde. Düz futbolcu. Defansif açıdan zayıf. Beklere mutlaka takviye yapılmalı, mutlaka.
Forvette Bobo çok iyi, tam Beşiktaş'lık oyuncu. Nobre de iyi bir yedek bence. Ben olsam Gökhan Güleç'i bu takımın üçüncü forveti yaparım, Higuain'i yollarım.
Takımın transfer politikası çok hatalı. Para yok diye alınan Diatta yılda 1 milyon avro alıyor. Higuain de öyle. Ben olsam genç, başarıya aç adam alırım.
eXcitinG
24.Aralık.2006, 06:55
SöyLedikLerinin hepsine katıLmakLa beraber iLhancım, sadece Tandoğan oLayına katıLmıyorum. Tandoğan çok iyi oynuyor gerek hücuma destek vermesi gerekse defansif açıdan zayıf oLmasına rağmen (biLiyorsun Tandoğan asLında bir hücum oyuncusudur) eLinden geLenin fazLasını biLe yapıyor. Eğer o mevkii de onun oynadığı maçLarda Serdar kurtuLuş oynasaydı daha vahim durumLar oLabiLirdi.
Ilhan
24.Aralık.2006, 07:12
SöyLedikLerinin hepsine katıLmakLa beraber iLhancım, sadece Tandoğan oLayına katıLmıyorum. Tandoğan çok iyi oynuyor gerek hücuma destek vermesi gerekse defansif açıdan zayıf oLmasına rağmen (biLiyorsun Tandoğan asLında bir hücum oyuncusudur) eLinden geLenin fazLasını biLe yapıyor. Eğer o mevkii de onun oynadığı maçLarda Serdar kurtuLuş oynasaydı daha vahim durumLar oLabiLirdi.
Hayrettin abi, Tandoğan 3-5-2'nin WBR'si olarak en iyi performansı sergiler bence. Hatırlarsan Lucescu zamanında takım savunma yaparken savunma 5'leniyordu, hücum ederken hücum eden kanat ileri çıkınca savunma 4 kişi kalıyordu ve gelen kontralar daha iyi karşılanıyordu. Şimdi Tandoğan ileri çıkınca geride kalan 3 defans onun boşalttığı yerleri doldurmakta sıkıntı çekiyor. Bunun çözümü Gökhan Gönül kadar hızlı olmak belki de, veya dayanıklı olmak.
Fıratcan Alçınkaya
24.Aralık.2006, 07:38
Taraftarın Ertuğrul Sağlam'a sahip çıkması çok güzel bir şey. Açıkça söylemek gerekirse bu tribünler çok kişiye sövdü,istifaya çağırdı,yuhaladı 8-0 lık L'Pool malübiyeti 5haftamı ne galibiyet hasretine rağmen takım adeta komada iken Hocasına sahip çıktı ne olursa olsun bende aynı şeyleri düşünüyorum. E.Sağlam Avrupa'ya dahi gidemesek takımda kalmalı...
Lige iyi başladık Avrupa'da gruplara kaldık herşey güzeldi aslında.. Ama gel görkü Anfield Road stadında alınan malübiyet takımın üstüne kara buluy gibi çöktü çok az kişi takım bu krizden bu kadar çabuk kurtulurdu. 17 Hafta durmadan eleştirilen Beşiktaş sadece liderin 3puan gerisinde ve 2.dönem derbileri evinde puanları az da olsa kırpılmış şekilde 4. Şampiyonlar Liginde Porto-L'Pool deplasmanları dışında ezildimiz maç yok diğer 4maçın 3nde daha iyi oynadık Marsilya deplasmanında hafif Marsilya baskısı altında ortada giden bir maç vardı.
Hakan Arıkan ve Rüştü güven vermiyor.. Yinede iyi olacaklarına inanıyorum.
Ligin en az gol yiyen takımları arasındayız. G.Zan zaten camadam topa vururken bile sakatlanıyor.. İ.Toraman gerek Milli Takımda gerek Beşiktaş'ta çok yıpratıldı yinede iyi oynuyor çok daha iyi oynayabilir bu kaliteye sahip. Baki Vatan Millet Sakarya oynuyor zaten Allah Yardım ediyo valla son Manisa maçında iyi kurartdık..:) İ.Üzülmez eski randımanında değil yinede kaptan ilerleyen yaşına rağmen sol şeritin cefakar ismi. Koray ara ara oynuyor stoperde o da fena değil görev adamı.
En iyi bölge orta saha iyi bence ligde Delgado çok iyi maçlar çıkardı takımı sırtladı Riacrinho baskısı kalkınca üstünden kendini iyice gösterdi.S.Özkan Tello iyilerdi. BoBo zaten harikaydı...
2.Yarıda iyi bir takviye ile takım yine gecen sene olduğu gibi aniden zirveye yürüyebilir. Ertuğrul Sağlam takıma adını Altın harfler ile yazdıracak inanıyorum.2-3 oyuncu ile sorunlar var o da en yakın zamanda çözülür umarım. Takımın üstünde Avrupa Baskısı yok son 2senedir Türkiye Kupasınıda alıyoruz artık gözümüz Lig Şampiyonluğunda inş. kazanırız..
eXcitinG
24.Aralık.2006, 17:26
Bence beşiktaş çok iyi bir yabancı stoper aLsa. ŞöyLe topu da oyuna sokabiLecek tip tam 3-5-2 Lik takımız ve çok iyi verim aLırız bu sistemden.
Ben şu anda ki Beşiktaşın durumunu birazda sisteme bağLıyorum. Oynadığımız sistem bizim oyuncuLara uygun bir sistem değiL.
GeNç KaRTaL
25.Aralık.2006, 05:36
Sezon başındaki en büyük yaptığımız hata transfer komitesine iş bilmeyen,beceriksiz kişilerin getirilmesiydi.
Yaptığımız en iyi iş ise Tello'yu satın almaktı.Tabii ondan önce Ertuğrul Sağlam transferinide unutmamak lazım.Cisse transferide olumluydu.Diğer transferlerden tam istediğimiz verimi alamadık.Zaten çoğu şu an gönderilecekler listesinde.
İlk yarıda en iyi oyuncularımız olarak Delgado-Tello-Bobo-Serdar Özkan-Cisse'yi sıralayabilirim kendimce.
Defansta çok sıkıntı çektik.Orta saha eh idare etsede defansımızdan gerekli desteği alamayınca ilk yarıda muhteşem bir futbol seyredemedik.Bence Sevilla'dan Navarro transferini bitirebilseydik harikulada bir transfer olacaktı.Belkide biz şu an daha iyi bir durumda olacaktık.
Sezon başında her şey güzel gidiyordu.Taa ki hakem hatalarından canımız yanana kadar.Hakemlerin aleyhimize verdikleri kararlar canımız o kadar acıttıki yıllardır özlenen başarının bu sene yine olmayacağının verdiği sıkıntı ile birlikte etrafımıza saldırdık.Çok kötü günlerdi açıkcası.
Tabii bu arada grupta 2 tane tecrübesizliğimizden kaynaklanan mağlubiyet aldık.Sonraki Liverpool maçı ise bizi tekrar umutlandırdı.Nitekim şansımızı son maça kadar taşıdık.Bu arada Anfield Road'ta 8-0 lık bir sonuç vardıki bütün Beşiktaş'lıları kahretti.Tabii diğer arkadaşlarımızıda bir o kadar keyiflendirdi.Artık ellerinde en az 7-8 sene daha kullanabilecekleri bi koz geçmişti.Bu mağlubiyetle bence Türk milleti bir kez daha birlik beraberlik sınavından çaktı.Tabii bu benim çevrem ile ilgili gözlemim.Yanlış düşünüyorda olabilirdim.Neyse final maçındada galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyamayınca gruplardan elendik.Ben en azından UEFA'ya gitmeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
Lig'de 2 derbidede kaybettik.Galatasaray karşısında silik bir oyun ortaya koyduk.Ben o maçı dönüm maçı olarak düşünüyorum.Çünkü o maçta silik oyun daha önceki silik oyunlarla birlikte bardağı taşıran son damla oldu ve takım artık hücuma yönelik oynamaya başladı.Bir sonraki Porto maçında gol pozisyonlarınada girdik ama şansızlık+tecrübesizliğimizden dolayı o maçı kaybettik.Fenerbahçe maçında ise Ertuğrul hocanın Fenerbahçe'yi iyi analiz etmesi sonucu iyi bir oyun sergiledik.Maçı koparacak pozisyonları bulduk ama olmadı.Yine kaybeden taraf bizdik.Ama son dakikada bir mucize golü ile yenilmeme rekorumuzu devam ettirecekken bu seferde hakeme takıldık.Yine olaylar falanlar filanlar.Tabii bunların hiç biri işe yaramadı.
O anki sinirle Paf takım ile sahaya çıkma kararı alındı.Derken vazgeçildi.Falandı filandı.Yine milletin ağzına sakız olmuştuk.Bir kişide çıkıp demediki "Beşiktaş gibi bir takımın paf takım ile sahaya çıkması yakışık almaz.Daha şampiyonluktan kopmamış.Beşiktaş'sız ligin tadımı olur.Doğru karar verdiler." Milletin amacı nerede birisinin bir hatasını yakaladımı ona veriğ veriştirmek.Biz yinede sabrettik.İçimize attık.Ve sonrasında Sivas yenilgisi geldi.Allah'a şükür belimiz doğrulttuk ve şu an ligi liderin sadece 3 puan gerisinde bitirdik.Beşiktaş'ın şansı bitti diyenlere nispet yaparcasına..
Bence bu kadroyla bu bir başarıdır.Zaten şu anki durumumuzla şampiyonluğun en zayıf adayı yine biz oluruz.Takımda 2 tane adam gibi takviye yapılırsa ve Fikstür avantajımızıda göz önünde bulundurursak şansımız hayli fazla olur.
Bir tecrübeli stoper,yanındakine nasıl oynacağını öğretecek,topu oyuna iyi sokacak.(Zago,Popescu,Song..) Tabii biliyorum böyle bir isimi bulmak şu an için çok zor.
Birde yırtıcı bir forvet,ileride arkadaşlarının pozisyon açacak,topu tutacak..(Hakan Şükür,Carew) Biliyorum bu da şu an için zor bir istek.
Ama böyle isimler alınmayacaksa yine sokağa para saçmayalım.Mevcut kadro ile devam edilsin daha iyi.
Son değinmek istediğim nokta ise hocamız Ertuğrul Sağlam.Luce'den sonra bu hoca işi resmen çocuk oyuncağına çevirildi.Bir çok isim gitti geldi..Kaybeden hep Beşiktaş oldu.Artık Ertuğrul hoca ile bu istikrar sorununu aşacağız inşallah.Artık sorunların hoca değiştirmekle çözülmediğini öğrendiğimizi umut ediyorum.He Ertuğrul hocanın hataları çok olabilir ama zamanla bu hatalarını aşıp Beşiktaş'ımızı layık olduğu yere getireceğinden eminim.Sezon başında kendisi ile anlaştığımızda aklımdan geçenler şunlardı;"Ne olursa olsun Ertuğrul hoca ile sonuna kadar" Bence o avrupadan bir teklif gelene kadar takımın başında kalmalı.O bizim Ferguson'umuz olmalı.Bakınız Fenerbahçe'ye.Zico'ya sabrettiler şimdide meyvesini yiyorlar..
TR.CaPTaiN
25.Aralık.2006, 05:46
Takımın başına Ertuğrul Sağlam'ın gelmesi birçok olumsuzluğu ortadan kaldırdı. Medyanın kulüpteki herkesin istifasını beklemesi,hatta tetiklemesine rağmen taraftarlar Ertuğrul Sağlam'a sahip çıktı. Beşiktaş için ilk devrede 2 büyük kazanç var. Birincisi Ertuğrul Sağlam,ikincisi ise Serdar Özkan. Beşiktaş büyük sarsıntılar yaşamasına rağmen puan tablosunda sadece 4 puan geride. Yarıştan kopmuş değil. Transferlere gelince Diatta transferi tamamen balon,Higuain'e ise daha doğru düzgün şans bile verilmeden bileti kesilmiş gibi görünüyor. Daha iyi transferler,istikrarlı bir kadro ile Beşiktaş önümüzdeki dönemde daha başarılı olabilir. Ama yönetim her yönden sınıfta kaldı.
Rodrigo Tello
26.Aralık.2006, 03:22
Sezona fırtına gibi başladık,gercekten herkesin zevkle izledigi bir takım vardı ilk 3 hafta.Sonrasında Sinan Engi getirildi,takımda birşeyler degişti sanki ( Tesadüfte olabilir )
4 senedir kalamadıgımız gruplara 2 diri ekibi güzel sonuclarla eleyerek Cl'ye merhaba dedik.Ve bunu kutladık..
İlk haftalardaki Beşiktaş bir anda sihirli degnek deymiş gibi bir anda degişti gercekten kötü futbol oynamaya başladık,sonrasında bunlara hakem hatası vs eklenince işler karıstı.
Neyseki sonraları biraz toparladık ''Saglam'' gercekten oyun disiplinini oyunculara yerleştirmiş.3-4 mac 1-0 2-0 geriye düşmemize ragmen macları kazanmayı bildik.Burdan birşey cıkarmak lazım oyuncular özgüvenini biraz kaybetmiş durumdalar isteyince gol atıyolar rahatlıkla,ama öne geçince gol yememek isteniyor öncelikle,buda Beşiktaş'a 1-0 'lık galibiyetler getiriyor.Bizlerde gerek Tribünlerde gerek Tv karsısında rahat rahat mac izleyemiyoruz.(Buna devre arasında çözüm bulunacagını ve 2. yarı bambaşka bir Beşiktaş izleyecegimize inanıyorum )
Bariz hakem hatalarına(En az 5 puan gasp edildi),tüm derbilerin deplasmanda oynanmasına ve 2 macı kaybetmemize ragmen devreyi 3 puan farkla kapamak güzel.
İçerde cok basit puan kayıpları yasadık Sivasspor,Rize,İBB bunlar verebilcegim örnekler bu 3 macta boşu boşuna puan kayıpları.Beni en üzen mac ise Sivas macı.
Deplasmanlarda cok iyiyiz zaten bunuda puan tablosuna bakınca görebilirsiniz..
Sonuc olarak ilk yarıda son yıllara nazaran daha iyi bir Beşiktaş izledik..
2 veya 3 transferle daha iyi bi duruma gelicegimize eminim.
1 tane tecrübeli saglam oyun kurabilen bir stoper işimizi fazlasıyla görecektir.
1 tanede hızlı bitirici bir forvete ihtiyacımız var.Holosko mesela işimizi görür Bobo'yla Holosko'yu her Beşiktaş'lı izlemek ister.
1 tanede Guinti tipi orta sahaya ihtiyacımız oldugunu düşünüyorum,tercihim İtalyan'dan yana.
2.yarı cok iyi bir fikstirümüz var Şampiyonlugun en büyük adayıyız..