Log in

View Full Version : Dünyada eşi yok!

PesimiSTyLa
26.Aralık.2006, 20:25
FIFA resmi internet sitesinde yer alan bir forumda, Türk Milli Takımı'nın deplasman maçlarında giyeceği turkuaz forma için "Dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok" denildi.

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_192311_turkuazB.jpg

FIFA’nın internet sitesinde yer alan bir forumda, dünya çapında mücadele eden kulüpler ve milli takımların formaları tartışılıyor. "En etkileyici" renge sahip formanın sorulduğu forumda, (A) Milli Takım’ın klasik kırmızı-beyaz ve deplasman maçlarında giymesi tasarlanan turkuaz-beyaz formaları hakkında da yorumlar yer alıyor. "Bir çok futbol fanatiği kulübünün rengini sever. Kendi takımınızı bir yana koyun, sizce en etkileyici formaya sahip takım dünyada hangisi?" sözlerinin yer aldığı, foruma ilişkin haberde, Japon takımı Shimizu S-Pulse’ın "yenilikçi" forması ile İtalyan Palermo takımının "pembe çabası" örnek gösteriliyor. Haberde, Fenerbahçe formasında yer alan numaralardan da "göz alıcı" olarak bahsediliyor. Milli takım formaları arasında da portakal renkli Hollanda, gök mavili-beyazlı Arjantin ve kanarya rengi formaları favori gösteriliyor.
Forumda, Türk milli takımının formalarına ilişkin yorumlardan ABD’den Hannibal28 takma adlı bir kişi, "Türkiye’nin deplasman maçlarında giyeceği, turkuaz şort ve çoraplar çok güzel. Sanırım dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok" şeklinde yorum yaptı.
Fas’tan Daanoune isimli bir yorumcudan da turkuaz formaya övgü geldi. Kuzey Afrikalı yorumcu, "Türkiye’nin yeni milli takım forması çok güzel olacak. 2008 Avrupa Şampiyonası ve deplasman maçları için tasarlanan, turkuaz forma eşsiz. Turkuaz rengi Türkler’i temsil ediyor, ayrıca da diğerlerinden farklı olması güzel" şeklindeki görüşünü dile getirdi.
İngiltere’den Maestro takma adını kullanan bir kişi ise milli takım formalarının bayraklarının rengiyle aynı olması gerektiğini savunurken, "Bu yüzden Türkiye ve Arjantin formaları benim favorim" dedi. ABD’den cantal1971 takma isimli futbolsever de tıpkı İngiliz Maestro gibi düşündüğünü belirterek, milli takımların kendi bayraklarını simgeleyen renklerden forma giymeleri gerektiğini, beğendiği formaların Türkiye ve Arjantin’e ait olduğunu ifade etti.

TURKUAZ-BEYAZ
Millilerin deplasman maçlarında giyeceği forma, Türkiye’nin geleneksel mimarisinin önemli unsurlarından olan çinilerin rengi olarak bilinen turkuaz renkte tasarlandı. Turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda bir yaka ve her iki koldan aşağıya inen, turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında "Türkiye" yazısı, iç bölümünde ise çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği bulunuyor. Şortlar ve çorapların turkuaz renkte tasarlandığı formada, çorapların üst bölümünde ince beyaz şeritler yer alıyor.
Milli Takım’ın iç saha maçlarında giymesi için tasarlanan, klasik kırmızı renkli formalar da önümüzdeki dönemde tanıtılacak.

Kaynak: Fanatik...

BeaT
26.Aralık.2006, 20:36
voovv güzel yorum yapmış fifa forma güzel bence değişiklik gerekiyordu zaten.

Fernando Gago
26.Aralık.2006, 23:39
Çok güzel bi ayrıcalık ama forma daha güzel olabilirdi

Fıratcan Alçınkaya
26.Aralık.2006, 23:44
Yorumlar çok güzel... Formada kimi kesim güzel, kimi kesim ehh işte diyor bakalım canlı izlediğimizde göze nsl gelicek...

ZiyaSerdar
27.Aralık.2006, 00:32
Ben beğenmedim valla kim ne derse desin
Hem alt tarafı bir forum sitesinde iki kişi övmüş o kadar

EreN
27.Aralık.2006, 01:33
Hollandalılara Portakallar deniliyor ve formaları portakal rengi.Portakal'da aynen KAHVErengi gibi bir renk.Sadece biz türkçe'de turuncu diyoruz sanırım o da fransız lisanından geçme gibi geliyor bizim dilimize.Bu da tek olmadığını düşündürdü bana :)

ShevAnil
27.Aralık.2006, 02:10
Forma Çok Düz bir Forma Sadece Kırmızı Yerine Turkuaz Rengi Yerleştirilmiş Anladıgım Kadarıyla Arkada Türkiye Yazıcakmış E nSevdigim Forma Sitilidir Bu Yönden Güzel Buluyorum ama Forma Tasarlaması Biraz Daha Deişik Olabilirdi Kanımca

TürkuAz
27.Aralık.2006, 02:32
Bence forma gayet güzel duruyor. Özellikle şort kısmı harika görünüyor..

erdemzorer10
27.Aralık.2006, 03:27
ben çok beğendim bu formayı..formanın arka yakasında çini işlemeleri var..bu bile başlı başına bi ayrıcalık..ilk işim gidip bi tane bu formadan almak olack..keşke nike forma tasarımı üzerinde biraz daha dursaydı klasik nike forması olmuş ama dedigm gibi renkler ve düşünce gayet güzel..

El Barto
27.Aralık.2006, 03:43
Turkuaz Fransızca kökenli bir kelime. Ve yazılışı turquoise, Fransızlar Türkiye'ye de turque. Tek sayılabilir ama ben yinede klasik kırmızı beyazdan yanayım...

RaSenGan
27.Aralık.2006, 03:47
Klasik kırmızı beyaz daha güzel.Bunu da sevdim.Alışıcaz artık.

GeNç KaRTaL
27.Aralık.2006, 06:05
Ben renklerden ziyade tasarımın bu kadar basit olmasına taktım.:icon_biggrin:

REsist JuvE11
27.Aralık.2006, 06:10
Ben renklerden ziyade tasarımın bu kadar basit olmasına taktım.:icon_biggrin:

milli takım formaları genelde sade oluyor..o yüzden bence bir sorun yok..

ayrıca forma güzel olmuş..nezaman çıkacakmıs bu forma?

Universal
27.Aralık.2006, 06:15
Formayı nike mağazasında gördüm, resimde ki gibi parlak değil. Çok sönük duruyor. Formanın renginden çok stilini sevmedim. Nike ne derse ol olacak. Çünkü sponsorumuz olan firma. Ayrıca Turkuaz Türk Rengi bu yüzden aslında sorun yok. Sonuçta bizim rengimiz. Bizim ismimizi taşıyor.

GeNç KaRTaL
27.Aralık.2006, 06:23
Mahmut abi böyle bir formayı tasarlamak için uzman olmaya gerek yok.Bende tasarlarım.Çok uğraşıldı bu forma için deniliyor.Palavra..

Milli takım formaları sade olacak diye bir kaide yokki.Şöyle göze hoş gelen bir şeyler yapılabilinirdi.Ne bu.Üst bembeyaz,altı turkuaz rengi.Bu mudur yani?

Tabii bu benim düşüncem.Katılmayabilirsin..

Cengo
27.Aralık.2006, 06:25
eşi yokmuş sevgilisi varmış.
ıyyyy kendimden utandım :~))

EreN
27.Aralık.2006, 07:52
Gerçekten tasarımı berbat.
Daha doğrusu ortada bir tasarım yok! Düz turkuaz kumaş üstü bi bayrak..

uAburak89
27.Aralık.2006, 08:30
İspanya forması sade değil mesela, gayette güzel duruyor..

Forma zaten satışta, ama resimdeki ile alakası yok.. Tam bir hayal kırıklığı, klasik kırmızı formalar da böyle olmaz umarım..

ShevAnil
27.Aralık.2006, 08:37
Ben Eski Türk Formamızı Istiyorum. :) Ortadan Kırmızı Şeritli Ay-Yıldız'lı Formayı Yapsalar Keşki Kendi Sahamızda Bu Formayı Giysek..

fm26mer
27.Aralık.2006, 19:58
Ben açıkçası sevmedim, Çok sade olmuş.

deniz.91
27.Aralık.2006, 21:06
ben görünüşü sevdim aslında yani resimlerden sevdim ama gerçeği ansıl bilemiyorum