View Full Version : Beşiktaş'a 1 Maç Seyircisiz
Emurafu
26.Aralık.2006, 23:15
Beşiktaş'a seyircisiz oynama cezası
Beşiktaş kulübüne bir maç seyircisiz oynama cezası !.. Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a Ankaragücü maçındaki kötü tezahurat dolayısıyla 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
İşte gerekçe: Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 16.12.2007 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-MKE Ankaragücü müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle cezalandırılma istemi ile Kurulumuza sevk edilen adı geçen kulübe, 10.11.2007 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Sivasspor Türkcell Süper Ligi müsabakasında kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Kurulumuzun 27.11.2007 tarih ve 2007-2008/368 E. ve 2007-2008/530 K. Sayılı karar ile F.D.T.nın 31/3 maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası verilmiş ve bu karar Tahkim Kurulu’nun 29.11.2007 tarih ve E.2007/401, K.2007/382 sayılı kararıyla kaldırılarak F.D.T.nın 31/2 maddesi uyarınca adı geçen kulübe 30.000.-YTL para cezası verilmiş ve Kurulumuzun yukarıda sözü edilen kararının bu şekilde değiştirilerek onanmış olması nedeniyle bu kez aynı sezon içerisinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edilmiş sayılacağından F.D.T.nın 31/3 maddesine göre resmi müsabakayı kendi sahasında BİR MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI VERİLMESİNE oyçokluğu ile karar verilmiştir.
Çok dogru bir karar..Sivas macında aldıkları cezayı paraya cevirdiler..Aynı küfürleri yeniden yaptılar..Haklı olarak 2. defa yaptıkları için ceza geldi..
Hani seyircisiz cezalar kalkacaktı..Maçları vanda,Kütahyada falan yapacaklardı..
Seyircisiz yerine maçları adanaya falan ver..İzmir hariç:)
Artık bu cezayıda kaldırırlarsa yazıklar olsun..Altay falan aynı sekilde ceza aldı...
KaF KeF
26.Aralık.2006, 23:17
merak etme Abi.Kaldıracaklardır;;)
Bordo61Mavi
26.Aralık.2006, 23:19
Itiraz gelir, ceza duser. Ben maci izledim okadarda kotu degildi
Fıratcan Alçınkaya
26.Aralık.2006, 23:19
Off bu ne ya illa ceza vericek Federasyon sanki başka maçlarda kötü tezahürat yok anlamadım nedense her maç sonunda ceza veriyolar... Kapatmayın bi stadı verin bizim maçımızı İzmir'e yoksa bu sadece FB ye özgü bir cezamı pardon ödülmü bıktım yahu her maç sonrası saha kapatma...
Fernando Gago
26.Aralık.2006, 23:35
Yok bide o maçtan sonra ceza almasın ! hak ettiler
ShevAnil
27.Aralık.2006, 00:08
Stadta Küfür Bitmez.. Böyle Cezalar Her Küfürde Verilirse Stadda Taraftar Olmaz.
KaF KeF
27.Aralık.2006, 00:14
<H3>Kartal itiraza hazırlanıyor
Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Beşiktaş-Ankaragücü maçında, Siyah Beyazlı taraftarların kötü ve çirkin tezharürat yaptığını tespit eden Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu bugün aldığı kararla Beşiktaş'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu cezanın ardında bir açıklama yapan Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan Tahkim Kurulu'na başvurarak bu cezaya hemen itiraz edeceklerini söyledi. Erdoğan bu cezanın da bir önceki kapatma cezası gibi haksız olduğunu söylerken, Ankaragücü karşılaşmasında devamlılık arzeden küfürlü tezahüratlar olmadığını, tribünde yer alan ufak bir kesimin yaptığı çok kısa bir olay olduğunu söyleyerek cezayı haksız bulduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Türkiye Futbol Federasyonu yanlış bir karara imza atmıştır. Sahamızın kapanması için bahsi geçen kötü ve çirkin tezahüratların devamlı ve süreklilik şekilde olması gerekir. Ama bizim stadımızda öyle bir şey olmadı. 5 - 10 taraftarın yaptığı bir haraketi bütün stada mal edemezsiniz. Biz bu konu ile ilgili itirazlarımızı hemen yapacağız. Bu karar sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu içinde yanlış bir karadır. Bir önceki cezada Tahkim Kurlunun vicdanı sahamaızın kapnmamısını sağlamıştı. umarız yine aynı vicdanı gösteriler".
"BİZE YAPILAN HAKEM HATALARINA GÖz YUMAN FEDERASYONUN BÖYLE BİR CEZA VERMESİ ÇOK ÜZÜCÜ"
Erdoğan ayrıca bu şekilde yani ufak bir kesimin tarafından yapılan tezahüratları engellemenin zor olduğunu belitrterek,"Böyle tezahüratları engelleyebilseydik, bizim için yapılan "Yönetim İstifa" tezahüratlarını engellerdik" dedi ve şunları söyledi.
"Bu karar bu tip olayları engellemek yerine taraftarı daha çok tahrik ediyor. Bİz bu olayları engellemk için elimizden geleni yapıyoruz. Çirkin ve kötü tezahürata biz de karşıyız. Ama böyle 5-10 kişinin yaptığı proveke edici olayları engellememiz çok zor. Bunları engelleyebilseydik bizim için yapılan"Yönetim İstifa" tazahüratlarını engellerdik. Verilen bu ceza ile taraftarımız en ufak bir olayda tahrik olup istenmeyen tezahüratları yapabilir. Bize karşı yapılan hakem hatalarına göz yuman federasyonun böyle bir karara imza atmadı çok üzücü."
Yorum Sizin...
</H3>
RoNNiE91
27.Aralık.2006, 00:21
Kaldırırlar büyük ihtimalle.
Emurafu
27.Aralık.2006, 00:31
İlk cezayı kaldırdılar..Artık bu da kalkmaz sanırım..Ceza kupa macınamı geliyor??
Rodrigo Tello
27.Aralık.2006, 01:09
Evet,öyle olur.
5-10 capulcu küfür ediyo diye ceza alınıyor.Federasyon azıttı iyice!
ZiyaSerdar
27.Aralık.2006, 01:09
Kaç kere daha kaldıracaklar cezayı? Daha yeni para cezasına çevirmiştiler. Bu sefer 1 maç seyircisiz olur.
RaSenGan
27.Aralık.2006, 01:12
Vericeksin 3-5 maç ceza.İtiraz edicekler düşücek 1 maça.Hadi bakalım onuda kaldır.Bu da kesin kalkar.
Rodrigo Tello
27.Aralık.2006, 01:14
Ben duymadım Ankara macında küfür müfür ! Bi ara ufak bi kesimden geldi sonra kesildi..
EreN
27.Aralık.2006, 01:29
Ben duymadım Ankara macında küfür müfür ! Bi ara ufak bi kesimden geldi sonra kesildi..
Gerçekten bursaspor ve ankara 'ya yapılan küfürlü tezahüratları duymadın mı?
yani küfürlü tezahürat diyince illa aklına xxx ananı xxx xxm diye şeyler mi geliyor ?
Universal
27.Aralık.2006, 02:47
Stad kapatma yerine, daha küçük bir kapasitede başka bir şehirde maç yapılmalı artık, stad kapatlamalar kaldırılmalı. Burada yapılan gelirde Federasyon'a aklamlı veya havuza konup havuzdaki gelir artırılmalı.
Mesela bugün Beşiktaş'a verildi, bunun yerine Beşiktaş'ın ilk kendi evindeki maçı Van'a, Samsun'a veya G.Antep'e göndrecekler böylece hem daha az kapasitede oynanmış olacak hemde federasyon para kazanmış olacak. Bizde TV maçında antremen maçı izlemekten kurtulacağız.
Rodrigo Tello
27.Aralık.2006, 03:14
Gerçekten bursaspor ve ankara 'ya yapılan küfürlü tezahüratları duymadın mı?
yani küfürlü tezahürat diyince illa aklına xxx ananı xxx xxm diye şeyler mi geliyor ?
Duydum ama kısa sürdü,her trübünde küfür var uzun süreli olsa neyse derimde.Kısa sürdü sonucta..
Aykan19o3
27.Aralık.2006, 03:50
Haksız ceza umarım kaldırırlar..
RaSenGan
27.Aralık.2006, 03:53
İşin içinde kendi takımın olunca hemen koruyosunuz ;) Başkasına olsa kaldırılmamalı diye bağırır dururdunuz.Ama eğer bu cezada kaldırılırsa tribünde küfürlerin sonu gelmez.
DeNiZ_1903
27.Aralık.2006, 03:56
İlk ceza kaldırılmasaydı herkes ne derdi çok merak ediyorum...
Sekopej
27.Aralık.2006, 03:59
Stad kapatma yerine, daha küçük bir kapasitede başka bir şehirde maç yapılmalı artık, stad kapatlamalar kaldırılmalı. Burada yapılan gelirde Federasyon'a aklamlı veya havuza konup havuzdaki gelir artırılmalı.
Mesela bugün Beşiktaş'a verildi, bunun yerine Beşiktaş'ın ilk kendi evindeki maçı Van'a, Samsun'a veya G.Antep'e göndrecekler böylece hem daha az kapasitede oynanmış olacak hemde federasyon para kazanmış olacak. Bizde TV maçında antremen maçı izlemekten kurtulacağız.
Federasyon zaten parayı kazanıyor. Seyircisiz oynama cezası verildiğinde, içerde en son oynanan maç üzerinden devlet KDV'yi, federasyon kendine düşen payı alıyor.
Yani maç seyircisiz oynandığında kulüp hem gelir kazanamıyor, hem seyircisiz oynuyor hem de satmadığı biletlerin vergisini ödüyor.
Universal
27.Aralık.2006, 04:16
Federasyon zaten parayı kazanıyor. Seyircisiz oynama cezası verildiğinde, içerde en son oynanan maç üzerinden devlet KDV'yi, federasyon kendine düşen payı alıyor.
Yani maç seyircisiz oynandığında kulüp hem gelir kazanamıyor, hem seyircisiz oynuyor hem de satmadığı biletlerin vergisini ödüyor.
Seyircisiz maç izlemek çok kötü, TV maç izlemek için hiçbir zevk vermiyor. Bu yöntem ile seyircili oynanır diye düşünüyorum. Böylece hem zevkli olur hemde federasyon vergi ile kazandığına birde maç biletleri parası ile ilave eder. Böylece çifte kazanç olur. Hatta bu bilet paralarını havuza ekleyerek sezon sonu kulüplere dağıtabilir.
GeNç KaRTaL
27.Aralık.2006, 06:14
İyi hoşta o dediğiniz yerlerin stadlarının zeminlerinide düşünmek lazım..
Ayrıca burada atıp tutan bazı arkadaşların söz konusu maçı benim gibi seyretmediklerinden adım gibi eminim.:rolleyes: Az öncede dediğim gibi maçı seyretmedim.Yorum yapamıcam..
senderson
27.Aralık.2006, 06:24
Federasyon kaldırır gene...
eXcitinG
27.Aralık.2006, 07:23
Ehhhhhh
O zaman büyük takımLarın her maçından sonra birer maç stadLar kapansın. Ne biçim akıL, mantık oLmayan bir iş. GaLatasarayın stadında da ediLiyor, Fenerbahçe nin, Beşiktaşın vs diğer takımLarın stadında da. Bursasporda ediyor, Ankaragücü de. OnLarı da kapasınLar.
Bu federasyon hangi işi doğru yaptı da bunu doğru yapsın.
Emurafu
27.Aralık.2006, 07:56
TFF 1.ligdeki takımların sucu ne???
Bu kuralların aynısını orda çok rahat uyguluyorlar..zaten ceza kaldırılırsa Altay kulübü hemen basvursun...
Seyircisiz ceza yerine tarafsız sahalara verilsin..Hasılat havuza konulsun..Adana,Van,Samsun,Eskisehir gibi stadyumlarda oynansın..
Cengo
27.Aralık.2006, 08:01
Seyircisi olmasın, sadece bayanlar ve çocuklar gelsin!!
GeNç KaRTaL
27.Aralık.2006, 18:29
Seyircisiz ceza yerine tarafsız sahalara verilsin..Hasılat havuza konulsun..Adana,Van,Samsun,Eskisehir gibi stadyumlarda oynansın..
Seyircisi olmasın, sadece bayanlar ve çocuklar gelsin!!
Üsttekine göre daha mantıklı bir öneri.
BlackEagle19o3
27.Aralık.2006, 23:07
İyice azıttılar sanki tek Beşiktaş taraftarı küfür ediyor:mad:Zaten o maçta da çok fazla küfür yoktu.
uAsamet91
28.Aralık.2006, 01:27
Maçı izlemedim ama sivas maçından vukuatı vardı beşiktaş taraftarının bunu tekrarladılarsa ceza normaL.
ForsakeN
28.Aralık.2006, 19:18
İlk yarı toplam 11 maç seyircisiz oynanmış. Seyirciler yine gelseydi de hasılat TFF veya Kulüpler Birliği gibi bi kurulda toplansaydı bu parayla Futbola yatırım yapılsaydı(tesis,stat vs) çok daha iyi olurdu.Sezon sonuna kadar bir 10 maç daha seyircisiz oynanacak büyük ihtimal :(
anil luque
28.Aralık.2006, 19:25
kaldırılır büyük ihtimalle bu cezalar hep bize veriliyor nedense..
Mirza
29.Aralık.2006, 01:42
Ceza çözüm değil. Çözüm olsaydı bugüne kadar çözülürdü. Taraftar liderleriyle temasa geçilmesi gerekir.