View Full Version : Önder Belçika Yolunda
PhotoGrapher
04.Şubat.2006, 19:44
ÖNDER BELÇİKA YOLUNDA
http://www.ajansspor.com/resim/onder_turaci_belc_mil.jpg
Belçika Ümit ve Genç Milli takımlarında forma giyen ama o dönem A Milli Takımda oynama şansını kaybetmeyen Önder Turacı yolun sonuna geldi.. Bu sezon oldukça iyi bir performans çizen Önder'in Belçika-Lüksemburg A Milli maçında forma giymesi bekleniyor..
Belçika basınında çıkan haberlerde, Fenerbahçe'de forma giyen başarılı defans oyuncusu Önder Turacı'nın Belçika Milli Takımı'na çağrılacağı iddia edildi.
Belçika ile Türk Milli Takımı arasında bir karar veremeyen ve FIFA'nın talimatları nedeniyle 2 takımda da oynayamayan Önder Turacı ile ilgili olarak Belçika basınında bugün çıkan bir haberde, genç futbolcunun Belçika Milli Takımı'nın Luksemburg ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosuna çağrılacağı iddia edildi. Belçika'da yayın yapan www.sport.be adlı internet sitesinde yer alan ve 'Turacı tekrar Kımızı Şeytanların adayı' başlığıyla verilen haberde, FİFA'nın yeni talimatnamesinde yer alan hükümlere göre Önder Turacı'nın Belçika Milli Takımı'nda oynayacağı savunuldu.
Önder Turacı'nın Türkiye Milli Takımı'nı da seçmediğine ve böyle bir girişimde bulunmadığına dikkat çekilen haberde, FIFA'nın kuralının, 'Futbolcu, 21 yaşına kadar ulusal milli takımını değiştirebilir' olduğu hatırlatılıyor. Haberde, buraya kadar her şeyin normal olduğu, Turacı'nın daha sonra Türkiye'de Fenerbahçe'ye transfer olduğu ve Türk Milli Takımı'nda oynamak istediği ancak asıl sorunun ise, Önder Turacı'nın A Milli Takım'dan yana tercihini yaptığında yaşının 22 olduğu ifade edildi. "FIFA'nın kuralına göre, eğer oyuncu, 21 yaşını doldurmuşsa, 12 aylık bir ek süre isteyebilir ve böyle bir talepte bulunabilir. Bu yapıldı. Ancak çok geçti. Çünkü, bu süreden de 25 gün geçmişti" denilen haberde, bundan sonra, Önder Turacı'nın Belçika Milli Takımı'na çağrılmasının gündemde olduğu belirtildi. Başarılı defans oyuncusunun Belçika'nın önümüzdeki haftalarda Lüksemburg ile yapacağı hazırlık maçının aday kadrosuna alınacağı belirtiliyor.
Belçika'nın Standart Liege Takımı'ndan Fenerbahçe'ye transfer edilen Önder Turacı, Belçika Ümit ve Genç Milli Takımları'nda forma giydi. Önder, Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra A Milli Takım'da oynama gibi bir talepte bulunmadığı gibi, Belçika Milli Takımı'nı da reddetmedi.
alintidir
ForsakeN
04.Şubat.2006, 19:48
İnşallah Türk milli takımında oynar.Ama zor gibi gözüküyor.
Neron_FB
04.Şubat.2006, 19:56
Bence Türk Milli Takımı için kayıp..Üzüldüm
türkiyede oynama gibi bir şansı varsa umarım türkiyede oynar yetenekli bir oyuncu...
barcelos
04.Şubat.2006, 20:02
böyle bir oyuncuyu kaybetmemiz lazım.çook yetenekli yüreğini sahaya koyan bi oyucu.işalla milli formayı giyer
RoCCo_42
04.Şubat.2006, 20:10
Önder Eger İkisinden birini seçebiliyorsa Türk Milli takımını seçmesi lazım ama Zaten Öndere bi gıcıgım cünkü dedigini tükürdügünü yalayan birisi.Bu konudada aynı tawri sergiledigini düsünüyorum.Belçika gibi basiretsiz bir takımda oynamak zorunda kalacak böyle giderse ve kendinede yazık etmiş olacak.Hayırlısı yolu açık olsun.
batuhan673
04.Şubat.2006, 20:18
Türk Milli Takımı mmüthiş bi defansı kaçırdı :(
emirduman
04.Şubat.2006, 21:08
Fatih Terim'de Önder'i Milli Takım'da ne kadar çok görmek istediğini belirtmişti inanıyorum ki gerekenler de yapılmıştır ama bi yerden sonra konu oyunucunun insiyatifine kalıyor...
Seçkinn
05.Şubat.2006, 02:07
Bildiğim kadarıyla ailesi Belçika'da yaşıyor Önder'in.Hem onlara bir baskı oluyordur hemde onlar Önder'e baskı yapıyor olabilirler.Çok sorgulamamak lazım.
Buradaki önemli hata genç milli takım seviyesinde iken Önder'in milli takımlara davet edilmemesi bence.Geç kaldık her zaman olduğu gibi Önder'i de geç keşfettik.
RoCCo_42
05.Şubat.2006, 02:30
Önder Konya Karamanlı Ailesi Liege de.Ailesine o kadar kızıom ki neyse acmayalım o konuları konuları dagıtmaya gerek yok.
meddah
05.Şubat.2006, 02:43
"FIFA'nın kuralına göre, eğer oyuncu, 21 yaşını doldurmuşsa, 12 aylık bir ek süre isteyebilir ve böyle bir talepte bulunabilir. Bu yapıldı. Ancak çok geçti. Çünkü, bu süreden de 25 gün geçmişti"
Yani neymiş? Zaten geç kalınmış..
İşin içyüzünü bilemem ama bir futbolcudan böyle ince hesaplara hassasiyet göstermesini bekleyemezsiniz. Bu daha çok Milli Takım sorumlularının ve Federasyon yetkililerinin yapacağı bir iş.
francesco10
05.Şubat.2006, 03:31
yaaa walla arkadaşlar adamın içinde olsa bizde oynamak bence herhangi bi girişimde bulunurdu kiii bence eğer gerçekten en başta bi insan türk milli takımını istiosa , ortada kaldı die dönüpte belçika için oynamaz ne genişlik bu bölee ya , ohhh ne ala türk milli takımı olmadı en iisi ben belçikada oynayayım
nuri gibi en başta kestirip atçaktı ya türkiye de oynarm yada milli olmam die
senderson
05.Şubat.2006, 12:54
yazık oldu..Çok iyi bir savunmacıyı kaçırdık..
Berkaiser
05.Şubat.2006, 15:20
Umarım bizim Milli Takım'ımımızda oynar çünkü çok iyi bir defans oyuncusu.
Kerim Kerimov
06.Şubat.2006, 18:59
Tercihim ay yıldız
Fenerbahçe’nin başarılı savunma oyuncusu, "Daha önce Belçika Futbol Federasyonu’nun çağrısını reddettim. Yine aynı teklifle gelmek isterlerse, cevabım değişmez. Çünkü hayalimde Türk Milli Takımı var" dedi.
FENERBAHÇE’nin başarılı savunma oyuncusu Önder Turacı, "Belçika Milli Takımı’nda oynamayı düşünmüyorum. Benim hedefim ay yıldızlı forma" dedi.
Daha önce Belçika U-21 Milli Takımı’nda yer aldığı için Türk Milli Takımı’nda oynama hakkını şimdilik kaybeden genç oyuncu, kendisine böyle bir teklifle geleceklerini duyduğunu belirtirken, "Ben tercihimi yaptım. Daha önce Belçika Futbol Federasyonu’nun çağrısını reddettim. Yine aynı teklifle bana gelmek isterlerse, bunu teşekkür edip geri çevireceğim. Çünkü bütün hayalim Türk Milli Takımı’nın formasını giymek. F.Bahçe’de mutluyum. Her geçen gün performansımı yükseltiyorum ve büyük tecrübe kazanıyorum" diye konuştu.
Temaslar sürüyor
Önder Turacı, Futbol Federasyonu’nun bu konuda FIFA ile sürekli temas halinde olduğunu ve gerekli başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "Umudumu sürdürüyorum. Bu konuda sağlıklı bir karar çıkmasını bekliyorum. Önümüzdeki yıllarda ülkem adına forma giymek istiyorum" dedi.
Önder, Fenerbahçe’nin son maçlardaki kötü futbolunu da yorumlayarak, "Her takım gibi biz de zaman zaman düşüş gösterebiliriz. Önemli olan lig maratonunu önde tamamlamaktır. Takım olarak geride kalan maçlardan gerekli dersleri çıkaracağız. Samsunspor’u deplasmanda yenerek çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.
KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ SPOR SAYFASI, 06.02.2006, Sadi Kemal YAŞAR
comandante
06.Şubat.2006, 20:39
ooo iyi o zaman yaaaa...defans sıkıntısı vardı bence milli takımda iyi gelir.
mustang
07.Şubat.2006, 00:34
Arkadaşlar hemen inanmayın bu haberlere bazı arkadaşlar sanki önder turacı sanki belçika milli takımına gitmiş gibi tavır sergilediler ilk önce haberin inandırıcılıgına bakacan,eger önder turacı belçika milli takımına gitmek isteseydi coktan giderdi ,bir gazetede yada internetden yayınlanan haberle hemen inanmayın.
Maymuncuk
07.Şubat.2006, 00:36
Umarım gitmez ender iyi defanslardan biri
ForsakeN
08.Şubat.2006, 13:24
Tercihim ay yıldız
Fenerbahçe’nin başarılı savunma oyuncusu, "Daha önce Belçika Futbol Federasyonu’nun çağrısını reddettim. Yine aynı teklifle gelmek isterlerse, cevabım değişmez. Çünkü hayalimde Türk Milli Takımı var" dedi.
FENERBAHÇE’nin başarılı savunma oyuncusu Önder Turacı, "Belçika Milli Takımı’nda oynamayı düşünmüyorum. Benim hedefim ay yıldızlı forma" dedi.
Daha önce Belçika U-21 Milli Takımı’nda yer aldığı için Türk Milli Takımı’nda oynama hakkını şimdilik kaybeden genç oyuncu, kendisine böyle bir teklifle geleceklerini duyduğunu belirtirken, "Ben tercihimi yaptım. Daha önce Belçika Futbol Federasyonu’nun çağrısını reddettim. Yine aynı teklifle bana gelmek isterlerse, bunu teşekkür edip geri çevireceğim. Çünkü bütün hayalim Türk Milli Takımı’nın formasını giymek. F.Bahçe’de mutluyum. Her geçen gün performansımı yükseltiyorum ve büyük tecrübe kazanıyorum" diye konuştu.
Temaslar sürüyor
Önder Turacı, Futbol Federasyonu’nun bu konuda FIFA ile sürekli temas halinde olduğunu ve gerekli başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "Umudumu sürdürüyorum. Bu konuda sağlıklı bir karar çıkmasını bekliyorum. Önümüzdeki yıllarda ülkem adına forma giymek istiyorum" dedi.
Önder, Fenerbahçe’nin son maçlardaki kötü futbolunu da yorumlayarak, "Her takım gibi biz de zaman zaman düşüş gösterebiliriz. Önemli olan lig maratonunu önde tamamlamaktır. Takım olarak geride kalan maçlardan gerekli dersleri çıkaracağız. Samsunspor’u deplasmanda yenerek çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.
KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ SPOR SAYFASI, 06.02.2006, Sadi Kemal YAŞAR
Kerim Kerimov saolbizi bilgilendirdiğin için.Ohhhhhh bee içim rahatladı.
Berkaiser
08.Şubat.2006, 14:04
Bizim Milli Takım'ımımızda oynayacak olması sevindirici bir haber.
mustafa6685
09.Şubat.2006, 16:53
Bende sevindim açıkcası önder iyi bir oyuncu gerçi sezon başında bize gelmedi ama neyse :D
barahir
09.Şubat.2006, 17:50
ya beyle önderin bi lafı war ben türk oğlu türküm kanım türk canım türk ben türkiyeden başka takımda oynamam demişti ben sözünün arkasında duracağına inanıyorum
mustang
10.Şubat.2006, 01:26
işte türkiyeyei seçecekmiş artık bu konunun amacı kalmadı
imperius
12.Şubat.2006, 21:12
onder delikanlıdır turk formasını gıymese bıle belcıka formasını hayatta gıymez,,dun okudum almanya da oynayan bırkac turk gencı genc takımlarda ılk 11 de oynamadılar dıye almanları secmıs,,bu tıp oyuncuların oynamaması daha hayırımıza