PDA

View Full Version : Blatter Şaşırdı !

Fietra 10
07.Ocak.2007, 01:59
Blatter neye şaşırdı?

Fifa başkanı Sepp Blatter, Fabio Capello’nun İngiltere milli takımının başına geçirilmesine çok şaşırdığını ve İngliz futbolundaki düşüşü Premier Lig’e bağladığını açıkladı.

"İtalya, Almanya, Brezilya ya da Arjantin’in yabancı bir hocayla çalıştığına hiç şahit olmadım," diyen Baltter, "Hatta bütün iyi takımlar kendi ülkelerinden bi teknik adamla çalışır," diyerek İngiltere milli takımının başına Capello'nun geçirilmesi kararını doğru bulmadığını imâ etti.

BBC Sport internet sitesine yazan 71 yaşındaki Blatter, İngiltere’nin Euro 2008’e gidememesini futbol için bir yüz karası olarak nitelendirirken, başarısızlığı Premier Lig’deki yabancı futblcuların çokluğuna bağladı ve İngliz teknik adam ve futbolculara daha çok şans verilmesi gerektiğini savundu. Blatter yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ben 1975 yılında Fifa’da göeve başladığımda İngiltere milli takımının eski teknik direktörü Walter Winterbottom bizimle çalışıyordu ve İngliz teknik adamlar tüm dünyada çok popülerdi. Ancak şimdi durum çok değişti. Hangi yabancı takımı bir İngliz çalıştırıyor? Yurt dışında oynayan İngliz futbolcu var mı? İngliz futbolunda bazı şeylerin kesinlikle değişmesi gerekiyor."

İngiltere milli takımının ikinci yabancı teknik direktörü olan 61 yaşındaki Capello, inanılmaz bir tecrübeye sahip olsa da Blatter tecrübeli hocanın İngilizce bilmemesinin problem yaratacağına inandığını da sözlerine ekledi.

ForsakeN
07.Ocak.2007, 02:53
Eğer başarılı olacaksa yabancı teknik direktör olması önemli değildir bence

erdemzorer10
07.Ocak.2007, 04:34
Blatter işine baksın..ona kalmadı bunun kararı..

şahsen özellikle isviçre maçından sonra yaptıgı tavırlı yorumlarla futbol adamı degerini çoktan kaybetmiş birisidir..ve yine saçmalamış bence..

capello isviçrenin başına geçecek olsa hayır diyebilecek mi ? ..

GeNç KaRTaL
07.Ocak.2007, 04:54
Valla bende şaşırdım açıkcası ilk duyduğumda.Yinede o kadar büyütülecek bir şey değil.Capello iyi bir hoca.Bu tartışılmaz..

Fıratcan Alçınkaya
07.Ocak.2007, 09:46
değişim iyidir değişen dünyaya ayak uyduramassan McClerean gibi beceriksiz hocaları sırf ingiliz diye takıam getirirsen EURO2OO8 i Tüm Britinya adası tvden izler...

Fernando Gago
07.Ocak.2007, 23:39
İngiliz Futbolundaki düşüş konusunda kesinlikle haklı

GodfatheR
08.Ocak.2007, 00:22
Bende duyunca çok şaşırdım ama İngilizlerin derdi niye Blatter'i gerdi onu anlamadım.