View Full Version : TSL 18.Hafta |Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Memedov
08.Ocak.2007, 18:48
http://img50.imageshack.us/img50/8863/140952turkcellsuperligbar7.jpg (http://imageshack.us)
http://img212.imageshack.us/img212/2927/fenerbahceke5.jpg (http://imageshack.us)http://img212.imageshack.us/img212/8491/ibbcw7.jpg (http://imageshack.us)
LaigLeNoiR
08.Ocak.2007, 19:54
Fazla yoruma gerek duymuyorum bu maç için.
Fenerbahçe kazanacaktır.
NOT : R.Carlos'tan frikik golü bekliyorum :)
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=988497#post988497
kurallar burda. içi boş mesajlar silinmiştir.
GeNç KaRTaL
09.Ocak.2007, 04:09
Fenerbahçe kendi evinde genelde rahat kazanıyor.İBB'de fena takım değil.Devre arasında İbrahim Akın'ı alarak kadroyu güçlendirdiler.İlk maçta yenmişlerdi.Bu maçta Fenerbahçe rövanşı almak isteyecektir.Abdullah Avcı faktörünüde unutmamak lazım.Kısacası zor maç olacak.Fenerbahçe bir adım önde..
KaF KeF
09.Ocak.2007, 04:23
Kendi eviimizde Geçen Seneki Bursa maçından beri yenilmiyoruz.Yine muhteşem taraftarımızla kazanacağımızı düşünüyorum..Hem de 2-0 rovanşı alırız...
uAsamet91
09.Ocak.2007, 04:31
Fenerbahçenin kendi sahasında oynaması avantaj ama Belediyesporunda Beşitaş ve Galatasaray deplasmanında yaptıkları ortada zor maç oLur.fenerbahce seyirci destegiyle bi adım önde gibi.
RoNNiE91
10.Ocak.2007, 00:20
Fenerbahçe ilk maçın intikamını almak isteyecektir ama Belediye'nin büyüklerle yaptığı maçlar unutulmamalı.Genede Fenerbahçe en kötü berabere kalır.Kazanmasıda çok büyük ihtimal.Kupadaki hırslarını bu maçtan çıkarabilirler.
anil luque
11.Ocak.2007, 00:44
Her ne kadar zor olsa da gönlüm Belediye'nin puan çıkarmasından yana..
Ahmet_77
11.Ocak.2007, 00:46
İst. En iyi berabere kalabilir.Ama büyük ihtimal Fenerbahçe kazanır...
El Comandante
11.Ocak.2007, 01:46
Belediye yine süpriz yapamaz,bu kadar güclü degiller.Bu mactan puan almalari mucize olur.
a.arıcı-11
11.Ocak.2007, 04:16
fenerbahce ligin ikinci yarısına hep duraklayarak başlar bu yüzden zor maç olacak ibrahim akın iyi gününde olursa zor anlar yaşatabilir ama kadıköyün muhteşem ambiansını kalıdıracak futbolcu sayısı çok azdır belediye kadorsunda
CeNTeR_TR
11.Ocak.2007, 04:25
İlk maç sene başıydı hazır değildi falan filan..Bu maç öyle olmaz..Gol ve goller ile kazanırız..
RaSenGan
11.Ocak.2007, 05:15
Fenerbahçe bu maçta pek zorlanmaz.Keşke ilk maçtaki gibi sürpriz olsa :)
Neron_FB
11.Ocak.2007, 05:31
Yarın en büyük olumsuzluk soğuk hava olur bence =) Onun dışında çok fazla zorlanacağımızı sanmıyorum. Bence 3-1 alır Fenerbahçe
Fietra 10
11.Ocak.2007, 06:52
Belediye'nin kadrosu çok iyi ve takviyede yaptılar..Fenerbahçe'de Belediye'de ligde iyi çıkarıyorlar..Berabere biter..
Varonil
11.Ocak.2007, 07:31
Zorlanmadan kazanırız.İlk yarıda ki sezonun ilk maçı gibi olmaz.
YusufT
11.Ocak.2007, 08:41
mac 2-1 biter gibime geliyor, Ist. Büyüksehirbelediyespor alir diyorum ben, icime öyle dogdu..
KaF KeF
11.Ocak.2007, 20:56
Mateja Kezman 18'de yok!
Antalya'da 10 günlük devre arası hazırlık kampını tamamlayarak dün İstanbul'a dönen ve yarın oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için son hazırlığını bu akşam yapacak olan Fenerbahçe'de Kezman ilk 18 kişilik kadroya alınmayacak.
Teknik Direktör Arthur Zico, sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle orta sahada sıkıntı yaşarken, Kemal ve Ali Bilgin'i ilk 11'de sahaya sürecek.
Appiah ve Deniz'in sakatlığı, Selçuk Şahin'nin sarı kart cezalısı olması ve Tümer'in askerlik problemi sebebiyle yurtdışında olması nedeniyle Brezilyalı teknik adam Arthur Zico orta sahada uzun bir aradan sonra Kemal Aslan'a forma şansı verecek.
Tam olarak sakatlığı geçmeyen ve hazırlık kampına katılmayarak çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Alex'in yerine ise Ali Bilgin forma giyecek.
Sıkıntılı günler geçiren Kezman'ın ise ilk 18'e alınmayacağı ve Sırp golcünün Fortis Kupası'nda Şanlıurfaspor'a karşı sahaya çıkarılacağı öğrenildi.
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şöyle:
Volkan, Gökhan-Lugano-Edu-R.Carlos,Deivid-Kemal-Aurelio-Uğur, Ali Bilgin-Semih
Mr.CordiaL
12.Ocak.2007, 17:47
İlk yarıdaki maçı düşünürse oyuncular, farka gidebiliriz... :)
IcedEarth
12.Ocak.2007, 21:14
Fenerbahçe'nin zor bir maç geçireceğini ve muhtemelen puan kaybedeceğini düşünüyorum. İ.B.B. en güçlü Anadolu takımlarından biri konumunda. Ayrıca puan kaybedeceğini umuyor olmam da bu yorumum üzerinde bir etken. Çünkü 02 oynadım ve o kupon da yatarsa işim bitik :zuhaha
Emurafu
13.Ocak.2007, 01:58
Kadıköy'de ilk 11'ler....
(CANLI) Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geliyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.
MAÇIN CANLI ANLATIMINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN...
İşte İlk 11'ler...
FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Edu
Lugano
Carlos
Deivid
Aurelio
Kemal
Ali
Uğur Boral
Semih
İSTANBUL BELEDİYE
Hasagiç
Ekrem
Kerim
Vinicius
Volkan
Efe
Erman
İlyas
Tjikuzu
Sertan
Gökhan Kaba
13.01.2008
Kaynak : Sporx.com
Fenerbahce Alex ve son haftaların formda ismi Selcugun yoklugunu hissedebilir..
uAsamet91
13.Ocak.2007, 02:20
Alex'in yerinde ali bilgin var bakalım ne yapacak.
Emurafu
13.Ocak.2007, 02:43
İstanbul Bld..Mahkum oynamıyor baya iyi oynuyor hemde açık futbol oynuyor..
fenerbahce_1907
13.Ocak.2007, 03:01
İlk yarı 0-0 bitti.
Roberto Baggio
13.Ocak.2007, 03:05
Abdullah Avcı yine çok akıllı oynatıyor ...
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:08
Abdullah avcı her takıma karsı aynı oynatır takımı..Mesela dün Konya acık oynasaydı maçı yenilmezdi..Bence bir Anadolu takımı korkak oynamamalı..Bunuda Abdullah avcı ve ögrencileri çok iyi yapıyor..
2.yarı oyuna ibrahim akın falan girebilir..
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 03:08
Alex'in olmadığını bilmiyordum.Alex olmayınca Fenerbahçe zorlanıyor ileride.İlk yarıda 0-0 bitmiş.Bakalım ne olacak 2.yarıda..
Bu arada İbrahim Akın İBB'ye gitti oradada yedek.Bu adamın kaderi bu.:D Şaka bir yana 2.yarı onu sokar herhalde Abdullah hoca oyuna.Çok merak ediyorum oyununu..
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:14
Semsi bende sana katılıyorum..Alex olmayınca fenerbahce ofansif olarak zorlanıyor..Önceden Alex olmayınca bu acıgı Tümer kapatıyordu oda yok..Bence Alex iyi alternatif lazım..Kaldıki formda bir selcuk yok..Ali bilgin Alex mevkisinde hiçbirsey yapamıyor..
İbrahim akın,Aydın yedekdemi bilmiyorum..Onlar oyuna girerse..Savunmanın arkasına iyi sarkabililer..Çünkü fenerbahce stres yapacak gol atmak için açılacak..
BeeTLeJuiCe
13.Ocak.2007, 03:16
Kemal, Selçuk ve Deniz'in yaptığını yapamıyor. Ofansı, defanstan fazla düşünüyor buda ortasahadan organize çıkmamızı engelliyor.
Uğur Boral pozitif oynamak istiyor ama çok heyecanlı son hamlesini yapacağı sırada hata yapıyor.
Deivid neredeyse tüm pozisyonlarda içeriye giriyor, buda sağ tarafta boşluklara neden oluyor. İBB'nin kendi sağ kanadını kullanması şu an için pek tehlike yaratmadı. İkinci yarıda İbrahim Akın girerse tehlike yaşayabiliriz.
Ali Bilgin, Alex'in yerinde oynuyor ama tabiki aynı şeyleri yapamıyor. Pozisyon bulmada zorlanıyoruz. Ali Bilgin yerine Kazım yada başka bir forvet oyuna alınabilir.
Hasagic 2 defa hata yaptı, ikisinde de Semih son anda fark etti. Bu gidişle Semih bir gol atar :) İnşallah atar :)
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:27
Aklıma yeni geldi..Hasagicde nerdeyse İlkdefa bir Fenerbahce maçında oynuyor..Hasagic bizim maçtaki gibi devlesse yeter:)
Degişiklik oldumu:)
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 03:29
Aydın'da yedekte Emrah abi.Eğer Abdullah Avcı maça iyi müdahale edebilirse kazanabilirler belki.Ama bence Fenerbahçe kazanır bu maçı.Bana öyle geliyor.Semih atabilir bir tane..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İBB'de Erman çıktı-->İbRahim Akın girdi.<---
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Dakika 60
Uğur Boral çıkıyor, Vederson oyunda...
Kemal çıkıyor, C.Kazım oyunda...
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:36
Akın girdi..Aydında girerse savunmanın Arkasına sarkabilirler..Bakalım neler olacak..
fmhastasi
13.Ocak.2007, 03:36
uğur boral çıktı vederson girdi
kemal çıktı colin girdi
ins. bu değişiklikler fayda sağlar.hadi saldır kanarya!
yunusgs
13.Ocak.2007, 03:40
72.dakika durum 0-0.
uAsamet91
13.Ocak.2007, 03:42
Maç sıkıcı geçiyor.
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:45
Belediye ikinci yarıları yaptıgı hatayı yine yapıyor defansa çekildiler,Trabzon maçındada geri çekildikleri için kaybettiler.
Roberto Baggio
13.Ocak.2007, 03:47
Aman tanrıımm goll İlyass:D Belediye 1-0 önde..
IcedEarth
13.Ocak.2007, 03:47
Goooooooooool. İlyas attı 1-0 oldu.
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 03:48
Ali Bilgin çıktı-İlhan Parlak girdi.İlhan uzun süre sonra ligte forma şansı buluyor hatırladığım kadarıyla.Süpriz yapabilir..
yunusgs
75.dakİka Gol İlyas.
fmhastasi
ilyas attı:S
Aykan19o3
Fenerbahçe 0-1 yenik durumda.. İstanbul BŞB Fenerbahçeye pozisyon vermiyor..
anilton
İlyas Fenere bunu hep yapıyor...
Bu arada asist İ.Akın...
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:49
Oh be İlyas dakika 75:)
Semih atamassa baska kimse gol atamaz..Bu arada İlhan oyuna girdi Hayret:):)
Alex'e iyi alternatif sart..
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 03:49
İbrahim'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda İlyas yükseliyor ve topu F.Bahçe ağlarına yolluyor...
Tam İlhan gol atabilir dedim İlyas attı.İlk başta İlhan attı sandım.:D
Haydi İBB koru şu skoru ve maçı kazan.
uAsamet91
13.Ocak.2007, 03:50
İlyass Bu cok güzel oldu işte.
anilton
13.Ocak.2007, 03:52
Aydın'da oyunda İbb'de...
Lionel Andres Messi
13.Ocak.2007, 03:53
Ali Bilgin çıktı-İlhan Parlak girdi.İlhan uzun süre sonra ligte forma şansı buluyor hatırladığım kadarıyla.Süpriz yapabilir..
geleceğin süperstarı -9 p.a. sı var fmde.gol atar kesin.
Aykan19o3
13.Ocak.2007, 03:54
0-2 oldu..
İstanbul Bşb şov yapıyor, şov !!!
yunusgs
13.Ocak.2007, 03:54
81 2-0 Gökhan Kaba.
C h A o S
13.Ocak.2007, 03:55
İşte bu harika oldu.Harikasın İstanbul B.B.
GeNç KaRTaL
Gol Gökhan Kaba.
2-0.
uAsamet91
Gökhan Kaba 0-2 şok bi skor kadiköyde
anilton
13.Ocak.2007, 03:56
G.Kaba güzel oyununu ve mücadelesini golle süsledi...
El Barto
Yine süpriz bir sonuç.
batuhanry
Süper ya :) Bastır İBB ! :D
Neyse böyle bitse yeter :p
Emurafu
13.Ocak.2007, 03:58
Fenerbahce Alex'siz hiç birsey yapamıyor..İyi organize olamıyor..Alex olmayınca semih tutuk oluyor..
Belediye kazanırsa 9 hafta sonra kazanacakmış...
IcedEarth
2-1 oldu Edu Dracena.
Lionel Andres Messi
Yine süpriz bir sonuç.
belediye fenere bunu hep yapıyor.
Emurafu
Fenerbahce çerveyi bulan ilk sutu ve gol...
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 03:59
Roberto Carlos ortalıyor, Volkan ters vurdu, top direkten geri geliyor...
Fenerbahçe bide 2 tane atıp maçı çeviriyormuş.Dehşet sevinirler valla.
yunusgs
86 Edu 2-1
Aykan19o3
1-2 oldu.
Bu maça yürek dayanmaz :P
Fener inşallah puan ya da puanlar kaybedicek bu maç.
El Barto
3-2 bitecek gibi geliyor bu maç bana. :)
fenerbahce_1907
Alex olmayınca bu takım bir hiç.Alex bu takımın %100'ü.Acil transfer lazım bize.Semih'le,Kemal'le falan olmaz bu işler.Semih,Alex olmadan asla gol atamaz,bize kendı pozisyon yaratan kendi becerisiyle gol atıcak adam lazım.Ayrıca yönetimde de büyük suc var Zico transfer istedikce yönetim transfer yapmıcaz diyor bu gidişle lig yakın bir zamanda ellerimizin arasından kayıp gider.
IcedEarth
13.Ocak.2007, 04:02
İ.B.B. dalga geçiyo galiba. Annemin yanına giderken 2-0 idi. Geldim 2-2 oldu. Olmaz böyle şey.
TR.CaPTaiN
13.Ocak.2007, 04:02
yok böyle birşey yahu dünyanın en şanslı takımı...
Maçın heyecanıyla mı bunu dedin bilmiyorum ama ligin başından bu haftaya kadar bir göz atarsan şanslı takımın Fenerbahçe olmadığını görürsün.
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 04:03
Roberto Carlos ortalıyor, Volkan ters vurdu, top direkten geri geliyor...
Fenerbahçe bide 2 tane atıp maçı çeviriyormuş.Dehşet sevinirler valla.
Kabul ediyorum.Ben bir şom ağızlıyım.:D İBB bari maçı verme..
Memedov
13.Ocak.2007, 04:04
yok böyle birşey yahu dünyanın en şanslı takımı...
Evet bende öyle diyordum zaten.
Maç 90 Dakikadır.;)
Şans diyen arkadaşlar.2-0 dan 2-2 yapınca şans olmuyor.Çoğu maçı son dk. da ki gollerlerle.yalan penaltılarla kazanınca şans oluyor ;;)
Emurafu
13.Ocak.2007, 04:08
Fenerbahcenin 2 sutu kaleyi bulmuş..Bu arada Tjikuzu 3.golü kurtarmış..
Medya yine Galatasaray elestirir kesin..Sonuc olarak iki takım tebrik ederim..
Aydın yılmaz da oynamış buda sevindirici bir olay..
murty54
neyse en azından Fenerbahçe puan kaybetti
ama Belediye 5 dk direnemedi
yunusgs
2-2 Bitti İ.B.B son dakikalarda kazandım havasına girmeseydi 3-0 bile biterdi.Yinede Tebrikler İ.B.B
GeNç KaRTaL
13.Ocak.2007, 04:09
Maç bitti.
Skor:2-2.
Fenerbahçe giden maçı çevirdi.Tebrik edelim.Her ne kadar bu sonuç onları genel olarak memnun etmesede..
İBB yine tecrübesizliğinin kurbanı oldu.
Transfer hatalarınısı sadece 2 puan kaybetmek de bir bakıma iyi oldur.Ayrıca 2-0 dan 2-2 de iyi skor.
Memedov
13.Ocak.2007, 04:10
Fenerbahcenin 2 sutu kaleyi bulmuş..
Emrah bakıyorumda istatistiklere baya bir önem vermeye başladın, Galatasaray maçlarında da beklerim senden bu titizliği.
Son dakikalarda 1 puanı kurtardık, hiç yoktan iyidir lig uzun maraton ne olacağını kestirmek güç.
BeeTLeJuiCe
13.Ocak.2007, 04:15
70. Dakika risk alıyoruz İlhan oyuna giriyor, kornerden gol yiyoruz.
İyice risk alıyoruz, defansı ön çıkarıyoruz, Carlos'un çeyrek adım geride durmasından dolayı ofsayt olmuyor gol yiyoruz. Arada kaçırdıklarımız, direklerden dönenlerde cabası.
Edu'nun gole çok şaşırdım direği neredeyse yalamış top. İBB uzatmalarda fazla oyalanmasaydı iki takımdan biri daha gol bulurdu bence. Sonuç olarak 1 puana bugün şükretmeliyiz.
Forumda bu maçtan sonra yazılacaklar:
Şanslı Fenerbahçe.
Son dakikada attılar yine.
Bakın Galatasaray'da olmuyor sadece, Fenerbahçe de son dakikada atıp puan kazanabiliyor.
Aşk-ı Şehir
13.Ocak.2007, 04:17
Belediye'nin Fenerbahçe'den az puana ihtiyacı olduğu için.Biz futboldan anlayanlar bu tip maçlarda Fenerbahçe puan kaybetti diyoruz ;;)
Yalan mı Mehmet? 83'te 2-0 öne geçiyorsun maç 2-2 bitiyo. Sence 1 puan kazandımı İ.B.B yoksa 2 puan kaybetti mi?
İki takımada tebrikler bu arada.
BeeTLeJuiCe
13.Ocak.2007, 04:19
Bu maç fenerbahçenin ortasahada transfere ihtiyacı olduğunun kanıtıdır. Appiah yok. Selçuk cezalıydı bu hafta ama sakatlanma potansiyeli yüksek bir oyuncu bana göre yetersiz biri. Deniz iyi oynasada, güven vermiyor. Kemal defansif yönden eksik. Tek başına Aurelio var yani. Ayrıca Tümer ya askere gidecek, yada yurtdışına.
Sekopej
13.Ocak.2007, 04:20
Bugün şanssızdık ve bu nedenle 1 puan almak da güzel. İlk yarı Uğur'un bencillikleri olmasa maç zaten kopacaktı ama olmadı.
İlhan kesinlikle oynamalı, hatta tek forvet devam edilecekse Semih yerine İlhan oynamalı. Her işte bir hayır vardır derler, puan kaybına tabi ki üzüldük ama bu maçtan sonra Aziz Yıldırım mutlaka transfer yapacaktır.
Zico ligde tek forvetle pozisyon bulmanın zor olduğunu görüp çift forvete dönebilir, gerçi çift forvete döndükten sonra 2 golü yedik ama yine de daha fazla pozisyon bulduk.
Ve Alex. Eğer transfer yapılacaksa bu Alex'in yedeği olmalı. En çok sevindiğim şey evimizde yenilgisiz serimizin devam etmesi oldu, yenildğimiz için değil, bu seri bozulacağı için çok üzülüyordum ama Deivid kurtardı bizi.
Sonuç olarak bu maçtan sonra bazı şeyler değişebilir, tıpkı geçen sene Bursa'ya yenildikten sonra takımımızda işlerin yoluna girmesi gibi. Bu nedenle burada puan kaybı bir bakıma iyi oldu.(Böyle düşünüp kötü hissetmemeyi sağlıyorum.:p)
BeeTLeJuiCe
13.Ocak.2007, 04:20
2.gol ofsayt değilmi?
Roberto Carlos çok az bişiyle ofsaytı bozuyor. Ben öyle gördüm.
Emurafu
13.Ocak.2007, 04:21
Emrah bakıyorumda istatistiklere baya bir önem vermeye başladın, Galatasaray maçlarında da beklerim senden bu titizliği.
Son dakikalarda 1 puanı kurtardık, hiç yoktan iyidir lig uzun maraton ne olacağını kestirmek güç.Mehmetcim bende takip etmedim zaten:)Trt1 de Erdogan arıka söyledi...Hatta Tjikuzu 3.golü kurtardı dedi
Kesinlikle transfere ihtiiyacımız var;
Alex'in yokluğunda da müthiş oynayacak yaratıcı bir forvet.
Mehmet Topuz veya Selçuk İnan veya her ikisi :p
Memedov
13.Ocak.2007, 04:22
Fenerbahçe´nin orta sahada ki zahafı bu maçta tekrar ortaya çıktı, Aurelio tek başına yükü kaldıramaz oldu, transfer şart Zico bunu görmeli. Orta saha ana baba gününe döndü bu maç fark olmadığına şükür etmeliyiz.
Belediye'nin Fenerbahçe'den az puana ihtiyacı olduğu için.Biz futboldan anlayanlar bu tip maçlarda Fenerbahçe puan kaybetti diyoruz ;;)
"bana göre fener puan kaybetti" diyebilirsin ama "biz futboldan anlayanlar" diyemezsin. diğerleri futboldan anlamıyor mu?
böyle bir mesajın daha gelirse, futboldan anlayan senin gibi biri forum kurallarını anlamıyor demektir. gereği de uygulanır böylece.
neyse devam edelim güzel bir şekilde.
Onu bence sadece fanatikler söyler.Genelde tarafsız futbol severler 2-0 dan maçı son 5 dakikada kaçıranlara galibiyeti kaçırdı derler.Fenerbahçe'liler genel olarak bu skora sevinmesede Fenerbahçe bu maçı son dakikalarda bulduğu gollerle kurtararak 1 puan kazanmıştır.
Büyük takımlar puan kaybetti mi önemli olur puan kaybetti yazılır.Oyunla alakası yok.Burda o arkadaşın tarafsız olarak senin düşündüklerini düşünmeyip hangi amaçla yazdığını biliyoruz.
Universal
13.Ocak.2007, 04:28
Maçı ikiye ayırmamız lazım. İlk bölüm 75. dakikaya kadar geçen bölüm, bu bölüm pek önemli değil; çünkü iki takımda futbol için ortaya birşey koymadı.
İkinci bölüm dakika 75'ten sonra başladı. Aslında maç o dakika başladı. Belediye korner kazandı ve beklemdik bir dakikada öne geçtiler. Fenerbahçe defans güvenliğini bıraktığı dakikada kontra atakta golü bulup bir anda farkı ikiye çıkardılar. Fenerbahçe için herşey bitmişken bir anda rakibin üstüne yüklendiler ve kornerden gelen gol ile fark bire indi, arkadan gelen ikinci gol ile bir anda skor eşitlendi. Maç bitime altı dakikada kala iki takımda defans güvenliğine önem verdi ve sadece son dakikalarda Fenerbahçe'nin bulduğu bir pozisyon vardı.
Maça genel olarak bakarsak iki takımda kazanmayı hak etmedi. Maçın hakkı buydu. İki tarafta kazansa diğer tarafa yazık olacaktı.
Fenerbahçe kulübü transfer yapmak zorunda olduğu belli oldu. Seksen dakika boyunca kaleyi bulan şutumuz yoktu. Semih belki iyi bir golcü olabilir ama Semih'e gol pası veren oyuncu şart. Fenerbahçe forvet almak zorunda; ama aldığı forvet mutlaka kendi pozisyonunu kendi yaratacak bir oyuncu olmalı. Yoksa Sevilla önünde tur zor gözüküyor.
Bugün ortaya çıkan bir sonuç Alex'siz Fenerbahçe Susuz Rakı'ya benzer...
KaF KeF
13.Ocak.2007, 04:28
Umarım Aziz Yıldırım Ve Yöneticiler Transferin Şart Olduğunu Anlamışlardr.
her iki takımda Hazırlık Maçı gibi oynadı.Belediye yine tecrübesizliğinin kurbanı oldu.
Belediye Takımını ve FB TARAFTARını Tebrik ediyorum.
Benim tek sevindiğim şey İLhan Parlak'ın oyuna girmesiydi.İnşAALah Zico bu Çocuğa daha fazla forma şansı verir...
fmhastasi
13.Ocak.2007, 04:30
Roberto Carlos çok az bişiyle ofsaytı bozuyor. Ben öyle gördüm.
buna bi önlem almak gerek o zaman kaç oldu bu carlosun:Sbu kadar tecrübeli bir futbolcu şaşırtıyor bu kadar basit hatalarla:S
Fenerbahçe´nin orta sahada ki zahafı bu maçta tekrar ortaya çıktı, Aurelio tek başına yükü kaldıramaz oldu, transfer şart Zico bunu görmeli. Orta saha ana baba gününe döndü bu maç fark olmadığına şükür etmeliyiz.
evet orta sahaya transfer kesinlikle şart.appiah bu vakitten sonra iyilessede kısa vadede faydalı olamaz.ayrıca i.b.bspordaki erman kılıc cok etkili.cok begeniyorum bu adamı.bence bizede yararlı olur orta sahada hızlı ve cabuk:)
uAburak89
13.Ocak.2007, 04:38
Maçı ilk golden sonra izledim, daha öncesinin sıkıcı olduğunu duyduğum için izleme gereksinimi duymamıştım.. :) Belediye 2-0 yakaladıktan sonra, çok geri çekildi ve bedelini ağır ödedi.. Belediye'nin 2. golü bana ofsayt gibi geldi ama kamera da bile anlamak çok zor olduğu için, hakeme yüklenmemek lazım.. Fenerbahçe'nin golleri güzeldi, özellikle 2. golü çok beğendim.. Fenerbahçe'nin evinde puan kaybetmesi tabii ki sürpriz, ama daha bu köprünün altından çok sular akar.. Çok zevkli bir lig oluyor, şampiyonluk adayı 4 takım.. :)
Her iki takımı da tebrik etmek lazım sonuç olarak, puanları paylaştılar ve son bölümü çok güzel bir maç izlettiler..
Universal
13.Ocak.2007, 04:41
Benim tek sevindiğim şey İLhan Parlak'ın oyuna girmesiydi.İnşAALah Zico bu Çocuğa daha fazla forma şansı verir...
İlhan Parlak'ın oyuna girmesine bende sevindim; ama bu maçı kurtaracak bir oyuncu değildi. Zico zamanında şans vermemenin acısını bugün çetki. İlhan'ın maç eksiği var. Eğer olmasa belki maçı çevirebilirdi. Umarım İlhan bu sezon son beş-on dakika oynayarak bir sezon sonraya hazırlanır ve Semih'te bulunan yedek kalma psikioloji İlhan'da da bulunur. Çünkü İhan'ın geleceği Semih'e benziyor.
fmhastasi
13.Ocak.2007, 04:47
o kadar rahat olduğumuz önde olduğumuz maçta ilhan parlak alınmaz oyuna:Syenik durumdayken kurtarıcı diye alınır anlamak mümkün değil bu futbolcu daha 20 yaşında üstelik bu zamana kadar hiç oynamamış ve sen taraftarın önüne atıyorsun bu futbolcuyu cok yanlısss ziconun ilhan parlakı daha rahat maçlarda uzun süreli görev vermesi lazım.oyuncuyu böyle stres altına sokmaması lazım
RaSenGan
13.Ocak.2007, 05:01
Ne maç olmuş öyle.İlk kaleyi tutan şut 77'de geliyor.Alex olmazsa Fenerbahce'nin durumu ortada.Alex takımın beyni.İnsanın beynini alırsanız ne yapar hiçbir şey.Fenerbahcede de bu durum aynı.İBB'den 2 maçta 1 puan çok kötü bir durum.Fenerin şansı tutmuyor bu takıma..:)
Aykan19o3
13.Ocak.2007, 05:05
Bu maçtanda anlaşılıyor ki :
Fenerbahçe : Alex
Alex : Fenerbahçe
:)
KaF KeF
13.Ocak.2007, 05:36
Yakışmadı "12" Numara
Büyükşehir Belediyespor`la oynadığımız karşılaşmada taraftarlarımızın ilgisizliği dikkat çekti. Birçok oyuncusundan yoksun kadrosuyla sahaya çıkan takımımıza az sayıda taraftarımız sahip çıkarken, 81.dakikada 2-0 mağlup duruma düşmemizin ardından stadı terk eden çok sayıda taraftarımız takımımızın attığı golleri dahi görmedi. Hakemin bitiş düdüğü çalmadan adeta teslim bayrağı çekerek mevzilerini terk eden taraftarlarımızı kınıyor, bu davranışın ne Fenerbahçe sevgisiyle ne de "Hep Destek, Tam Destek" felsefesiyle bağdaşmadığını hatırlatmak istiyor, hakemin bitiş düdüğüne kadar mevzilerini terk etmeyerek takımını destekleyen az sayıdaki taraftarımıza teşekkür ediyoruz.
Her fırsatta farkını ortaya koyan Fenerbahçe taraftarına yakışmayan bir gece geride kaldı. Birçok maçı imkânsızlıklara ve zor şartlara rağmen takımına verdiği destekle çevirmeyi başaran taraftarlarımızın bu rehavetten bir an önce kurtulmalarını temenni ediyor, 12 numarayı gelecek haftalarda maçlara ve skorlarına bakılmaksızın takımımızı desteğe davet ediyoruz!
BeeTLeJuiCe
13.Ocak.2007, 05:44
BREZİLYALILAR PUANI KURTARDI!
Sezonun ilk maçında 2-0 mağlup olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u, Şükrü Saracoğlu'nda ağırlayan Fenerbahçe, 1 puanı zor kurtardı! İlyas ve Gökhan'ın golleriyle geriye düşen sarı lacivertliler, son bölümlerde Brezilyalı oyuncuları Edu ve Deivid ile skora denge getirdi ve maç 2-2 sona erdi!
NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı maça 2 eksikle çıktı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, kart cezalısı Selçuk'un yerine orta alanda Kemal'e, sakatlığı bulunan Alex'in yerine ise forvetin arkasında Ali Bilgin'e görev verdi.
Ligin 17. haftasında FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçta gördüğü kartla, sarı kart sayısı toplamda 4'e ulaşan Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mücadelesinde forma giyemedi.
Trabzonspor maçında sakatlanan ve tedavisi sürdürülen Alex de yerini Ali Bilgin'e bıraktı.
Maç kadrosunda bulunmayan 2 futbolcunun yanısıra, sakatlıkları bulunan Serdar, Kezman, Deniz ile Appiah ve Tümer de karşılaşmanın kadrosunda yer almadılar.
Sarı-lacivertli ekipte Kemal, Turkcell Süper Lig'de bu sezon 3. kez ilk 11'de şans buldu.
Fenerbahçe'nin, sezonun ikinci yarısının açılış maçına taraftarları fazla ilgi göstermedi.
Özellikle, Migros kale arkası tribünü olmak üzere diğer tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti.
-ÇAKIR'A TAKİP-
Fenerbahçe'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı maçı yöneten hakem Cüneyt Çakır'ı, UEFA'nın görevlendirdiği mentör de izledi.
UEFA Delegesi Karl-Erik Nilsson'un, FIFA kokartlı Çakır'ı izlemek için statta bulunduğu ifade edildi.
-PAF'LAR YENİŞEMEDİ-
Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan maçta Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1-1 berabere kaldı.
Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada yapılan maçta, Fenerbahçe'nin golünü Cengiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin golünü ise Hasan Ali kaydetti.
Öte yandan Beşiktaş'tan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olan İbrahim Akın, Fenerbahçe'ye karşı takımının yedekleri arasında yer aldı.
-ROBERTO CARLOS'UN ŞUTU, DEIVID'I SAKATLADI-
Karşılaşmanın 67. dakikasında Roberto Carlos'un, ceza alanının dışından kullandığı serbest vuruştaki sert şutu, takım arkadaşı Deivid'i sakatladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncuları arasında bulunan Deivid, üzerine çarpan sert topla yerde kaldı. Sağlık ekibinin saha içinde müdahale ettiği Deivid, kısa süren tedavinin ardından maçı sürdürdü.
Öte yandan, Deivid'in saha içindeki tedavisi sırasında iki takım oyuncularından Aurelio ile Gökhan arasında tartışma yaşandı. Bir anda gerilen ortamda futbolcular birbirlerine girerken tartışma büyümeden önlendi.
-KİMİ TARAFTARLAR BERABERLİK GOLLERİNİ GÖREMEDİ-
Fenerbahçe'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü 81. dakikadan itibaren çok sayıda taraftar tribünleri terketti.
Stattan ayrılan çok sayıda taraftar, sarı-lacivertlilerin son dakikalara sığdırdığı beraberlik gollerini göremedi.
Diğer yandan, maçın ikinci yarısında teknik direktör Zico'nun oyuna dahil ettiği genç forvet İlhan, bu sezon 2. kez bir lig maçında görev aldı. Zico, sezonun ilk haftasındaki yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında genç oyuncuyu ikinci yarıda gol umudu olarak oyuna almıştı.
VE MAÇ..
FENERBAHÇE: 2 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 2
Stat
FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler
Cüneyt Çakır xxx, Bülent Gökçü xxx, Tarık Ongun xxx
Fenerbahçe
Volkan Demirel xx, Gökhan xxx, Lugano xx, Edu xxx, Robeto Carlos xx, Deivid xxx, Aurelio xx, Kemal x (Dk. 60 Kazım x), Uğur x (Dk. 60 Vederson xx), Ali x (Dk. 73 İlhan x), Semih x
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Hasagiç xx, Kerim xx, Cesario xxx, Volkan xx, Murat xx, Erman xx (Dk. 57 İbrahim xx), Efe xx (Dk. 86 Mahmut ?), Tjikuzu xxx, Sertan xxx (Dk. 78 Aydın x), İlyas xxx, Gökhan xxx
Goller
Dk. 74 İlyas, Dk. 81 Gökhan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 84 Edu, Dk. 88 Deivid (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar
Dk. 10 Efe, Dk. 50 Volkan, Dk. 68 Gökhan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 68 Aurelio (Fenerbahçe)
MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada ceza yayı sağ çaprazında Efe'nin kullandığı serbest vuruş sonrası, Fenerbahçeli oyuncuların oluşturduğu barajdan seken top yandan kornere gitti.
11. dakikada Roberto Carlos'un sol çaprazdan orta olarak kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında iyi yükselen Ali'nin sert kafa şutu sonrası top, yandan az farkla auta çıktı.
16. dakikada Gökhan'ın sağdan uzun taç atışı sonrası ceza alanında kafalardan seken top ön direkte önce kaleci Hasagiç'e ardından da Semih'e çarparken, penaltı noktası önüne gelen meşin yuvarlağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncuları uzaklaştırdı.
21. dakikada Murat'ın orta alandan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan Demirel'in hatalı bir biçimde kalesini terketmesinin ardından Gökhan, ceza alanına girer girmez güzel bir kafa vuruşu yaparken, kalenin boş olduğu pozisyonda meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
34. dakikada soldan Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında kaleci Hasagiç'ten önce topa Cesairo kafayla müdahale ederken, arkaya seken topa Semih'in ilk şutunda meşin yuvarlak, savunmaya çarparak yükseldi ve pozisyonun devamında Semih'in arka direkte kafa vuruşunda ise yandan auta gitti.
Kalan dakikalarda da önemli bir pozisyon olmayınca, karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla bitti.
51. dakikada Deivid'in sağdan ortasında, ceza alanında iyi yükselen Ali'nin uygun durumda yaptığı kafa vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
57. dakikada Semih'in ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
59. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbolcusu Gökhan'ın yaptığı sert vuruşta, top kaleye paralel olarak auta gitti.
73. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.
74. dakikada soldan Sertan'ın yaptığı ortaya, arka direkte İbrahim'den önce kafayı koyan Roberto Carlos, tehlikeyi topu kornere göndererek önledi.
Aynı dakikada sağdan İbrahim'in kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte kafayla topu ağlara gönderen İlyas, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 1-0 öne geçirdi.
81. dakikada orta alandan atılan derinlemesine pasla Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Gökhan, sol çaprazda kaleci Volkan'ı da çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.
84. dakikada soldan Roberto Carlos'un yerden ortasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Volkan'ın ceza alanında ters müdahalesi sonrası yan direğe çarparak dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Yine aynı dakika içinde soldan Vederson'un kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında iyi yükselen Edu, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek farkı 1'e indirdi: 2-1.
88. dakikada sağdan Gökhan'ın ortasında, kaleci Hasagiç'in dokunamadığı topu arka direkte Deivid kafayla gole çevirerek skoru eşitledi: 2-2.
Kalan sürede her iki takımın da çabaları gol getirmedi ve karşılaşma 2-2'lik eşiklikle sonuçlandı.
Alex'siz yarı yarıya!
Turkcell Süper Lig'de bu sezon 6. kez forma giyemeyen Alex'in olmadığı 3 maçta Fenerbahçe puan yitirdi. Sarı- lacivertliler Brezilyalı yıldızın oynamadığı, 2 İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor maçlarında galip gelemedi.
Alex'in forma giymediği sezonun ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında 2-0 yenilen Fenerbahçe, 12. haftada Brezilyalı oyuncusundan yoksun çıktığı Kayserispor mücadelesinden de 2-1 yenik ayrılmıştı.
Sarı-lacivertliler, Alex'in forma giymediği bu akşamki mücadelede de İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak puan yitirmiş oldu.
Aurelio Antep maçında yok!
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-2'lik sonuçla 2 puan bırakan Fenerbahçe Aurelio'dan da oldu! Bu sezonki 4. sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Brezilya asıllı Türk oyuncu Gazinantespor maçında forma giyemeyecek..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan maçta, bu sezonki 4. sarı kartını gören Aurelio cezalı duruma düştü.
Aurelio, Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.
Belediye 5 puana maloldu!
Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 2-2 berabere kalarak puan kaybıyla başlayan Fenerbahçe, rakibiyle bu sezon yaptığı 2 maçta toplam 5 puan yitirirken, bu sezon evinde 2. kez puan kaybetti..
Sezonun açılış maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibine 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, 18. haftada rakibiyle yaptığı mücadelede ise FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-2'lik eşitliğe razı oldu.
Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, son dakikalarda buldukları 2 golle beraberlik elde etti.
Şampiyonluk mücadelesi veren sarı-lacivertliler, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısındaki 2 maçta toplam 5 puan yitirdi.
Kadıköy'deki son yenilgisini geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a karşı 1-0 ile alan Fenerbahçe, bu maçın ardından üstüste çıktığı 33. maçında da yenilmedi.
Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçen, ancak son 9 dakikada kalesinde gördüğü gollerle beraberliğe razı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu sonuçla, yaptığı son 9 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamadı.
-KADIKÖY'DE 2. PUAN KAYBI-
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bu sezon Kadıköy'de 2. kez puan yitirdi.
Ligin ilk yarısında FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı 9 maçın 8'ini kazanıp 1 beraberlik alan Fenerbahçe, sahasındaki 10. lig maçında, Kadıköy'deki 2. beraberliğini aldı.
Sarı-lacivertli takım, 5. haftada Çaykur Rizespor ile 1-1 kalarak sahasında bu sezon ilk puan kaybını yaşarken, 18. haftada da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 2-2 berabere kalarak 2. kez puan kaybına uğradı.
Avcı: ''Yine aynı filmi gördük''
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray maçından sonra aynı filmi gördüklerini söylerken oyuncularına bu gece için futbol konuşmamalarını öğütlediğini belirtti.
''Maç ilk yarıda dengeliydi. Orta sahada döndürmedik rakibimizi. Biz de pozisyon bulamadığımız gibi Fenerbahçe'ye de pozisyon şansı vermedik. Ancak ikinci yarıda daha iyiydik. Topu daha kontrol etmeye başladık. Önce bir duran top ardından da defansın arkasına sarkarak attığımız bir golle istediğimiz skoru yakaladık. Ancak gene ne olduysa avantajımızı koruyamadık. Yediğimiz ikinci gol neredeyse bir kontra atak golü oldu. Bir yerde Galatasaray maçından sonra aynı filmi gördük. Bunun böyle olmaması lazım. İyi bir takımız ve sonuca gitmeliyiz. Oyuncularıma soyunma odasında bu gece futbolu düşünmemelerini söyledim. Kafalarını yastığa koyup bunu bir süreliğine unutmalarını istedim. Ancak tabii ki bu sorunumuzu çözmek için uğraşacağız. Kriz ortamlarını aşabilcek güçte bir takımız ve artık önümüze bakacağız.''
''ALEX'SİZ OYNAMAYI ÖĞRENMELİYİZ''
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico Maçta 83. dakikaya kadar kaleyi bulan şutlarının olmamasının düşündürücü bir durum olduğunu söylerken, Alex'in eksikliğini bir şekilde doldurmaları gerektiğini belirtti. Zico, transfer ile ilgili olarak şu an için bir değişiklik olmadığını da ifade etti.
''Maçın genelinde fırsat yaratamadık. 83. dakikaya kadar kaleyi bulan veya kalecinin kurtaracağı bir şutumuz olmadı. Bu durum bize yakışmadı. Ancak tüm olumsuz durumlara rağmen maçın 90 dakika olduğunu kanıtladık ve beraberliği kurtarmayı başardık. Maçın gidişatı bizim mağlubiyetimiz yönündeydi. Ancak 1 puan alabildik. Rakiplerimiz kazanmış olabilir. Ancak bu futbolun içinde var. Puan kayıpları olabilir. Bazı haftalar sizin için iyi olur bazıları kötü. İstediğiniz sonuca her zaman ulaşamazsınız. Şu an rakiplerimizden geride olmamız sorun değil bana göre. Sadece bundan sonra deplasmanlarda daha dikkatli olmamız lazım. Sahamızda kaybettiğimiz puanları bir şekilde telafi etmeliyiz. Alex takımın beyni. Bunu herkes biliyor. Eksikliği de önemli tabii ki. Ancak bir oyuncu sezon içersinde tüm maçlarda oynayamaz. Onun boşluğunu doldurmayı bilmeliyiz. Bu tür süreçlerde ne yaptığınız önemlidir. Ancak bunun üstesinden de geleceğiz. Transfer ile ilgili şu an için bir değişiklik yok. Başkanımıza verdiğim rapor hakkında da burada konuşamam. Appiah'ın durumu hakkında da net bir bilgim yok.''
BASIN TOPLANTISI
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zico, maçın genelinde takım olarak iyi şeyler yapmadıklarını ve bunun en belirgin göstergesinin ise ilk düzgün şutlarını 83. dakikada atabilmeleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Takımımıza yakışmayan bir görüntü. İkinci topları hep rakibe kaptırdık ve 4-5 pas üstüste yapamadık. Maçın sonlarında oyuncularımız kendine gelince, 2-0 yenik durumdan 2-2'lik eşitliğe skoru getirebildik. Kazanabilirdik de. Ama bu durum, maçtan ders almamız gerektiği düşüncesini bize gözardı ettiremez. Bu tip maçlardan gereken dersleri almamız gerekir. Ligde ilk yarının sonlarına doğru çıkışımız vardı ve üst sıralardaydık. Evimizde kazanmamız gereken bir maçı kazanamadık. Telafi etmemiz gerekiyor.''
-''ALEX, FARKI YARATAN OYUNCUDUR''-
Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Alex'in yokluğunda Fenerbahçe'nin puan kayıpları yaşadığının hatırlatılması üzerine Zico, Brezilyalı yıldızın takımda farkı yaratan oyuncu olduğunu kaydetti.
Büyük takımlarda çok şey ifade eden oyuncular olduğunu kaydederek, Milan'dan Kaka'yı, Manchester United'dan da Christiano Ronaldo'yu örnek gösteren Zico, ''Fenerbahçe için de Alex aynı biçimde. Eksikliğini hissedersiniz. Oynamadığı zamanlarda puan kayıpları yaşadık ama sabırlı olmalıyız. O varken de kayıplar yaşadık. Kendisini en kısa zamanda bekliyoruz. Takıma katılıp, katkılarını yapmayı sürdürecek. Büyük takımların tüm oyuncuları büyüktür ama beyin oyuncular vardır. Bu oyuncular diğerlerinden farklıdır. Olmadıkları zaman eksikliklerini hissedersiniz'' diye konuştu.
-TRANSFER KONUSU-
Zico, devre arası kampı sonrası takıma transfer istediğinin, ancak kulüpten yapılan açıklamada ise bu yönde bir çalışmanın olmadığı açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
''Ben şu anda kadromdaki her oyuncumdan sonuna dek memnunum. Herkes biliyor ki kadromuzda durumu açıklığa kavuşmayan oyuncularımız var. Bu oyuncularımızın durumu tam olarak netlik kazanınca yorum yapabiliriz, 'transfer istiyoruz' veya 'istemiyoruz' diye. Ama yine de garanti konuşamayız. İstediğimiz oyuncuyu alamayabiliriz. Eğer kadroda yararlı olamayacak oyuncular olursa, düşünür ve seçenekler ortaya atarız. Emin olabilirsiniz ki yönetim, takımı daha iyi görmek adına tüm çalışmaları yapıyor. Appiah ve Tümer gibi oyuncuların durumu netlik kazanmadı. Bir gelişme olursa, durumu çözmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Alınması gereken kararlar olursa alırız.''
Kezman'ın, PSV Eindhoven takımının TV kanalına, Fenerbahçe'den ayrılmak istediği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine yorum yapmaktan kaçınan Zico, ''Görevim bu değil. Gidecek mi, gitmeyecek mi biçiminde kafa yormama gerek yok. Görevim takımı en iyi biçimde hazırlamak. Ben bu takımın teknik direktörü olarak, çalışma ortamından, takımdan memnun olmayan hiçbir oyuncuyu görmek istemem. Tüm oyuncularımın işlerinden tatmin olarak çalışmasını isterim. Olmayan varsa, gerekli mercilerle konuşur ve sorununu halleder. Herkes söylediklerinden sorumludur. Benim yorum yapma düşüncem yok. Hepsinin kendi sorumlulukları var'' dedi.
Kaynak: Ajansspor.com
Fernando Gago
13.Ocak.2007, 06:44
Zico kazanmak için herşeyi yaptı Olmadı.
Universal
13.Ocak.2007, 18:27
Benim üzüldüğüm nokta taraftarın stada gelmemesi‚ bende gidebilirdim; ama hem maddi hemde derslerimden dolayı bu sezon sadece bir maça gidebildim. Bundan sonrada gidebileceğimi sanmıyorum.
Kombinesi olmayıpta gidenleri anlayabiliyorum bir çok nedeni olabilir. Ama kombinesi olupta gelmeyenleri anlayamıyorum. Tamam onlarında önemli işi olmuş olabilri gelmeyebilir. Ama koskoca tribünde herkesin mi işi çıktı? Kombine alıpta tribüne gelmeyen destek verdiklerini sanıyorlar. Tamam maddi olarak evet ama manevi olarak asla bir destek verdiklerini sanmıyorum. Bu takıma karşı ilk maçı kaybetmişiz rövanş niteliğinde bir maçtı ve tribünler boş sonuç değişmedi rövanşı´da kazanamadık. Süper Lig´de bu sezon yenemediğim takımlar arasına girdi. Umarım başkaları girmez.
2-0´dan sonra giden taraftarlar var onlara hak veriyorum. Yarın pazartesi iş-güç var. Bazı taraftlar karşıda oturuyorlar. Evlerine gitmeleri bir-iki saati buluyor. Haklılar artık kaybettik düşüncesi ile eve gidebilirler. Kalan taraftar ise maç 2-2 olduktan sonra destek vermeye başladı.
Üzüldüm‚ umarım bu sahneler bir daha yaşanmaz.
eXcitinG
13.Ocak.2007, 18:32
Ligde ki ŞampiyonLuk düğümünü bence BeLediye,Konya,DenizLi ve Kayserispor takımLarı beLirLeyecek. Ligi zirve de bitirmek isteyen takımLarın bu takımLar karşısında puan kaybetmesi ekstra sonuçLar getirecektir. Dün Fenerbahçe futboL adına birşey sahaya yansıtmadı. Ama son dakikaLarda buLduğu goLLer iLe en azından ekstra bir puan çıkarmayı başardı bana göre. ALex için ben bu takımın %70 i derken benimLe iddaaLaşanLar oLuyordu. Formda ve sürekLiLiği oLan bir ALex bu takımın herşeydir. Bütün sistem onun üstüne kuruLu. O oLmadığı zaman uyguLanacak bir B pLanı yok Fenerbahçenin. Bu yüzden de ALex in oLmadığı veya oLupta iyi oynamadığı maçLarın hepsinde zorLandı. Avrupa da ve Lig de iLerLemek istiyorsa Fenerbahçe ALex siz bir oyun pLanı üretmek zorunda. Yoksa iki kuLvarda da bir yerde mutLaka tıkanacaktır.
BeLediye yi de kutLamak gerek. Çok disipLinLi ve akıLLıca oynadıLar. Bu sezon bütün büyük takımLara kök söktürdüLer ama tecrübesizLikLerinin kurbanı oLup tam puanLarı çıkaramadıLar.
shamur1
13.Ocak.2007, 18:57
Dün geceki maçta Abdullah Avcı'da bundan yakındı. Kadıköy'de 2-1 öndesin ve o dakikaya kadar pozisyon vermiyorsun ama 88.dakikada kontraataktan goL yiyorsun. 2-1 öndeyken Fenerbahçe'den kontraataktan gol yiyorsan eğer Belediye'ye hak bunlar. Kapan ,pres yap 10 dakika kaLmış ,üsteLik Fenerbahçe aLex'siz sahada. Tek keLime ile tecrübesizLik.
Memedov
13.Ocak.2007, 19:06
Açıkçası maç 2-0 oldukdan sonra maç bitti dedim, hatta 1-0 olduğunda dediğim söz şudur;
Alex´de yok çıkıp Edu´mu gol atacak kurtaracak bizi.
Bu sözü dediğim gibi 2. golü de yedik iyice ümitsizliğe bürünmüştüm, ta ki Edu golü atana kadar..
Fenerbahçeli futbolcular, Fenerbahçenin büyüklüğünü son üç dakikada anladılar olsa gerek ki atak yapmayı düşünebildiler. 87 dakika boyunca Fenerbahçenin İstanbul Büyükşehir Belediyespor´un kalesinde tehlike yarattığını görmedim ben, evinde oynuyorsun eh bir zahmet gol atmak için çabala, futbol kabala pazara oynanacak bir oyun değildir..
CeNTeR_TR
13.Ocak.2007, 21:04
Tüm bunlar bir oyuncuya bağlanıyor Alex yok Fenerbahçe Yok diye..Alex futbolu bıraktığı zaman ne yapacaz küme mi düşelim..Alex falan değil bunun sebebi..İnanmadılar küçümsediler..Ve Ali Bilgin gibi bir oyuncuya Alex'e verilen görev verildi!! Daha ne olsunki?
mgokalparslan
13.Ocak.2007, 21:53
alex in oynadığı sistemde fenerbahce 4-4-1-1 ile oynuyor ama alexsiz oynarsak bence 4-4-2 ye dönmemiz gerekirdi zico sistemi aynı tutarak oyuncuları değiştirdi bence burda baştan çift forvete dönmeliydi ya da deivid i amc de oynatmalıydı. alex amc oynamasına rağmen her sezon 20 gol atan bir oyuncu yani biraz istisna bir amc,forvet konumunda.eğer kendi sahamızda alex yoksa bir forvet oynasa sonuç daha iyi olabilirdi.zaten ali bilgin cıktıktan sonra deivid amc ye geçip bariz bir şekilde faydalı oldu
eXcitinG
13.Ocak.2007, 22:01
Tüm bunlar bir oyuncuya bağlanıyor Alex yok Fenerbahçe Yok diye..Alex futbolu bıraktığı zaman ne yapacaz küme mi düşelim..Alex falan değil bunun sebebi..İnanmadılar küçümsediler..Ve Ali Bilgin gibi bir oyuncuya Alex'e verilen görev verildi!! Daha ne olsunki?
ALex oLmadığı zaman onun işini yapacak bir adam buLacaksınız ya da o da oLmadı sistem değiştireceksiniz bu kadar basit. Tabi ki herşey ALex e bağLı. Fenerbahçenin tek eksiği ve en büyük handikapı ALex siz bir oyun anLayışına sahip oLmaması. Onsuz takımın oynayacağı bir sistem yok. O yüzden de o oLmadığı için oLuyor bunLar. ALi biLgin e o görevi veriyorsun tamam da. Adam bakaLım yapabiLecek mi o işi. ALi biLgin kanat oyuncusu. Çizgi de oynamayı seven,bir oyuncu. NasıL çıksında ALex in yaptığı görevi yapabiLsin.
fmsmyrna
13.Ocak.2007, 22:43
Alex yok Fenerbahçe yok görüşü bana görede çok saçma bu sözde tek forvetli sistemimiz Alex'e göre kurulmuş bir sistem sözde tek forvetiz ama Alex direk olarak hucümu düşünen bir oyuncu yani forvet gibi bir oyuncu Alex'in yerine oynayan Ali Bilgin (ki kanat adamı ne işi var orada top mu dağıtacak) defansıda düşünüyordu.Semih yalnız kalıyordu.İlhan Parlak girdi baktık ki takıma hareketlenme geldi.Yani Alex'in olmadığı zamanlar çift forvete dönülebilir.Birde Carlos bir açıklama yapmıştı gerektiğinde oyundan çıkmaya hazırım diye bu adam 34 yaşında bir star her maçta üst düzey performans sergileyecek diyede birşey yok arada sırada dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum.2.golde ofsaytı bozdu.Aynı şekilde Gökhan'da tamam ofansa çok destek veriyor ama arkasına çok açık bırakıyor.O da ara sıra Önder'le değişmeli oynamalı.Dünkü değişen adamlar bence hatalıydı Deivid kesin çıkmalıydı gol atması birşey değiştirmez.Birde İlhan Parlak daha fazla şans bulmalı
uAburak89
13.Ocak.2007, 23:13
Zico Önder-Gökhan şeklinde yapsa sağ kanadı, çok daha verimli olabilir özellikle Sevilla maçlarında..
Yani bize mi yazık olacak, yoksa size mi, bilmem. O kadar kural koyduk bu bölüme, halen bakıp da feyz alalım, uyalım demiyorsunuz.
1. Maç esnasında şu bol oldu bu attı şu attı goooolllll işte edu deivid yok gökhan kaba yok şu çıktı şu girdi tarzında mesajlar atmayın. Demedik mi iki kelimelik dandik yorumlara yer yok artık diye?
2. Tartışmalarınızı birebir husumete dönüştürmeyin. Dönüşen mesajlar silinir. Ellerinize yazık.
3. Şimdilik sadece mesajlar silindi. O silinen mesajlara uyarılar da verilecek, gereken arkadaşlar okur grubuna alınacak. Bunu da bilelim.
Emurafu
14.Ocak.2007, 20:48
Aslında önemli bir ayrıntı var kimse konusmuyor..Carlos yine ofsaytı bozmuş..Bu sezon 5.defamı ne ofsaytı bozmus gol olmuş.Ahmet çakar daha çok bozar dedi..Birde türk olsa çoktan bitmişdi dediler..Bencede önemli bir ayrıntı..Sizinle paylasmak istedim.