PDA

View Full Version : Taktik işi başa bela

The.Crow
14.Ocak.2007, 08:33
Merhaba FM severler. Oyun çıktığı günden bu yana yüzlerce hatta binlerce taktik denedim.Ama yok yok yok!! Sitede paylaşılan taktikleri de surekli deniyorum ama olmuyor.Aslında bazı takıntılarım var.mesela takımım her zaman kanatları kullanmalı, aml ve amr mevkileri olmalı, çift forvet oynamahı seviyorum.ancak ne kadar cok varyasyon denesem de şöyle küçük takımlarda harikalar yaratan bir taktik yapamadım. Aslında patch çıkmadan önce bir taktik yapmıştım ve küçük takımla oynarken çok da başarılı olmuştu.Ancak patch çıktı taktik gümledi :) ne yapsam olmuyor.Ne olacak bu taktik işi anlamadım gitti.

wellcita
14.Ocak.2007, 08:37
bende aynı fikirdeyim uzun ömürlü bi taktik olmuyo 10 15 maç sonra illaki bişiler ters gidiyo bende de :D

Paolo Di Canio
14.Ocak.2007, 19:42
kocaelisporla oynuyorum 4. sezondayım şuan
ilk sezon süper lige çıktım 2. sezon süper ligi 9. 3. sezon 6. bitirip türkiye kupasını aldım 4. sezondada son haftalara girilirken 3. yüm.

2. ligdeyken 4-1-2-1-2 taktiğiyle
süper ligde ilk sezon 4-2-3-1 taktiğiyle
diziliş şöyle
gk
dr dc dc dl
dmc dmc
amr aml
amc
fc
3. sezon
4-3-1-2 taktiğiyle başarılı oldum
ama dediğiniz gibi belli aralıklarla taktik değişikliği gerekiyo sürekli bu 3 taktiği değiştirerek kullanıyorum
ama sağlam teknik iyi vuran frikik atan bi amc şart
ben umut kekilliyi oynatıyorum forvetler kadar gol atıo hatta daha fazla
bide st. gallenden agouda'yı öneririm forvete bi bakın ;)

King_Theoden
14.Ocak.2007, 22:20
Arkadaşlar bence FM2008 diğer tüm sürümlerden farklı öyle süper taktik falan yok takıma göre taktik ve diziliş rakibe göre oyun anlayışı var bende 25-30 tane taktik var değişik takımlar için yaptım. ama hiçbiri bir takım için tüm sezonluk değil mesela kocaeli ile ilk sezon TSL içerisinde favori olmadığınızda takımlar sizden çekinmeyecek ve üzerinize gelecek defansif kontraya dayalı bir taktik ile iki hızlı forvetle işi götürebilirsiniz ama başarı gelince oyun sizi favori gösterecek bu sefer takımlar size karşı temkinli oynayacak o zaman bu taktiği değiştirmeniz gerekebilir. Bunlar benim görüşüm tabi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
birde deep defans çizgisi ile oynayanlara mutlaka kaliteli bir dmc alıp dmc li bir taktik kullanmalarını öneririm.

The.Crow
15.Ocak.2007, 03:09
Arkadaşlar bence FM2008 diğer tüm sürümlerden farklı öyle süper taktik falan yok takıma göre taktik ve diziliş rakibe göre oyun anlayışı var bende 25-30 tane taktik var değişik takımlar için yaptım. ama hiçbiri bir takım için tüm sezonluk değil mesela kocaeli ile ilk sezon TSL içerisinde favori olmadığınızda takımlar sizden çekinmeyecek ve üzerinize gelecek defansif kontraya dayalı bir taktik ile iki hızlı forvetle işi götürebilirsiniz ama başarı gelince oyun sizi favori gösterecek bu sefer takımlar size karşı temkinli oynayacak o zaman bu taktiği değiştirmeniz gerekebilir. Bunlar benim görüşüm tabi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
birde deep defans çizgisi ile oynayanlara mutlaka kaliteli bir dmc alıp dmc li bir taktik kullanmalarını öneririm.

walla ne diyeyim haklısın.Bir de şu konu var.Mesela antreman sistemi. Ben kendime göre mevki mevki antreman sistemi hazırlıyorum ancak maçlarda hiç verimli olmuyor.Genel oyunun kendi taktiğine donersem aynı taktikle daha başarılı oluyorum. Taktikte bu oyuna çok etki ediyor kanaatindeyim.

Universal
15.Ocak.2007, 04:59
Her takımın ayrı taktiği vardır, sonuçta takımların oyuncu yapıları birbrine benzemez. A taktiği ile bir takımda çok başarılı olurken, başka bir takımda başarısız olabilirsin. Sitelere konulan taktikler genellikle tek takım üstünde denediğin için sana tam sonuç veremez.

Taktik yaparken takımın önce en çok hata yaptığı bölgeyi tespit edip, taktiğinio bölgede en az hata yapacak şekilde ayarlman gerekiyor. Mesela takımın uzun pasları başarısız bu yüzden takımını bilerek uzun paslı oynatmayacaksın kısa pas yapacaksın ki pas oranın artsın. Buna benzer özelliklere dikkat etmen gerekiyor taktiklerde.

Diziliş nedeni ile çok baskı yiyor ve ortasahayı ele geçiriyor ise rakibin mutlaka iki önlibero koyman gerekiyor ki rakibin ortasahına teslim olmassın. Buna benzer dizilişlerde yapman gerekiyor.

BlueSoul
15.Ocak.2007, 06:09
Hellbells bende sana taktik ayarlarken burdaki rehberleri incelemen ve bilindik dizilişlerden uzak durmanıı önereceğim. benim kanımca bilindik taktiklerlede başarılı olunabiliyor ama takım çok iniş çıkış yaşıyor, yani süreklilik nerdeyse yok. ben 2 dc 1 dm 2 orta saha kanat 2 amc ve 3 forvetli bir taktik oynatıyorum. düşündüğün zaman her maçta 3-5 yemem lazım ama rakip atamıyor :D çoğunlukla gülen taraf ben oluyorum. uzun lafın kısası sıra dışı şeyler dene ama rehberleri göz önünde bulundurarak.

The.Crow
18.Ocak.2007, 04:59
Hellbells bende sana taktik ayarlarken burdaki rehberleri incelemen ve bilindik dizilişlerden uzak durmanıı önereceğim. benim kanımca bilindik taktiklerlede başarılı olunabiliyor ama takım çok iniş çıkış yaşıyor, yani süreklilik nerdeyse yok. ben 2 dc 1 dm 2 orta saha kanat 2 amc ve 3 forvetli bir taktik oynatıyorum. düşündüğün zaman her maçta 3-5 yemem lazım ama rakip atamıyor :D çoğunlukla gülen taraf ben oluyorum. uzun lafın kısası sıra dışı şeyler dene ama rehberleri göz önünde bulundurarak.

zaten sıra dışı dizilişler kullanmayı tercih ediyorum. su an mesela man.city ile oynuyorum. taktiğim şu şekilde.. 4 lü defans 2 ön libero 1 mac 1 amr 1 aml ve 1 fc. Şu an orta sıralardayım ancak bi ara öyle bir form tuttum ki ust uste galibiyetler aldım.şu anki taktiğimle genelde daha çok şut çeken daha çok topa sahip olan benim ama kazanmakta inanılmaz zorluk çekiyorum. Antereman sistemini kurcalamak istemiyorum çünkü çok etki ediyor antreman.

RoNNiE91
18.Ocak.2007, 05:28
Tam benim kafadan adamsın Hellbells.Aynen bende bir kariyerimde başarılı oldum.Sonra o da bozdu.Bir türlü güzel bir taktik bulamadım.Juventus ile oynuyorum.Van der Vaart ve Huntelaar'ı aldım.Takımımın buna rağmen pozisyona giremiyor.Banada arkadaşıma da tavsiyede bulunabilir misiniz?

The.Crow
18.Ocak.2007, 07:09
Tam benim kafadan adamsın Hellbells.Aynen bende bir kariyerimde başarılı oldum.Sonra o da bozdu.Bir türlü güzel bir taktik bulamadım.Juventus ile oynuyorum.Van der Vaart ve Huntelaar'ı aldım.Takımımın buna rağmen pozisyona giremiyor.Banada arkadaşıma da tavsiyede bulunabilir misiniz?

abi bu sezonu guzel bi taktikle geçirdim.Man City ile primier ligde 6.oldum. Man United ı 2 maçta da yendim :d bakalım alcağım oyuncularla sesneye başka bi taktik deneyecğim. :D

RoNNiE91
18.Ocak.2007, 07:22
Allah rızası için şu taktiğini paylaşabilir misin? :) Çok ihtiyacım var iyi bir taktiğe.

wolfson
18.Ocak.2007, 17:07

Abim lacivertle çizdiğim kısım için söylüyorum.Ben de şuan Newcastle'dayım.Takıma Matias Fernandez,Jefferson Farfan,Josip Suminic gibi yıldızları aldım ; saten takımda yıldızlar war.Buna rağmen maçı yenemiyorum.Wigan Atleticle 3-3 berabere kaldım.Oynadığım taktik ise:
4'lü defans,Ön libero,Sol orta ve sağ kanat(bu kanatlar forvete kadar çıkıyor),Amc(forvete kadar çıkıyor),2 santrofor.Taktik güzel işe yarıyor;ama Wigan oynadığı 5 maçta toplam 4 gol atmış.Bana geliyo 3 gol atıyo aklım almıyor:uzgun:.Ve Farfan=6 Matias Fernandez=5 le oynamış bu oyuncular her maç böyle.4 tane hazırlık maçı yaptım.ligin 5. haftasındayımartık alışsınlar bu takıma yeter yani.

İşte aldığımız oyuncuların oynaması lazım ben bundan da çok şikayetçiğim.Şu an ligte 2. srıradayım Tottenham'ın 1 maç eksiği war.Chelsea ile berabere kalıp,Arsenali yendim:D.

The.Crow
18.Ocak.2007, 21:50
Abim lacivertle çizdiğim kısım için söylüyorum.Ben de şuan Newcastle'dayım.Takıma Matias Fernandez,Jefferson Farfan,Josip Suminic gibi yıldızları aldım ; saten takımda yıldızlar war.Buna rağmen maçı yenemiyorum.Wigan Atleticle 3-3 berabere kaldım.Oynadığım taktik ise:
4'lü defans,Ön libero,Sol orta ve sağ kanat(bu kanatlar forvete kadar çıkıyor),Amc(forvete kadar çıkıyor),2 santrofor.Taktik güzel işe yarıyor;ama Wigan oynadığı 5 maçta toplam 4 gol atmış.Bana geliyo 3 gol atıyo aklım almıyor:uzgun:.Ve Farfan=6 Matias Fernandez=5 le oynamış bu oyuncular her maç böyle.4 tane hazırlık maçı yaptım.ligin 5. haftasındayımartık alışsınlar bu takıma yeter yani.

İşte aldığımız oyuncuların oynaması lazım ben bundan da çok şikayetçiğim.Şu an ligte 2. srıradayım Tottenham'ın 1 maç eksiği war.Chelsea ile berabere kalıp,Arsenali yendim:D.

abi bence tek forvete dönmen daha iyi.gerçi senden kötü takımlar karşısında çift forvet cıkmanda sakınca yok.ancak defansı iyi kurmalısın.Mesela ben defans oyuncularını defansif oynatıyorum bi de ileri çıkış vermemeye çalışıyorum.Gerçi newcastle a da çift forvet yakışır ama :D özellikle büyük maçlarda tek forveti denemelisin.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Allah rızası için şu taktiğini paylaşabilir misin? :) Çok ihtiyacım var iyi bir taktiğe.

abi taktiğin iyi olduğunu daha bilmiyorum ki :) şu ikinci sezonu bi oynayayım bakalım nasıl sonuç verecek sonra eger sürekliliği varsa paylaşırız. Ama senin oyuncu yapına uyar mı bilmiyorum.Mesela ben 2 ön libero ile oynadığımdan dolayı Dmc oyuncularını iyi top kapan ve iyi pas yapan oyunculardan seçiyorum.Çünkü oyunu da onlar kuruyor.İyi pas yapmaları lazım :D

gorkemyilmazkarasu
18.Ocak.2007, 22:01
bende 4-5-1 gibi bir taktikle oynuyorum aslında taktik çok iyi rakibe pozisyon çok az veriyorum kendim pozisyona kolay giriyorum ama gol yok..en az 7-8 maçımda benim kaleyi bulan 12-13 şutum oluyor,rakibin 2-3 ama 1-1 2-2 gibi sonuçlar alıyorum hep.acaba takımdanmı kaynaklanıyor diye düşündüm galatasaraydım chelsea ve barcelonada da denedim ama aynı şeylerle ordada karşılaştım nedense benimle oynayan kaleciler müthiş performans sergiliyorlar.artık ilk sezondan vazgeçtim ligde 12 maçta 2 galibiyet 9 beraberlik 1 mağlubiyetim var uefada gruplarda ilk maç son dakika (ki son dakika yenilen gollerdede bir artış var) golüyle yenildim..

The.Crow
18.Ocak.2007, 22:57
bende 4-5-1 gibi bir taktikle oynuyorum aslında taktik çok iyi rakibe pozisyon çok az veriyorum kendim pozisyona kolay giriyorum ama gol yok..en az 7-8 maçımda benim kaleyi bulan 12-13 şutum oluyor,rakibin 2-3 ama 1-1 2-2 gibi sonuçlar alıyorum hep.acaba takımdanmı kaynaklanıyor diye düşündüm galatasaraydım chelsea ve barcelonada da denedim ama aynı şeylerle ordada karşılaştım nedense benimle oynayan kaleciler müthiş performans sergiliyorlar.artık ilk sezondan vazgeçtim ligde 12 maçta 2 galibiyet 9 beraberlik 1 mağlubiyetim var uefada gruplarda ilk maç son dakika (ki son dakika yenilen gollerdede bir artış var) golüyle yenildim..

walla doğru işte.şu an benm kullandığım taktikte de aynı sorun var. tek kale fuybol. hatta bi maçta 27 şut atmıştım. rakip 7 şut attı. topa sahip olmada da ustunum. Ancak 2-0 yenildim.Fm 2008 de bu sorun cok var.

Knightmare
18.Ocak.2007, 23:09
bana göre bu bir oyun hatası. tam hata denemez ama 8.0.1 ile birlikte oyuncuların yaptıkları taktiklerle çok fazla pozisyona giriliyor. bende kendi kullandığım taktikle ortalama 10 şutum kaleyi buluyor. golde buluyorum ancak pozisyon asyısıyla kıyaslandığında çok az.
bana kalırsa sigames'te bunu farketmiş ve pozisyon bolluğunu kalecilerin birebirlerde üstün olmasını sağlayarak kapatmaya çalışmış. farklı düşünende vardır içinizde ama bence bu böyle. yoksa bir maçta 10 kez kaleciyle karşı karşıya kalıp yarısını üstüne yarısını dışarı atacak herhangi bir forvet oyuncusu bilmiyorum ben :D

The.Crow
04.Şubat.2007, 21:45
yaw sonunda tuttu bu taktik galiba.. Şu man city ile oynadığım çift ön liberolu taktik vardı ya.Onda küçük küçük oynamalar yapıyorum.Yeni kariyer açtım Fenerbahçeyi seçtim. son 4 haftaya tek yenilgi ile girdim şampiyonluğu garantiledim sonra son 4 hafta yedekleri çıkardım yenilgi sayım arttı.ama şampiyonluğu garantileyene kadar sadece tek yenilgi.Öyle ki 28 maçlık yenilmezlik serisi yaptım ligde.türkiye kupasını da aldım.Galiba bu taktik iyi taktik :)

Coupet
16.Nisan.2007, 08:19
nekadar uğraşılırsa okadar başarısız oluyor taktik galiba. ben de sitedeki bütün taktikleri denedim olmadı, bilimsel çalışayım dedim olmadı, hesap kitap yaptım olmadı en sonunda yeter artık deyip kafama göre 5 dakikada bir taktik oluşturdum ve şu ana kadar oynadığım bütün takımlarda oldukça başarılı sonuçlar aldım.

cemir05
17.Nisan.2007, 05:27
taktiğin ne kadar süper olursa olsun belli bir zamandan sonra senin taktiğini çözüyolar. onun için bazen küçük takımlarla kiç ummdadığın beraberlik hatta yenilgi alabiliyorsun. eğer bir taktik olsunda ömür boyu kullanıyım diyosan yanılıyosun.

taktik olarak kendi çapımda bir önerim olacak. eğer 442 oynarsan ortadaki iki futbolcuların biri ofansif, biri fefansif olsun. ara sıra birini ön libero, diğerinide forvet arkasına çekersin(yani 41212 ama ortadaki ikili kanatlarda olacak) rakip takkım ne olduğunu sapıtıyor ve (kanatlardan oynamayı seviyormuşsun da zaten) kanatlardan bindirme yaparsın. kanatların yerini sakın ha oynatma(dinen caiz değil:D)

RoNNiE91
02.Mayıs.2007, 23:57
Taktik yapmak o kadar kolay mı ? Ben uğraşayım günlerce taktik yapmak için.Oyun onu çözsün hadi 3 senede çözse neyse 25 maça çözüyor.

Aynen katılıyorum.Canım çıktı taktik bulana kadar.Anca sezon başladıktan sonra oturtabildim.Zor şampiyon oldum.Şimdi de çözdüler :mad:

Her026
30.Nisan.2008, 00:01
Arkadaşlar birde 8.0.2de taktik çözme işi çıktı.O kadar uğraşıyoruz yapay zeka taktiği çözüyor.Benimde bilenlere bu konuda bir sorum olacak ? Sadece kayıtlı oyunumuzda mı çözüyor yoksa diğer oyunlarada etkiyor mu? Başkara kariyerimize ?

RoNNiE91
30.Nisan.2008, 13:49
Benimde taktiğimi çözdüler.İlk sezon şampiyon oldum ama ikinci sezonda kötü gidiyorum.Eskiden böyle bir olay yoktu.

shamur1
30.Nisan.2008, 14:03
Ne güzel işte bir taktik yapıp 10-15 sene onla devam edemiyorsun . Bence 08 serisinin en iyisi.

Her026
30.Nisan.2008, 17:47
Taktik yapmak o kadar kolay mı ? Ben uğraşayım günlerce taktik yapmak için.Oyun onu çözsün hadi 3 senede çözse neyse 25 maça çözüyor.

KaPaLı
30.Nisan.2008, 17:53
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=54229 Bu taktiği kullanmanı ısrarla öneriyorum ama 3 DC oynattığın yerlerin sağı ve solu hızlı oyuncular koy.

Matias fernandez - Vandervaart gibi 2 tane müthiş AMC oyuncun varsa http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=54944 Bu taktiği kullanın 2 taktikte hiçbir zaman değiştirmem hatta takımı kurarken taktiğe göre oyuncular alırım

Her026
30.Nisan.2008, 18:37
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=54229 Bu taktiği kullanmanı ısrarla öneriyorum ama 3 DC oynattığın yerlerin sağı ve solu hızlı oyuncular koy.

Matias fernandez - Vandervaart gibi 2 tane müthiş AMC oyuncun varsa http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=54944 Bu taktiği kullanın 2 taktikte hiçbir zaman değiştirmem hatta takımı kurarken taktiğe göre oyuncular alırım
8.0.2 de mi kullandın bu taktikleri ?

Coupet
01.Mayıs.2008, 13:57
taktik çözme işi aslında gerçekçilik katıyor oyuna. gerçekte de teknik direktörler rakibinin önceki maçlarını kasetten izleyip ya da yardımcısını yollayıp taktiğini çözüyorlar ama şöyle bir şey de var mesela gerçekte ligin güçsüz takımlarından birinin teknik direktörü Fenerbahçe'nin ya da Galatasaray'ın taktiğini çözse de farketmiyor çünkü takımı yetersiz kalıyor ya da çözülmüş taktiğe göre oynayamıyor ama oyunda taktiğin çözüldü mü küçük takımlar bile aslan kesiliyor. ya oyun da gerçeğe göre olsun ya da asistan menejerimiz bize taktik konusunda yardım etsin. sonuçta bu oyunu oynayanlar gerçek teknik direktör değil ki. hem gerçek teknik direktör bile olsalar oyun gerçek değil ki. 2007 ile 2008 arasında aynı taktikle başarılı olamıyorsun mesela. veya 8.0.1 ve 8.0.2 de bile başarılı olamıyorsun aynı taktikle. 3 ayda taktik sistemi mi değişti dünyada. buradan şu sonuç çıkıyor gerçekten doğru olan taktikler değil oyunun istediği taktikler başarı yakalıyor. öyle olmasa 8.0.1 deki taktikle 8.0.2 de de başarı sağlardık. şimdi uğraştık 8.0.2 de taktik yaptık diyelim fm 2009'da da o başarılı olmicak haydaa yeni taktik yap 9.0.1 çıkana kadar.