Log in

View Full Version : DonuyorLardı !

shamur1
14.Ocak.2007, 18:13
http://img151.imageshack.us/img151/5251/7194809donuyor280ni9.jpg

Sivasspor karşılaşması sonrası bazı Trabzonlu futbolcularda ciddi problemler ortaya çıktı
15.1.2008

-20 derecede oynanan Sivasspor karşılaşması sonrası bazı Trabzonlu futbolcularda ciddi problemler ortaya çıktı

Trabzonspor’da kulüp doktoru Doç.Dr. Ahmet Kalaycıoğlu’nun açıklamaları ve Trabzon’dan gelen fotoğraflar, Sivas’taki ağır hava şartlarını nedeniyle futbolcuların yaşadıklarını daha net şekilde gözler önüne serdi. 11 futbolcuda ‘buz ısırması’ meydana geldiğini söyleyen Kalaycıoğlu, “İlk yarı sonu donma aşamasına gelenler vardı. Oyuncularımızın, kulak, burun, el ve ayak parmakları gibi hassas noktalarında ciddi sorunlar oldu. Müdahale etmeseydik kopmalar dahi meydana gelebilirdi. Bu durumdan en çok Umut etkilendi. Bazı oyuncuların Oftaş’a yetişememe durumu var. Tedaviler halen sürüyor” diye konuştu.

Kaynak:Fanatik

Tamam Sivas'Lı oyuncularda aynı şartlarda oynadı ama onlar kaç senedir Sivas'ta ve o şartlara,havaya aLışmış vücutları . Bu maçın bu şartlarda oynatıLmaması gerekirdi. Maçı yayınlayan kuruLuşun bile kamerası buz nedeniyle donuyordu,bazen sahayı göremiyorlardı. Bu bir bahane değiL yanLış anLaşıLmasın ama bu şartlarda maç oynatıLmaz ya

yunusgs
14.Ocak.2007, 20:18
Gerçekten çok soğuk bir havada oynandı maç geçmiş olsun hepsine.

TürkuAz
14.Ocak.2007, 20:29
-20 derece mi ? :confused:

Erzurum'da evlerde bile battaniyelerle oturulurken, en az 3 kat giymeden dışarı çıkılmazken -15 derece gösteriliyor, Sivas'ta bu sıcaklık (!) ta futbol maçı yapılıyor.

Saçmalık.

bursa_mc
14.Ocak.2007, 20:40
Sivas'ta amatör lig de bir futbolcu donmuş ve 3 parmağı kesilecekmiş diye okudum gazetede..

Bordo61Mavi
14.Ocak.2007, 22:44
Zaten takimda futbolcu kalmadi, bu futbolcularda gitcekti nerdeyse. Allah Sivasli futbolculara yardim etsin

Fernando Gago
14.Ocak.2007, 23:23
Anormal bi hava vardı gerçekten çok sıcak olunca erteleiyorda çok soğuk olunca neden ertelenmiyor :p

anil luque
15.Ocak.2007, 00:51
Federasyon'nun kararlarına akıl sır ermiyor.. Mutlaka birine birşey olcak ondan sonra önlem alınmaya başlanacak!! aynı tas aynı hamam... bu arada umut'un kulagındakı cıkan ne oyle yav :S

anilton
15.Ocak.2007, 01:00
İki hafta sonra Sivas - F.Bahçe maçı var...

F.Bahçe'de özellikle Brezilya'lı futbolcular zorluk çekeceklerdir.İstanbul'da bile normal şartlarda eldiven falan takan Brezilya'lılar orada ne yapacak merak ediyorum.Gerçekten saçma bir şey bu kadar soğuk havada futbol oynanması...

TürkuAz
15.Ocak.2007, 01:21
Umut'un kulağının arka kısmındaki bombeli cisim ne ? Ben anlayamadım.. :confused:

barahir
15.Ocak.2007, 02:35
Sanırım şişmiş.. Haberdeki buz ısırması o olsa gerek.. Gerçekten de federasyonun artık değişmesi lazım anlaşıldı.. Futboldan çok klüplerle uğraşıyolar..

Emurafu
15.Ocak.2007, 02:59
Fenerbahce Sivas macından önce birde Alanyaya gidecekler..Bence Alanyaya tamamen yedek gitsinler..Yoksa acayip etkilenirler..Allatan sivasla bizim maçımız İlkbaharda:)
Trabzonlu futbolcuların kulagı kopuyormuş.Mehmet yıldız gibi kulaklarını kapatırlarsa pek birsey olmaz(Sivaslı bütün futbolcuların kulagı kapalı idi..)..Federasyon yapacagı tek sey var macı erken saatte almak..baska yapacagı birsey yok bence...Futbolcuların sogukta oynayasıda gelmez hemen bitsinde gidelim havasında olurlar..bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.

RoNNiE91
15.Ocak.2007, 03:25
Off çok kötü olmuş.Allah hepsine acil şifa versin.Cidden inanılmaz soğuk bir hava.Fenerbahçe'de orada oynayacak ve Şampiyonlar Ligi git gide yaklaşıyor.Umarım etkilenmezler.

GodfatheR
15.Ocak.2007, 03:48
Gerçekten çok fena bu kadar soğukta futbol oynanmaz.Bütün oyunculara acil şifa diliyorum,inşallah bizim maçıda erken saatte oynatırlar.

El Barto
15.Ocak.2007, 03:51
Amanın ne olmuş öyle. :S

RaSenGan
15.Ocak.2007, 04:05
Maçın özetini izledim ve -20 derece olduğunu duyunca şok oldum.Sivasta'ki futbolculara,orda yaşayan insanlara Allah yardım etsin.

World Hollow o1
15.Ocak.2007, 04:06
Gecince bir şey kalmaz....:p

o kadar soguk hava oynatmasalar ya kardesım onlarda ınsan yahu..

shamur1
15.Ocak.2007, 04:34
Umut: "Soğuktan ağlayacaktım"

http://img229.imageshack.us/img229/392/umut150108rd0.jpg

Umut Bulut, hayatında ilk kez eksi 25 derecede maç oynadığını söyledi
Trabzonspor'un kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, Sivas'ta oynadıkları lig maçında 11 futbolcunun soğuktan ciddi şekilde etkilendiğini açıkladı. Bordo-mavili takımın golcüsü Umut Bulut, ''soğuktan ağlayacak duruma geldim'' dedi.

Kalaycıoğlu, deplasmanda 2-0 yenildikleri Sivasspor maçında soğuktan en fazla etkilenen Umut Bulut ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor'un kulüp doktoru Kalaycıoğlu, Sivasspor maçında tahmin edemedikleri bir hava koşuluyla karşı karşıya kaldıklarını, bazı futbolcuların donma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Kalaycıoğlu, eksi 25 derecede oynanan maçın devre arasında müdahale yaparak durumu toparlamaya çalıştıklarını belirterek, "tedavi yaparken birkaç futbolcunun donmuş olan kulaklarıyla oynasaydık, kırılabilirlerdi. Un gibi donmuş yerleri elimizde dağılabilirdi" dedi.

Maçtan bir gün sonra birçok futbolcuda özellikle kulak problemleriyle karşılaştıklarını ifade eden Kalaycıoğlu, "insan vücudunun kan dolaşımının uç noktalarında bu tür problemler ortaya çıkar. Burun ucu, el, ayak parmak uçları, kulak uçları etkilendi. Mustafa Keçeli, Umut, Erdinç, Çağdaş, Ayman, Yattara gibi oyuncular soğuktan zarar gördü" diye konuştu.

Sıcak havalarda oynanacak karşılaşmalar için federasyonun önlemler aldığını kaydeden Kalaycıoğlu, sporcu sağlığı açısından aşırı soğuk ile ilgili de önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Bordo-mavili takımın golcüsü Umut Bulut, "futbol daha sağlıklı bir ortamda oynanmalı. Alınacak önlemlerin, bundan sonra Sivas'a gidecek takımlar ve Sivassporlu futbolcular için daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Hayatında ilk kez böyle soğuk bir havada oynadığını kaydeden Umut, "iki takım oyuncularının da elleri koşu anında kulaklarındaydı. Kulaklarını ısıtmaya çalışıyordu. Devre arasında çok sancı çektim, ağlayacak duruma geldim" diye konuştu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar gerçekten faciadan dönüLmüş. Umut'un kulaklarını yakından gördüm ki öyle bir hale geLmişki ilginç ilginç kabarcıklar olmuş durumu çok kötü. Sivas'Lı oyunculardada benzer sorunlar varmış ama onlar yıllardır o havaya şartlara aLışmış bünyeleri. Ben Trabzon'dan Ankara'ya gittiğim zaman bile vücudumdaki değişikLikleri farkediyorum iKlim değişiminden. -25 derecede maç oynatmak o futbolculara ihanettir ya. 3 değiL 103 puan aLsan nolacak futbolcudan öte insan bunlar. bir insan sağLığı bu kadar koLaymıdır ya yazık günah

GebzeLi1907
15.Ocak.2007, 04:41
Kalaycıoğlu, eksi 25 derecede oynanan maçın devre arasında müdahale yaparak durumu toparlamaya çalıştıklarını belirterek, "tedavi yaparken birkaç futbolcunun donmuş olan kulaklarıyla oynasaydık, kırılabilirlerdi. Un gibi donmuş yerleri elimizde dağılabilirdi" dedi.

gercekten insanı dehşet içine düşürebiLecek bi durum.

shamur1
15.Ocak.2007, 04:47
Trabzonda en soğuk 3-4 derece olur. Hıc görmedim hayatımda - ye düştüğünü. Böyle bir ortamdan gidip de -25 de futboL oynamaya çaLışmak cinayettir.Bir dünya maç erteleniyor yağmurdan,kardan fLn buz gibi sahada bu soğukta nası erteLenmiyor anLamıyorum.

GeNç KaRTaL
15.Ocak.2007, 04:53
İnsan sağlığından daha mı önemli bu maçlar? Maçın oynanmasını engellememişsin bari adamları uyarın.Sivaslı oyunculara bişe olmamış baksanıza..

MeMo
15.Ocak.2007, 04:56
Ertesi hafta Fenerbahçe maçı var demiş bazı arkadaşlar.Daha bu maçtan önlem alınamaz mıydı?Trabzonspor'un sağlığı Fenerbahçe'den daha mı önemsiz?Federasyon akıl almaz işler yapıyor.

shamur1
15.Ocak.2007, 05:15
TutarsızLık da burdaya zaten. Ama F.Bahçe şu an aynı şartlarda böle bir maçı oynatmaz . Yönetim ve başkan güçLü çünkü. Trabzonspor başkanı maça biLe gitmedi.yönetimde adam yok. Trabzon Liman müdürünü yönetime sokmuş Nuri aLbayrak . Böle bir idaresizLiğin içinde ne bekLiyebilirsin ki.

Vieri
15.Ocak.2007, 06:21
okullar bile tatil edildi soğuk havadan böyle durumlarda maç ertelenmeli, maçı izledim buz pisti gibiydi ve yedek kulübelerisinde battaniye ile dursalar bile oyuncular donmuş bir biçimde yerlerinde zıplıyordu yazık vallahi..

NisRoc
15.Ocak.2007, 10:28
Böyle acımasızlık mı olur ya? 4. hakem kimdi? Bence bu maçın tatil edilmesi lazımdı..