View Full Version : 'Yükselen değer' Zico
Universal
21.Ocak.2007, 21:55
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_gi_Zico002.jpg
Futbolculuğu döneminde dünya futboluna damgasını vuran Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur ****nes Coimbra "Zico", 2007 yılında Fenerbahçe'de gösterdiği performansla, teknik direktörlük alanında da dünya futbolunun yükselen değerleri arasında yer aldı.
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 2007 yılındaki performansları göz önüne alarak yaptığı dünyanın en iyi kulüp teknik direktörleri değerlendirmesinde, Brezilyalı teknik adam 7 puanla, İspanya'nın Espanyol takımı teknik direktörü Ernesto Valverde Tejedor ve Arjantin'in Lanus takımı teknik direktörü Ramon Armando Cabrero ile birlikte 18. sırayı paylaştı. Değerlendirmede İtalya'nın Milan takımının teknik direktörü Carlo Ancelotti 193 puanla ilk sırayı alırken, Mahchester United menajeri Sir Alex Ferguson 134 puanla 2, Sevilla'da UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan ve İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımına giden İspanyol menajer Juande Ramos da 104 puanla 3. oldu.
Bu arada daha önce Fenerbahçe'yi çalıştıran Alman teknik adam Holger Osieck 8 puanla 16, Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rumen Mircea Lucescu ise 5 puanla 22. sırada yer aldı. IFFHS'nin 2007 yılı değerlendirmesinde ilk 10 sıra şöyle oluştu:
http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/tablo.jpg
Kaynak: Lig TV
TR.CaPTaiN
21.Ocak.2007, 23:36
Hala eksiklerinin olduğunu düşünüyorum ve işler yolunda gittiğinden bu eksiklikler göz önüne gelmiyor.
anil luque
21.Ocak.2007, 23:48
Bu kadar abartılmaması gerekir bence şuanda ŞL'de tur atlanmış ligde herşey yolunda gidiyor diye başarılı olduğu söylenemez geçen sezon taraftara neler çektirdiği ortada ama yine de tebrikler..
Onurap
22.Ocak.2007, 00:10
Ben hala zico nun çok eksiği olduğunu ve iyi bir td olmadığını düşünüyorum.F.bahçede bunları yapmak çok abartılı olmasa gerek.Futbolcuları motive edemiyor, oyunu iyi okuyamıyor yaptığıu değişiklikler bile hep aynı.Futbolcuya dayalı düzen oynatıyor alex olmadımı takım bitiyor oysa galataarayda yığınla eksik var lincolde dahil hissedilmiyor.Derseniz ki ''zico mu futbolu bilmeyecek?'' Futbolculukla,teknik direktörlük aynı işte çok farklı meslekler ki genelde iyi futbolcular teknik direktör olarak başarısızlılardır mesala hagi.Ama kötü futbolcu olup çok iyi teknik direktör olanda var mesale arsene wenger.
ForsakeN
22.Ocak.2007, 03:12
Zico oyuncularını maçlara iyi hazırlıyor, yedek oyuncular bile hazır görev bekliyor. Ama eksikleri çok çok fazla. Maç sırasında oyuna müdahalesi yok denecek kadar az.
CeNTeR_TR
22.Ocak.2007, 03:38
Meyve veren ağaç taşlanırmıuş..Sonra meyvede vermezmiş..Eksikleri çok her geçen gün artılarıya eksilerini kapatıyor :)
GeNç KaRTaL
22.Ocak.2007, 18:04
Bencede Zico yükselen bir değer.Fenerbahçe'ye bi sistem oturttu ve takımın hali ortada.Hala bazı eksikleri var ama bunları yükselen grafiğiyle kapatıyor.
Zico,Türkiye'de teknik direktör istikrarının önemi hakkında verilecek en iyi örnektir.
Böyle giderse ileride Avrupa'da üst düzey bir takıma gidebilir kanımca..
erdemzorer10
22.Ocak.2007, 19:34
geçen yıl çoğu taraftar onu beğenmemesine karşın şampiyon yaptı takımı ve Fenerbahçe kadrosunda istikrarı sağladı..gerçekten kendini iyi geliştirdi ve futbolculara yaklaşım tarzı harika..
Fıratcan Alçınkaya
23.Ocak.2007, 23:44
kim ne derse desin çok başarılı bence belki tek eleştircem yer oyuna bazen çok geç müdahele ediyor ama yinede kazanması gereken maçları kazandırıyor...
Universal
25.Ocak.2007, 05:54
kim ne derse desin çok başarılı bence belki tek eleştircem yer oyuna bazen çok geç müdahele ediyor ama yinede kazanması gereken maçları kazandırıyor...
Bunu ilk geldiği zamanlarda yapıyordu. Artık müdahale zamanını ve oyuna hangi tarzda oyuncu alacağına karar verebiliyor. Bu açığınıda kapatıyor.
yusufislam
28.Ocak.2007, 01:49
ziconun eksigi tabiki var!
ayni mourinhonun, Stajer Ertugrul Saglamin, Erikin oldugu gibi!
onemli olan birilerinin, belli bir kurumun DIKKATINI CEKMEK!
darisi sizin hocalarinizin basina...
bir Zico'ya bakiyorum,
bir Ertugrula bakiyorum,
bir Feldkampf'a bakiyorum,
bir de diger hocalara bakiyorum TSLde...
inanin bana gulmekten oluyorum!
niye mi?
insanlik degeri olarak ZICOnun yanina yaklasamazlar...
aralarinda MOUNT EVERESTLER var, yedi katlar var, varda var...
NOT: Ertugrul Saglami bir koseye cekebiliriz, onu da begeniyorum kisilik olara ama genc futbolcuya bir Fenerbahceyi yenmek ugruna attigi kufuru herkes gordu + demecleri bazen...
Varonil
28.Ocak.2007, 02:10
Herşeyden önce takımda çok güzel bir arkadaşlık ortamı var,Zico kendi evladı gibi bütün öğrencileri ile ayrı ayrı ilgileniyor,dertlerini dinliyor.Ayrıca takımda as-yedek kavramı da kalmadı.Bütün bunları da sağlayan Zico gün geçtikçe daha da geliştiriyor kendini . . .
GeNç KaRTaL
28.Ocak.2007, 02:17
NOT: Ertugrul Saglami bir koseye cekebiliriz, onu da begeniyorum kisilik olara ama genc futbolcuya bir Fenerbahceyi yenmek ugruna attigi kufuru herkes gordu + demecleri bazen...
Ne zaman oldu bu olay kanıtlayabilirmisin arkadaşım?
JunkChorn
28.Ocak.2007, 02:22
Şemsi maç sırasında Fb-Bjk maçında Batuhan boş kaleyi kaçırınca küfür etti kamera kayıtlarında defalarca gösterildi..Belki ona değil pozisyona dedi ama yine de dememesi lazım.
GeNç KaRTaL
28.Ocak.2007, 02:35
Allah Allah.Ertuğrul hocadan hiç beklemezdim böyle bir şey.Seyretmediğim için bilmiyorum tabii.Ama her insan hata yapabilir.Bunuda unutmamak lazım..
Onurap
28.Ocak.2007, 02:43
İyide zico veya feldkamp ın küfür edip etmediğini kim bilecek?