View Full Version : Mars'ta hayat
SaRPeR1903
22.Ocak.2007, 00:45
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4828145.jpg
NASA'nın Mars'ta hayat izleri aramak üzere gönderdiği Spirit adlı keşif aracının geçtiği görüntü uzmanları şaşkına çevirdi. Geçilen fotoğrafları uzun süredir inceleyen uzmanlar, sanki yürüyormuş ya da bir tepeciğe oturmuş gibi görülen bir "yaratık" tespit etti.
Uzay aracının Mars'tan geçtiği şaşırtıcı fotoğrafta, sanki öylesine dolaşan "çıplak yaratık", bir tepeceğe tırmanmış ve oturuyormuş gibi görülüyor. Sipirit'in geçtiği fotoğrafları 4 yıldır en ince ayrıntısına kadar inceleyen uzmanlar, fotoğraflardan birisinde küçük yeşil bir "yaratık"ın olduğunu farketti. Görüntüde insan fizyonomisini de andıran "yaratık", dağlık alanda yürüyüp, tepciklerden birisindeki kayanın üzerine oturmuş gibi görünüyor. Gayet rahatmış gibi bir pozisyonda kameralara görüntüsü yasıyan "yaratık"ın kolu, iki ayağından birisinin üzerindeymiş gibi algılanıyor.
Görüntülere kuşkuyla yaklaşanlar, objektiflere yansıyan bu görüntünün, sadece eski bir kaya oluşumu olabileceği görüşünde ısrarlı.
İngiliz Dailymail'in haberine göre uzun süredir fotoğrafları inceleyen uzmanlardan biri görüntüyle ilgili olarak, "Bu fotoğraf çok şaşırtıcı. Mars'ta çıplak bir "yaratığın" gezindiğini görünce gözlerime inanamadım" dedi.
NASA'nın Mars'a gönderdiği Sipirit adlı keşif aracı şimdilerde yeni görevini sürdürüyor. Sipirit keşif aracı, 5 yıl önce gönderilmişti.
Diğer fotoğraflar (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=9218&rid=2)
Kaynak:Hürriyet
nerazzuri
22.Ocak.2007, 04:37
Ben bunu bilirim bunu söylerim Bu gezegende sadece biz yaşamıyoruz. Yüce Allah koskoca Uzayı sadece bizim için yaratmamıştır heralde. Başka gezegenlerde de yaşam olduğuna ben inanıyorum.
Fernando Gago
22.Ocak.2007, 04:53
Bencede uzayda hayat var bu resimler onun kanıtı mı bilemem ama ileride bu ispatlanacaktır
Universal
22.Ocak.2007, 05:48
Uzayda hayat var. Tabii ki bizimkisi gibi değildir. Oksijen veya su olmasada bunlara gereksinim duymadan yaşıyabilen canlılar vardır. Koskoca evrende biz tek değiliz. Belki onlarda bizleri arıyorlardır.
Nedvedmania
22.Ocak.2007, 05:52
Ben dedim uzaylılar var diye ama inanmadınız :D Ahanda kanıt :)
Çok ilginç bir kare ama artık o kadar çok fotoshop gördükki bu resimede inanılmıyor.
El Barto
22.Ocak.2007, 16:56
Kedidir o kedi. :)
SaRPeR1903
22.Ocak.2007, 18:48
Ben dedim uzaylılar var diye ama inanmadınız :D Ahanda kanıt :)
Çok ilginç bir kare ama artık o kadar çok fotoshop gördükki bu resimede inanılmıyor.Nasa photoshopla uğraşmaz sanıyorum :D
http://marsrovers.nasa.gov/home/index.html
Nedvedmania
23.Ocak.2007, 00:03
Amaç reytingtir belki :D
GeNç KaRTaL
23.Ocak.2007, 00:12
Bence kaya parçasıdır denildiği gibi.
Canlı olsa hareket ederdi.Ne o öyle kös kös duruyor.
Ama uzaylılar olabilir.Bu fikre karşı değilim..
RaSenGan
23.Ocak.2007, 01:40
Bu resimdeki bence canlı değil.Koca Mars'ta sadece 1 canlı mı olacak ? Ama ben uzayda hayat olduğuna inanıyorum.O kadar gezegen var tutturdu herkes Mars Mars diye.Belki diğer gezegenlerde var.
a.arıcı-11
23.Ocak.2007, 22:56
Bence kaya parçasıdır denildiği gibi.
Canlı olsa hareket ederdi.Ne o öyle kös kös duruyor.
Ama uzaylılar olabilir.Bu fikre karşı değilim..
birader adam belkide büyük abdest ihitiyacını gideriyo hele bide hafiften bağısrak tembelliği varsa yarım saatte oturur bir saatte öyle kös kös :D :zuhaha
Xipe Totec
23.Ocak.2007, 23:15
Bu resimdeki bence canlı değil.Koca Mars'ta sadece 1 canlı mı olacak ? Ama ben uzayda hayat olduğuna inanıyorum.O kadar gezegen var tutturdu herkes Mars Mars diye.Belki diğer gezegenlerde var.
ulaşabildikleri tek yer marstır belkim:)
bu gezegenler süs olarak uzayda dursun die yaratılmamıştır heralde vardır bi sebebi hikmeti yaratılmış..
bu günlerde çok UFO görüyolar hayırlısı bakalım..
Taş o taş uzayda hayat falan yok...
SaRPeR1903
24.Ocak.2007, 06:55
Nasa yüksek çözünürlükteki resimi yayınladı
http://www.nasa.gov/mission_pages/mer/images/sol1369a-F-20080102.html
Sayfanın altında resim (24 mb)
Nedvedmania
24.Ocak.2007, 23:04
indiricektim ama 77 mb yazdığını görünce vaz geçtim :D
SaRPeR1903
25.Ocak.2007, 07:32
nerde 77 mb yazıyor :)
GeNç KaRTaL
25.Ocak.2007, 08:03
Bende indirecektim 78 mb dedi dosyanın boyutuna..
RaSenGan
25.Ocak.2007, 08:33
78 MB'mış.İndiriyim o zaman.
Bugra19o3
25.Ocak.2007, 22:17
Bence gerçek Değil....Haberlerde Demişti Bu Resim(ler) 4-5 Yıl Önce Çekilmiş ve Daha Yeni Yayınlanıyor...Bu 4-5 Yıl İçersinde Resimle Çok Güzel Oynayıp Yayınlamışlar işte...
El Barto
26.Ocak.2007, 01:48
Mars'da canlı mı var dedirten görüntüler meğer balonmuş... Bilimadamı açıkladı;
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi ve Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, bazı gazetelerde yer alan ve Mars'ta var olduğu iddia edilen canlı türünün, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almadığını, belirtti.
Prof. Dr. Demircan, Prof.Dr. Mehmet Emin Özel ile Spirit adlı uzay aracının Mars'tan 4 yıl önce geçtiği fotoğrafların orijinallerini NASA'nın internet sitesinden incelediklerini, ancak insana benzer bir varlığa rastlamadıklarını belirtti.
"Mars'ta canlı yaşaması mümkün değil"
Prof. Dr. Demircan, fotoğrafı incelediklerinde "yaratık" olarak adlandırılan görüntünün üzerinde özel bir kıyafet bulunmadığını, Mars'taki atmosfer koşulları göz önünde bulundurulduğunda, düşük basınç yüksek karbonmonoksitli ortamda özel kıyafet olmadan yaşamanın mümkün olmayacağını söyledi.
Prof. Dr. Demircan, Mars'ta dünya dışı bir yaratık olması için yaşam merkezleri bulunması gerektiğini savundu.
2 yılda bir Mars'a uzay aracı gönderildiğini, binlerce fotoğraf çekildiğini anımsatan Demircan, şöyle konuştu:
"Mars'ta hayat olsa canlıların yaşam merkezleri olmalı, evleri, binaları olmalı. Böyle yapılara şimdiye kadar rastlanmadı. Mars'ta bir canlının izine gerçekten rastlansa bunu ilk önce NASA duyurur, doğru yorumları yapar, o yönde adımlar atılır.
Bu fotoğrafı bir inşaat alanında da çekmek mümkün. Mars'ta var olduğu iddia edilen canlı türü, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almıyor. Fotoğraflar, sadece insanların kafasını karıştırmak için uydurulan bir görüntü" diye konuştu.
Nedvedmania
26.Ocak.2007, 01:50
Balon derken ? o ne biçim balon :D Ayrıca marsta balonun ne işi var :D
El Barto
26.Ocak.2007, 01:53
Balon haber=Aslı olmayan
Nedvedmania
26.Ocak.2007, 01:55
Balon haber=Aslı olmayan
:n::n::n: koptum yaaa :n: bende bildiğin balon sandım ciddi ciddi :n:
GeNç KaRTaL
26.Ocak.2007, 01:55
Balon,yani yalan haber demek.:D
Nedvedmania
26.Ocak.2007, 01:56
Tamam anladık ya niye üstüme geliyosunuz :D
GeNç KaRTaL
26.Ocak.2007, 02:14
Üstüne gelmiyoruz canım.Ben o mesajı yazarken Emre abinin mesaj daha yazılmamıştı.Ayrıca enstantane konusuna benim mesajımı eklememişsin çok kırıldım..:D
uAsamet91
26.Ocak.2007, 03:31
Uzayda hayat var. Tabii ki bizimkisi gibi değildir. Oksijen veya su olmasada bunlara gereksinim duymadan yaşıyabilen canlılar vardır. Koskoca evrende biz tek değiliz. Belki onlarda bizleri arıyorlardır
Söylediklerine katılıyorum.
Nedvedmania
26.Ocak.2007, 06:20
Üstüne gelmiyoruz canım.Ben o mesajı yazarken Emre abinin mesaj daha yazılmamıştı.Ayrıca enstantane konusuna benim mesajımı eklememişsin çok kırıldım..:D
Sen yardımcı karaktersin ana karakterler ben ve emre abi :D
Neyse konuyu fazla dağıtmayalım.
Evet bencede biz onları arıyorsak onlarda bizi arıyodur.