Log in

View Full Version : oyun cok ağir ilerliyor akıcı degil !

westBLacK
26.Ocak.2007, 22:35
arkadaslar fm 2008 8.01 yamasi ile birlikte oyunu pencere modunda oynuyorum ,fakat minimum sistem gereksinimlerim yerinde olmasina ragmen oyun icin hic akicilik alamadim yani yavas ilerliyor bazen kasiliyor,bilgisayarimda herhangi bi sorun yok her gun kontrol ederim ve stabil calisir,fm 2007 oyununu cok iyi ve akıcı olarak hizli bir sekilde oynayabiliyordum ama 2008 den bu agirlik yuzunden sogudum.yardim ve onerilerinizi bekliyorum.Oyunu hizli oynama ile ilgili.sectigim database medium oluyor,ayarlardan fikstur secimlerini en hizliya aldim genele 3 lig acarim sadece super liglerini ,ve oyun detaylarinida kistim.Başka yapabilcegim bir sey vermi? yardimlariniz icin simdiden tskler.

Sistemim

amd sempron 2500+ 1.750 mhz - 512 mb ram - windows xp sp2

Oghuse
26.Ocak.2007, 22:40
Bende mesela virüs taraması yapılırken genelde oyun ağırlaşır.Oyun çalışırken ctrl+alt+delete yapıp işlemler sekmesine tıklayarak fm nin bellek kullanımına bakarmısın genelde çok ağırlaşınca bellek kullanımı bir anda yükseliyor veya çok düşüyor..Mesela bende suan 130-160 arasında seyrediyor..

Aydin
26.Ocak.2007, 22:46
512 mb ram varsa zaten kasılır.

westBLacK
26.Ocak.2007, 22:51
Bende mesela virüs taraması yapılırken genelde oyun ağırlaşır.Oyun çalışırken ctrl+alt+delete yapıp işlemler sekmesine tıklayarak fm nin bellek kullanımına bakarmısın genelde çok ağırlaşınca bellek kullanımı bir anda yükseliyor veya çok düşüyor..Mesela bende suan 130-160 arasında seyrediyor..

baktim ve suan 218 de gorunuyor,ve bilgisayarimda virus programi kullanmiyorum yani kasicak bir sey yok suan sadece opera web browser acik ama istedigim akiciligi bir turlu alamadim.Sanirim ram im yetersiz gibi geliyor bana.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

evet bende oyle dusunuyorum artik,ama burdaki tecrubeli arkadalara sorum bu ozelliklerle oyundan maximum performansi saglayacabilcegim oyun ici ayar tavsiyeleriniz varmi.?

Smeudreant
27.Ocak.2007, 07:48
Çift çekirdek ve 2gb DDR II Ram 'a sahip bir bilgisayarım var ( Toshiba Satellite Class Laptop ) ama yinede inan bendede yavaş. Şu an 2011 yılına gireceğim kariyerimde ve bazen çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum...

fm26mer
27.Ocak.2007, 18:16
bndede 512 Mb Ram var, ama bir kaç uygulama açık olunca çok kasıyor bendede

CeSC FaBReGaS
27.Ocak.2007, 18:39
Bendede aynı problem var.Oyun hızı çok yavaş.Bendeki RAM 1 gb

King_Theoden
27.Ocak.2007, 23:11
Arkadaşlar kusura bakmayı ukalalık etmek istemem ama options ta bağlantı ayarlarından run as a server seçeneğini kapatmayı denediniz mi? Bende 512 ram var ve dediğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum da o yüzden söyledim.

Smeudreant
27.Ocak.2007, 23:47
Evet kapalı durumda ( :

prceXtu
28.Ocak.2007, 03:29
Kesinlikle...Bende bile 768 ile kasıyor...

Eğer senin sitemin oynayacağın oyunun minimum gereksinimlerine yakın bir değer ise kasması çok doğal.Bu yüzden bir oyunu stabil olarak oynamak istiyorsanız sizin sisteminiz 1-2 seviye daha yüksek olmalı...

@tottiyılmaz:

Sisteminizin diğer bileşenleride önemli tabi ama 1gb ile kasmaması gerekir.Eğer oyunda iken msn,winamp gibi uygulamalarda açıyosanız raminizin bir kısmı bu uygulamalara gidecektir.

MaTRaKaN
28.Ocak.2007, 04:42
benim ram 256 düşünün artık halimi :D

Memedov
28.Ocak.2007, 05:00
Bilgisayarınızın işlemcileri ile alakalı birşey iyi ve sağlam bir bilgisayar bu oyunu oynamanızı rahatlıkla kolaylaştıracaktır.

westBLacK
28.Ocak.2007, 05:46
evet gorulen o ki elimizdeki pc ler biraz da eski ise,Fm 2008 de ,2007 de ki gibi bir akıcılıkla oynayamacagiZ..konuya cevap veren tum yazarlara tsk ederim..

Memedov
28.Ocak.2007, 07:18
Konu kapanmıştır..