View Full Version : Kiraya Verdiğim Oyuncu Bana Karşı Oynayamaz!
Flawless Victory
28.Ocak.2007, 20:40
Stadyum programında bir ara bu konuyu tartışmışlardı. İşte Fenerbahçe bir oyuncusunu, bir Anadolu takımına kiralamış ve kira sözleşmesine bana karşı oynayamaz diye bir madde ekletmişti. Ömer Üründül de koskoca Fener kendi oyuncusundan bu kadar korkmamalı falan diyordu.
Şimdi oyunda ben bir oyuncuyu kiraladığımda o oyuncu bana karşı gol atıyorsa veya maçın adamı oluyorsa sinir oluyorum. Bir de çok önemli bir maç ise işte o zaman çok kötü oluyorum. Ben anlamam arkadaş, Ömer Üründül istediği kadar laf söylesin benim oyuncum bana karşı oynayamaz. :n: Sizin fikriniz ne bu konuda?
UlquioRRa
28.Ocak.2007, 20:59
Dün aynı konu 6 Pas'ta da vardı. Beşiktaş demekki Fahri'den çok korkuyor.
Düşüncelerime gelirsek; neden oynamasınki, oynasın hatta bana karşı gol bile atsın. Sonuçta benim oyuncum.:D
Batuhandemirel
28.Ocak.2007, 21:51
İlla korkmak da değil bu konu; örneğin Galatasaray Bouzid'i Ankaragücü'ne kiraladı diyelim. Ligin son haftalarında da Galatasaray şampiyon olmak üzere. Maç 1-1 gidiyor, Bouzid son dakikada elle oynadı penaltı yaptı. Galayasaray bu maçı kazandı. Çıkabilecek spekülasyon ve komplo teorilerini düşünebiliyor musunuz?
Flawless Victory
28.Ocak.2007, 22:05
Sonuçta kiralanan oyuncuyu bedavaya kiralıyoruz ve alan takıma maddi olarak bir zararı olmuyor pek. Belki maaşını ödüyorlar ama mesela 20 bin TL ödüyor. Bu para mı yani? Lazio bir adama 20 bin vermiş çok mu? Ama işte o maaşı düşük olan adamın özellikleri çok iyiyse size ya gol atıyor, birşeyler yapıyor. Bana karşı oynayamaz. :) Batuhan'ın söylediği de doğru tabi. Oyunda öyle spekülasyonlar olmasa da gerçekte yanlış birşey. Ömer artık sana atarlar gollerini ama ben izin vermiyorum. :D Ha mesela şu olsa oyunda tamam, kiraladığın oyuncu sana gol attığında ya değeri ya da itibarı artsa o zaman eyvallah ama oyunda öyle şeyler olmadığına göre yanlış geliyor bana. :)
SAİT71
28.Ocak.2007, 23:41
Çok saçma geliyor bu madde bana,takımlar anlaşma yaparken neden kendi takımına karşı oynayamaz maddesi ekliyor ki, bırakta oynasın adam. Bu kadar iyiyse kendi takımında oynat bu adamı.Niye satıyorsun ki. F.Bahçe'nin genç oyuncusu kerim'în ilk lig maçında oynadığı gibi oynamasından korkuyorlar heralde. İst B.Bld-F.Bahçe:2-0 bitmişti o maçtada Kiralık oynayan kerim çok iyi oynamış golde atmıştı sanırsam :D
Bu madde gibi bana bir zamanlar cok moda olan mesela Nihatta kullanılan, Türkiyeye dönerse Besiktasa 10 Milyon ödenir tarzı maddeler de cok sacma ve futbolun genel kurallarına aykırı geliyor bana. Bir oyuncu benim oyuncumsa istedigim macta oynatırım. He ben onu baska takıma veriyorsam eger o da istedigini yapabilir. Yok Fenerbahce macı izlerse tazminat, yok oraya gitmesin, aman bana gol atmasın bence cok sacma.
Flawless Victory
29.Ocak.2007, 07:38
Bu kadar iyiyse kendi takımında oynat bu adamı.Niye satıyorsun ki.
Tamam da oyuncunun o mevkisinde çok sayıda oyuncu var diye kiralıyorum, kötü olduğu için değil ki.. Ben senin söylediğin bu cümleyi Ömer Üründül'den mi ne duymuştum. :) Halbuki yanlış.. Bu oyun yani, gerçekte bir oyuncu kiralanıyorsa iyi değil demektir, ya da çok gençtir. Ama oyunda kiralıyorsak kötü olduğu için değil, ya maaşından kurtuluyoruz ya da kendi takımımızda forma şansı bulamayacağı içindir. Onun için dedim yani.
SAİT71
29.Ocak.2007, 20:34
ben sana demedimki kardeş gerçekte böyle yapan kulüplere diyorum. :)
Olaya farklı açılardan bakalım. Öncelikle şu var. Anlaşmaya, kabul ettirdiğin sürece istediğin maddeyi koyarsın. Adı üstünde anlaşmadır. Bir oyuncu takıma golcü olarak geldiği için maaş almaktadır. Üstüne birde gol primi maddesi ekletmesi ne kadar doğalsa bana karşı oynayamaz maddeside bir o kadar doğaldır.
Oyuncu genç olsun diyelim. O vakitte takımda düşünmüyorsunuz ama ilerde çok yararlı olacağını biliyorsunuz. Arda Turan örneği gibi. V. Manisa'ya kiralandı. Şampiyonluk yolundaki mücadelede Galatasaray 4-2 kazanırken Manisa'nın 2. golü Arda atmıştı. Tribünlerde alkışlamıştı. Oyuncumuza bak gol atıyor diye. Peki 4-4 olduğunu varsayalım ve 4. golü Arda atmış olsaydı.
Yada maç 4-4 giderken Arda kendi kalesine atsaydı yada penaltı yaptırsaydı. O zaman ne olacaktı.
Aynı durum satamayıpta bari kiralık gitsin maaşını vermeyelim diyerekten gönderilen oyuncular içinde geçerlidir.
Düşündüğümüzde Yıldırım Demirören ne diyor. Samet Aybaba bizi her maçta yeniyor diye Beşiktaş'ın kapısından içeri giremez diyor. Samet Aybaba sırf Beşiktaşlı olduğu için yenilmesi bekleniyor ki baktığımızda Samet Aybaba ismini kiralayan Yıldırım Demirören değildir. Bağımsız bir kişiye bu tarz bir sitemde bulunup tepki koyan zihniyetler kiraladıkları oyuncu kendilerine gol atarsa neler yapar siz düşünün.
Bütün kiralanan oyuncularda bunlar olur mu? Gol atarsa kirası bittiğinde geri dönüşü zora girer mi? Bunlar mutlaka olacaktır diye bir kaide yok ama bunların engellenmesi adına bence mantıklı bir madde.
Flawless Victory
31.Ocak.2007, 08:23
G. Koreli Ahn Yun Hwan'ın İtalya'ya gol attı diye Perugia'dan kovulmasını hatırlıyorsunuz. Kiralama ile ilgisi yok ama daha uçuk bir örnek. Bunda bile oluyorsa zaten kiralık oyuncularda hayli hayli olur.
cemir05
08.Şubat.2007, 11:54
bence baa karşı oynaması güzel bişey. genç yaşta futbolcu profesyolenniği öğrenir. ve adam sana karşı 10 gol bile atsa sevinmen gerekr kardeş. çünkü adam sezon sonunda sana gelecek ve senin işine yarayacak. benim düşüncen bu
celikhalit8
24.Şubat.2008, 01:22
Bence de oynamalı. Ki bunun örnekleri var. Yanılmıyorsam Uğurdu Manisa formasıyla Ali samiyende asist yapmıştı. Song'un son dakikalardaki füzesiyle Galatasaray kurtarmıştı 3 puanı. Bence bu tür şeyler gerçek profesyonellik açısından önemli.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
G. Koreli Ahn Yun Hwan'ın İtalya'ya gol attı diye Perugia'dan kovulmasını hatırlıyorsunuz. Kiralama ile ilgisi yok ama daha uçuk bir örnek. Bunda bile oluyorsa zaten kiralık oyuncularda hayli hayli olur.
O biraz da İtalyanların aşırı milliyetçiliğinden kaynaklanmıştı bence.
sui generis
24.Şubat.2008, 16:09
bence bana karsı oynayabilmeli bir oyuncu macı değiştirecekse bu oyuncuda benim oyuncum ve kiraladıgım bir oyuncuysa sevinirim. bu mac ne macı olursa olsun