PDA

View Full Version : Yabancı Sayısı 6+2

GeNç KaRTaL
29.Ocak.2007, 00:04
Futbol Federasyonu'nun bugün yaptığı toplantıda yabancı sayısı 6+2 olarak belirlendi.Ayrıca ara transfer süresi de 6 Şubat'a kadar uzatıldı.

anilton
29.Ocak.2007, 00:06
İnanamıyorum ya.Sebep nedir yani...

Lucas Neill
29.Ocak.2007, 00:10
Bende şimdi okudum haberi ilginç bi karar

GebzeLi1907
29.Ocak.2007, 00:15
güzeL ve yerinde bir karar bence

goosfraba
29.Ocak.2007, 00:16
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı haftalık olağan toplantısında, yabancı statüsünde oynayan futbolcularla ilgili kontenjanı artırma kararı aldı. Yönetim Kurulu, daha önce 6 artı 1 olan yabancı statüsündeki oyuncu sayısını, 6 artı 2'ye çıkardı. Bu durumda, oyunda yabancı statüsünde yine 6 oyuncu oynayacak, kulübede ise 2 futbolcu bulundurulacak.

Yönetim Kurulu, 1 Şubat 2008 tarihinde sona erecek olan ikinci transfer ve tescil dönemini, 6 Şubat 2008 Çarşamba günü mesai bitimine dek uzattı.

ligtv

TR.CaPTaiN
29.Ocak.2007, 00:17
Yerinde bir karar. 7+1 daha iyi olabilirdi.

YusufT
29.Ocak.2007, 00:20
Fenerin zaten 8(+appiah+mateus mudur nedir artik) yabancisi var :D

uAburak89
29.Ocak.2007, 00:20
7+1 olmasından iyidir..

Eray Dengiz
29.Ocak.2007, 00:21
yapmışken 11+2 olsun, transfer süresi hiç bitmesin..

anilton
29.Ocak.2007, 00:21
Devre arası kural değişikliği nerde görülmüş yaaa...

YusufT
29.Ocak.2007, 00:23

eh is te Türkiye burasi, hersey olur..

TR.CaPTaiN
29.Ocak.2007, 00:25

Ufukta seçim olduğu yerde.

fenerbahce_1907
29.Ocak.2007, 00:25
Fenerin zaten 8(+appiah+mateus mudur nedir artik) yabancisi var :D

Mateus Coritiba'ya gitti sanırsam.6+2 iyi bir karar olmus bence.

BeeTLeJuiCe
29.Ocak.2007, 00:26
Oylar Haluk Ulusoy'a :p

Takımlara yaranabilmek için yapılmış bir hareket olarak görüyorum. Büyük takımlar dışında karlı çıkan olmayacaktır bu durumdan. Gene kalitesiz yabancılar dolacak ligimiz.

Fernando Gago
29.Ocak.2007, 00:27
Bu kadarın sezon başı verilmesi gerekiyordu

shamur1
29.Ocak.2007, 00:27
Bakalım yıllardır başarısızlıklarını yabancı sayısına bağlıyan kluplerimiz bu karardan sonra Şampiyonlar ligini ,Uefa Kupasını ,Süper Kupa'yı müzelerine getirebilcekmi merak ediyorum . Ayrıca gereksiz bir karar bu birçok ülke yabancıya karşıyken bizde 6+2 yapıyorz. Önemli olan yabancı sayısı deil işine yarayan yabancı sayısıdır .

GeNç KaRTaL
29.Ocak.2007, 00:36
Ancak bu kadar gerçek yüzünüzü belli edebilirdiniz.Tebrikler..

BeaT
29.Ocak.2007, 00:39
beklenmedik bir karar gercekten takımlarda transfer çalışmalarının dahada hızlanacagını umuyorum şu ana kadar kötü bir transfer dönemi geçirdik bakalım bundan sonra ne olacak,ve bu şok kararında seçimlerde etkili olacagı için yaptıgını düşünüyorum.

Universal
29.Ocak.2007, 00:42
Oy toplamak için yapılan bir karar olarak görüyorum. Çok artırmışlar, hayırdır...

Avrupa ile mücadele edebilmek için sınırsız olması gerekiyor. Sevilla 22 yabancı ile karşımıza çıkacak. Sonuçlar oratada. Sınırsız yapsınlar; ama gene ligde altı oyuncu oynatalım.

uAburak89
29.Ocak.2007, 00:48
Sınırsız yapsınlar; ama gene ligde altı oyuncu oynatalım.

Bu dediğin mantıksız, sadece Avrupa için yabancı futbolcu alınmaz, hadi diyelim alındı kimi oynatacaksın ligde..

En güzeli İngiltere'deki sistem ama bizde o da uygulanmaz.. Kimse gidipte milli oyuncu almıyor, Brezilya 2. liginden vasıfsız oyuncuları bulup getiriyorlar..

El Comandante
29.Ocak.2007, 00:53
6+2 neye göre yapildi ?
Gercekten su Ulusoy biraksin artik su baskanligi,genel kurulu da beklemesin,gerkcekten reziller !

anilton
29.Ocak.2007, 00:55
Madem böyle bir karar vereceksiniz,sezon başında ve ya devre arası transfer sezonunun başında verin ki kulüpler ona göre hazırlıklarını yapsın.Örneğin biz Diatta'yı zorla göndermeyip boşa tazminat ödemezdik belki ve ya Higuain'in gönderileceği düşünülmezdi ve basında yazılmazdı.O adamda mutsuz olmazdı.Bu açıdan düşünün birde...

nerazzuri
29.Ocak.2007, 00:57
Tamamen oy çekmek için ama yeterli değildir Bence Sınırsız olmasından yanayım. Ayhan Bermek inş Yapacak bunu. :)

Varonil
29.Ocak.2007, 01:06
Seçim propagandası niteliğinde bir karar,tamamen rezillik!

PesimiSTyLa
29.Ocak.2007, 01:08
Biseyler döndügü belli. transferin bitimine 2 gün kala bu karar alınıyorsa altında bişey aranmalı. Madem öyle en bastan acıklanssın. En azından transferin basladıgı tarihte alın bu kararı. Yuh diyorum !

Universal
29.Ocak.2007, 01:11
Madem böyle bir karar vereceksiniz,sezon başında ve ya devre arası transfer sezonunun başında verin ki kulüpler ona göre hazırlıklarını yapsın.Örneğin biz Diatta'yı zorla göndermeyip boşa tazminat ödemezdik belki ve ya Higuain'in gönderileceği düşünülmezdi ve basında yazılmazdı.O adamda mutsuz olmazdı.Bu açıdan düşünün birde...

Bunu yazacaktım unuttum. Gerçekten bu karar alınacaksa sezon başı alınması gerekirdi. Eğer böyle bir karar alındıysa bir hafta veya bir kaç gün daha uzatmaları gerekiyor süreyi. Çünkü transfer döneminin son günlerinde alınmış bir karar. Bütün kulüpler üç gün içinde bir yabancı almak isteyecek ve hatalı yabancılar alacaklar.

TürkuAz
Sakin beyler, bizim federasyon nede olsa..

bjk_melo_151
Yerli oyunculara bir darbe daha.İleride mumla ararız artık Türk oyuncuları.Ulusal takım kurmada zorlanıyor Avrupalılar sonumuz onlarınkine benzeyecek.Ulusal takımda yabancısız karşılaşmalara çıkılıyor diye övünürken.Marco Aurelio'nun gelişiyle ilk darbe vuruldu.Şimdi de böyle bir karar alınıyor.Kınıyorum Federasyon'u...

TR.CaPTaiN
29.Ocak.2007, 01:17
Yerli oyunculara bir darbe daha..

Çalışan,formasının hakkını veren oyuncunun elinden kimse almaz formasını.

RoNNiE91
29.Ocak.2007, 01:28
Gereksiz bir karar bence.Yapacaklarsa bari sezon sonu yapsalardı.Devre arasında olacak iş değil bu.

shamur1
29.Ocak.2007, 01:42
Ayhan bermek yapacakmış sınırsız arkadaş öyle diyor . Şuan F.bahçe'de zaten Lugano,Edu,R.Carlos,Vederson(türk yapıldı)Önder(Belçika)Aurelio(Türk yapıldı)Appiah,Alex,Kezman,Deivid kaç oldu ben sayamadım. Başarıyı yabancı sayısına bağlamak çok yanlış. Sevilla 22 yabancısı varmış falan. Ne yani başarı ilk 11 de 11 tane yabancı oyuncu oynatmak mı ? Türk oyuncular ile başarılı olunamazmı ? Farkında olmadan Türk oyuncularımızı aşağılıyoruz.

MeMo
29.Ocak.2007, 01:43
Ayhan bermek yapacakmış sınırsız arkadaş öyle diyor . Şuan F.bahçe'de zaten Lugano,Edu,R.Carlos,Vederson(türk yapıldı)Önder(Belçika)Aurelio(Türk yapıldı)Appiah,Alex,Kezman,Deivid kaç oldu ben sayamadım. Başarıyı yabancı sayısına bağlamak çok yanlış. Sevilla 22 yabancısı varmış falan. Ne yani başarı ilk 11 de 11 tane yabancı oyuncu oynatmak mı ? Türk oyuncular ile başarılı olunamazmı ? Farkında olmadan Türk oyuncularımızı aşağılıyoruz.

Türk oyuncularla elbet başarı gelmez.Altyapımız çökmüş.Bütün büyük klüplerde birsürü yabancı var.

El Barto
29.Ocak.2007, 01:46
Anadolu takımlarındaki yabancıların çoğu beş para etmez keza başarı 4 büyüklerdeki yabancılarla mı gelecek???

Serbest yapın yahu futbolcu çöplüğüne dönsün ülke. Türk gencide futbolla ilgilenmesin. Masa tenisi ligi kuralım bizde masa tenisi oynayalım. ;)

RaSenGan
29.Ocak.2007, 01:51
Sınırsız yapsaydılar.Yabancılarla doldu takımlar.Birde bazı yabancılar Türk vatandaşlığına geçince bazı takımlar 8-9 yabancıyla sahaya çıkıyor.İstifa etsede Haluk Ulusoy kurtulsak..Birde transfer dönemini uzatmışlar 2-3 gün.Uzatsan nolucak uzatmasan nolucak.

xerenx_91
29.Ocak.2007, 01:53
Bu karar sezon başında yada bir sonraki sezon için alına bilirdi ama şu zamanda alınması çok saçma..

El Barto
29.Ocak.2007, 01:56
Her takıma verilen +1'lik yabancı kontenjanı bir Türk sporcusunun önünü kesmektir ve buna kimsenin hakkı yoktur bence. Diatta, Higuain, Bouzid vs... gibi oyunculardan iyi sayısız Türk oyuncu vardır ama işte...

fmsmyrna
29.Ocak.2007, 01:58
Bunun tek bir açıklaması var 'Haydi Türkiye 'Haluk Ulusoy' sizi milli takımı desteklemeye çağırıyor.
Yok böyle bir federasyon yahu

Emurafu
29.Ocak.2007, 01:59
Böyle bir degisiklik yapacaksan bunu transfer dönemi baslamadan yaparsın.Klüblerde ona göre transfer calismalarinda bulunur.Nerde kalıyor o zaman eşitlik. kaynağı olan takım sezon ortasında olmayana göre bir avantaja sahip oluyor

Oy kokan hariketler bunlar..Önce isvicre reklamı şimdi bu:)

Eray Dengiz
29.Ocak.2007, 01:59
parası olmayan kulüplerde yabancı oyuncu çok rahat getirir,gelen oyuncuların yarısından çoğu Türkiye'de çürüyüp gidiyor,sonra kaliteli yabancılar gelmiyor,gelenleride belli bir kısım zaten getiriyor.

biz yabancı oyunculara milyonlar dolarlar verene kadar alt yapı sistemimize o paraları yatırıp kendi futbolcularımızı yetiştirsek o zaman kaliteli TÜRK oyuncu da çıkar başarı da gelir.şuan GS dışında adam gibi alt yapıdan futbolcu çıkaran bir kulübümüz yok,çıkan futbolcularında 2-3'ü ya tutuyor ya tutmuyor bunun nedenide sisteme yeterince önem verilmemesidir.

GS, uefa kupasını aldığı zaman ilk 11'de 4 yabancı vardı.geriye kalan 7 futbolculumuz TÜRK'tü..şimdi FB'ye bakıyorum yarısından çoğu yabancı geriye kalanlar TÜRK asıllı...

haa benim görüşüme gelirsek,tamam yabancı kaliteli oyuncular gelsin,gelmesin demiyorum ama bu kadar parayı şu yabancı futbolculara vereceğimize alt yapımıza harcayıp 2-3 sene sabredip kendi ekmeğimizi kendimiz yemeği düşünsek daha mantıklı olur.

Memedov
29.Ocak.2007, 02:00
Yanlış karar, Türk futbolu iyice çıkmaza giriyor. Gençlerimize yazık..;)

Aşk-ı Şehir
29.Ocak.2007, 02:01
Ufukta seçim olduğu yerde.

Çok haklısın Muhammet. :)

shamur1
29.Ocak.2007, 02:04
Peki bunda suç kimin ? Yabancılara ne kadar izin verirsen ne kadar hoşgörü gösterirsen Türk oyuncuyuda yerden yere vurursan çok normal. Altyapı çökmüş dorudur 17 yaşındaki Batuhan 1 gol attıktan sonra kendini dev aynasında görüp rest çekmeye başlarsa burda sorun hem Türk futbolunda hem de böyle oyunculara gaz verip ortaya atanlardadır . Ama Türk oyuncuları yabancılara tercih ederim. Benim takımım sahada 10 yabancıyla oynayacaksa niye o maçı izliyeyim. Hatta ben istiyorm ki eskiden olduğu gibi bizim takımda sadece Trabzonlu oyuncular oynasın. Trabzonspor'un Türk futbolunu salladığı zamanlar takımda kaç yabancı vardı biliyormusunuz ? Tamamı Türk ve çoğunluğu altyapıdan gelen oyuncularla. Önemli olan bu oyuncuları doğru şekilde eğitmek yoksa 1-2 maçla yıldız yaparsan o oyuncudan bir fayda göremezsin

Şu an Trabzonspor 1 yabancıyla oynuyor Yattara ve 10 Türk oyuncu var takımda. Tabi geri kalan Türk oyunculardan 2-3 tanesi kaliteli gerisi standart oyuncu olduğu için başarısızlık geliyor. Ne kadar az yabancı olursa Türk oyuncusuda daha çok çalışır kendine güveni gelir. Bir yabancı oyuncu 1-2 çalım atınca manşetlerden inmiyorsa Ahmet,Mehmet ne yapsın daha. Bu ne yabancı hayranlığı anlamıyorum.

fmsmyrna
29.Ocak.2007, 02:07
Hersene ülkemize kaç yabancı futbolcu geliyor kaçı tutunuyor hele Anadolu takımlarındakiler İngiltere'deki millilik sistemi çok iyi ama bizim ülkemiz için uymaz yani aslında çıkmazdayız.Yabancı sayısının azalmasıda büyük kulüpler için tam tersi dert olur

Deza
29.Ocak.2007, 02:07
Bence secim öncesi oylar toplamak icin alinmis bir karar. Bence türk futbolu acisindan kötü bir durum fazla yabanci sayisi. Bari ise yarasa da Avrupa kupalarinda kalan Fener ve GS bu sezon iyi sonuclar alsin. Hayirlisi.

Mirza
29.Ocak.2007, 02:12
Mesajlar silindi, kanıtınız yoksa boş boş mesajlar yazmayın ve ortamı germeyin lütfen. Kanıtınız varsa koyun ortaya konuşalım. Boş boş mesaj yazıp da A takımını B takımını karalamayın.

GeNç KaRTaL
29.Ocak.2007, 02:16
Edit:Uyarı mesajını görmedim..

KaF KeF
29.Ocak.2007, 02:17
Oy için olduğu belli...Gençler harcanıp gidiyor..

erdemzorer10
29.Ocak.2007, 02:27
büyük takımlar için iyide anadolu klüpleri için çok da iyi olmayacak..alt yapıdan bir oyuncu oynayacagına brezilya 2.liginden gelen adam oynayacak..

Fıratcan Alçınkaya
29.Ocak.2007, 02:40
En iyisi 6+2 güzel oldu... Özellikle Avrupa da mücadele eden takımların kadrolarından daha fazla ihtiyacı oluyor...

a.arıcı-11
29.Ocak.2007, 02:54
bu karar sezon öncesi çıkmalıydı ama 6+1 oldu o zaman
bu arada hemen fenerbahce maldonadoyu getirince kararı fenerbahce çıkarttı demenin manası yok
maldonado ile zaten anlaşmıştık ve appiahın imzasını bekliyorduk karar çıkıncada ona gerek kalmadı ve maldonadoyu aldık
hem zaten fenerbahce yönetiminin aluk ulusoyla böyle bir pazarlık yapmasını bırakın aynı masaya oturup konuşması bile imkansız
geçen yıl ki AZ maçını ne çabuk unuttunuz veya ulusoy fenerbahceye şampiyonluk kupasını veririken tribünlerden yükselen tezahürat neydi ?
olaylar peşpeşe geldiği için görüntü hoş değil ama bu size 100 yıllık köklü bir camiaya iftira atma hakkını vermez

olaya gelince, ligdeki takım sayısını arttırma,yayıncı kuruluş sayısını ikiye çıkarma girişimi gibi buda bir seçim çalışmasıdır

remake
29.Ocak.2007, 02:58
Su anki haliyle Besiktas bu isten hem maddi hem manevi zarar etmis oluyor. Uzun bir suredir Ricardinho ve Higuain gonderilme korkusuyla oynuyorlardi veya yedek tutuluyorlardi. Arti Diatta'nin gonderilmesiyle finansal bakimdan da zarar etmis olduk.

Dogrusunu soylemek gerekirse bu haberin cikisindan 2 dakika sonra Maldonado transferinini onaylamasiyla Fenerbahce su anda bu kuraldan en cok faydalanmis takim oldu.

Vatana millete hayirli olsun.

NisRoc
29.Ocak.2007, 03:33
Çok geç Haluk Başkan çok geç..

Onurap
29.Ocak.2007, 03:46
bu olay resmen fenerbahceye yaradı.Appiah imzayı atmayınca federasyon birilerine yaranıp oy toplamak için bu kararı açıklıyor.Neden bu karar 1 ocak günü açıklanmadı? Beşiktaşın suçu neydi hem futbolcusu gitti hem para verdi?

GodfatheR
29.Ocak.2007, 03:53
Bence çok yerinde bir karar.Ama bu federasyonun son çırpınışları.

CeNTeR_TR
29.Ocak.2007, 03:53
Ne olacak bu topçulara bknz;

Cafercan,Mülayim,Olcan,Batuhan,İrfan Ve daha birçoğu oldu olacak 11 yabancı yapalım olsun bitsin..

UlquioRRa
29.Ocak.2007, 03:54
A.Gücü-G.Saray maçından önce, yabancı sınırın kalkmasından yanaydım. Ancak o maçta Galatasaray yabancısız kazanınca, tam tersi düşünmeye başladım. Genç oyuncularımıza şans verilirse gerisini getirirler. Başarı için yabancı futbolcuya gerek yok.

BeeTLeJuiCe
29.Ocak.2007, 04:19
Fenerbahçenin kadrosu :D

Kalede Serdar (göçmen)
Sağ bek Önder (Belçika vatandası)
Defans Edu, Lugano
Sol bek Carlos
2 önlibero aurelio, maldonado
sag acık deivid
sol acık wederson
forvet alex kezman

kazım var kökeni yabancı :D Api var :D

Baya yabancı oldu bizde yahu :D
Yok mu arttıran :D Tama güzel kendi takımımda hep iyi oyuncular var ama en azındna yarısının türk oyunculardan oluşmasını gönlüm isterdi.

Bordo61Mavi
29.Ocak.2007, 04:40
Mista cok guzel yazmis, gercekten baya yabanci olmus Fenerbahce. :D

Ben sevindim boyle bi karara ama bukadar gec verilmesi hic bi takima yaramadi. Federasyon cirpiniyo, ama sonlarinin geldigi besbelli.

Emurafu
29.Ocak.2007, 05:10
Fenerbahçenin kadrosu :D

Kalede Serdar
Sağ bek Önder (Belçika vatandası)
Defans Edu, Lugano
Sol bek Carlos
2 önlibero aurelio, maldonado
sag acık deivid
sol acık wederson
forvet alex kezman

kazım var kökeni yabancı :D Api var :D

Baya yabancı oldu bizde yahu :D
Yok mu arttıran :D Tama güzel kendi takımımda hep iyi oyuncular var ama en azındna yarısının türk oyunculardan oluşmasını gönlüm isterdi.
Mustafa Türk milli takıma gidecek 4 adam var..Volkan,Aurellio,Gökhan birde Semih var.Öylede olması lazım..
Bakın bize Yüzde yüz Yerli:n:,Mustafa birde haftasonu Brezilya-Türkiye maçı var:n:

Nedvedmania
29.Ocak.2007, 05:57
Al işte karara bak çay demle :D

Nereye kadar gidilicek böyle acaba

shamur1
29.Ocak.2007, 05:59
Bu haberden sonra Cruzeiro ve Santos kluplerinin managerleri Fenerbahçe'nin kapısını çalmışlar e uyanık adamlar tabi :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
He bizde 5 Mısırlıyı kamyona yüklemişiz geliyolarmış seneye burda olacaklarmış :)

Mirza
29.Ocak.2007, 06:14
Kilitli... Bu muhabbet uzar gider...