PDA

View Full Version : "Kadıköy'de gülen biz olacağız"

Onurap
29.Ocak.2007, 20:06
"Kadıköy'de gülen biz olacağız"
İki gurbetçimiz, "Bize büyük fırsat doğdu. Fenerbahçe’yi yenen kadroda yer alarak gerçek Galatasaraylı olmak istiyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nden İlhan Söyler Galatasarayımız'ın gurbetçi oyuncuları Serkan Çalık ve Barış Özbek ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Galatasaray'a sezon başında Almanya’nın 2. Lig ekibi Essen’den gelen Barış Özbek ve Serkan Çalık, kısa sürede sarı kırmızılı takımın gözdeleri arasına girdi. Yeni kurulan kadroda kendilerine forma şansı bulan iki gurbetçi ile Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldik. Onlarla dertleştik, sorularımızı yönelttik, samimi cevaplar aldık. Liderliğin keyfini çıkardıklarını ve sezon sonunda şampiyon takımın futbolcuları olarak tarihe geçmek istediklerini ifade eden 22 yaşındaki iki futbolcu, Fortis Türkiye Kupası’ndaki F.Bahçe derbisinin heyecanını kura çekildiği andan itibaren yaşamaya başladıklarını da söylediler. İşte Barış ile Serkan’dan kendileri ve G.Saray’la ilgili gerçekler: Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde ezeli rakipleriniz Fenerbahçe ile eşleştiniz. Türkiye, turu iki maç sonunda kimin geçeceğini merakla bekliyor. Kadıköy’deki ilk maçtan beklentiniz ne?
B.Ö: Fenerbahçe’ye karşı ikince kez mücadele edeceğiz. Ligde, Kadıköy’de oynadığımız 2-0’lık maçta forma giydim. O gün kötü oynadık ve yenildik. Bu kez onları yenmememiz için sebep yok. Fenerbahçe çok formda ve güçlü bir takım ama, biz de lideriz. Kadıköy’de gülen biz olacağız ve rövanş için avantaj sağlayacağız.
S.Ç: Fenerbahçe derbisinin önemini biliyoruz. Bunu bize ağabeylerimiz de anlattı. Fenerbahçe’ye gol atmadan, Galatasaraylı olunmazmış. Biz de bunu yapmak zorundayız. Yoksa, kendimizi Galatasaraylı göremeyeceğiz. İşte bize fırsat doğdu. Pazar akşamını iple çekiyoruz.
Galatasaray, liderlik koltuğunda oturuyor. Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen, bulunduğunuz yeri nasıl değerlendiriyorsunuz?
B.Ö: Biz her şeyi basamak basamak düşünüyoruz. Yeni bir takımın oyuncusu olarak bizim de hedeflerimiz var. Şampiyonluk zevki yaşamak istiyoruz. Takıma sezon başında 13 yeni oyuncu girdi. Yeni ve genç bir ekibiz ve liderliği hake diyoruz.
S.Ç: Almanya’da eğer bir takım yeniden kuruluyorsa, ondan ilk sene bir şey beklenmez. Sonradan belirlediği hedeflere ulaşır. Şu anki konumumuz, tek kelimeyle, süper.
G.Saray maça çıkıyor. Hocanız size taktiğini söylüyor, görevinizi anlatıyor. Hiç, "Bu işin altından kalkabilir miyim?" diye düşündünüz mü?
B.Ö: Sahaya çıktığımda bütün kalbimi ve yüreğimi ortaya koyarım. Peş peşe güzel maçlarım oldu. Oynayan futbolcu daha verimli olur. Hırslıyımdır.
S.Ç: Ankaragücü maçında hocamın verdiği görevi tam anlamıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Güzel de bir gol attım. Daha çok tecrübe kazanmak gerek. Kendimi arap atı gibi hissediyorum. Oynadıkça açılıyorum. Hocamın her dediğini elimden geldiğince yaparım.
Sezon başından beri saha içinde rakiplerin bariz sertliklerine maruz kalıyorsun. Bu kadar tekme yemene rağmen, agresif değilsin. Kendini nasıl kontrol ediyorsun?
B.Ö: Hemen hemen her maçta adeta şiddete maruz kalıyorum. Hakemler bunları cezalandırmıyor. Bazı futbolcular var ki bile bile gaddarca sert giriyor. Kırmızı kart görmedikleri için de çekinmeden mücadele ediyorlar. Sarı kartla bu tür oyuncuların gaddarlıkları önlenmez. "Nasıl olsa kırmızı çıkmıyor, bir tane de ben vurayım" diyen futbolcular da var. Ali Sami Yen’deki Bursaspor maçında, hakemin gözü önünde Uğur, kafasından tutulup yere indirildi. Sarı kart çıkınca çıldırdım. Buna kırmızı göstermeyeceksin de neye göstereceksin.Kontrollü olmasam, sinirlensem, ben atılacağım.
Galatasaray’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’nin de transfer listesine girmiştiniz. Sarı lacivertliler de sizi istemişti değil mi?
B.Ö: Evet, onlar da bizi bir dönem istediler. Ama bizim tercihimiz Galatasaray oldu. Doğru karar verdiğimiz ortada.
S.Ç: Ben de Galatasaraylı olduğum için mutluyum. Sanki yıllardır bu kulübün içerisindeymişiz gibi hissediyoruz kendimizi. Herkesle çok iyi kaynaştık ve Galatasaray’ın büyüklüğünü iyice anladık.
Fenerbahçeli Ali Bilgin ile olan yakınlığınız biliniyor. Ali Bilgin, sizlere ağabeylik yapıyor mu?
S.Ç: Ali ağabey ile çok iyi anlaşıyoruz. Onunla biz Almanya’da birlikte de oynadık. Türkiye’de bize özellikle psikolojik olarak çok yardımcı oldu. İyi oynadığımız zaman hemen arar. Gol atınca arar, sakatlanınca arar. Onu çok severiz. Bize hep çalışmamız gerektiğini ve kazanacağımızı söylerdi. Yedek kaldığımızda bile telefonu açar ve bizi motive eder. Ali ağabeye çok şey borçluyuz.
Sakatlıktan korkuyorum
* Galatasaray takımında Arda, Lincoln ve Hasan Şaş gibi hareketli oyuncular olmasına rağmen, niçin en çok sen sertliğe maruz kalıyorsun?
B.Ö: Ben de sert oynuyorum. Ama benim sertliğim topa, rakibe değil. Bu da karşımdaki oyuncuyu sinirlendiriyor. En çok zoruma giden de tekme yediğim futbolcuların benden büyük olmaları. Hepsi ağabeyim. Yıllardır bu işin içerisindeler ve onlara bazı durumlarda yaptıklarını hiç yakıştıramıyorum. Sakatlanmaktan korkar oldum. Hakan Balta, Bursaspor maçında sakatlandı. Niçin? Arkasından beklemediği anda gözümün önünde tekmeyi yedi. Dengesini kaybetti ve ayağını burktu. Hakem oralı bile olmadı. Kasıt olunca insanın morali bozuluyor.
Yabancılık çekmedik
Hakan Şükür ve Song gibi iki tecrübeli futbolcuyla birlikte oynamak nasıl bir duygu. Onların ağabeylikleri, sizi rahatlatıyor mu?
B.Ö: Gençlerle, yabancıları takıma kaynaştırmakta çok ustalar. Herkesin birbirleriyle iyi diyalog kurmasını sağlıyorlar. Üstelik de yardımseverler.
S.Ç: Buraya geldiğimizde bizi çok iyi karşıladılar. Hasan ve Ümit ağabey de Hakan Şükür ile Song gibiler. Bizlere hep olumlu yaklaştılar. Kendimizi asla yeni bir oyuncu gibi görmedik
Önce disiplin gelir
Futbol rüzgarı büyük bir kitleyi de arkasında sürüklüyor. Günümüz futbolcusu nasıl olmalı?
B.Ö: Bugünün futbolcuları fiziğe dayalı oynuyor. İngiltere ve Almanya’yı örnek verirsem herkes çok kuvvetli. Sahada güçlü olmak lazım. Futbol sertlik oyunu değildir. Ama, ayakta da kalacaksın. Sistemler artık yenilgiler ve galibiyetlerde belirleyici rol oynuyor. Oyuncular da bir teknik direktör gibi sistemleri yakından takip etmeli ve kendilerini önünde oynayacağı maça çok iyi hazırlamalı. Almanya’da önce disiplin, sonra taktik gelir. Küçük yaşlardan itibaren, nerede duracağını, nasıl koşacağını, nasıl pas atacağını öğretirler. Ben de Serkan da bu eğitimlerden geçtik. Bizim alt yapımız sağlam.
Kazanmayı severim
Kalli’nin sana verdiği görevler seni saha içinde zorluyor mu? Hocanın senden beklentisi ne?
B.Ö: Benim özelliğim takım oyuncusu olmam. Almanya’dan da beni tanıdığı için bana güveniyor. Kendimi ön plana çıkarmam. Kazanmayı severim ve takımımın kazanması için de gözümü karartırım. Orta saha oyuncusunun çok yönlü olması lazım. Hocam bol bol şut atmamı ister kaleyi gördüğümde. Zaten Gerrard ve Lampard hayranıyım. Kendimi onlarla özdeşleştirir ve benzetirim.
Beni istemeliler
Ay yıldızlı forma hayalin için ne diyeceksin?
B.Ö: Türkiye ve Almanya futbol federasyonları arasında önce görüşme ardından da yazışma olması lazım. Benim, ay yıldızlı formayı giymemem için engel yok. Ancak, Türkiye’den istek olması lazım. Almanya’nın da bana, "Gitmek istiyor musun?" diye sorması yeterli olacak. Almanya’da Ümit Milli Takım forması altında başarılı olduğum için, oradan da teklif gelebilir.
Kapıdan döndük
2005’te Galatasaray’a gelmiştiniz. O zaman niçin sarı kırmızılı formayı sırtınıza geçiremediniz?
B.Ö: O zaman Essen ile iki yıllık mukavelem vardı. G.Saray da ilgileniyordu. Kulübüm beni bırakmak istemedi. Alman Ümit Milli Takımı’nda oynuyordum. Beni büyük bir takıma satmak ve para kazanmak istiyorlardı. Olmadı.
S.Ç: Essen geçen sene küme düştü. Eğer küme düşmeseydik ve ligde kalsaydık takımın mali durumu çok iyi olacaktı. O zaman Galatasaray’a bizi satarlar mıydı? Bir şey söylemek güç. İki sezon önce sarı kırmızılı formayı giyecektik ama Essen’den onay çıkmadı.
Barış: Hem hızlı hem akıllıyım
Barış. futbol artık çok hızlı oynanıyor. Topu ayağına almadan, bir sonraki pozisyonu düşünüyor musun?
Hızın ötesinde akıllı da olmalısınız. Top ayağıma gelmeden, kime nasıl pas atacağımı bile düşünüyorum. İlk önce hocamın bana verdiği görevi yapmalıyım. Ondan sonra da arkadaşlarıma yardım etmeliyim. Hücumdayken daha iyi planlama yapabiliyorum ve uyguluyorum. Rakip defansların arasına boş koşular yaparak, arkadaşlarıma alan yaratmayı severim.
Serkan: Kulübe bana dar geliyor
Serkan bir anda parladın. Seni, "Otoban faresi" diye çağırıyorlar. Takıma gireceğine inanıyor muydun?
Ben, Galatasaray’a oynamak için geldim. Her futbolcunun da istediği, takımında oynamaktır. Yedek kulübesi bana dar geliyor. Hocamız bir kaç maçta beni banko sahaya sürdüğünde, dünyalar benim oldu. Hele Ali Sami Yen’deki atmosferde, o heyecanda bir başka oluyorum. Hırslanıyorum. Kendime güvenmeseydim, Galatasaray’a gelmezdim.

Kaynak: Hürriyet

TürkuAz
29.Ocak.2007, 20:50
Bu konuda yakında GMA yolunu tutar..

Tüm bunları yöneticinin açtığı maç başlığında da konuşabiliriz.. (:

GeNç KaRTaL
29.Ocak.2007, 21:03
Bu maçı Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum..

Bu konuda yakında GMA yolunu tutar..

Tüm bunları yöneticinin açtığı maç başlığında da konuşabiliriz.. (:

Sadece maç ile ilgili konuşmamışlarki GMA'ya gitsin..

Mirza
29.Ocak.2007, 22:02
Konu niye GMA'a gitsin. Gözünüzü korkutmuşlar sizin (:

Barışı bilmem; lakin Serkan ileride çok önemli bir yıldız olacak. Kadıköydeki maçta Serkan'ı ve Lincoln'ü izlemek için sabırsızlanıyorum.

Onurap
29.Ocak.2007, 22:31
Gma gitmesine gerek yok çünkü zaten sırf maçla ilgili bir röpörtaj değil.Bu arada serkanın ilk geldiğine göre son vuruşlarında ciddi bir gelişme var.

Fıratcan Alçınkaya
29.Ocak.2007, 22:59
Hay Özkan Abi Allah razı olsun korkuttular bizi abi çok :n:

Ben ne GS yi ne FB yi severim ama içimden bir ses şiddetle FB nin eleyeceğini söylüyor.. Ayrıca Barış Özbek Saracoğlundaki maçta oynadı tek kale dönen maçın bir başkası daha olacak gibime geliyor...

DisCo
29.Ocak.2007, 23:31
Kendilerine güvenli olmaları ve istemeleri güzel birşey. Neticede sadece futbolda değil her alanda birşeyleri başarmak için istemek gerekir. Baktığımızda açıklamanın amacı bu maçta galip gelmek olursada bir gol atmaktır. Bunu söylemenin oyuncu yaşıyla, bulunduğu takımdaki kıdemiyle, rakiplerle az veya çok maç yapmalarıyla ilgisi yoktur.

Bakıyorum Sivasspor ömründe ilk 5'e girememiş ama şuan şampiyonluktan bahsediyor. 100 yıllık tarihi olan Fenerbahçemiz ömründe gruptan çıkmamışken çeyrek finallar nedir, yarı final nedir final nedir bilmeden her sene şampiyonlar liginde final oynucaz diyor. Bu bir hedef ve isteğin belirtisidir. Cahil cesareti değildir.

TürkuAz
30.Ocak.2007, 00:05
Yav ne bileyim bu bölüme açılan konuların % 80 i GMA ya gidiyor, bende o yüzden şey ettim.. :D

Barış ve Serkan takıma fayda sağlayan oyuncular, umarım bu hırslarını sahada da görürüz.. :)

DisCo
30.Ocak.2007, 00:09
Barış ve Serkan takıma fayda sağlayan oyuncular, umarım bu hırslarını sahada da görürüz.. :)

Barış'ın eski formunu göremiyorum. Tabiri caizse her topa koşan, basan bir oyuncuydu. Bir ara Linderoth ve Barış böyle koşarsa bu Galatasaray'ın sırtı yere gelmez diyordum. Barış galiba formayı kapınca biraz duruldu gibi.

Serkan'a gelince tek eksiği topla süratlendiği zaman topun kontrolünü yapamıyor. Top tekniğini geliştirirse yerli Messi'yi izlemeye başlayabiliriz.

DisCo
30.Ocak.2007, 00:44
Arkadaşlar olayın Kadıköyde maça çıkmakla ne alakası var yahu. Fener ezelden beri yense ne alakası var. Adamlar istedikleri birşeyden bahsetmiş :icon_biggrin: Hakan Şükür çıkıp Serkanla Barış iyi oynayıp Fenerbahçe'yi Kadıköyde yenen kadroda yer almak istiyorlar. Ama bunu söylemek için tercrübeleri yetmiyor + Kadıköyde pek maça çıkmamışlar onların yerine ben mi söylüyorum dicek.

Kadıköy kolay deplasman orada ezip geçicez dememişler ki. Maçla bağlantılı kendilerini kapsayan bir temenniden bahsetmişler. İstiyoruz demişler. Gebzeli kardeşim konuya Fenerbahçe'nin üstünlüğünü belirtmeye çalışarak cevap vermek istemiş ama pek örtüşmedi olay bu.

TürkuAz
30.Ocak.2007, 00:49
Senin savunduğun şey ile benim anlatmaya çalıştığım şey farklı. Daha fazla uzatmayalım.. (:

fmsmyrna
30.Ocak.2007, 02:20
Barış saha içinde çok sert tamam pozisyonlarda bu normal elbette olacak ama pozisyon sonlarında tartışmalarda hep o var ben Ergün'ü yada Hakan Şükür'ü böyle tartışmada hiç görmedim.Barış bence taraftara oynuyor 'görüyormusunuz ben ne kadar Galatasaray'lıyım' diye ama çıkar birgün çok önemli maçta takımı yalnız bırakır işte o zaman taraftar gerçek tepkisini gösterir.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2007, 02:55
Taraftarı bilmem ama hakemlerle oynamaya çalışması hiç güzel değil.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2007, 05:46
Barış'ı kimse ahlaksızlıkla suçlamadı. Bazı futbolcular hakemlerle çok oynar.Kayarak düştükten sonra 2 dakika boyunca yerde kıvranır bir yandan da hakeme bakar.Fenerbahçe maçında yaptığını hatırlayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.

Emurafu
30.Ocak.2007, 06:05
Yazık valla barısı bile Hakemlerle oynayn topcu yaptınız..Her maçını izledinimi (90dakika) Adama herkez tekme atıyor Sesini cıkarmıyor..Gelen vuruyor giden vuruyor..O da artık patladı..

1-Hakan arıkan tekme attı..Kendini yere bile atmadı..Efendice oyununa devam etti..
2-Cagdas Atan ensesine patlattı..Barış kendini yere atmadı sesini cıkarmadı.
3-Oftas macında ibrahim geldi barısa vurdu hemde haksız yere ibrahim net kırmızı görmesi lazımdıBarış yine sesini cıkarmadı..
4-Bursa kupa maçında sürekli faul yaptılar..Hata maçtan sonra bir acıklama yaptı..Hem bana faul yapıyorlar hemde gelip durup dururken küfür ediyorlar dedi..
5-Barışda artık patlamanın üstüne geldi..Gelen giden vuruyor..Olaya diger taraftan bakın..
6-Hakemlerle oynuyormu..Ne oynaması..Aldatmasını ne zaman gördünüz..Bursa macını son dakikasında yine faul yapılmış mesela..
7-Adamı tebrik edeceginize Arif gibi hakemlerle oynayan topcu yaptınız

Bunların hiçbirini atmıyorum..Maç izleyen takip eden varsa bilir...

Mirza
30.Ocak.2007, 06:10
Konu ve kural dışı mesajlar temizlendi. Biraz daha dikkat lütfen.

Barış'ı Serkan'ı üslubunuzu koruduğunuz sürece tartışabilirsiniz; lakin lütfen üslubunuzu koruyunuz.

Ahlaksız vs. vs. gibi laflar kullanırsanız ceza sistemini kullanmak zorunda kalırım.

uAburak89
30.Ocak.2007, 06:15
Ezilen Barış, ezen değil.. Tartışmaların içinde olması da onun içindeki gençlik ateşi ve hırstan dolayı.. Takımımın maçlarını istisnai durumlar hariç 90 dakika izlerim, Barış'ın kasten, sakatlamaya yönelik hareket yaptığını görmedim.. Arif benzetmesinede katılmıyorum, Arif o konuda bir efsane çünkü.. :D

Maç hakkında bu şekilde konuşmaları onların kendine olan güvenini gösteriyor, umarım maçta da kendilerine güvenerek oynarlar..

DisCo
30.Ocak.2007, 06:23
Yazık valla barısı bile Hakemlerle oynayn topcu yaptınız..Her maçını izledinimi (90dakika) Adama herkez tekme atıyor Sesini cıkarmıyor..Gelen vuruyor giden vuruyor..O da artık patladı..

1-Hakan arıkan tekme attı..Kendini yere bile atmadı..Efendice oyununa devam etti..
3-Oftas macında ibrahim geldi barısa vurdu hemde haksız yere ibrahim net kırmızı görmesi lazımdıBarış yine sesini cıkarmadı..
4-Bursa kupa maçında sürekli faul yaptılar..Hata maçtan sonra bir acıklama yaptı..Hem bana faul yapıyorlar hemde gelip durup dururken küfür ediyorlar dedi..
5-Barışda artık patlamanın üstüne geldi..Gelen giden vuruyor..Olaya diger taraftan bakın..
6-Hakemlerle oynuyormu..Ne oynaması..Aldatmasını ne zaman gördünüz..Bursa macını son dakikasında yine faul yapılmış mesela..

Yazılanları okudum tam dicektim ki yazacaklarımı sen dile getirmişsin. Bizim ülkemizde böyle bir durum var. Bir oyuncu gençse hiç birşey yapmaya hakkı yoktur. Bu adama resmen senin yaşın küçük fazla konuşma gibisinden her pozisyonda tokat atıyorlar. Bunu söylememin Galatasaraylı olmamla bir ilgisi yok. Maçları izliyorum ve görüyorum. Haksızlık olunca tepki koymasın, tekme yesin ayağını tutmasın. Bu adamlar gençler diye bunlara herşeyi yapmak mübah mı? Daha bu birşey yapmamış hali iken bu yorumlar geliyorsa. Ben yerinde olsam 1. 2. es geçerim. 3. cüde bende vururum. O zaman kim bilir ne yorumlar gelir.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2007, 06:37
Bu sertlik olayını çözemedim gitti. Bu sertlik sadece Barış'a karşı var, Galatasaray'ın tüm rakipleri Barış'a kin besliyor bu yüzden hepsi Barış'a sert giriyor. Ligimiz sert bir lig teknik açıdan eksiği olan bunu fizik gücü ile kapatan oyuncuların bol olduğu bir ligde yumuşak yumuşak top oynanması beklenemez. Hakemle oynama bazı futbolcularda alışkanlık şeklindedir. Örneğin numaradan bu işi bilmeyen bir futbolcu o şekilde acı çekemez.

TürkuAz
30.Ocak.2007, 06:42
Bu sertlik olayını çözemedim gitti. Bu sertlik sadece Barış'a karşı var, Galatasaray'ın tüm rakipleri Barış'a kin besliyor bu yüzden hepsi Barış'a sert giriyor. Ligimiz sert bir lig teknik açıdan eksiği olan bunu fizik gücü ile kapatan oyuncuların bol olduğu bir ligde yumuşak yumuşak top oynanması beklenemez. Çağdaş'ın Barış'ın ensesine attığı tokat pozisyonunda da Çağdaş'ın formasını yırtarcasına çekiyordu. Teker teker pozisyonlara girmek istemiyorum çünkü hakemle oynama bazı futbolcularda alışkanlık şeklindedir. Örneğin numaradan bu işi bilmeyen bir futbolcu o şekilde acı çekemez.

Barış'ın saha içindeki duruşundan ve davranışlarından efendi bir futbolcu olduğu açıkça ortada. Neyi istiyorsunuz ? Kalkıp kendisine tekme tokat giren adama karşı arkasını dönüp gitsin mi ? Her zaman mı ?

Ezieln bir futbolcuyu bile bir şekilde "ezen" veya "tahrik eden" futbolcu yapıyorsunuz. Evet bir yere kadar haklısın, tüm kulüplerin "lisanslı kasapları" Galatasaray ile uğraşıyor sanırım. Sene başından beri başımızın bundan yanması en büyük örnek..

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2007, 06:51
Barış'ın saha içindeki duruşundan ve davranışlarından efendi bir futbolcu olduğu açıkça ortada. Neyi istiyorsunuz ? Kalkıp kendisine tekme tokat giren adama karşı arkasını dönüp gitsin mi ? Her zaman mı ?

Ezieln bir futbolcuyu bile bir şekilde "ezen" veya "tahrik eden" futbolcu yapıyorsunuz. Evet bir yere kadar haklısın, tüm kulüplerin "lisanslı kasapları" Galatasaray ile uğraşıyor sanırım. Sene başından beri başımızın bundan yanması en büyük örnek..

Barış'ın efendi biri olduğu kişiden kişiye değişir. Örneğin bana göre değil. Barış'ın ezilen konumuna gelmesi de Barış'ın ustalığını gösteriyor. Demek ki sadece hakemlerle oynamıyormuş. Galatasaray'ın antremanda sakatlanan oyuncularından da lisanslı kasaplar mı sorumlu ?

fmsmyrna
30.Ocak.2007, 21:05

Ben Lig Tv'den verilen 100 maçtan 90'ını izleme şansına sahibim bundanda keyif alıyorum.Neyse Galatsaray'ında her maçını izliyorum eğer önemli bir işim yoksa bu yazdığın maddelere karşı her türlü cevabım var tabikide ama olayın daha fazla uzamasını istemiyorum.Sadece şunu söylüyorum bana göre Arda Turan çok daha teknk bir oyuncu Barış'tan ama ben onuda her pozisyonda görmüyorum.Arda gerçekten iş çığrından çıkınca bana göre doğru davranıyor.Yani kendi ile alakası olmayan pozisyonlarda sessiz.Oysaki bakıyorum Barış'a sağ tarafta duruyor.Sol kanatta bir gerginlik olmuş ta ordan sol kanata koşuyor.İçimde kalmasında en azından Hkan Arıkan olayını söyleyeyim.Orda Hakan Arıkan nasıl bir insan ki durduk yere tekme atıyor.Orda Barış topu takip edeyim derken Hakan'a hamlesi var.Neyse ilerde bunlar çok daha göz önüne çıkacaktır.Birde Serkan Çalık'ta forvet oyuncusu ama onuda hiç bu şekilde tartışmaların içinde ismini duymadım.Hep Barış'ın üstünemi geliniyor.

paco
30.Ocak.2007, 21:31
Iyi de burda olay Baris'in nasil oynadigimi? ben konuyla ilgili mesaj yaziyorum siliniyor alakasiz bir suru mesaj atilmis hala burada duruyor... ilginc ... Madem konusuluyor bende konusayim ... Biz bunlari Baris'tan once Lugana'da gorduk. Her pozsiyonda hakemle konusup futbolcularla kavga edip ve kasap gibi oyunculara dalmasini ... aaa ama o luganin stilii degil mi? Biraz sert bir futbol anlayisi var! ;)Kendi takiminizda ki oyuncudan bahsetmeyip direk rakip takiminizdaki oyuncudan bahsederseniz ben sizin samimiyetinize pek guvenmem. Bencede Baris dediginizi yapti bir ara banada antipatk geldi yerde yatip kivranmalari falan inandirici degildi ... Uyarilmis olacak ki son maclarda bunlardan uzak kaldi ama rakip takim futbolcularida onun uzerine oyun oynamaya devam etti . Baris bunlara artik karsilik vermiyor.

DisCo
30.Ocak.2007, 22:01
Yorumlar renklere göre olmasın. Ben fikir koyup konuşmaktan yanayımda x-y renklerinde savunup aynı olay a-b renklerinde olunca nasıl olur rezilliktir bu tarzı olmuyor. Yorumlar renklere göre gelince haliyle bizde renklere göre cevap veriyoruz.

Barış evet her pozisyonda var. Bursaspor maçı son dakikada kalecinin itme pozisyonu var. Sol tarafta Barış'ın ne işi vardı. Yani böyle bir mantık olabilir mi? Bu defans oyuncuları köşe vuruşlarında niye ileri çıkıyorlar o zaman. Ben mi yanlış bakıyorum diye düşünüyorum. Koydum ortaya her yönden baktım yinede mantığım almıyor. Oyuncu her pozisyona girer. Her olayın içinde de olur. Yeri geldiğinde sertte girer. Normal müdahalede yapar. Bu ona vurulmasına veya bu tribünlere oynuyor hakemi kandırıyor deme hakkını bulundurmaz.

Hakan Arıkan'a müdahale olmuşta ondan vurmuş ama Barış'a veya X bir futbolcuya vurulunca renklerine gönül vermedik diye eee her pozisyonda olursa böyle olur dediğimizde çelişki var mı yok mu?. :icon_biggrin:

Fenerbahçe'ye bakıyorum. Alex'e bir müdahale oldu. Bütün Brezilyalılar coşuyor. Buda takımdaşlık arkadaşlık değil mi? Pozisyon bitmiş gelip daha da kışkırtıp kavga çıkaranlar iyi bir takım. Maç içinde pozisyon devam ederken topa müdahale etmeye giden Barış veya rengi bize uymayan herhangi bir oyuncuyu asın kesin öldürün.

Barış'a normal tekme atsanda araba altında kalmış gibi yapıyor, çok sert girsende bunu yapıyor. Yüzünde de haksız duruma düşmenin getirdiği bir çocukça ifade oluyor. O an etrafındakilerden yardım beklercesine bakıyor. Sergen'i az çok hatırlayanlar anımsarlar. Düşürüldüğünde hiç inandırıcı olmayan sırtında yana doğru takla atarak düşerdi. Oysa yapılan fauldü. Ama düşüşüne bakarsan inandırıcı gelmezdi. Bunu bir tarz olarak değerlendirirdim. Bazen alışkanlıklar farklı şeyler düşündürsede bunlar alışkanlıktır.

ThersoN
30.Ocak.2007, 22:11
ilk alındıgında herkes dalgasını geçmişti bunlar da kim, nerden geliyorlar, bu mudur?, cimbom'un transfer politikası diye, ama şimdi bir bakıyorsunuz ki, takımda banko oynayacak kadar iyi adamlarmış, hem de yaşları genç, hem de ucuza alındılar, tamam abartmayalım, belki 3-4 sene de avrupaya transfer olamazlar ama, bu röportajda hırslı ve özverili çocuklar oldugu belli, bana kalırsa, hani emreli okanlı,ümitli o efsane kadrosunun gençleri gibi olabilir bu çocuklar altyapıdan gelenlerle, fakat umarım yanlış bir transfer politikasıyla heba edilmezler

fmsmyrna
30.Ocak.2007, 23:22
Iyi de burda olay Baris'in nasil oynadigimi? ben konuyla ilgili mesaj yaziyorum siliniyor alakasiz bir suru mesaj atilmis hala burada duruyor... ilginc ... Madem konusuluyor bende konusayim ... Biz bunlari Baris'tan once Lugana'da gorduk. Her pozsiyonda hakemle konusup futbolcularla kavga edip ve kasap gibi oyunculara dalmasini ... aaa ama o luganin stilii degil mi? Biraz sert bir futbol anlayisi var! ;)Kendi takiminizda ki oyuncudan bahsetmeyip direk rakip takiminizdaki oyuncudan bahsederseniz ben sizin samimiyetinize pek guvenmem. Bencede Baris dediginizi yapti bir ara banada antipatk geldi yerde yatip kivranmalari falan inandirici degildi ... Uyarilmis olacak ki son maclarda bunlardan uzak kaldi ama rakip takim futbolcularida onun uzerine oyun oynamaya devam etti . Baris bunlara artik karsilik vermiyor.

Demek istediğim yanlış anlaşılıyor demek istediğim sert girmesi değil her olayın içinde bulunması.Neyse zaten daha fazla lafa gerek yok herkes düşüncesini söylemiş.