PDA

View Full Version : Oyuncu Komutunu kullanıyormusunuz?

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 07:33
Herkese merhaba ve iyi geceler kafama bir şey takıldı onu öğrenmek istiyorum.
Taktiğimizi kurduk team instructiondan team mentality i attack yaptık ama player instruction kısmından tüm oyuncularım mentalitesini işarteliyip normal yaptık.Şimdi sorun burda bu takım attack mı oynar yoksa normal mi?veya siz player instructionslarda neleri ayarlıyorsunuz taktiğinizi yaparken?Veya sadece team instructions mı ayarlıyorsunuz?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Flawless Victory
01.Şubat.2007, 07:40
Kardeş oyuncu komutlarını oyuncunun mevkiine göre ayarlamalısın. Ör: Defans oyuncusu ise tamamen defans, bek oyuncusu ise çok defansif, defansif ortasaha ise defansif, ortasaha oyuncusu ise normal, orta saha kanatlarında ise atak, forvet ise aşırı ofansif yapmalısın.

Oyuncu komutları takım komutlarından daha önemlidir. Oyuncu komutlarında atak yapmak sadece o oyuncunun ataklara katılmasını sağlar ama takım komutlarındaki atak bütün oyuncuların aynı anda, aynı seviyede atak yapmasını sağlar. Oyuncu komutlarının hepsini normal yaparsan baştan kaybedersin. 4'lü savunma oynuyorsan 4'ünün de atak seçeneği tamamen defansif olsun. Bekler biraz atak olabilir ama yine çok defansif olsun. Yani kısacası oyuncunun mevkiine bakacaksın, bu oyuncu defans oyuncusu ise defansif taktikler, hücum oyuncusu ise ofansif taktikler vereceksin. Şunu sakın unutma :

"Her oyuncu herşeyi yapmamalıdır. Savunmacı sadece savunma, hücumcu sadece hücum yapmalıdır."

Bu cümleyi unutmazsan, kime ne görev vereceğini şaşırmazsın. İyi oyunlar.

BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 07:45
Emrah herşeyi söylemiş bende şunu ekleyeyim. Taktik bölümünde oyuncu komutlarına girdiğin zaman SET TO sekmesi ile karşılaşacaksın, oradan kaleciye, defansa, ortasahaya göre özellikler oyunun kendinden mevcut. Oradakilere bakarak, fikir alarak iyi bir taktik yapabilirsin. ;)

Flawless Victory
01.Şubat.2007, 07:52
Sakın ola hazır taktik kullanma. Kendin deneye deneye en iyisini bul. Taktiklerin oyunu nasıl şekillendirdiğini bilmen çok faydalı oluyor. Oyun zora girdiğinde seni hazır taktikler kurtaramaz. :) Hazır taktikten kastım, taktikler ve antrenmanlar bölümündeki taktik dosyalarıdır.

Sadece taktikle de olmuyor. Nerede hangi oyuncu değişikliğini yapman gerektiği de çok önemli.

Son olarak şunu söyleyim. Oyuncu taktikleriyle skoru çevirebilirsin.

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 08:07
tavsiyeler için çok sağolun.son bi sorum daha var.tamm personal taktikleri ayarlardım.defansa defansif ortasahaya normal veya atak ve forevetede atak kurdum mesela.ama takım ayarlarını all out atack yaptım.şimdi benim takımım all out attackmı yapıcak yoksa personalda mentality her oyncu için özel olarak işaretlediğim için herkes kendi mentalitesindemi oynayacak yani hiç birşey değişmicekmi?

shamur1
01.Şubat.2007, 08:11
all out atack yapma zaten. Manteliten normal yada biraz ofansif olsun o da evinde yada güçsüz rakiblerine karşı. Topluca hücum kullanman her zaman doğru değil

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 08:14
aslında asıl problemim şu ben taktikte her oyuncuya ayrı mentality vermiştim ama maçı çevirmek isteğimde veya tam tersine 1-0 a yatma olcağı zaman all out attack veya all defensive yapıyordum ve hiç bir işe yaramadı.çünkü player insturctionda herkesin kendi mentalitesi sabit olduğu için all out attack yapmadılar.mesela defans oyuncusunun mentalitesi ultra defensive olarak ayarladıysam yine ultra defensive olarak devam etti all out attack yapmadı.demek istediğim şu ki eğer player insturctionstan her oyuncunun mentalitesini ayarlarsak team insturctionstaki mentality hiç bir işe yaramıyor.Aynı şey passing style , tackling , tight marking , closing down içinde geçerli..Doğrumudur?????

shamur1
01.Şubat.2007, 08:18
Evet yaramaz . Maçı çevirmek için öncelikle defansı öne çekmeyi ilerde baskı yapmayı forvetlerine alan daraltmayı dene. gol yediğin zaman yapay zeka üstüne yatıyor . sadece anlayışını full ofansif yapsanda bir etki göremezsin.

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 08:23
yardımcı olan herkese teşekkürler..o zmn team mentality hiç işe yaramıo demekki player instrucationsları ayarladığımızda:D:Dbunu öğrendiğim iyi oldu tekrar teşekkürler...soruma başka cevabı olan varsa yine cevap yazabilir bende bu şekilde daha çok şey öğrenirim..;)

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ya arkadaşlar o zmn team insturactionsta kısa pas ayaladım ama playerda bazıları mixed bazıları direct o zman o ayaraladığım kısa pas hiç bi işe yaramıyacak en iyisi player instructionsta tik koymayıp (team) halinde bırakmak..kafam karıştı yaw:D

Flawless Victory
01.Şubat.2007, 08:35
Hiçbir işe yaramıyor demek yanlış olur. Oyuncu taktiklerini dediğim gibi yaptıysan, yenik durumdayken All out attack yapınca baskı kurabilirsin ama sadece All out attack komutuyla olmaz. Top kapma, alan daraltma ve en önemlisi oyuncu değişiklikleriyle baskı kurabilirsin. Kötü oynayan, en iyi oyuncun olsa bile, düşünmeden al oyundan. Yoksa taktikler işe yaramaz.

All out attack komutunu son 5-10 dakikada kullanırsan hiçbir anlamı yoktur. En az 20 dk kala uygulamalısın ki sonuç versin. Tabi ters de tepebilir, orası senin bileceğin iş. Ayrıca yenik durumdaysan takım komutlarında pas şeklini "uzun top"a yap. Oyuncular FM 2007'deki gibi rastgele uzun top atmıyorlar artık. Ayrıca tempoyu en yükseğe getirip kontra atak seçeneğini kapat. Yine takım komutlarında sıkı markajı işaretle. Alan daraltmayı artır.

Kısacası oyun mantaliteni oyuncu komutları belirler. Anlık hamlelerle skoru değiştirecek olan takım komutlarıdır. Takım komutları işe yaramazsa oyuncu komutlarını değiştirmeyi dene, aksi halde çok kurcalama. Bazı sakıncaları var.

SAİT71
01.Şubat.2007, 08:35
Kardeş oyunu kazanmak için doğru değişiklikler yapman lazım. Mesela oyuncuların kondisyonları düşer ve yeni girecek bi oyuncu takıma hareketlilik kazandırır. Bunuda göz önünde bulundur...

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 08:43
emrah44 çok sağol kardeşte bişi dicem walla son soru sıktım biraz kusra bakma.:DMesela takım komutlarında pas türüm kısa ama defanstaki veya orta sahdaki bi eleman direct pas oynuyor.e şimdi bu takım komutlarındaki kısa pas nasıl işe yarıyacak onu kafam almadı bi türlü aynı şekilde bu closing down ve mentality içinde geçerli..onun için eğer oyuncu özelliklerini tek tek ayarlamışsak takım ayarlarındaki mentality , passing style , closing down hiö bir işe yaramıor die düşünüyorum ben doğrumudur..emrah44 çok teşekkür bu arada kardeşim..

shamur1
01.Şubat.2007, 21:04
Defans oyuncuları genelde zaten doğrudan pas yaparlar . Mantalite ile pas orantılı olmalıdır. Örneğin forvetin çok ofansif oynadığından pas şeklide kısa olmalı aynı şekil defansında defansif oynıyacağından pas şekli doğrudan olmalıdır. aynı şekilde varsa Dmc oyuncunda. Sen hala takılmışsın buna takım komutlarınla oyuncu komutların aynı şeyler değil. Elbette farklılıklar olacak . Oyuncun verdiğin komutlara uyacak .Alan daraltma oyun yapın olarak fazla olur ama sen Defansa alan daraltma vermezsin bunuda oyuncu komutundan tek tek ayarlarsın. Defansın alan daraltmaz ama forvetin baskı yapar ilerde bunun gibi

CheD EvanS
01.Şubat.2007, 21:35
çok sağolsın shamur1..aklımdaki soru işaretlerini kaldırdır..herkese zevkli ve bol kupalı fm ler..

shamur1
01.Şubat.2007, 21:52
Peki oyuncu komutlarından skora etki edecek daha çok seçenek var. Örneğin ileri çıkışlar , Top sürme, yaratıcılık , orta yapma ,alan daraltma ve uzun şut gibi.. Bunları nasıl ayarlıyorsun ?

CheD EvanS
02.Şubat.2007, 00:33
o özellikleri +17 ise onları much yapıorum.mesela dribbling 17+ sa top sürme much yapıorum..ama long shots u mixed yaparım +17 olsa bile çünkü müsait pozisyonda pas vermio long shot too much tayken...sen nasıl yapıorsun?

shamur1
02.Şubat.2007, 01:16
Bu saydıklarını bende +16 ise much yapıyorm ama benim dediğim forward runs yani ileri çıkışlar ı nasıl yapıyorsun takımında kimlere bu izni veriyorsun .Yaratıcılığı da +17 bakarak mı veriyorsun mevkiye bakmadan ? Bunları merak ettim. Çünkü taktiğin en önemli parçası bunlar

CheD EvanS
02.Şubat.2007, 04:58
forward runsı stamina,acceleration ve pace özellikler +16 veya +17 olanlara izin veriorum.+17 olanlar zaten ileri çıktıklarında tekrar eski yerlerine gitmekte zorlanmazlar.yaratıcılığı genellikle AMC deki adama veriorum mesela bende requilme var 20 creativitisi onun en sondan bi az veriorum creating freedomunu..