PDA

View Full Version : Yabancı Sınırı Serbest Bırakılmalı mı?

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 23:08
Öncelikle bu konu ile ilgili bir konu olduğunu biliyorum.(Tüm başlıkların bir arada toplandığı)Düşündüm ki burada yararını zararı tartışalım.Yep yeni bir konudan.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 6+2 kuralı çıkarıldı federasyon tarafından.Bu kuralın sezon başında neden çıkmadığı ve seçim arefesinde çıktığı açıkca belli ediyordu çıkma sebebini.Lakin tartışılmasını önerdiğim konu bu değil.

Geçen gün Ntv'de Uğur Meleke serbest bırakılması konusunda çok güzel şeyler ve dedi ve benimde aklıma yattı açıkcası.Uğur Meleke yabancı sınırı uygulamasının serbest bırakılması gerektiğini söylüyor.Bunun gerekçesi olarak diğer ülkelerle rekabet konusunda bu sınırlamanın bizim önümüzde engel olduğunu belirtiyor.Yabancı sınırın kaldırılmasının önündeki en büyük engel olan milli takımın zarar görmesi olayında ise;Eğer bizim yerli oyuncularımız takımlarında zaten yabancıları kesemiyorsa o zaman bizim uluslar arası arenada başarı elde etmemiz çok zor.Bu rekabete alışmaları gerekiyor dedi.Ayrıca bu serbest bırakma olayının ilk başlarda abartılabileceğini ekledi ama zamanla bunun düzene gireceğini belirtti.Böylece rekabet ortamının artacağına ve buna paralel olarakta kalitenin artacağını belirtti.Türk oyuncuların yabancılarla rekabete girmelerinden dolayu kendilerini daha çok geliştirebileceklerinden bahsetti.Böylece milli takımında daha iyi yerlere varabileceğinden bahsetti.Bence Euro 08'den sonra bu sistem getirilebilinir.Hatta serbest bıraklır ama bazı şartlarda konulabilinir çok kalitesiz isimlerin gelmemesi için.

Sizce bu sınır kaldırılmalı mı? Kaldırılırsa Türk futbolu için yararlı mı olur zararlı mı?.Evet arkadaşlar sizin bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.Haydi arkadaşlar birazda Futbol konuşalım..:)

nerazzuri
01.Şubat.2007, 23:13
Aynı düşünceleri ben kaç yıldır düşünüyorum.

Rekabet ortamı çoğalacak kendilerini daha çok geliştirecekler. Çok haklı Uğur Meleke. %100 destek veriyorum.

Ayhan Bermek bunu yapacaktır inanıyorum.

GodfatheR
01.Şubat.2007, 23:20
Çok doğru bunu hep savunuyoruz zaten.Yabancı gelirse Türk oyuncusu keslilirmiş ayv kardeşim sen zaten basit bir yabancı futbolcuyu kesemiyorsan(takımdan:))Milli takımda ne işin var.Fatih Terim'de söylemişti 70 milyondan 11 kişi çıkartamıyorsak vay bizim halimize.

Universal
02.Şubat.2007, 00:07
Bırakılmasından yanayım; çünkü Hollanda'da herhangibi bir sınırlama mevcut değil. Ajax, PSV gibi takımlar ise Avrupa Kupalarında final olmasa bile çeyrek final, yarı final gibi başarılar elde ediyor. Bunun yanı sıra Hollanda Milli Takımı ise başarısı zaten ortada.

Bu serbestlik milli takımımızada zarar vereceğini düşünmüyorum. İyi olan oyuncu zaten ilkonbirde oynar. Bu nedenle milli takımada daha kaliteli yerli oyuncular buluruz. Çünkü kaliteli oyuncular kendi takımındaki yabancı oyuncuları formasını kapıp milli takıma yükselecektir.

Çok fazla yabancı ülkemizde olacak o zaman. Önüne gelen yabancı oyuncu alacak kaliteli veya kalitesiz olarak. Bu nedenle kalitesiz işe yaramaz oyuncular oynaması bir tehlike bunu önlemek içinde devlet her yabancı oyuncu için yüksek miktarda vergi keser. Bu kestiği vergiyi ise sezon sonu lig bittiğinde ligdeki sıralamaya doğru orantılı bu kesilen vergile dağıtılır. Bu da kulüplerimize kar olarak dönebilir.

Kadıköy'de ki Fenerbahçe - Inter maçında, Inter'ın sahaya çıkan ilkonbirinde bir tek İtalyan oyuncu yoktu. Bu eşit ortam sağlamadığı ortada. Bu tip kulüplerle baş edebilmemiz için kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. Ama getirilen bir kısıtlama için bu takımlar ile baş edemiyoruz. Kazanırken bile ecel terleri döküyoruz.

a.arıcı-11
02.Şubat.2007, 00:20
bencede çoğ doğru bir tespit bugün sırf türk olduğu için kayserispor gökhan ünal gibi anadolu kulüpleri için iyi ama büyük takımlar için ortalama avrupada ise vasatın altında olacak bir futbolcu için bile 7.5 milyon € istiyorsa bu olay kapıya dayanmıştır

bu sayede klüplerimiz brezilyadan arjantinden 17-18 yaşında oyuncular getirip onları yetiştirerek gelecekte iyi kazançlar sağlayabilirler unutmayalım ki sırf yabancı kontenjanı olduğu için ibrahimoviç,ronaldinho,kaka,eto'o gibi şu an dünyanın en ünlü futbolcularını türk takımları almamıştır

bakın psv ye adamlar her yıl yıldız oyuncularını satıyolar ama güney amerikadan afrikadan yenisini bulup getiriyolar

bySilver
02.Şubat.2007, 00:24
BırakıLsn bencede aLan var aLamayan var :p Bence bırakıLması daha iyi oLur rekabet ortamı geLişir .

Rodrigo Tello
02.Şubat.2007, 00:51
Beşiktaş'lıyım yabancı sınırının serbest bırakılmasına karşıyım ;;);;)

Çünkü Anadolu takımları yabancı çöplügüne döner,anadolu takımlarında türk oyuncu yetişmez.

GebzeLi1907
02.Şubat.2007, 01:09
BelirLi kriter koyaLım desen AnadoLu kLupLeri hiç yabancı getiremez.Krtiter koymayaLım desen ; deniLdiği gibi oyuncu çöpLüğüne döner.Serbest bırakmıyoruz desen,Avrupa da mücadeLe eden kLupLerin oradaki rakipLeriyle başa çıkabiLmesi güçLeşiyor..

Aşağı tükürsen sakaL yukarı tükürsen bıyık

SağLam bir aLtyapımız oLmadığı sürece bu durum böyLe devam eder..Önce aLtyapıLarımızı iyiLeştrmeLiyiz sağlam bir sistem oturtmaLıyız gençLeri yetiştrme konusunda daha sonra tabiki serbest kaLmaLı zaten yetenekLi Türk gençLeri aradan sıyrıLacaktır..

shamur1
02.Şubat.2007, 01:23
Ajax Dediğiniz takım Şampiyonlar liginde başarıları elde ederken Reiziger,De boer kardeşler,Overmars,Davids,Seedorf Kluivert gibi oyuncularla kazanıyordu. Bu oyuncularda altyapıdan çıkan oyunculardı. Ajax altyapısını bilmeyen yoktur heralde. Bununla ne alakası var şimdi yabancı sayısıyla . Bence çok mantıksız sınırsız yabancı mantığı. F.bahçede şu an ilk 11 de sadece 2 Türk oyuncu var zaten. Sen bunu full serbest bırakırsan Türk oyuncularına zaten 2.sınıf muamelesi yapıldığı bir ortamda ilk 11 de 11 yabancı oyuncu ne derece doğru olur. Fatih Terim halt etmiş 70 milyonun içinden Tümer'i ,Serhat Akın'ı Emre Aşık'ı nasıl bulup çıkartıyorsa yabancı sayısını kaldırsan bile ne değişecek . Laf..

BeeTLeJuiCe
02.Şubat.2007, 01:31
İtalya gibi yabancı sınırının olmadığı bir ülke, bunu kaldırmaya yada azaltmaya çalışlırken biz niye sınırsız yapalım?

Ülkemiz bir İngiltere Ligi değil. Oyuncuların koşa koşa gelmek isteyecekleri kalitede bir lig'de değil. O yüzden belli kriter koyarsan yabancı futbolcu alabilen şu an için sadece 4 büyük takımımız olacaktır. Buda zaten ciddi seviyede olan kalite farkını iyice arttıracaktır. Yıllardır diyoruz Anadolu'dan şampiyon çıkmıyor diye( Trabzon hariç ki onlarda yıllardır olamıyor), yabancı sınırı serbest bırakıldığı takdirde bu olay bi 10-15 sene daha gecikir.

Yararları olmaz mı? Tabiki olur. Herkesin dediği gibi yabancı futbolcuları kesmek için Türk oyuncular daha çok çalışır. Bence daha kaliteli gençler yetişir. Milli Takıma oyuncu seçmek kolaylaşır, fakat belli bir süre için genel olarak seçilen belli bir 18 kişi olur kanaatindeyim.

Şu an için sınırsız yabancıyı ligimiz kaldıramaz, ama Avrupa'da başarı için 11 yabancı oyuncu bulundurma hakkı getirilebilir. Kaliteli Türk oyuncu yine forma şansı bulur takımında.

Yada şu şekilde bir kural olabilir. Takımların ligi bitirdikleri sıraya göre ek yabancı hakkı tanınabilir, yada Avrupa Kupalarına katılan takımlar için + kontenjan düşünülebilirki bunlar takımlar arası eşitliği kaldırır ve kalite farkını iyice arttıran sebepler olacaktır yani kendi düşüncem olmasına rağmen boş bir teoridir :)

TR.CaPTaiN
02.Şubat.2007, 01:37
Kulüplerimizin başında işini bilen yöneticiler olursa, kulüplerimiz yabancı çöplüğüne dönmez. İlhan Cavcav kulüp yöneticilerine transfer konusunda bir konferans düzenlese hiçbir problem kalmaz.

GebzeLi1907
02.Şubat.2007, 01:37
aslnda en sacma sistem şu anki + Lı sistem..
yabancı oyuncu getiriyosun,avrupada oynasın diye Avrupa da oynayacak kaLitedeki oyuncuyu Türkiye'de kadroya aLamıyosun..maddi açıdan da kLube zarar,oyuncu içinde zarar..

BeeTLeJuiCe
02.Şubat.2007, 01:41
Birde artılı sistem daha çok zarar veriyor. 2 yabancı yedek oturcak, zaten maç içerisinde 3 oyuncu değiştirme hakkın var, yabancı oyuncuların nazı daha bi fazla olur onu önlemek için her maç oyuna alacaksın, onu alırken başka yabancı çıkaracaksın, o huzursuz olcak bu mutlu olcak eeee Türklere ne olcak? :)

shamur1
02.Şubat.2007, 01:50
Herkes düşünsün şimdi tuttuğunuz takımı izlemeye gittiniz ama o da ne bir bakıyorsunuz İlk 11 de 11 tane yabancı var. Hatta sizin haberiniz yok 1-2 yabancı ile daha anlaşılmış. Şimdi böyle bir kadroyu böyle bir takımı isterse ilk 11'de süper yıldızlar bile olsa izlemek istemem. Türk futbolcusu olmadan Türkiye Ligi olur mu ? Zaten Türk oyuncularımıza olsun teknik adamlarımıza olsun ikinci sınıf gözüyle bakmıyormuyuz . Sırf başarıyı yabancı oyuncuya dayatmak sadece bahanedir. Hollanda Liginide örnek vermeyin orada yabancı sayısı serbest ama o kadar yabancı oyuncu yok. Altyapılarına çok önem veriyorlar. Emin olun bizde de serbest olsa kadroda full yabancı olur. Küçük bir Brezilya olur Türkiye Ligi

Flawless Victory
02.Şubat.2007, 01:53
Uğur Meleke çok zeki bir insan gerçekten. En doğru yorumu yapmış. Ben de her zaman yabancı sınırının saçma olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadar sınır vardı da hangi futbolcumuz Avrupa'yı sallamış? En başarılı oyuncumuz Nihat.. Evet başlarda çok yabancı getirebilir takımlar ama zamanla azalır. Üstelik şöyle bir getirisi var. Anadolu takımları, şampiyon olursak oyuncularımızı elimizden kaçırırız korkusunda olmuştur hep. G.Antep'in, Gençlerbirliği'nin şampiyonlukları nasıl verdiğini hatırlarsınız. Ancak yabancı sınırı olmazsa bu korkuları da ortadan kalkacak. Çünkü zaten gidenin yerini rahatlıkla doldurabilecekler. Bence kaldırılmalıdır ama bir kurala da bağlanabilir. Mesela 26 yaş üzerinde oyuncu getirmek yasaktır gibi... Böylece daha kaliteli oyuncular gelebilir.

yusufislam
02.Şubat.2007, 02:00
!!! Avrupa Birliginden Passporttu olan serbest + Avrupa disindan 3 tane !!!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Uğur Meleke çok zeki bir insan gerçekten. En doğru yorumu yapmış. Ben de her zaman yabancı sınırının saçma olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadar sınır vardı da hangi futbolcumuz Avrupa'yı sallamış? En başarılı oyuncumuz Nihat.. Evet başlarda çok yabancı getirebilir takımlar ama zamanla azalır. Üstelik şöyle bir getirisi var. Anadolu takımları, şampiyon olursak oyuncularımızı elimizden kaçırırız korkusunda olmuştur hep. G.Antep'in, Gençlerbirliği'nin şampiyonlukları nasıl verdiğini hatırlarsınız. Ancak yabancı sınırı olmazsa bu korkuları da ortadan kalkacak. Çünkü zaten gidenin yerini rahatlıkla doldurabilecekler. Bence kaldırılmalıdır ama bir kurala da bağlanabilir. Mesela 26 yaş üzerinde oyuncu getirmek yasaktır gibi... Böylece daha kaliteli oyuncular gelebilir.

26 yasinda kim var ki oyle ALABILECEGIMIZ (ulke olarak) 21 222 23 24 gibi lerinde bize avrupada basari getirecek,

carlos 30+ alex 29
hagi 35 umarim mesaj gitmistir!!

28ine olanlar daha basarili olur!

yasin onemi de yok

yeterki AVRUPA BIRLIGI PASSPORTU OLANLAR SERBEST OLSUN

Flawless Victory
02.Şubat.2007, 02:13
Kardeşim mesela dedim. Yoksa 26'yı attım kafadan. Benim mesaj gitmemiş herhalde. :) Söylemek istediğim serbest bırakılmalı ama bir kurala bağlanmalı.

IcedEarth
02.Şubat.2007, 03:02
Bence yabancı sınırı mevcut durumuyla iyi. Hatta +2 kaldırılmalı. Başarı konusuna gelince, Arsenal ile final maçında kaç yabancımız vardı? Taffarel, Capone, Popescu, Hagi.

Universal
02.Şubat.2007, 03:25
Bence yabancı sınırı mevcut durumuyla iyi. Hatta +2 kaldırılmalı. Başarı konusuna gelince, Arsenal ile final maçında kaç yabancımız vardı? Taffarel, Capone, Popescu, Hagi.

Evet az yabancı, büyük başarı; ama düşünmek gerek o kadro efsane bir kadro idi. Takımda ki yerli oyuncuların kaliteli olması takımı götüren en büyük etkendi. Yerli oyuncusu iyi olmayan kulüplerimiz yabancılar ile buraları doldurabilir. Bu yüzden ben serbest kalmasından yanayım. Ama illaha serbest kalacak diye Süper Lige 18 yabancı ile çıkmaya gerek yok. Serbet bırakılabilinir; ama ilk 18'e 6-7 kişi sınırı getirebilinir. Yani dediğim 6+sonsuz olarak bırakılabilinir.

King_91
02.Şubat.2007, 03:56
Kardeşim mesela dedim. Yoksa 26'yı attım kafadan. Benim mesaj gitmemiş herhalde. :) Söylemek istediğim serbest bırakılmalı ama bir kurala bağlanmalı.

bence de bu sayı yetersiz ama tamamen serbest bırakılmamalı baska bir kural getirilmeli.atıyorum 30 kişilik kadroda en az yarısı turk olacak gibi kadro artırılarak yabancı sayısı da artılılabilir.bu sadece ornekti belki de sacma bi ornek oldu ama en azından ne demek istedigimi acıkladı sanırım..

PesimiSTyLa
02.Şubat.2007, 04:03
Sınırsız yabancı pek iyi olacagı kanaatinde degilim. Bi rize, bi antep 3 buyuklerin alabilecegi kapasitede yabancıyı alamaaz. o zaman da ucurum olusur. Kısacası Ligiimiz Amele kaynar :D [İmza recep ivedik :p ]

GodfatheR
02.Şubat.2007, 04:33
Ligde aman diğer takımlarla uçurum oluşmasın lig kafa kafaya gitsin diye sürekli sınırlamalar bu sınırlamalar Avrupada başarıyıda sınırlıyo.

deniz.91
02.Şubat.2007, 05:00
Bencede bırakılmalı ancak yinede bir kıstlama olmalı mesela ingilterdeki çalışma izni gbi...

DisCo
02.Şubat.2007, 05:26
Kadro içinde 4 altyapı, 10 da yerli oyuncu olması dahilinde serbest bırakılabilir.

Onurap
02.Şubat.2007, 05:36
Yani yabanı sınırlaması olmayan ülkelerdeki yabancılar çoğunlukla o ülkenin söümürgelerindekiler yani kendi vatandaşları sayılır.Türkiyede bu kadar yetersiz alt yapı varken futbolcu çıkartamazken yabancı serbest olması ne kadar doğru olur?Türkiyede neden iyi stoper yok neden hala e.aşık oynuyor?Çünkü stoper olmak kolay değil iyi eğitim gerekiyor küçük yaşta adamlar 7-8 yaşından itibaren 4lü savunmayı öğreniyorlar bizde saldım çayıra mevlam kayıra..Kaldıkı e.aşık bile almanyada yetişmiş :D düşünü halimizi.En azından ingilteredeki sistem olucak olursa kalitesiz brezilya 2.3. liginden adamlar gelmesin.

GeNç KaRTaL
02.Şubat.2007, 06:41

O başarı kaç kere oldu? 1 kere.Devamı var mı? Yok.Türk milli takımıda tamamen saf türk kadroyla Dünya 3.sü oldu ama sonraki 2 büyük turnuvaya katılamadı.Bu katıldığınada zor bela katıldı.Mevcut sistemle başarı gelmiyor.Bu apaçık ortada.Benim yerli oyuncum rekabet edip yabancı oyuncuları kesemezse tabii başarı gelmez.Hem yabancı serbest olursa alınan yabancılar daha rahat yedek kulübesinde oturtulabilir.Sonuçta rekabet etsin formayı kapsın diyebilme hakkına sahip olur teknik hoca.Şimdiki sistemde alınan yabancılarda Türkiye'de el üstünde tutuluyorlar.Dediğim gibi serbest bırakılırsa her 2 tarafta rekabet içinde olur.Kanazan Türk futbolu olur.

Yukarıda vereceğim olaya en iyi örnek İbrahim Toraman.Yıllardır bizde oynuyor ama adam gibi bir gelişme yok adamda.Bildiğimiz İbrahim Toraman.Neden böyle? Çünkü İbrahim Toraman'ı yedek bırakacak adam yok.Türk oyuncu yok mu yedek bırakacak? Hepsi birbirine benziyor zaten.

He dediğiniz gibi yabancı kaynar takımlar.Onada sınırlama getirilir.İlk 18 de 4-5 tane 18 yaş altı adam almak zorunda bırakırsın.

Lafın özü;Mevcut sistemle başarı yok.Serbest sistem denenmeli.

Yusuf kardeşin dediği Avrupa Birliği dolaşım hakkı olayıda olabilir.Uğur Meleke o gün bu konu hakkındada konuşmuştu.Bir imzaladığımız antlaşmaya göre(Adı aklımada değil) yabancıların ülkemizde eşit haklarda çalışma hakkına sahip olduğunu söylüyordu.Tabii Avrupa Birliği vatandaşlarının.Mesela burada çalışmak isteyen bir yabancı bir Türkle aynı muameleyi görmek zorunda.E o zaman neden Türkiye'de Avrupalı oyuncular yabancı muamelesi görüyor?

YusufT
02.Şubat.2007, 20:11
Ajax Dediğiniz takım Şampiyonlar liginde başarıları elde ederken Reiziger,De boer kardeşler,Overmars,Davids,Seedorf Kluivert gibi oyuncularla kazanıyordu. Bu oyuncularda altyapıdan çıkan oyunculardı. Ajax altyapısını bilmeyen yoktur heralde. Bununla ne alakası var şimdi yabancı sayısıyla . Bence çok mantıksız sınırsız yabancı mantığı. F.bahçede şu an ilk 11 de sadece 2 Türk oyuncu var zaten. Sen bunu full serbest bırakırsan Türk oyuncularına zaten 2.sınıf muamelesi yapıldığı bir ortamda ilk 11 de 11 yabancı oyuncu ne derece doğru olur. Fatih Terim halt etmiş 70 milyonun içinden Tümer'i ,Serhat Akın'ı Emre Aşık'ı nasıl bulup çıkartıyorsa yabancı sayısını kaldırsan bile ne değişecek . Laf..

Aynen... yada söyle yapilabilirki...en az 4 tane alt yapidan futbolcu olacak ilk 18 icinde ve sahadada 1 tane. Bi Arsenal'e bakin...Dünya Yildizini satiyor, sonrada Alt yapidan cikardigi oyuncularla oynuyor.

Basari icin Alt yapi sart..Bunu Türkiyede birtek Galatasaray yapiyor. Fenerbahcenin en iyi yaptigi is ise birtek takima yabanci oyuncu doldurmak..

Biz ilk önce bir Alt yapiyi saglamlastiralim sonra sinirsiz yabanci sayisida yapariz..

RaSenGan
02.Şubat.2007, 21:04
Burası Türkiye.! Hollanda,İtalya,Fransa değil.

Bizim kulüplerimizin başında o ülkelerdeki insanlar yok.PSV Kone'yi alırken bizim takımlarımız hiç tanınmadık oyuncular alırlar.Zaten biliyoruzki bizim ülkemizde yabancılar el bebek gül bebek hep el üstünde tutulur.Hatırlarsanız Semih Şentürk'te bir açıklama yapmıştı.Adım Semih değilde Smith olsaydı her maç oynardım diye.Ülkemizde yabancı sınırlaması kaldırıldı diyelim.Anadolu kulüpleri koşucaklar Afrika'ya.Ordan alabildiği kadar oyuncu alıcak.Maçlarda da hep onlar oynuycak zaten.Neden ? Çünkü onlar yabancı daha kaliteli.Aslında bizim Türk futbolcularımız aldıkları bu yabancı tanınmadık oyuncuların çoğundan daha kaliteli ama yabancıya o yüzden kesin iyidir deyip oynatırlar.Çoğu Türk futbolcu çürüyüp gidicek.Yabancı ülkeye gitse nereye gidicek.Adam kendi ülkesinde yeterince gelişememişki Avrupa'da iyi bir kulübe yerleşsin.Fenerbahçeli taraftarlara anlam veremiyorum.Zaten 8 yabancıyla çıkıyor maça.Lugano,Edu,Alex,R.Carlos,Deivid,Kezman,Maldon ado iki tanede Türk vatandaşlığına geçen futbolcu var.Vederson ve Aurelio.Fenerbahçe'nin sahaya çıktığı kadroda 3 Türk oluyor en fazla.Biri Volkan,biri Gökhan,biride Semih.Semih oynamayınca 2 tane Türk futbolcu çıkıyor.Vederson ve M.Aurelio'da zamanında yabancıydı..Fenerbahçe ha 8-9 yabancıyla sahaya çıkmış ha 11 yabancıyla.Hadi Aurelio ve Vederson'u yazmıyım.Fenerbahçe normal bir maça 7-8 yabancıyla çıkıyor.Daha ne istiyolar anlamadım.Bu yabancılarla Şampiyonlar Liginde ilk 16'dısanız.Bu durumun kötü tarafı ne peki.Serbest olsa nolucakki en fazla 2 tane daha yabancı transfer edersiniz değişen birşey olmaz.Böyle olursa 3 büyüklere biraz yararlı olabilir ama Anadolu Kulüplerine zararlı olur kesinlikle.6+2'de çoğu kişi tarafından beğenilmedi.Sınırsız olsa kimse beğenmezdi heralde 1-2 takım haricinde..

canavar20
02.Şubat.2007, 21:55
En iyi 9 yabancı bundan ne aşağı ne yukarı.

Flawless Victory
02.Şubat.2007, 22:14

Bunun olması 100 yılda bir oluyor. O zaman bir 100 yıl daha mı bekleyelim?

Sınırsız yabancı pek iyi olacagı kanaatinde degilim. Bi rize, bi antep 3 buyuklerin alabilecegi kapasitede yabancıyı alamaaz. o zaman da ucurum olusur. Kısacası Ligiimiz Amele kaynar :D [İmza recep ivedik :p ]

Sana bir şey söyleyim mi Anadolu takımlarına al şampiyonluk senin deseler kabul etmezler. O yüzden o uçurumlar falan çok önemli değil. Futbol kalitesi mi? Şimdi var mı ki? Maçlara bakmıyorum ben fazla. İğrenç bir futbol, tam kör dövüşü yani. Yabancı sayısıyla alâkâsı yok bunun.

Yani yabanı sınırlaması olmayan ülkelerdeki yabancılar çoğunlukla o ülkenin söümürgelerindekiler yani kendi vatandaşları sayılır.Türkiyede bu kadar yetersiz alt yapı varken futbolcu çıkartamazken yabancı serbest olması ne kadar doğru olur?Türkiyede neden iyi stoper yok neden hala e.aşık oynuyor?Çünkü stoper olmak kolay değil iyi eğitim gerekiyor küçük yaşta adamlar 7-8 yaşından itibaren 4lü savunmayı öğreniyorlar bizde saldım çayıra mevlam kayıra..Kaldıkı e.aşık bile almanyada yetişmiş :D düşünü halimizi.En azından ingilteredeki sistem olucak olursa kalitesiz brezilya 2.3. liginden adamlar gelmesin.

Yabancı oyuncu çıkaramamak altyapıya yatırım yapılmaması ile ilgilidir. Yoksa ligde oynayan yabancı oyuncu sayısı ile ilgili değil. İngiltere'de o kadar yıldız çıkarken aynı ülkede yabancı oyunucu sayısı sınırsız değil mi? Şimdi düşün ki Kasımpaşa yabancı oyuncu getirse ne olur, getirmese ne olur? Zaten Kasımpaşa'nın Süper Lig'de oynadığı bir futboldan hayır gelir mi? Takımların % 80'inin altyapısı şeklen var. Hiçbir özelliği yok. Altyapıdaki kaliteli oyuncuları zaten oynatmıyorlar.

Bir oyuncu kaliteli ise yabancı sınırı olsa da olmasa da oynar merak etmeyin. Malatyaspor Mapeza gibi tecrübeli bir oyuncuyu gönderip yerine Tolga'yı almıştı. Tolga'nın sonra nerelere geldiğini söylemeye gerek yok. Semih için de şunu söyleyebilirim ki bu Fenerbahçe'nin kulüp yapısıyla ilgili. Semih Galatasaray'da olsaydı, şimdi bir dünya yıldızıydı. Bazı kulüpler yabancıyı çok seviyor diye bunu genellemenin anlamı yok.

Türk futbolcusu çok havalı oluyor. Sertan Malatyaspor'da eski günlerine dönmüştü ama sonra çok havaya girdi Malatya'dan ayrıldı. Eğer yabancı sınırı olmazsa Türk futbolcusu da daha azimli çalışacak, işini daha ciddi yapacaktır. Bence daha kaliteli oyuncular çıkacaktır. Hep kötü oyuncular getirilmeyecek ki Geremi, Balic, Ilie, Okocha gibi yıldız oyuncular da gelecek.

Wesley Sneijder
03.Şubat.2007, 04:28
Yabancı sınırı kesinlikle kaldırılmalı. Altyapıya destek suyla olmuyor. Para gerek. Afrika'dan getirdikleri oyuncuları Avrupa'ya satan Gençlerbirliği'nin altyapısını görüyoruz. FB'deki Türk oyuncuların neredeyse tümü oradan.

Yabancı sınırı illa olsun diyorsanız, bir Arsenal'a baktığımızda, altyapı konusunda nasıl olduğunu görüyoruz. İleride bir Merida'yla, Pedro'yla, Mannone'yle başarıyı yakalayacaklarını kestirmek güç değil. Altyapıya yabancı alınabilmeli ve Türkiye'ye 20 yaşından genç gelen yabancılar için sınır olmamalı. Böylece rastgele oyuncu getirilmesi engellenir ve bizim tarafımızdan yetiştirilen iyi oyuncular(Türk veya yabancı) artar. Gençler dışında sınır yine 6+2 olabilir.

ZiyaSerdar
03.Şubat.2007, 04:37
Bu konuda avrupayı örnek almak çok yanlış olur. Çünkü AB vatandaşı olan biri eğer ülkesinde oynayamazsa diğer 24 AB ülkesinde de yerli statüsünde oynar. Ama Türkiye öyle değil. O yüden yabancı sınırlaması olmalıdır, hatta +2 saçmalığıda kalkmalıdır.

IcedEarth
03.Şubat.2007, 06:47
Bunun olması 100 yılda bir oluyor. O zaman bir 100 yıl daha mı bekleyelim?
Peki sevgili Emrah Abi, diyelim serbest bırakıldı, tuttuğun takım aldı yabancıları. Şampiyonlar Ligi Finali oynadı, şampiyon oldu. Ama ilk 11lerinde hiç Türk futbolcu yoktu. Buna kendi takımının başarısı, ya da Türk Futbolunun başarısı gözüyle bakabilecek misin? Bence bu yolla gelen 5 yılda gelen 4 şampiyonluk, 100 yılda gelen 1 şampiyonluğun yarısı bile etmez.
Ayrıca, bu gece Galatasaray 11 tane Türk oyuncu ile yıllar sonra gelecek galibiyeti küçük şanssızlıklarla kaçırmadı mı? Üstelik de 7-8 yabancının oynadığı, şu anda bazı çevreler tarafından "Küçük Brezilya" olarak tanımlanan takıma karşı?
Ayrıca, bu durumun Milli takımımıza vereceği zararı da düşünün. Holanda örneğini boş yere ortaya koymayın, aynı durumlar yok ortada.

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 07:22
Bence hiçbir fark yok iki şampiyonluk arasında. Niye olsun ki? Chelsea taraftarı takımları şampiyon olunca "biz de çok az İngiliz oyuncu var, pek sevinemedik" mi diyorlar? Sonuçta takım, yöneticileri, taraftarları o ülkenin toprakları içinde. Kimin oynadığı çok önemli değil.

Milli takıma gelince.. Milli takım, oyuncuların Türkiye Ligi'nde oynamalarının neticesinde başarılı olmadı. Zaten yetenekli oyunculardı, o yüzden başarı geldi. Hiç yabancı sınırı olmasa bile yine yetenekli oyuncular çıkar. Şimdi düşün ki eskiden 3 yabancı hakkı vardı, üstelik 4 büyükler dışında yabancı oyuncu getirmek büyük bir olaydı. O dönemler hangi dünya yıldızı çıktı bizden? Şimdi bile çıkmıyor ki.. Emre Belözoğlu yetenekliydi ve 17 yaşında Galatasaray'ın as oyuncusu oldu. O gün Galatasaray 11 yabancı ile oynuyor olsaydı bile Emre yine o takımdaki yerini alacaktı. Düşün ki sen Galatasaray'ın teknik adamısın. Emre gibi bir oyuncun var. Tek harekette 8 kişiyi geçebilen bir yetenek! Sen bu durumda yok ya ben yabancı oyuncu alacağım mı diyeceksin? Hiç sanmıyorum.

Şunu belirteyim ki bir ülkeden potansiyel oyuncuların çıkması yabancı kontenjanına bağlı değildir. Ee potansiyel oyuncu çıktığında da o oyuncunun, yabancı kontenjanın serbest olması sebebiyle oynatılmaması da mümkün değildir. Ayrıca kimse takımların 11 yabancıyla oynayacağını da düşünmesin. Öyle birşey olmaz.

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2007, 07:24
Yabancıyla gelecek başarı içine sinmiyorsa 100 yıl beklemeye mahkumsun.Sonrada neden Avrupa'nın gerisindeyiz diye düşün dur.Önce mantalite değişmeli.Her zaman Türk oyuncularına gaz vererek başarı gelmez..

Ayrıca hocalar gerektiğinde yabancıları yedek bırakıyorlar.Bunun en somut örneği Ertuğrul Sağlam.Sırf yabancı olduğu için (hatta kendi istemişti bu oyuncuları) Diatta ve Higuain'i oynatmadı.

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 07:27
Kalitesiz yabancı sizi geriye götürmez ama kaliteli yabancılar gelirse futbol yapınız değişir. Genç oyuncularınız çok daha fazla gelişir. Mesela Hagi geldi, Emre'de müthiş bir gelişme oldu. Sonra baktık ki aa Emre de Hagi'nin yaptığı hareketleri yapabiliyor.

Sir FRD
03.Şubat.2007, 17:28
yav yerli oyuncu yetişmez felan demişsiniz de anadolu takımları zaten 10 yılda 1 tane çıkartıyor.Türkiye'ye en çok oyuncuyu yetiştiren takımlar Bjk-Gb-Gs.Bu takımlara gelen yönetimler ve teknik adamlar altyapıya önem verdiği için böyle.Anadolu takımlarına futboldan anlayan yönetimler gelirse mentalite değişirse yerli oyuncu yetiştirirler.Yabancı sınırıyla alakası yok bunun.Demişsiniz ki yabancı sınırı kalkmadan da başarı geliyor.Onu Adnan Polat bile dile getirdi aynı şartlar olmassa şansa bir kupa kazanabiliriz diye.

Emrah abi aynen dediğin gibi.Barcelona'da Messi ve Dos Santos'un oyun tarzlarına bakın topa vuruş şekilleri felan aynı Ronaldinho

TR.CaPTaiN
03.Şubat.2007, 19:13
Peki sevgili Emrah Abi, diyelim serbest bırakıldı, tuttuğun takım aldı yabancıları. Şampiyonlar Ligi Finali oynadı, şampiyon oldu. Ama ilk 11lerinde hiç Türk futbolcu yoktu. Buna kendi takımının başarısı, ya da Türk Futbolunun başarısı gözüyle bakabilecek misin? Bence bu yolla gelen 5 yılda gelen 4 şampiyonluk, 100 yılda gelen 1 şampiyonluğun yarısı bile etmez.
Ayrıca, bu gece Galatasaray 11 tane Türk oyuncu ile yıllar sonra gelecek galibiyeti küçük şanssızlıklarla kaçırmadı mı? Üstelik de 7-8 yabancının oynadığı, şu anda bazı çevreler tarafından "Küçük Brezilya" olarak tanımlanan takıma karşı?
Ayrıca, bu durumun Milli takımımıza vereceği zararı da düşünün. Holanda örneğini boş yere ortaya koymayın, aynı durumlar yok ortada.

Göğsünde Türk bayrağı olması yeter. Bazı çevreler tarafından '' Küçük Brezilya '' olarak tanımlanan takım Milli takıma kendisini '' Kücük Brezilya '' olarak tanımlayanlardan daha fazla futbolcu gönderiyor. Demek ki sorun yabancı oyuncunun çok olmasında değil. Milli takımımızın Dünya 3.lüğünden sonra ne başarısı var ? Hani şu yabancı sınırlamasının olduğu yıllarda ne başarısı var ?

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 20:29
Bizim futbolcularımız kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor. Türk futbolcusu niye genç milli takımda kendisine "geleceğin yıldızı" dedirtiyor da büyüyünce şımarıyor. İstanbul, gece hayatı cart curt değil, mesele oyuncuların kendilerini altın kaplı sanması. Dünün bebişi Sabri ve Arda'nın şımarıklıklarını görmüyor musunuz? Ceyhun Eriş gibi yıldız potansiyelli oyuncuların yıldız olamamasının sebebi şımarıklık değil mi? Yabancı kontenjanı olmasa Ceyhun kimin umrunda olacak? O zaman belki de Ceyhun, Ceyhun gibi olacak.

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2007, 21:01
Aslında Türkiye'de bir çok yetenek varda bunlar kullanılamıyor.Türk milli takımın gençler kategorisinde bir çok başarısı var ama devamı yok.Bunun sebebi yabancı sınırlaması mı? Bence değil.