View Full Version : Korner Frikik
OnuldinhoHizmet
03.Şubat.2007, 06:50
Arkadaşlar sitede pek araştırma yapmadım ama korner leri nasıl ceza sahası dışına kullandırıyoruz?? bide frikiklerden en iyi nasıl faydalanılır...
SAİT71
03.Şubat.2007, 07:32
tatktik ayarlarında kornerleri nereye atacağını seçebilirsin. Sağ ve sol için ayrı ayrı oluyo ama ceza sahası dışı varmı bilmiyorum ön direk, arkaya, merkeze, 6 pasa.
Frikiklerden en iyi nasıl faydalanırız derken?? bence frikikleri, direk kaleye hızlı ve düzgün vuruş yapabilen oyuncular ile kullan. Birde falsolu vuruyorsa daha bi güzel oluyo gol. :D
DisCo
03.Şubat.2007, 19:55
Kornerler ceza sahası dışına kullanılamıyor. Yani en azından ben böyle birşeyi bulamadım.
Frikiklere gelince bu özelliği iyi olan oyunculara kullandırırsan verim alırsın.
amorti
03.Şubat.2007, 20:30
Kornerler ceza sahası dışına kullanılamıyor. Yani en azından ben böyle birşeyi bulamadım.
Frikiklere gelince bu özelliği iyi olan oyunculara kullandırırsan verim alırsın.
Kornerlerin ceza alani disina kullanilmasi mumkun..
- arka direk 6pas gibi bolgelere atilacak sekilde kornerleri ayarliyoruz.
-Ardindan oyuncu ayarlarindan (player instructions) "Stand on near post" veya "near post flick on" seklinde davranacak oyuncularimizin bu davranislarini baska sekilde degistiriyoruz..:icon_cool:
Yani;
Oyun ,on direkte dikilen yada direk oraya kosu yapan oyuncularimiz oldugu surece kornerleri on direge kullaniyor. :u:
Frikiklerden daha iyi verim alabilmek icin frikik ozelligi yuksek oyuncular secmek onemli zira dusuk ozellikli oyuncular siz arka direge kullan desenizde kafasina ve yetenegine gore topu daga tasa atabilirler birsuru korner bosa gider..;)
Topun ondirege gitmesini, kornerleri distan ice atarak da asabiliriz..Yani sag kornerleri sag ayakli sol kornerleri de sol ayakli oyuncularimiz atarsa top ceza sahasina acilarak gelir , kalecinin bu toplari cikmasi da zorlasir..
Sigames sitesinde oyuncularin almasi gereken pozisyonlarla ilgili optimum ayarlar vardi bulunca onu da sizinle paylasacagim...
OnuldinhoHizmet
03.Şubat.2007, 20:33
Kornerlerin ceza alani disina kullanilmasi mumkun..
- arka direk 6pas gibi bolgelere atilacak sekilde kornerleri ayarliyoruz.
-Ardindan oyuncu ayarlarindan (player instructions) "Stand on near post" veya "near post flick on" seklinde davranacak oyuncularimizin bu davranislarini baska sekilde degistiriyoruz..:icon_cool:
Yani;
Oyun ,on direkte dikilen yada direk oraya kosu yapan oyuncularimiz oldugu surece kornerleri on direge kullaniyor. :u:
Frikiklerden daha iyi verim alabilmek icin frikik ozelligi yuksek oyuncular secmek onemli zira dusuk ozellikli oyuncular siz arka direge kullan desenizde kafasina ve yetenegine gore topu daga tasa atabilirler birsuru korner bosa gider..;)
Topun ondirege gitmesini, kornerleri distan ice atarak da asabiliriz..Yani sag kornerleri sag ayakli sol kornerleri de sol ayakli oyuncularimiz atarsa top ceza sahasina acilarak gelir , kalecinin bu toplari cikmasi da zorlasir..
Sigames sitesinde oyuncularin almasi gereken pozisyonlarla ilgili optimum ayarlar vardi bulunca onu da sizinle paylasacagim...
saol gardaş...
Flawless Victory
03.Şubat.2007, 20:35
Korner ayarları bölümünde bir oyuncuna "alan dışında bekle" komutunu verirsen topu o oyuncuya atar ama bu oyuncunun şut yeteneğinin fazla olmasına dikkat etmelisin.
DisCo
03.Şubat.2007, 20:59
Aslında bilmediğim bir konu ancak yorumlara bakarak oyuna girip baktım.
Ceza sahası dışında oyuncunun beklemesi için hangi komutu kullanıyoruz. Geride seçeneği var. Ama oda defansta durmasını sağlamıyor mu?
Ayrıca ceza sahası dışına orta aç seçeneğinide göremedim. Bilen arkadaşlarımız daha detaylı anlatırlarsa sevinirim.
OnuldinhoHizmet
03.Şubat.2007, 21:13
Korner Kullanırken Ceza Sahası İçine Açılan Ortaların Çoğunda Gol Sayılmıyor Ama Ceza Sahası Dışına Açılan Ortalarda Eğer Mehmet Topuz Gibi Sert Şut Çekebilen Oyuncular Olduğu Zaman Çoğu Gol Oluyor...
Flawless Victory
03.Şubat.2007, 21:23
Aslında bilmediğim bir konu ancak yorumlara bakarak oyuna girip baktım.
Ceza sahası dışında oyuncunun beklemesi için hangi komutu kullanıyoruz. Geride seçeneği var. Ama oda defansta durmasını sağlamıyor mu?
Ayrıca ceza sahası dışına orta aç seçeneğinide göremedim. Bilen arkadaşlarımız daha detaylı anlatırlarsa sevinirim.
Kardeş İngilizcesini hatırlamıyorum ama Türkçesi alan dışında bekle gibi birşeydi. İçinde out kelimesi vardı.
amorti
04.Şubat.2007, 01:35
Kardeş İngilizcesini hatırlamıyorum ama Türkçesi alan dışında bekle gibi birşeydi. İçinde out kelimesi vardı.
Ben de bakmadim sanirim "lurk outside area" idi.. Ki bu sekilde hareket eden en az iki adaminizin olmasi ( iyi sut ceken tabii ki) oldukca avantaj ,zira donen toplari direk tamamlayabilirler...
cemre29
04.Şubat.2007, 03:27
önce kornerin atılacagı yeri alndısı olarak belirleyip iyi şut atan oyuncuyu da kornerde alandısında bulundurmalısın
DisCo
04.Şubat.2007, 03:43
Burada belli Alan Dışı dersek oyuncular ceza sahası dışında duruyor galiba.
http://img238.imageshack.us/img238/3434/50900962sa3.jpg
Şimdi aşağıdaki hangi komut topu ceza sahası dışına ortalıyor.
http://img85.imageshack.us/img85/7245/13693966gt0.jpg
OnuldinhoHizmet
04.Şubat.2007, 04:45
Burada belli Alan Dışı dersek oyuncular ceza sahası dışında duruyor galiba.
http://img238.imageshack.us/img238/3434/50900962sa3.jpg
Şimdi aşağıdaki hangi komut topu ceza sahası dışına ortalıyor.
http://img85.imageshack.us/img85/7245/13693966gt0.jpg
İşte Bende Bunu Merak Ediyorum Üstteki Resimde Sorun Yok Ama Alt taki Resimden Hagisini Seçiyoruz Korner Arada Bir Ceza Sahası Dışına Kullanılıyor ve %90 Gol Oluyor...
Flawless Victory
04.Şubat.2007, 04:51
Karışığı seçmen yeterli o ekranda. Oyunculara da alan dışında dur komutunu verirsin. Ben öyle yapıyorum. Mesela Kallström vardı benim takımda çok gol attı öyle.
OnuldinhoHizmet
04.Şubat.2007, 04:59
Karışığı seçmen yeterli o ekranda. Oyunculara da alan dışında dur komutunu verirsin. Ben öyle yapıyorum. Mesela Kallström vardı benim takımda çok gol attı öyle.
Ama Öyle Yapınca Her Zaman Atmıyor Kafasına Esince Atıyor Bilen Varsa Yazsa Çünkü Hem Güzel Gol Oluyor Hemde Gol Oluyor :d
Flawless Victory
04.Şubat.2007, 05:04
Her zaman atması zaten yanlış. Sen hiç bi maçta her kornerin ceza alanı dışına kullanıldığını gördün mü? Gerektiğinde oraya atmalı ki faydalı olsun. Öyle her vurduğu gol olmuyor zaten. Oraya Lampard'ı koy yine her vurduğu gol olmaz.
OnuldinhoHizmet
04.Şubat.2007, 05:06
Doğru Diyorsun Gardaşşş