View Full Version : Ceza 6 Maç
Berkaiser
07.Şubat.2006, 19:43
FIFA Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylardan dolayı Türkiye'ye 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi.Federasyonun karara itiraz etmesi bekleniyor.
Berkaiser
07.Şubat.2006, 19:46
Ayrıca Mehmet Özdilek'e 12 ay,Alpay'a 6 ay,Emre'ye 6 maç ve Serkan'a 2 maç ceza verildi.
barahir
07.Şubat.2006, 19:47
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! duyamadım bi daha sölermisin
6 maç bu ne yaaaaaaaaa
ya mod arkadaşlar kusura bakmayın ama OOOOOOOHHHHHHHHAAAAAAA
ya arkadaşlar Roma-Gs maçını hatırlayın ya o zaman ne olaylar olmuştu istanbulda onların 10 da 1 i olmadı ya romaya bile 2 maç saha kapama verdiler ya. Ben Böyle şerefsizlik gömedim arkadaş ama o fifanın sites görür gününü elimden çekeceği war o sitenin
meddah
07.Şubat.2006, 19:48
Bu ceza bizim ceza anlayışımıza ters..
Bizde Federasyonlar aynısını yapan takıma en fazla 3 maç ceza verir, Tahkim de bunu 2'ye, hatta 1'e düşürür..
Onun için hayli ses çıkacak bu cezadan sonra..
Berkaiser
07.Şubat.2006, 19:48
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! duyamadım bi daha sölermisin
6 maç bu ne yaaaaaaaaa
ya mod arkadaşlar kusura bakmayın ama OOOOOOOHHHHHHHHAAAAAAA
ya arkadaşlar Roma-Gs maçını hatırlayın ya o zaman ne olaylar olmuştu istanbulda onların 10 da 1 i olmadı ya romaya bile 2 maç saha kapama verdiler ya. Ben Böyle şerefsizlik gömedim arkadaş ama o fifanın sites görür gününü elimden çekeceği war o sitenin
Evet maalesef 6 maç ceza.Umarım bu ceza yapılan başvurularla indirilir.
batuhan673
07.Şubat.2006, 19:50
Arkadaşlar Roma İtalya takımı biz Türk Milli Takımı yız bu iş böledir.Hep dışlanan taraf biz oluruz normaldir :(
barahir
07.Şubat.2006, 19:52
ya ben ilk baş bi kızdım ama sonra bi düşndüm de evimizdeki her maçtan sonra seyirciler sadece oturmaya geliyolar demişlerdi. şimdi biz bu ceza maçlarını almanyada oynarsak ordaki atmosferi bi düşünün ki gurbetçiler milli takımımıza çok aç durumdalar şu an tabi fifa buna izin werirse
Berkaiser
07.Şubat.2006, 19:53
Türkiye'den 500 km uzakta oynamak zorundayız maçları.Galiba Almanya'da oynayacağız.Belki 1 maçımızı da Floransa'da oynarız.
barahir
07.Şubat.2006, 19:55
ya sana bişi deyim mi zaten avrupanın yüzdeye vuracak olursan %15 i falan türk nüfusa sahip yani farketmez benim demek istediğim gurbetçi ateşi belki daha bi ii olur bizim için
Berkaiser
07.Şubat.2006, 19:58
ya sana bişi deyim mi zaten avrupanın yüzdeye vuracak olursan %15 i falan türk nüfusa sahip yani farketmez benim demek istediğim gurbetçi ateşi belki daha bi ii olur bizim için
Abi şu an CNN Turk'te hem saha kapama hem de tarafsız saha diyor yahu kafam karıştı.
barahir
07.Şubat.2006, 20:00
ya tarafsız saha dediği bi başka ülke işte yani bizim için değişen bişi olmaz avrupanın herhangi bi yerinde ama farketmez
Cengo
07.Şubat.2006, 20:01
Maç cezaları uluslararası maçlar için, aylık cezalar ise bütün resmi maçları kapsıyor şeklinde yorumladım.
Çok büyük cezalar bunlar, itiraz edilmesi ve indirilmesi gerektiğini düşünüyorum eğer kesin cezalar ise.Bu kadar fazla olmamalıydı..
barahir
07.Şubat.2006, 20:02
Maç cezaları uluslararası maçlar için, aylık cezalar ise bütün resmi maçları kapsıyor şeklinde yorumladım.
ewet abooo çok doğru yorumlamışsın neyseki serkan 2 ay aldı ama kim oynıcak onun yerine mrk etmeye başladım ben şimdiden
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:03
ya tarafsız saha dediği bi başka ülke işte yani bizim için değişen bişi olmaz avrupanın herhangi bi yerinde ama farketmez
İfadeyi yanlış kullandım galiba seyircisiz oynama demek istemiştim.Umarım durum böyle değildir.
barahir
07.Şubat.2006, 20:04
yok yok ben duydum babam sesini açmış izliyodu cnn i bende dinleme fırsatı buldum aynen şöle dedi
"6 maç saha kapama ve tarafsız sahada oynama" dedi
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:06
6 maç ceza birazcık(!) fazla ya...Umarım itirazımız ile bu rakam iner biraz aşağıya...:(
romaya bile 2 maç saha kapama verdiler ya
Fark burda işte..İtalyan lobisi ve Türk lobisi..
PhotoGrapher
07.Şubat.2006, 20:07
Cezalar gercekten cok agir adimiz Fransa oynvularimizin ismi de Totti,Zidane vb isimler olsaydi acaba aynisi olurmuydu?
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:07
yok yok ben duydum babam sesini açmış izliyodu cnn i bende dinleme fırsatı buldum aynen şöle dedi
"6 maç saha kapama ve tarafsız sahada oynama" dedi
İyi o zaman içim rahatladı.Avrupa'daki vatandaşlarımızla stadları doldururuz umarım.
SunShine
07.Şubat.2006, 20:08
6 maçın üstüne bide federasyona 200 bin isviçre frangı ceza verilmiş...
Bence Türkiye'nin yanında isviçre'yede ceza verilmeliydi resmen bizimkileri kışkırttılar bu çok büyük bi adaletsizlik.Cezaya itiraz edilse bile bi sonuç çıkacağını pek düşünmüyorum.Artık geçmiş olsun demekten başka caremiz yok arkadaslar.
barahir
07.Şubat.2006, 20:10
İyi o zaman içim rahatladı.Avrupa'daki vatandaşlarımızla stadları doldururuz umarım.
ewt ama zaten seyircisiz oynama mantıksız olurdu hem saha kapayıp hemde seyircisiz oynama çok mantıksız
Totti20 bence çok ucuz bi ceza ile kurtulurduk.
örn. Roma
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:10
İsviçreye hiç ceza yok mu???? :mad:
barahir
07.Şubat.2006, 20:12
yok galiba o şifo ya tekme atan şerefsizlere hiç bişi vermemişler
arkadaşlar bi de biliyorum burda bunları konuşmak yasak ama bu fifanın nazik sitesine ekleyecek bi kaç bişiler bulsak ii olmaz mı (Hack)
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:13
İsviçre'nin hiçbir ceza almaması insanı delirtiyor.
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:15
yok galiba o şifo ya tekme atan şerefsizlere hiç bişi vermemişler
arkadaşlar bi de biliyorum burda bunları konuşmak yasak ama bu fifanın nazik sitesine ekleyecek bi kaç bişiler bulsak ii olmaz mı (Hack)
Kesinlikle iyi olmaz..Tamamen karşıyım buna...Cezamızı azaltmicak sonuçta dedeiğin...Ne işe yaricak ki ???
batuhan673
07.Şubat.2006, 20:15
Ortada çok büyük bi haksızlık var.İsviçre'ye hiç ceza yok mu?!!!
barahir
07.Şubat.2006, 20:17
Kesinlikle iyi olmaz..Tamamen karşıyım buna...Cezamızı azaltmicak sonuçta dedeiğin...Ne işe yaricak???
nie ki ya bu federasyonun bişi yapacağı yok tmm ama bizde zatan ömür boyu öle dursun demiyoruz ki en fazla 20 dakkacık zaten fazlasına site yapımcıları müsade etmez kodları değiştirirler hemen
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:20
Cezayı şu anda Mehmet Ali Şahin de doğruladı.6 maç yabancı sahada seyircisiz oynama...
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:20
nie ki ya bu federasyonun bişi yapacağı yok tmm ama bizde zatan ömür boyu öle dursun demiyoruz ki en fazla 20 dakkacık zaten fazlasına site yapımcıları müsade etmez kodları değiştirirler hemen
Biliorum 20 dkkacık olucağını ama bu şekilde dünyaya kendimizi kötü tanıtmış oluyoruz.. Sonra adımız hazımsızlara çıkıyo...Bırakın da tepkimizi susarak verelim(taraftar olarak) ve asıl medeniyetin isviçrede diil burda olduunu anlasınlar...
Federasyon gereğini yapacaktır..
barahir
07.Şubat.2006, 20:21
ya bi de seyircisiz mi oynayacaz yaaaa Alllahım delircem Neron_FB tmm ama biz zaten gösterdik onlara medeniyeti
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:22
İsviçreli 1 oyuncu ve 1 terapiste de ceza gelmiş ama isimlerini daha bilmiyorum.
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:23
ya bi de seyircisiz mi oynayacaz yaaaa Alllahım delircem Neron_FB tmm ama biz zaten gösterdik onlara medeniyeti
ok göstermeye devam edelim o zaman ;;)
mustang
07.Şubat.2006, 20:24
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız 6 maç ceza ve seyircisiz oynama
mustang
07.Şubat.2006, 20:26
Artık avrupa şampiyonasını unutun elimizden aldılar
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:27
Cezayla ilgili gelişmeleri FIFA'nın resmi sitesinden alabilirsiniz.Tabi birileri hacklemezse.
www.fifa.com
ForsakeN
07.Şubat.2006, 20:28
Fifa nın bu yaptığı çok büyük bir ayıp.Verilen bu ceza KABUL EDİLEMEZ.Şenes Erzik'in dediğine göre nerdeyse Fifadan ihraç edilecekmişiz.
İşte Şenes Erzik'in yaptığı açıklama:
UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik: İhracın eşiğinden döndüğümüz kesin. Benim bildiğim Serkan 2, Emre6, Alpay 6 maç ceza aldı. Mehmet Özdilek ise 12 ay ceza almış. Önce Tahkim Kurulu’na oradan sonuç alamazsak oradan da CAS mahkemesine başvuracağız. Tahkim’de inmezse CAS’a kadar gideriz. Havalimanından itibaren gelişen olaylar buna yol açtı.
Ayrıca milli takıma verilen ceza 6 maç saha kapama,seyircisiz ve tarafsız oynama cezası.
barahir
07.Şubat.2006, 20:29
Cezayla ilgili gelişmeleri FIFA'nın resmi sitesinden alabilirsiniz.Tabi birileri hacklemezse.
www.fifa.com (http://www.fifa.com)
abi bakarım ama Neron_FB nin dedikleri aklıma yattı walla ben kolay kolay ikna olmam ama başardın Neron_FB tebrik ederim beni ikna eden ender insanlardan birisin herhalde fb lisin ondandır
barahir
07.Şubat.2006, 20:30
www.fifa.com (http://www.fifa.com) abi bakarım ama Neron_FB nin dedikleri aklıma yattı walla ben kolay kolay ikna olmam ama başardın Neron_FB tebrik ederim beni ikna eden ender insanlardan birisin herhalde fb lisin ondandır
Neron_FB
07.Şubat.2006, 20:34
abi bakarım ama Neron_FB nin dedikleri aklıma yattı walla ben kolay kolay ikna olmam ama başardın Neron_FB tebrik ederim beni ikna eden ender insanlardan birisin herhalde fb lisin ondandır
Ben doğru olanı söyledim abi ve şimdi sen de doğru olanı yapıyosun ;;)
İsviçreli ceza alan oyuncu HUGGEL miş...2 maç sadece...
Kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın...Her işte bir hayır var sözü gerçekten doğru..Bakın işte 6 maç ceza aldık ama grubumuzda bi ingiltere fransa yok...Bu gruptan da alnımızın akıyla çıkacaz...
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:35
İsviçre'den ceza alanlar Benjamin Huggel ve Stephan Meyer(terapist).
semih5
07.Şubat.2006, 20:40
cok bu kadar da ceza ama ya
SunShine
07.Şubat.2006, 20:40
isviçre'nin aldığı ceza bizimkilerin yanında devede kulak kalıyor. Böle bi haksızlık olabilirmiya. Hersey tamamda 6 maç çok fazla insallah gruptan alnımızın akıyla çıkarızda gereken cevabı en güzel sekilde vermiş oluruz.
Berkaiser
07.Şubat.2006, 20:43
Bundan sonra işimiz çok zor sonuçta seyircimiz olmayacak...
Cengo
07.Şubat.2006, 21:00
Az önce resmi açıklama yapıldı FIFA tarafından (bkz. www.fifa.com (http://www.fifa.com))
Türkiye'ye 6 maç tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezası.
Mehmet Özdilek: 12 Ay
Alpay: 6 maç
Emre: 6 maç
Serkan: 2 maç
Benjamin Huggel (İsviçre'li oyuncu): 6 maç
Stephan Meyer (Fizyoterapist): 2 maç
Serkan Balcı ve Stephan Meyer'in cezaları için itiraz hakkı bulunmuyor.Diğer cezalar için itiraz edilebilir.
hezzo
07.Şubat.2006, 21:00
orda olanlar unutuldu galiba ya yumurta atmalar vs. hatırlamıyorum ama baya olay olmustu nedense hep turkiyede olanlar goruluyor insanın aklına ırkçılık gibi şeylerin gelmesine sebep oluyo
Neron_FB
07.Şubat.2006, 21:12
Biz de birazcık haklı durumdan haksız duruma düştük ama...Benim şu an sinirlendiğim nokta cezaların fazlalığı..Aslında bizimkilere de hala yapılanlardan dolayı sinirliyim...Ok onlar da yaptı ama sonuçta bizim yaptıklarımız aşırıya kaçtı..neyse konuyu dağıtmayim....
İtirazımızı yaparız artık...
tombul taho
07.Şubat.2006, 21:15
demin de tff başkanı haluk ulusoyun açıklamalarını dinnedim :
maddelerden birinde taraftarın olayla hiç bi ilgisi olmadığı belirtilmiş ama niyeyse seyircisiz ceza vermişler ayrıca serkana ceza vermişler. yani çelişkili cezalar var. demek ki kupalardan bile men edilmeye gidebilirmiş ceza... ama bnm asıl anlamadığım isviçre takımına da en azından seyircisiz oynama cezası verilebilirdi. çünkü onlarda deplasmandaki maçta milli marşı yuhladılar. yani orda asıl taraftarda olayın içindeydi. ama seyircisiz oynama cezası bile geldi. garip bi durum! gerçekten çelişki war! mutlaka tahkim kurulu ve spor mahkemesine gidilmeli diye düşünüyorum!
zaten fifanın siteyi de yakında hacklerler :)
m_o_11
07.Şubat.2006, 21:28
bu kadar moral bozmayın yaww. aksine hırslanalım ki daha ii oynayalım. bu maclarıda kazanırız biz. bişeycik olmas bize.. sadece kendimizze güvenlim yeter.
dinaMYt
07.Şubat.2006, 21:54
maçların hem seyircisiz hem de dışarda oynanması kararı gerçekten çok ağır bir karar.futbolcuların tünelde karıştığı bir kavgaya bu kadar ceza heralde fifanın tarihinde verilmemiştir.cezanın bu haliyle kalacağını pek zannetmiyorum mutlaka bir indirime gidilecektir.ama yapılacak indiriminle bile yine haddinden fazla bir cezayla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.emre ve alpaya gelen cezaların da çok ağır olduğunu düşünüyorum,hele alpayın cezası eğer lig maçlarını da kapsıyorsa.gerekçeli karardan sonra fifanın türk kamuoyuna vermesi gereken bir hesabı olacak.eğer yunanlılar ve norveçliler fiksitür konusunda ikna edilebilirlerse bu ceza bizi etkilemez isviçrelilere cevabı kendi ülkelerindeki şampiyonada veririz.
Berkaiser
07.Şubat.2006, 22:19
Heralde FIFA daha ağır bir ceza vermemiştir bu güne kadar.
Nedvedmania
07.Şubat.2006, 22:43
ohh bee ucuz atlattık daha da kötüsü olabilirdi
Cengo
07.Şubat.2006, 22:54
Daha kötüsünün olabileceğine ihtimal veremiyorum.Bize en ağır cezayı verdiler, men edebilmek için ciddi sebepler gerekir.
Bu zaman kadar bir çok defa saha içinde kavgalar olmuştur, tabi ki tasvip edilemez ama bu kadar ağır bir cezayı bu şekildeki bir sebepten dolayı gördüğümü hatırlamıyorum.Saha içinde kimler kavgaya sebep verdi ise onlar ceza alırdı bu zamana kadar.
Bu cezayı hiç haketmedik...
emirduman
07.Şubat.2006, 23:14
Ceza hakkaten çok abartılı olmuş ve "doğal olarak" adil davranılmamış...
İsviçreli bir FIFA'nın zaten bu cezaları doğru ve eşit bir şekilde dağıtarak vereceğini beklemiyordum ama cidden abartmışlar...
İşin tek iyi yanı, Almanya'da falan muhteşem bir seyirci desteğiyle oynayabilecek olmamız...
Ancak bu ceza üst mahkemelere başvurularak azaltılmalı kesinlikle...
Nedvedmania
07.Şubat.2006, 23:16
zaten onlarda ceza aldı ama 6 maç seyircisiz maç cezası çok kötü
cgdsshn
07.Şubat.2006, 23:27
Kupalardan en son ihraç olayı 38 kişinin ölümüyle sonuçlanan Heysel faciası sonunda olmuştu diye biliyorum. Bizim olaylara ihraç verselerdi daha beter olaylar olabilirdi. Şenez Erzik bir kanalda cezanın yarı yarıya düşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Umarım öyle olur.
Cengo
07.Şubat.2006, 23:41
Ceza hakkaten çok abartılı olmuş ve "doğal olarak" adil davranılmamış...
İsviçreli bir FIFA'nın zaten bu cezaları doğru ve eşit bir şekilde dağıtarak vereceğini beklemiyordum ama cidden abartmışlar...
İşin tek iyi yanı, Almanya'da falan muhteşem bir seyirci desteğiyle oynayabilecek olmamız...
Ancak bu ceza üst mahkemelere başvurularak azaltılmalı kesinlikle...
Tarafsız sahada ve seyircisiz 6 maç oynama cezası.
Berkaiser
07.Şubat.2006, 23:49
Yani taraftar falan yok...
mustang
08.Şubat.2006, 00:10
Arkadaşlar bu kadar telaşa kapılmayalım tabiki cezaya itiraz edecegiz fakat bu itiraz kabul edilecekmi? ben bunu merak ediyorum
Neron_FB
08.Şubat.2006, 00:28
Mesela serkan 2 maç ceza almış ve onunla ilgili itiraz yapılamıyo...Ama Emre 6 maç ceza aldı ve itiraz hakkına sahip..demekki düşürülecek..Yani umarım öyle olur...
İsviçre'ye günlerini inşallah 2008 de onlarla aynı gruba düşünce gösterecez(tabi şike yapmayıp da aynı guruba düşme olanağımızı kaldırmazlarsa)
10_Osmanozc
08.Şubat.2006, 00:46
Bu ceza ağır ve manyak derecede saçma.İnşallah gereken dersi alırız.
Bizim yapmamız gereken İsviçre'de o Avrupa Kupasını almak!
emirduman
08.Şubat.2006, 02:11
Tarafsız sahada ve seyircisiz 6 maç oynama cezası.
O zaman işin tek iyi yanı da birşey kalmıyor...
Eray Dengiz
08.Şubat.2006, 03:39
Yazıklar olsun ya bu kadar ceza alacak ne yaptık biz?
Seyircisiz 6 maç, Emre'ye ve bir kaç futbolcuya 6 maç ceza gibisinden birşey okumuştum :( Yazıklar olsun..
Thaloxx
08.Şubat.2006, 03:46
Iyice abartmışlar yaa...
RoCCo_42
08.Şubat.2006, 10:16
Walla BİZANS oyunlarına devam ediliyor.Ceza cok agır neymis SENES BEY ihracin ucundan döndük dior hey SENES BEY dönmesek ne olur buda aynı sey resmen bizim İSVİCRE'de olmamizi istemiorlar bunu daha anlamadın mı SENES BEY hani senin lobin nerede bide orada UEFA nın önemli bir siması olarak bulunuyorsun orada durman bile cezanın hafiflemesine yetmeliydi eger sen bu işleri basaramıyorsan bence istifa et.Bize verilen ceza tamam desek İSVİCRE neden kayırılıyor neden böyle cezalar hep bizim basımıza geliyor.Bu kadar haksızlıkda yeter UEFA'dan ayrılıp AFC(Asya Konfederasyonu)'ya mı gecmemizi istiyor bu UEFA.
Ya 6 Mac ne demek İSVİCRELİ SÜT COCUKLARINI bizim seyircimiz mi dövdü.Bizim seyircimiz mi talan etti.Bu cok ama cok haksızlık adamlara para cezası desen yok stad kapama zaten olamıyor Evsahibi olmaları dolayısıyla eee nerede sadece türkler mi kawga etti isvireliler hiç mi bişey yapmadı hiçmi kavgaya karışmadılar bu kadar da yeter yaa.TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOK bu laf herseyi özetliyor.
Berkaiser
08.Şubat.2006, 13:21
Bugünkü Sabah Gazetesi'nde bir protesto metni vardı.Ben yazıp yolladım isterseniz buraya da yazabilirim.Size saçma gelebilir ama tepkimizi bir şekilde belli etmemiz gerekiyor.
Maymuncuk
08.Şubat.2006, 13:23
YA Haluk Ulusoy'un Dediği gibi seyrcinin ne suçu vardı
Berkaiser
08.Şubat.2006, 13:49
Bundan sonra bize düşen Euro 2008 finallerine giderek bu cezayı verenlere gerekli cevabı sahada vermektir.
Maymuncuk
08.Şubat.2006, 13:52
Bizim Türk milleti gaza gelse de seyircisiz seyircisiz şunlara en güzel cevabmızı top oynarak versek;)
Berkaiser
08.Şubat.2006, 15:28
Şu an Milan'ın taraftar sitesinde dolaşıyorum ve orda da bu konu hakkında topic açılmış.Onların görüşü de Türkiye'nin çok ağır bir ceza aldığı ve İsviçre'nin çok az bir cezayla kurtarmasının üzücü olduğu yönünde.
Vieri
08.Şubat.2006, 15:35
gerçekten acayip ağır bir fatura kestiler bize.. ne kadar tahkime gitselerde düşürecekler deselerde inanmıyorum. Fifa'nın İngiltere'yi 5 yıl mahrum ettiğinin ardından verilen en ağır 2.ceza bu. Kabul edilemez.
benyaben
08.Şubat.2006, 15:51
ehehe yazıklar olsun ya.Bu kadar ağır ceza vrilir mi.Emreye falan da 6 maç ceza vermişler.Türkiyeye sadece saha kapatma değil para cezasıda verild.Gerçekten yazıklar olsun olayı başlatan onlar geliştiren onlar cezayı alan biz!!
m_o_11
08.Şubat.2006, 15:56
Bence bu karar da tek bi sorun var oda macların seyircisiz olması. biz adamları dövdük mü dövdük. bu inkar edemeyiz. onlardan da bir ikisi bizim adamlara vurdu. 2 kişi de onlardan ceza aldı. burada baska ne gibi bir hata var anlamadım. bizden bi kişi daha ceza almalıydı aslında.teknik direktörümüz. işleri ilk karıstıran maç bitiminde oydu. bu cezanın agırlıgı seyirciye gereginde fazla haksızlık yapılmasıdır. bayrak saplarının atılması dışında sahaya bi etki olmadı olamas da zaten.atılanlarda plastik gibi esnek bişeydi.
benyaben
08.Şubat.2006, 16:19
şimdide suçlu Terim mi çıktı?Onlar yaptı bizde karşılık verdik Terimin burda ne gibi bi suçu var?
cgdsshn
08.Şubat.2006, 17:15
bizden bi kişi daha ceza almalıydı aslında.teknik direktörümüz. işleri ilk karıstıran maç bitiminde oydu.
Medya yüzünden Terim'i ilk önce bende suçluyor, oyuncuları kışkırttığını düşünüyordum. Soyunma odalarındaki kayıtları dinlediğimde yalancı basını dinleyip Terim'i suçlu olarak gördüğüme utandım. Adam ne demiş soyunma odasında "onlar sizi sinirlendirmeye çalışacaklar, Türkçe küfürler öğrenmişler bu yüzden sakin olmalıyız vs."... "Mücadele esnasında sarı kart görmekten çekinmeyin ama kesinlikle hakeme itirazdan veya rakiple itişmekten kart görmenizi istemiyorum" demiş bu cümlelerin neresinde kışkırtma var? Eğer Terim'in en ufak suçu olsa zaten cezalandırmak için her kusuru değerlendiren FIFA Terim'i en ağır şekilde cezalandırmaz mıydı? Sanki Alpay'ı, Emre'yi tanımıyoruz! Bu adamlar zaten olay çıkaracak yer arayan adamlar. Alpay daha 1-2 ay önce rakibine kasti dirsek attığı için Bundesliga'da ağır bir ceza almadı mı?
Fatih Terim'in bir suçu varsa o da ilk maçta ki yanlış kadro seçimi ve taktiğidir.
Neron_FB
08.Şubat.2006, 17:31
Ben de dinledim o kaydı...Fatih Terin gerginliği azaltmak için elinden geleni yaptı..Onun hiç bir suçu yok bu olaylarda....
Berkaiser
08.Şubat.2006, 17:41
Fatih Terim'in suçu olsaydı zaten cgdsshn arkadaşımızın da söylediği gibi FIFA en ağır şekilde cezalandırırdı.Ben hocanın bir suçu olduğunu düşünmüyorum zaten bu da çok açık.
mustafa6685
08.Şubat.2006, 22:07
beyler bu olay bizi iyici birbirimize bağlıyacak vede 2008e gideceğiz
m_o_11
09.Şubat.2006, 00:11
terim suçu yok diyoruzda ki inş. yoktur. bu isimleri gönderenler sonuçta bizim yönetimimiz. serkanımızın ismini onlar vermedi mi! federasyon bu ayıbı kapatmak için vermedi terim in adını. düsünsenize diğer medyalarda terim in de isminin cıktıgını. büyük rezillik olurdu . Turkiye milli takımlar ve eski milan teknik direktrü terimin ayıbı. hiç ii olmasdı. örtbas etmeye calıstılar bunları ve onun yerine futbolculara yüklenildi.
mustang
10.Şubat.2006, 02:02
fatih terim bencede hiç bir şuçu yok yaw arkadaşımızn dedigi gibi yaptıysa bir hata o da teknik taktik bir hata
umutcanerkut
10.Şubat.2006, 12:09
benim anlamdığım bizim ne sucumus var maca nie gidemiorus ya!
mustang
10.Şubat.2006, 23:33
umut senin suçun degil o zamanki futbol federasyonun suçu
Berkaiser
11.Şubat.2006, 18:19
Futbolcuların seyircisiz oynamaya alışması için Fatih Terim Çek Cumhuriyeti'yle yapacağımız özel maçı da seyircisiz oynamayı düşünüyormuş.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
umutcanerkut
11.Şubat.2006, 18:21
umut senin suçun degil o zamanki futbol federasyonun suçu
hayır fifa bise cezsa verdi seirciss oynucaz dei ya abi nie bole yapıolar ya
m_o_11
11.Şubat.2006, 18:49
Fatih terim in düşünmesi cok güsel
m_o_11
11.Şubat.2006, 18:51
Futbolcuların seyircisiz oynamaya alışması için Fatih Terim Çek Cumhuriyeti'yle yapacağımız özel maçı da seyircisiz oynamayı düşünüyormuş.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
fatih terim in düşünmesi cok güsel
mustang
11.Şubat.2006, 22:47
Kardeş o zamanki federsayon önlem alsaydı biz bu durumlara düşmezdik zaten seyircilerin bir şey yaptıkları yoktu.
Nuri Alco
12.Şubat.2006, 01:33
benim anlamdığım bizim ne sucumus var maca nie gidemiorus ya!
işte sırf şu ufacık cümle yüzünden bile bize bu kadar büyük bi ceza verilmemeliydi.
Belki CAS mahkemelerinde bu konu daha ön plana çıkartılıp ceza hafifletilebilir.
Fifa nın en çok önem verdiği "futbol seyirciler için oynanır" felsefesine ters bi karar belki bi parça olsun lehimize çevrilir.
mami_LEE
12.Şubat.2006, 03:55
isviçreli hoggel de kendisine verilen para cezasından şikeyet ediyormuş. bi de bizi kupadan men edeceklerdi öyle bi ihtimal vardı böyle de etmiş kadar oldular hani . ..
francesco10
12.Şubat.2006, 04:30
abi 6 maç seyircisiz ve dışarda oynamak ne demek yaa , ihraç etcez deselerdi daha mantıklı olurdu
bu arada emreninde hiç bi raporda ismi geçmio ama 6 ay mı men verdiler onada milli müsabakalardan sırf koridorda atılan faili meçhul tekme yüsünden fatih terim de konuşup durmasn burdaki herkes saha içindeki gerilimin başının o olduğunun farkında tekme atın die kenardan hareket yapıo
ama fatih terimle dewam edilmesi en iis başka biri gelse kaldıramazdı bu cezayı ve oluşacak stresi
ayrıca hazırlık maçının seyircisiz oynama düşünceside gayet mantıklı hem fifaya bi tepki mahiyetinde
mami_LEE
12.Şubat.2006, 04:32
hadi alpay ı geçtik takımdan çıkarıldı hadi serkan ın yerine de hamit i koyduk ta emrenin yokluğu çok pis koycak gibi geliyo bana . . .
francesco10
12.Şubat.2006, 04:37
ewt en büyük kayıp emre , çok pis lobi işletilmiş belliki kabak emre nin başına patladı
ne warki elimizde iskeleti oluşturabilecek yıldıray-emre-nihat
1 gitti 2 kaldı off offf
mami_LEE
12.Şubat.2006, 04:39
hımm artık kimi alır oraya bilemem . . . ama inş. hüseyin i almaz . ..
francesco10
12.Şubat.2006, 04:42
yok artk daha neler yaa,emre nin görevini hüseyine verirse baştan çöker takım :)
mami_LEE
12.Şubat.2006, 04:44
ben de onu diyom selçuk u alabilir mi ? selçuk oynar orda . . . yani inş.
francesco10
12.Şubat.2006, 04:47
walla gördüğümüz kadarıyla hazırlık maçlarında emre yokken selçuğu kullanmıştı kuvvetle muhtemel yanii selçuğu oynatması
mami_LEE
12.Şubat.2006, 04:56
inşallah yoksa fazla kaliteli oyuncumuz yok oraya . . .
cgdsshn
16.Şubat.2006, 10:31
'Türkiye etkilenmez'
Yunanistan Milli Takımı Teknik Direktörü Otto Rehhagel, FIFA'nın verdiği ağır cezaların, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde aynı grupta yer aldıkları Türkiye'nin performansını etkilemeyeceğini savundu. Alman hoca, "Türkiye bir önceki finallerde sahasında yalnızca, Arnavutluk ile Kazakistan gibi küçük takımları yenebildi. Bu çerçevede cezanın etkisi olduğuna inanmıyorum" dedi.
Cezanın üstüne 100lerce yorum dinledim bir kişide Rehhagel'in yaptığı tespiti yapamadı. Adam doğru söylüyor biz geçen grupta sahamızda sadece Arnavutluk ve Kazakistan'ı yenebildik. Onlarıda seyircili-seyircisiz yeneriz zaten. Geçtiğimiz grupta bütün iç saha maçlarını seyircisiz oynasak bundan daha kötü performans sergileyemezdik ama ona rağmen 2. olduk. İyi iş başarmışız bu kadar kötü iç saha performansına rağmen...
dinaMYt
17.Şubat.2006, 20:48
evet rehhagelin yorumunu bende okudum ve çok doğru bir tespit yapmış gerçektende.sorunun ben milli maçlarda tribünlerin sponsorlara devredilmesi olduğunu düşünüyorum.gruptaki hiçbir maçta istenilen atmosfer sağlanamadı.
nart_susruko
04.Nisan.2006, 03:33
Türkiye''nin 6 maçlık ağır cezaya itirazı 7 Nisan''da Zürih''te görüşülecek ...
(A) Milli Futbol Takımı''nın, İsviçre ile yaptığı Dünya Kupası elemeleri play-off baraj rövanş maçında yaşananlar nedeniyle Türkiye''ye verilen cezaya Futbol Federasyonu''nun yaptığı itiraz, 7 Nisan''da FIFA Tahkim Kurulu''nun Zürih''te yapacağı duruşmada görüşülecek.
FIFA Disiplin Komitesi''nin verdiği tarafsız sahada 6 maç seyircisiz oynama cezasına yapılan itirazla ilgili Türkiye''yi, Futbol Federasyonu Asbaşkanı avukat Kemal Kapulluoğlu ve avukat Anıl Gürsoy ile FIFA Disiplin Komitesi''ndeki görüşme aşamasından itibaren federasyon adına görev üstlenen Alman avukatlar Dirk Raineer Martens ve Julia Feldhöff savunacak.
FIFA Tahkim Komitesi''ndeki duruşmaya katılacak Kapulluoğlu ve Gürsoy, 5 Nisan Çarşamba günü Zürih''e gidecek.
Bu arada, FIFA Tahkim Komitesi, 6 Nisan Perşembe günü de Mehmet Özdilek, Alpay Özalan ve Emre Belözoğlu''nun itiraz dosyalarını görüşecek.
Futbol Federasyonu, FIFA Tahkim Komitesi''ne yaptığı itirazda, verilen 6 maç seyircisiz oynama cezasının yok sayılarak, dosyanın FIFA Disiplin Komitesine iadesini talep ediyor.
...Alıntıdır...
kararın pek değişeceğini sanmıyorum ama inşaallah Türkiye için en iyisi olur...