PDA

View Full Version : Mehmet Topal UEFA'da!

Emurafu
05.Şubat.2007, 21:17
Young Mehmet Topal told uefa.com he is gunning to "make it into the finals squad" after receiving a first call-up for Turkey's friendly against Sweden in Istanbul tonight.

Late arrival
Handed a chance to impress in the Galatasaray AS first team because of a rare pelvic condition which has afflicted Swedish international Tobias Linderoth, the 21-year-old defensive midfielder has been a big hit. So much so, that he could earn a place at UEFA EURO 2008™. "Being called up now is a big advantage for me as I could make it into the finals squad," he said.

Childhood dream
Signed from second division Dardanelspor AS in 2006 for €1m, Topal took a season to get used to the pace of the Turkish Süper Lig but never lost sight of his ambition to play at the highest level. "After I moved to Galatasaray, I set my sights on the national side," he said. "Actually, it was a childhood dream for me. Now my dream has come true and I want to make a new start in my career."

Canny reckoning
Luck has played its part in bringing Topal to Turkey coach Fatih Terim's attention. Conceding that his first campaign at Galatasaray was "neither too good nor too bad", he had been tempted to push for a loan move this season to get more playing time before deciding "that the season was like a marathon and that I would get a chance to impress at some time".

Linderoth helpful
As it was, Linderoth was ruled out in October, prompting German coach Karl-Heinz Feldkamp to risk the youngster. It was a successful experiment, though Topal is grateful for the help the Swede gave him, saying: "He helped me a lot, told me about the areas I should improve and how to do so. Sadly, I got my chance through his injury but I want him to recover in the shortest time possible."

Being watched
Capable of playing as a central defender or on the right side of midfield, Topal is talented with both feet, calm under pressure and possesses a fierce shot from distance – all skills which helped recommend him to Terim. He said: "I expected my call-up as I was playing well for Galatasaray. We are top of the league and also competing in the UEFA Cup and Turkish Cup. I knew Terim was watching me."

Galatasaray'da son günlerde gösterdiği performansla beğeni toplayan ve Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a çağırılan Mehmet Topal'ın performansı UEFA'nın resmi internet sitesine konu oldu.Mehmet Topal'ın Linderoth'un sakatlanmasıyla birlikte bulduğu şans ve bu şansı çok iyi değerlendirmesine yer verildi.

Mehmet Topal Galatasaray'ı çocukluk hayali olarak değerlendirirken, "G.Saray'a geldikten sonra ise hayallerim Milli takım üzerineydi. Şimdi hayallerim gerçekleşti ve kariyerim için yeni bir başlangıç zamanı" dedi. Haberde Galatasaray'a ilk geldiğinde Mehmet Topal'ın 'ne çok iyi, ne çok kötü' olarak tabir edildiği belirtilirken Mehmet Topal'ın kendi ağzından İsveçli ön liberoya futbol konusunda kendine karşı yaptığı yardımları ve öğrendikleri konusunda minnettarlığını belirten sözlere yer verildi.

Son olarak ise Mehmet Topal ise "Kendimi iyi hisseder ve fit durumda olursam bu formumla EURO 2008 kadrosu içinde kalacağımı düşünüyorum. Grup zor ama iyi bir takımız ve bizi durdurabilecek bir şeylerin olduğunu zannetmiyorum" dedi.

06.02.2008

Kaynak : Sporx.com dış haberler

anil luque
05.Şubat.2007, 21:20
topal bu sene gerçekten çok iyi oynuyor linderoth'un olmadığı zamanlarda orta sahayı iyi idare etti ve barusso'nun gelişiyle performansı dahada artacaktır..

deniz.91
05.Şubat.2007, 21:21
Ne diyelim umarım bu formunu sürdürür

Onurap
05.Şubat.2007, 21:22
Brusso gelince m.topalı kesmemesi lazım barusso nun m.topaldan iyi olduğunu sanmıyorum.

PesimiSTyLa
05.Şubat.2007, 21:25
Topal fırsatı cok iyi degerlendirdi. Umarım bu formu devam eder.. Hem takımımıza , hem Milli takıımımıza uzun yıllar hizmet eder.. Tebrikler örümcek Topal :D

Emurafu
05.Şubat.2007, 21:31
Topal Formayı kaptı..Kalli milan sistemin kurmaya calısıyor..Topal suan taraftar tarafından en çok sevilen oyuncu zaten..

Mehmet topalı 4 büyük ligden takımlar izlemeye baslamıslar bile..3 tane takım ciddi izliyormuş...
Dün Gece Skytürkde Futbol aktif programında bir yorumcu dedi bizzat sahit olmuş..

Onurap
05.Şubat.2007, 22:50
Topal Formayı kaptı..Kalli milan sistemin kurmaya calısıyor..Topal suan taraftar tarafından en çok sevilen oyuncu zaten..

Mehmet topalı 4 büyük ligden takımlar izlemeye baslamıslar bile..3 tane takım ciddi izliyormuş...
Dün Gece Skytürkde Futbol aktif programında bir yorumcu dedi bizzat sahit olmuş..

Valla feldkamp ın bi sistem oturtmaya çalıştığını sanmıyorum :p Şuan kadro az olduğu için bi değişiklik yapamıyo iyileşsin başlar artık bouzid forvet h.şaş ön libero
linderoth sağbek..:icon_biggrin:

Emurafu
05.Şubat.2007, 22:53
Onurap abartma yahu:D...Eskiler yavas yavas gönderiliyor..Adam basın toplantısında acıkladı dinlemedin sanırım..Neyse arkadasım..Özelden mesaj atabilirsin bana:)

Burak Duran
05.Şubat.2007, 22:53
kallinin isi iyice zorlasti topal o formayi birakmaz barusso ve ayhan kapisirlar artik

PesimiSTyLa
05.Şubat.2007, 23:07
Vay be ne Topal'mış beş maç oynadı 4 büyük ligden takımlar peşine düşmüş.Ne diyelim helal olsun...

Bi kerede tebrik etmek lazım ;)

anilton
05.Şubat.2007, 23:14
ligi takip ediyormusun bilmem ama bu yorumunla etmedigin belli.. topal 5 mactir mi oynuyor boyle iyi allah allah bu adam sene basindan beri bu performansta degilmiydi yahu en istikrarli oyuncu degilmiydi biz birsey bilmiyoruz herhalde

Ben ligi çok iyi takip ediyorum,şüphen olmasın bu konuda.Benim demek istediğim;4 büyük ligin takımlarının listesine girmek o kadar kolay değil manasında.Beş maçtır oynuyor dediğim,yeni yeni adapte oluyor lige çok abartıyoruz yani.İşte bu yüzden kaybediyoruz hep.Bir anda adamı Aurelio'dan iyi ilan edenler oldu...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Ben daha bişey demiyorum. İmzana Anti-Mehmet Topal yaz tam olsun...

Bi kerede tebrik etmek lazım ;)

Yaa M.Topal'ı beğenmek zorundamıyım.Neden başkalarının fikirlerine saygı duymak zor geliyor.Ben Ronaldinho'yu da beğenmiyorum mesela.Herkesin kendi görüşüdür.Bunu abartmayın bu kadar...

Burak Duran
05.Şubat.2007, 23:18
Ben ligi çok iyi takip ediyorum,şüphen olmasın bu konuda.Benim demek istediğim;4 büyük ligin takımlarının listesine girmek o kadar kolay değil manasında.Beş maçtır oynuyor dediğim,yeni yeni adapte oluyor lige çok abartıyoruz yani.İşte bu yüzden kaybediyoruz hep.Bir anda adamı Aurelio'dan iyi ilan edenler oldu...

m.topal kac yasinda? suanki potansiyeliyle aureliodan daha iyi olma ihtimali nedir? suanda aurelio kapasitesine yakin oynamiyor mu? 4 buyuk lig genelde potansiyeli olan futbolculari kapar ve kendileri egitir arda icin ayni seyler cikmisti simdi topal icin cikiyor.. turk futbolcusunun verdigi cabaya ve oynadigi oyuna saygi gosterip tebrik etmek gerekir arada renkler bu kadar kor etmesin

anilton
05.Şubat.2007, 23:27
m.topal kac yasinda? suanki potansiyeliyle aureliodan daha iyi olma ihtimali nedir? suanda aurelio kapasitesine yakin oynamiyor mu? 4 buyuk lig genelde potansiyeli olan futbolculari kapar ve kendileri egitir arda icin ayni seyler cikmisti simdi topal icin cikiyor.. turk futbolcusunun verdigi cabaya ve oynadigi oyuna saygi gosterip tebrik etmek gerekir arada renkler bu kadar kor etmesin

Kesinlikle ve kesinlikle Aurelio ile uzaktan yakından alakası yok.Bence Aurelio'nun kapasitesine yaklaşamaz bile.Aurelio hiç bir zaman oyuna katılmayan,sadece top kapan oyuncu olmadı.Her zaman oyunun içinde oldu,hücuma katıldı,pas oranı mükemmele yakın.Neyse bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.Yukarıda da dediğim gibi göreceli bir olay bu.Herkes bir oyuncu hakkında aynı beğenilere ve düşüncelere sahip olmak zorunda değildir.Ama M.Topal'ın mücadelesine,profesyonelliğine ve işine olan saygısına hayranım ve gönülden tebrik ediyorum...

Burak Duran
05.Şubat.2007, 23:30
hersey zamanla olur suanda top kapma ve hirsi gelismis durumda 1-2 yil icinde yaninda oynadigi tecrubeli oyunculardan oyuna katilmayi ogrendigi anda turkiyenin en iyi on liberosu olur. Uzaktan sutlari zaten tartisilmaz kaleyi gordugunde sutu cikariyor onuda biraz gelistirdimi zaten tutulmaz insallah gelistirirde turkiye milli takimina ve galatasaraya yararli olur...

PesimiSTyLa
05.Şubat.2007, 23:36
Yaa M.Topal'ı beğenmek zorundamıyım.Neden başkalarının fikirlerine saygı duymak zor geliyor.Ben Ronaldinho'yu da beğenmiyorum mesela.Herkesin kendi görüşüdür.Bunu abartmayın bu kadar...

Hayır kimse kimseyi begenmek zorunda degil. Ama bi laf vardır bilmem bilir misin : "Yiğidi öldür hakkını yeme" diye. Bi mesajında söyle demişsin cok abartılıyor aurelio dan iyi diyen fln oldu demişsin abartmayın bu kadar demişsin ya da demek istedigini dile getirmişsin. Aurelio dan iyi demek cok erken daha yolun bası izleyip görecegiz. ama bu fikrini dile geciriş biimin enteresan.

Mesajında "tebrikler topal bu sıralar foormda ama aurelio dan iyi oldugunu söylemek cok erken. daha yolun cok basında" fln deseydin kimse birsey demezdi. ama takip ediyoorm her mehmet topal dendiginde bii anti tarafta oluyorsun. olma demiyorum ol ama tebrik etmesini de bilmek lazım;)

Fıratcan Alçınkaya
05.Şubat.2007, 23:37
Yükselen bir değer... Umarm daha da iyi bir futbolcu olur...

ordulu5252
05.Şubat.2007, 23:39
Bu kadar iyi performans gösterirse Galatasaray'ın elinden kaçabilir

EreN
05.Şubat.2007, 23:53
Birşeyleri tartışmayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum ama insanlarla alay edip onlara hakaret etmek bizlere hiç birşey kazandırmaz.Hele ki SANAL alemde hiç birşey kazandırmaz.Şu gereksiz kere gereksiz tartışmayı bi kenara bırakalım ve FORUMU amacı dahilinde kaliteli bir şekilde kullanalım.Teşekkürler arkadaşlar

Vieri
06.Şubat.2007, 00:00
anilton ve yusufT bir daha uyarılmayacaksınız. aynı şekilde bundan sonra forumda fanatizm ve seviyeyi düşüren nickleri defterime not alıyorum. ay sonu keserim biletinizi a b c d diye üye ayırmam ona göre kullanacağınız cümlelere dikkat edin.

anilton
06.Şubat.2007, 00:13
Mehmet Topal'ı beğenmemek forum suçu oldu heralde.Ben şahsi düşüncemi belirttim sadece.Suçum ne...?

Emurafu
06.Şubat.2007, 00:52
Bu kadar iyi performans gösterirse Galatasaray'ın elinden kaçabilir
Nereye Kaçaçak:),Sen merak etme hiçbirsey olmaz..

EreN
06.Şubat.2007, 00:54
Mehmet Topal'ı beğenmemek forum suçu oldu heralde.Ben şahsi düşüncemi belirttim sadece.Suçum ne...?

Anıl , beğenmezsin hatta bunu forumda eleştiri şeklide de dile getirebilirsin fakat ikili tartışmaya girdiğin an bu forum suçu olur.Ayrıca eleştiriyede oda kimmiş gibi değilde daha farklı yollardan yapabilirsin.Yani topal böyle böyle oynuyor bu eksikliği var ve bence bu tarz bir haberin yapılması saçma gibisinden.

anilton
06.Şubat.2007, 01:00
Anıl , beğenmezsin hatta bunu forumda eleştiri şeklide de dile getirebilirsin fakat ikili tartışmaya girdiğin an bu forum suçu olur.Ayrıca eleştiriyede oda kimmiş gibi değilde daha farklı yollardan yapabilirsin.Yani topal böyle böyle oynuyor bu eksikliği var ve bence bu tarz bir haberin yapılması saçma gibisinden.

Eğer forumda kirliliğe neden olan,kimseye bişey kazandırmayacak mesajlar yazdıysam özür dilerim.Neyse bir daha M.Topal'la ilgili bir şey yazmayacağım zaten.Söyleyeceğim tek şey; umarım kendisini geliştirir,beni yanıltır ve Türk futbolunda bir yara olan ön libero mevkiine ilaç olur...