PDA

View Full Version : pilot takım gelirleri

Fietra 10
03.Mart.2007, 06:04
Bildiğim kadarıyla pilot takımdan elde ettiğin geliri ögrenmek için Finans bölümünde ticaret yazan başlıga bakmalısın..öernek vercek olursam ben Dortmund ile 2009'da Houston ile anlaşma yaptım..Aylık Ticaret gelirim 8m€ idi fakat anlaşmadan sonra 12-13m€ civarı gelir elde ediyorum aylık yani bana 5-6m€ katkısı oldu birde 2 pilot takım ile anlaşırsan sen düşün:) ayrıca takımın büyüklüğüne görede gelirin artabilir..

shadowrefree
03.Mart.2007, 21:47
ben finans bölümünde ticaret başlığını göremedim...zaten dediğin konuyu en çok merak edenlerdenim bize ne getirisi var diye...ama ben senin dediğin cinsden hiç birşey göremedim...o kadar araştırmama rağmen...

Fietra 10
04.Mart.2007, 06:02
ben finans bölümünde ticaret başlığını göremedim...zaten dediğin konuyu en çok merak edenlerdenim bize ne getirisi var diye...ama ben senin dediğin cinsden hiç birşey göremedim...o kadar araştırmama rağmen...

tam olarak diyeyim eksik olmuş..Finans bölümünde gelirler var orada bulunuyor ticaret başlıgı..

cemir05
04.Mart.2007, 14:54
arkadaşlar pilot kulüplere verilen paralar kaç ay dabi veriliyor biliyormusunuz.

El Barto
04.Mart.2007, 15:00
merchandising

Faydasını bu başlık altında görebilirsiniz finans'da.

arkadaşlar pilot kulüplere verilen paralar kaç ay dabi veriliyor biliyormusunuz.

affiliated club'a bakarsan göreceksin. En altta yazan "....... will pay ....... an annual fee of ........." şeklinde bir açıklama. Yani yıllık olarak ödüyorsun bu paraları.

cemir05
05.Mart.2007, 02:44
affiliated club'a bakarsan göreceksin. En altta yazan "....... will pay ....... an annual fee of ........." şeklinde bir açıklama. Yani yıllık olarak ödüyorsun bu paraları.

açıklamaya gerek yoktu ama sağolasın sadece hangi aralılkarla para verdiğimi sormuştum. fakat teşekkür ederim. (w)

cemir05
13.Şubat.2008, 21:31
asya veya kuzey amerika takimlari ile pilot takım antlaşması yapmak kulübe yıllık veya aylık ne kadar para kazandırıyor. ve hakkatten işe yarıyor mu.
birde nasıl yapılıyor resimlerle anlatılırsa sevinirim
böyle bir konu görmediğim için açmadım. varsa özür dilerim.
şimdiden sağolun

DisCo
13.Şubat.2008, 21:40
Pilot takımlardan para kazanılmıyor diye biliyorum. Sadece oyuncuların tecrübesi artması bakımından oraya gönderiyorsun. Yönetim odasına girip pilot takım istiyorsun ve gerekeni yönetim yapıyor. Şuan zamanım olmadığı için resimli bırakamacayağım.

Lucas Neill
13.Şubat.2008, 23:48
Abd ve Japonya gibi ülkelerle finansal açıdan pilot takım bağlantısı kurup gelir elde edebiliyosun galiba.

El Barto
13.Şubat.2008, 23:57
Commercial Link diye bir başlık oluyor. Pilot kulüp talep ettiğinde sana bir soru geliyorsa eğer. National ve international diye seçeneklerde oluyor. Eğer commercial seçeneğini seçersen ve yönetim bir kulüp bulursa genelde Asya veya Amerika gibi ülkelerden oluyor bu takımlar. buralarda forma satışları vs.den yani merchandising'den elde ettiğin para kasana bir artı olarak giriyor. Sağladığı yarar bu.

Ancak şunu eklemekte yarar var genelde commercial link'i seçersen yönetim kulüp bulamıyor. O yüzden any type'i seçmeni tavsiye ederim ben. Arada denk gelirse işte... :)

deniz.91
14.Şubat.2008, 00:29
Sen boşver asya kulüplerini falan avrupadan al kiralama vakitleri faaln ters düşüyor oralarda

spider3784
14.Şubat.2008, 18:59
Özellikle Türkiye'de daha hiç denk gelmed, commercial.

SAİT71
15.Şubat.2008, 16:02
Pilot kulübe belli bir para ödüyorsun diye biliyorum 150-200 Bin dolar gibi. Gelir elde edilmiyor....

cemir05
21.Şubat.2008, 19:03
Commercial Link diye bir başlık oluyor. Pilot kulüp talep ettiğinde sana bir soru geliyorsa eğer. National ve international diye seçeneklerde oluyor. Eğer commercial seçeneğini seçersen ve yönetim bir kulüp bulursa genelde Asya veya Amerika gibi ülkelerden oluyor bu takımlar. buralarda forma satışları vs.den yani merchandising'den elde ettiğin para kasana bir artı olarak giriyor. Sağladığı yarar bu.

Ancak şunu eklemekte yarar var genelde commercial link'i seçersen yönetim kulüp bulamıyor. O yüzden any type'i seçmeni tavsiye ederim ben. Arada denk gelirse işte... :)

ben pilot kılüp istediğimde hiç bir secenek çıkmıyor. ne yapıyım

El Barto
21.Şubat.2008, 19:10

Çıkmamasıda gayetnormal. Eğer çıkmıyorsa zaten yapacak birşeyin yok yönetimin buldugu kulüplerden birini seçmek zorundasın. Bu seçenek çıkma olayıda oyunun hemen başında olmuyor. Bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bir süre sonra sormaya başlıyorlar bu seçenekleri. Ancak diğer mesajımda da belirttiğim gibi commercial link'i seçersen kulüp bulmama ihtimalleri oluyor. O yüzden any type demek illaki pilot takım istiyorsan en ideali gibi gözüküyor.

Knightmare
21.Şubat.2008, 22:09
fm2007 de başıma gelmişti ve hatırı sayılır bir miktar para karşılığı(3.5 milyon ytl civarıydı yanlış hatırlamıorsam) bağlantı kurmuştum bir çin kulübüyle ama fm2008 de henüz başıma gelmedi :)

UlquioRRa
22.Şubat.2008, 17:33

Oyun başladığından beri, her yarım senede 1 pilot kulüp istersen 2009 yılında o seçenek gelir.

cemir05
22.Şubat.2008, 19:30
Oyun başladığından beri, her yarım senede 1 pilot kulüp istersen 2009 yılında o seçenek gelir.

ne yarım senesi ben nerdeyse 2 ayda bir istiyom. hatta daha sık :D

shadowrefree
23.Şubat.2008, 15:05
ben manu yu idare ediyorum...25 den fazlasını kabul etmiyor...finansal ortaklık kurduğum 2 takım var sanırsam...

celikhalit8
24.Şubat.2008, 00:25
Şu an oyunda beşinci sezondayım.. İlk üç yıl bana herhangi bir şekilde bir soru gelmedi pilot takımlarla ilgili. Daha sonra ben kendim yönetimden istedim.. Şu an üç tane pilot takımım var. Belli aralıklarla onlara 100-150 bin arası para ödüyorum. Sanırım 6 ayda bir. Onlardan da açıkcası bir fayda görmedim. Kiraladığım bir çok oyuncumu oynatmadılar. Hatta oyuncularım aynı takıma kiralık gitmek istemediler. Ayrıca özellikle gemç oyuncularımı o takımlara kiraladığımda oynatmadıklarında benim zararıma oldu bence. Çünkü benim düzenlediğim antreman programlarının dışında çalıştılar üstelik maç tecrübeleri de artmadı. İlerleyen sezonlarımda ne olur bilinmez ama ben pek gerekli bir şey gibi bulmadım bu pilot takımı. Ama mesela ilerde o takımın alt yapısından iyi bir oyuncu çıkar. Satış sırasında sizi tercih ederler, kolaylık falan sağlarlar. Belki öyle olur yani. Bir umut :)

futbolog37
24.Şubat.2008, 02:10
pilot takımlara her yıl belli miktarlarda para ödüyorsun.bunun karşılığında gelişmesini istediğin veya kadronda yer bulamayan genç oyuncularını kiraya gönderebiliyorsun.Gelir ise ancak asya ve abd takımlarından elde edebiliyorsun.Tabii kıtalar arasında tanınmış ve çokça taraftarı olan bir takımsan forma satışlarından vs kazanırsın.