Log in

View Full Version : İstanbul'da En çok ''Nereli'' Yaşıyor ?

Fietra 10
14.Şubat.2008, 00:13
İstanbul'da en çok nereli var?

İşte mega kente en fazla göç veren iller..

13.02.2008

İstanbul'un nüfus yapısı ile ilgili olarak yapılan araştırmada, 'Aslen nerelisiniz?' sorusu soruldu. İşte İstanbul'a en fazla göç veren 6 ilimiz.
ODAK Araştırma şirketinin yaptığı araştırma, Türkiye'nin en kozmopolit şehri olan İstanbul'un nüfus yapısı ile ilgili çarpıcı bilgiler veriyor. Araştırmayla beraber, yıllardır gayrı resmi olarak dile getirilen, 'İstanbul'da en fazla Sivaslılar yaşıyor' bilgisinin de doğru olmadığı ortaya çıktı.

İSTANBUL 4 BÖLGEYE AYRILDI

ODAK Araştırma şirketi, ilk kez farklı bir yöntem deneyerek İstanbul'u iki değil 4 bölgeye ayırdı. Anadolu-Avrupa yakalarına ek olarak Boğaz Hattı ve E5 üstü bölgeler ayrı ayrı ele alındı.

EN FAZLA 'TRABZONLU' YAŞIYOR

İşte İstanbulluların aslen nereli olduklarına ilişkin cevapları:
İlk sırada yüzde 13.8'le İstanbul geliyor. İkinci sırada yüzde 5.4'le Trabzon var. Genelde birinci sırada bilinen Sivas ise yüzde 5.2 ile üçüncü sırada. Onları, Giresun yüzde 4.7, Rize 4.1, Ordu 3.8 ve Malatya 3.3'le izliyor.

deniz.91
14.Şubat.2008, 00:15
Ben sivaslı sanıyordum valla

mert_fox
14.Şubat.2008, 11:04
Sağol bilgi için bende Sivas sanıyordum.

DisCo
14.Şubat.2008, 14:21
Karadeniz illeri ilk 5'e hakim diyebiliriz.

Atakan38
14.Şubat.2008, 14:21
Bende Sivas BıLıodum

Hatta Sıvasta Insan KaLdımı Ordan Yasayan Varmı Diede Dusunuodum

Sirius Black
14.Şubat.2008, 14:51
İstanbul'da yaşayanların %13'ü İstanbul'lu. :zuhaha

Nedvedmania
14.Şubat.2008, 17:26
Konuyu açmadan sivastır dedim ama değilmiş :D 2. sırada bana göre trabzonlular var . ama en fazla trabzonluymuş

Cyzio
14.Şubat.2008, 18:03
Heryerdeyiz..

UlquioRRa
14.Şubat.2008, 21:51
Rizeli de bayağı bir fazlaymış.

RoNNiE91
14.Şubat.2008, 21:59
Bende Trabzon'luyum :)

bySilver
14.Şubat.2008, 22:05
Vay anasını Trabzon'Lu demek ben tatiLe gidiom oraya. :zuhaha

Universal
14.Şubat.2008, 22:57
Trabzon'la beraber Karadeniz çok. Ben doğma büyüme İstanbullu'yum. Anne tarafım has İstanbul'da olsa, baba tarafı Konya'lı. Benimde kütük Konya gözüküyor.

İstanbul'da Karadeniz'linin çok olması doğal. Hernobil'in patlaması sonucu çoğu tarım alanı zarar gördü ve İstanbul göç aldı. Buda doğal bir olay.

Kadıköy Rıhtım'a gidip. Orada 100 kişi çevirin. 95 kişi mutlaka kütüğü İstanbul değildir. İstanbul kütüklü insan bulmak çok zor.

Redrum
14.Şubat.2008, 23:40
Ben fazla bilmem ama bende sivas diye düşünüyordum. Trabzon'u ikinci sıraya koymuştum. Ama giresun, ordu ve malatya çok şaşırtıcı. Erzurum'u beklerdim sıralamaya. Rize ise normal:)

LaigLeNoiR
15.Şubat.2008, 00:18
Giresun' heryerden çıkıyor vallahi.

Neyse biliyorduk.İstanbul da yaşanmaz ama yaw..:)

UlquioRRa
16.Şubat.2008, 02:46
Şuanda ülkemizde en çok güç alan yer Marmara. En çok göç verenlerden biri ise Karadeniz. Önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde bunun tam tersi olabilir.

ogcj_me
16.Şubat.2008, 03:51
yanlış haber
ne sivaslıyım nede kastamonuluyum ama bunlar başı çekiolar
özellikle 2 milyon sivaslıya dikkatinizi çekerim

Fıratcan Alçınkaya
16.Şubat.2008, 04:01
kaynak nedir ?

Trabzon diğer illere göre daha az göç verir diye tahmin ediyorum ama kaynağı çok merak ettim... Kaldiki ben doğma büyüme İSt. liyim genelde karadenizden giresunlular fazla olur... Sivas lı bence daha çok her selam dedim 3insandan 1i sivaslı vallaha...

Bordo61Mavi
16.Şubat.2008, 05:34
Vay hem$olarim, en fazla biz goc etmisiz oraya.

shamur1
16.Şubat.2008, 10:10
Evet bu sabah az önce Show Tv'de haberi izledim. İstanbul'da en çok Trabzon'lular varmış. Çok sevindim . Sivaslılar her ortamda 6-7 milyon civarında olduklarını belirtiyolardı. O zaman Geneldeki Trabzonluları hiç saymaya gerek yok. Haber doğrudur.İşin ilginç olanıda İstanbul'da İstanbul'lunun az olması. Sadece İstanbul değil zaten şu ana kadar hangi ile gittiysem her yerde Trabzon'lu mevcut.

Fietra 10
16.Şubat.2008, 23:55
kaynak nedir ?

Trabzon diğer illere göre daha az göç verir diye tahmin ediyorum ama kaynağı çok merak ettim... Kaldiki ben doğma büyüme İSt. liyim genelde karadenizden giresunlular fazla olur... Sivas lı bence daha çok her selam dedim 3insandan 1i sivaslı vallaha...

birçok yerde görmüştüm bunu ama galiba alıntıyı kanal7'den yaptım..ayrıca dogrudur son yıllarda Trabzon'da göç bayagı azaldı..Depremden sonrada bayagı bi Karadenizli vatandaşlırımız memleketlerine geri döndü..